Torskrygg med spenat- och pepparrotssås

av Åse
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Inga matbilder som vinner något fotopris så hade först inte tänkt lägga upp 😅
Men! Detta var jättegott tyckte vi alla! Lördagsmiddagen!

Torskryggen saltas och peppras och läggs i form.

Koka upp såsen och häll över

Plättlätt!

Tänk nu på att inte översteka torsken! Torsk med gummikonsistens är inte gott! 😵

Torskrygg

Sedan måste jag tipsa om min nya BUS från Marc Inbane!

Jag solar ytterst lite, får väldigt lätt färg men smörjer mig alltid med 30-50! Istället BUSAR jag mig brun!

Jag har solat så vårdslöst förr så jag vågar inte längre.

Den här doftar så fräscht! Inte alls som många andra BUS!

Blir en fin jämn och brun färg!

Ni hittar den hos NordicFeel – HÄR

Här kommer receptet på torsken! ☀️😍

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg med spenat- och pepparrotssås


  • Författare: Åse

Ingredienser

4 torskrygg filéer
250 g fryst spenat
2 schalottenlökar
150 g naturell färskost
12 msk riven pepparrot på burk
11,5 dl vispgrädde
1/2 grönsaksbuljongtärning / 2 msk koncentrerad fond
vitpeppar
olja/smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Finhacka schalottenlök och fräs i matfett. Rör ner spenaten tills den blivit varm. Rör ner färskost och pepparrot.
Smaka av med buljong, ev salt och vitpeppar.
Lägg torsken i en ugnsform och häll såsen över. Sätt in i ugn i ca 15-20 minuter. (innertemperatur 48-50 gr)
Servera med valfritt tillbehör

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Anna 14 maj, 2018 - 07:57

Tack för dina fina recept! Detta ska jag testa med falukorv. Som barn åt jag ofta stekt falukorv med pepparotssås och falukorv eller prinskorv med stuvad spenat. Den här såsen blir ju som en kombo av de båda. Borde ju bli perfekt! Tack! 😀

Svara
Åse 14 maj, 2018 - 10:00

Haha ja vad härligt! Min favorit var kokt kassler med pepparrotssås! Smakat!? Sååååå gott!!

Svara
Anna 14 maj, 2018 - 07:42

Tack för ännu ett recept, låter jättegott som vanligt!
Då jag har en familj där bara hälften gillar torsk men alla gillar lax tänker jag att det måste gå lika bra att använda lax…det gifter sig ju också bra med pepparrot och spenat…!
Jag uppskattar också väldigt mycket att du lägger ut bilder med potatis på tallriken…i de flesta LC-bloggar jag besökt är rotfrukter ett fult ord, så jag tycker det är befriande med någon som äter LC och ändå vågar äta rotfrukter…!

Svara
Åse 14 maj, 2018 - 10:02

Absolut!! Minst lika gott! =))

Klart man kan äta rotfrukter på lågkolhydratkost – beror ju på i vilken mängd och hur man äter för övrigt =) I mitt tycke kan grönsaker aldrig vara fel och det är ju skillnad på att äta två små färskpotatisar och en laddning gatuköksmos 😉 haha! KRAM på dig!

Svara
Jennie 14 maj, 2018 - 00:06

Bästa BUS produkten!☀️👌🏻🤩

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.