Teriyakilax med butternut nudlar

av Åse

God förmiddag på er!
Nu sitter vi på planet mot Stockholm men tänkte bjuda på gårdagens lunch.
Alltså, såååå gott! Enkelt men gott – precis den mat som jag gillar! Mycket smak ska det vara.
Jag berättade ju för några dagar sedan att jag köpt några Santa Mariakryddor, som innehåller enbart just kryddor och inget skräp.
012A7230
Laxen fick marinera i ett dygn i kylskåp! Jisses så mjäll och fin den blev!
Marinad:
1 msk teriyakikrydda
1/2 dl tamarisoja
2 msk sesamolja
3 msk olivolja
salt
Till det serverade jag butternut nudlar!
Butternut pumpa är en typ av squash och rik på karoten, A, B och C vitamin. Ca 12 g kolhydrater per 100 g (mina nudlar nedan väger 100 g)
Gör så här:
Jag använder min Paderno Spiralizer (finns i Sverige också, lite olika t.ex. HÄR)
Skär av den runda delen av butternut pumpan och även andra delen. Skala den med en potatisskalare och dela sedan den i två delar.
Strimla till nudlar och lägg på bakplåstpapper, blanda med lite olivolja och salt.
Sätt ugnen på 200 g och sätt in nudlarna när ugnen är varm. 7-8 minuter senare tas de ut och de fortsätter att mjukna en stund till.
Blanda med t.ex lite tamarisoja och lägg på tallrik.
Laxen steks i kokosolja några minuter bara så att den inte blir torr. Servera genast!
012A7211
012A7201
012A7224

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Lotte 13 november, 2015 - 06:45

Ser jättegott ut!
Vad är det för sås du har till?

Svara
Liv 12 november, 2015 - 19:37

Tack så jättemycket för tipsen angående ”grönsaksskärarna”! Jag måste ha nån utav dem! =0) Dina recept är grymma och väldigt inspirerande! Tack för allt!!! //Liv

Svara
mallan 12 november, 2015 - 17:13

Tack för receptet o kryddtipset!

Svara
mallan 12 november, 2015 - 17:14

Ha en härlig semestertripp skulle jag ju skriva också! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.