Thailändsk fiskoppa med röd curry

av Åse

God morgon raringar!

Såååå kul att ni ser fram emot min nya bok! Nu hoppas jag verkligen att ni kommer gilla den när ni väl har den i era händer =)

Min förkylning blir sakta men säkert bättre. Jag sover mest bort den. Ögoninflammationen har vänt! I går kändes det som jag hade glassplitter i höger öga men idag är jag bara småröd och lite kladdig. Tror jag åker till stranden med kidsen om en stund, lite havsluft kan inte skada!

Här kommer en underbar fiskgryta som vi åt för någon kväll sedan – åh ääääälskar thaismak!
Prova att ersätta röd curry med grön!

Thaiändsk fisksoppa

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thailändsk fiskoppa


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

100 g röd curry
1 msk färsk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
kokosolja att steka i
4 salladslökar
1 tsk sambal oelek
1 citrongräs (finns inlagda Santa maria)
rivet skal av 1 lime
3 burkar kokosmjölk
saften av 1 lime
1 fiskbuljong
1 msk fishsauce
220 g wokgrönsaker (minimajs, bambuskott, morot, paprika, vattenkastanj tex) – konserv eller fryst eller färsk
12 sugarsnaps
1 kruka hackad färsk koriander
4 portionsbitar laxfiléer, i kuber om 3 cm
4 portionsbitar torskryggfiléer (eller torskfilé), i kuber om 3 cm
300 g Handskalade räkor


Instruktioner

Finhacka vitlöken, riv ingefäran.
Fräs tillsammans med röd curry i kokosolja.
Rör ner skivad salladslök (ta bort mkt av blasten), sambal oelek och limeskal. Om du använder färsk citrongräs, banka på den och skär sedan i mindre skivor. Om inlagd används, ta tre bitar och skär i mindre skivor.. Rör ner kokosmjölk och kryddor som fishsauce, buljong och limesaft. Rör ner grönsakerna och smaka av allt. Låt puttra 10 minuter. Rör ner fisken och låt koka upp snabbt. Stäng av plattan och låt stå någon minut. Rör ner räkor och nästan all koriander innan servering.
Garnera de serverade skålarna med färsk koriander och halverade limeskivor.

  • Category: fisk
  • Cuisine: orientalisk

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Karin 28 juni, 2018 - 16:51

100g röd curry???
Krydda, pasta eller???
Detta verkar supersmarrigt!

Svara
Åse 28 juni, 2018 - 16:53

Paste =) Ska förtydliga! (1 liten burk)

Svara
Marika Persson 28 juni, 2018 - 13:36

Hej,
Vill bara tacka dig för att du delar med dig av så många goda recept, lagar ofta ”din” mat.

Svara
Åse 28 juni, 2018 - 14:08

Härligt att höra Marika!

Svara
Jenny 28 juni, 2018 - 13:21

Så mums, denna måste jag testa 🙂 Har förbeställt din senaste kokbok… Blir spännande att läsa den. Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.