TÄVLING: Viktminskning med LCHF + Ät och Njut!

26 januari, 2015

Tävlingen avslutad!

Båda_omslag

 
God kväll! Jag ligger med magen i vädret i soffan efter middagen och sippar på lite kaffe (jadå det går fast jag ligger ;))
Jag tänkte slänga upp en liten tävling!
Vinst:
Min första bok Viktminskning med LCHF som sålt i över 18.000 ex och som hjälpt otaliga till lägre vikt och bättre hälsa!

Min nya bebis som av många, omnämns som den bästa Ät & Njut.
Signerade om så önskas.

För att vara med i tävlingen gäller följande:
1. Varför heter bloggen 56kilo?
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
Tävlingssvaren ska skrivas i kommentarsfältet, inte på Facebook eller till min mail.
Tävlingen pågår to.m. torsdag midnatt och vinnaren annonseras här på bloggen på fredag! 
OBS: Ditt svar är dolt för alla utom dig själv under tävlingen! Svaren görs synliga efter tävlingsavslut.
Dela gärna inlägget ♥
LYCKA TILL!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


297 kommentarer

Sandra 29 januari, 2015 - 23:27

56 kilo, var alltid en målvikt och därför döptes ”dagboken” som det var först, till det. Sen har namnet fått hänga kvar.
56kilo.se har verkligen hjälpt mig att hitta anda alternativ till mat. Fått mig att kunna hantera mitt matmissbruk. Du inspirerar mig otroligt mycket och jag känner igen mig mycket av ditt jojjobantande. Har smått, ständigt varit hungrig och ätit mer. Men att ha lyckats hitta din blogg har hjälp mig att hantera det på ett otroligt bra sätt. Sen alla recept jag lagar efter blir otroligt gott! Jag har börjat baka eget glutenfritt bröd, som jag annars inte skulle görs.
Jag känner mer glädje sen jag börjat läsa din blogg och lärt mig laga mer hälsosam mat!
Hoppas verkligen på att vinna!! Dina böcker. Då har jag en komplett samling av de bästa kocken!

Svara
Sussu 29 januari, 2015 - 23:03

1. För att det är din målvikt, normalvikt, hälsovikt, måbra-vikt eller vad man vill kalla det. 🙂
2. Inspiration, igenkännande, fina recept.

Svara
Malin K 29 januari, 2015 - 22:50

Bloggen heter 56 kilo på grund av att det var din målvikt när du ständigt bantade. Idag symboliserar det hälsa och må bra för dig och din kropp.
Jag har endast ätit lågkolhydratskost i ett par månader och hittade din blogg när jag sökte styrka och motivation att orka fortsätta. Jag är 28 år och väger 100+ kilo och är så vansinnigt trött på det. Ska gifta mig om ett år och har bestämt mig för att jag vill känna mig snygg på mitt bröllop. Därför började jag med LCHF och var väldigt motiverad i början. Sedan började min motivation att tryta.. Det blev jobbigt att man inte längre kan äta det man ätit tidigare, det blev tråkigt att inte kunna äta fredagsfika med kollegorna längre så jag funderade seriöst på att lägga ner. Det var då jag hittade din blogg och fick en riktig vitamininjektion! 🙂 En toppenblogg med både motivation, praktiska råd och grymma recept! Tack för att du delar med dig!

Svara
Nettan Johansson 29 januari, 2015 - 22:44

56kilo.se
Har nyligen hittat dej

Svara
emma 29 januari, 2015 - 22:07

56 kg va din målvikt i början av din förändring. 56kg så tänker jag på en härlig blogg med fin fina recept. Plus att de är min absoluta målvikt! har tre delmål och belöningar. Delmål 1. 80 kg belöning klippning och färgning hos frissan. delmål 2. 70 kg belöning snygga fritidbyxor från fritidsfabriken. Delmål 3 64 kg. Snygga efterlängtade stövlar. målvikt! En spa weekend.
// Emma

Svara
Åsa Sahlman 29 januari, 2015 - 21:56

Bloggen heter 56kilo för att det var din målvikt den dag du började banta/viktminska med vv.
56kilo.se betyder mycket för mig. Bl a hittar jag alltid en massa inspiration, oavsett vad jag söker – mat, dryck, shopping, nöje, resor.. Bloggen fungerar även som en uppslagsbok de gånger jag letar efter fakta gällande LCHF. En blogg jag kommer att fortsätta följa och fortsätta rekommendera till mina vänner.

Svara
Erika Måneving 29 januari, 2015 - 20:10

1. 56kilo står för din må-bra vikt. Där du har landat i kost och hälsa.
2. För mig står bloggen för hjälp och uppmuntran för att nå min må-bra vikt. Det handlar inte om många kilon utan om att hitta en livsstil med en kost som gör mig stark, frisk och pigg. Något som min sockerchockade kropp inte känner sig som idag.

Svara
Gunilla Lundh 29 januari, 2015 - 19:59

1: Åses målvikt
2: Recept, matinspiration och en massa pepp för att nå min målvikt – 56 kilo 🙂

Svara
Ida 29 januari, 2015 - 19:51

bloggen heter 56kg eftersom det var ditt viktmål. Bloggen har de bästa recepten som alltid får mig att inte sakna någon mat

Svara
Linnea 29 januari, 2015 - 19:46

Hej! Bloggen heter 56 kg eftersom det var ditt viktmål. För mig betyder 56 kg en väckarklocka att inte slarva mer utan återgå till mina lchf/paleo-vanor.

Svara
Sirpa Johansson 29 januari, 2015 - 19:39

Bloggen heter så, för att 56 kg är din målvikt som du har nått med att äta rätt.
Din blogg följer jag för att jag känner igen mig i mycket. Har varit smal när jag var yngre, 52-65 kg till mina 170 cm. Efter 4 barn och många års felätande har jag lagt på mig en hel del kilon, som jag inte alls trivs med. Har testat alla möjliga dieter och i slutändan gått bara upp igen. Har tappat hoppet många gånger. Följer din blogg för att du har lyckats och då tror att jag kan det också! Du har bra recept på nyttig, god och lättlagad mat. Hoppas verkligen att jag vinner böckerna. Tack för bloggen! <3

Svara
Tina Håkansson 29 januari, 2015 - 18:59

Hej!
Här kommer mitt bidrag till tävlingen.
Svar på fråga 1: Bloggen heter 56 kilo för att det va din målvikt när du startade din resa!
Svar på fråga 2: 56 kilo betyder jättemycket för mig! Inte bara recepten utan ditt sett at skriva gör att man blir peppad och orkar en dag till. Man förstår att det ger resultat och man ser en framtid till ett hälsosammare liv. Recepten är ju super. Lätta att göra och lätta att förstå. Och så är de ju sååå goda!
Tack för en superbra blogg, superbra receptböcker och för att du är du som delar med dig av ditt liv!
Med vänlig hälsning Tina

Svara
Emma 29 januari, 2015 - 18:55

56 kilo var målvikt för dig.
56 kilo betyder för mig att hitta rätt balans för att kunna gå ner i vikt och hitta goda recept utan att det ska vara krångligt .

Svara
Kristine 29 januari, 2015 - 18:51

56 kilo var din målvekt, derfor heter bloggen det. I dag betyr 56 kg for deg bra helse.
Bloggen din inspirerer og motiverer: Jeg har selv nylig lagt om kostholdet grunnet helseproblemer og finner masse inspirasjon og gode oppskrifter hos deg. Bloggen gjør det rett og slett lettere å leve en hverdag med lavkarbo livsstil. Tusen takk for det 🙂

Svara
Christine Aspeqvist 29 januari, 2015 - 16:58

Bloggen heter 56kilo för att det var din målvikt från första början.
En oerhört inspirerande blogg, fruktansvärt goda recept som dessutom är lättlagade.

Svara
Malin Friberg 29 januari, 2015 - 14:05

Bloggen heter 56 kilo för att du alltid gick ner till den vikten och sedan upp igen.
För mig har 56 kilo en annan betydelse. Jag har börjat min viktresa (efter måååånga år av upp och ned-gångar) och bestämt mig för att nu räcker det. Jag har hittills gått ner 15 kilo. För att komma i mål så behöver jag nu gå ner ytterligare 56 kilo. Det var när jag satt och googlade på det som jag hittade din otroligt inspirerande blogg. Jag har letat efter enkla recept (då jag inte är en gourmetkock) och enkla tips och din sida är verkligen precis vad jag sökt efter. Jag är mamma till två aktiva tonårskillar och sörjer att jag inte kan göra aktiviteter med dem då min kropp inte orkar. Jag sörjer även att mina knän har börjat ge vika då jag varit överviktig stor del av mitt liv. Så nu får det vara nog! Mitt första stora mål är att på min 40-års dag som är på midsommarafton förhoppningsvis kunna med att gå på en strand i värmen söderut.Och nästa stora mål är att vara klar med mitt mål till årsskiftet för att kunna skåla in det nya året med gott samvete.
Jag hoppas verkligen att jag vinner så att jag får den hjälp och stöttning som jag behöver nu när jag känner mig taggad efter en bra start. Och att jag kan bidra till en annan form av 56 kilo! 🙂
Kram Malin

Svara
Cecilia 29 januari, 2015 - 13:39

56 kilo tolkar jag som att det var din första idealvikt när du startade bloggen.
56kilo är en stöttepelare för mig. Jag har inte följt dig så länge. Men jag har levt hela mitt liv med en mamma som har jojjobantat och jag känner själv att jag absolut inte vill banta hela mitt liv som hon gjorde (jag är 36 år).
Jag har försökt hitta egna lösningar till att komma ner till min idealvikt, men det är först nu jag inser vad min kropp mår bra av. Jag har levt på kolhydrater tidigare. Senaste tiden har jag uteslutit det och följt dina tips och råd på recept för att kunna lägga om min livsstil och vilken skillnad!
Tack för en jättebra blogg, och självklart håller jag tummarna för att det blir just jag som vinner en bok 🙂

Svara
Lotta Pettersson 29 januari, 2015 - 13:05

Bloggen 56 kilo heter så för att det var målvikten för Åsa som ständig bantare.
56 kilo för mig innebär att ett nytt hopp har tänds.

Svara
Helena 29 januari, 2015 - 12:42

Bloggen heter 56kilo eftersom det var din målvikt i viktminskningen. För mig är din blogg en trevlig pepp och inspiration till att äta mer lågkolhydratkost och trevliga recept att prova.

Svara
Trine 29 januari, 2015 - 12:16

1. Det ursprungliga viktmålet som sattes vid omläggningen till lchf. 2. Bloggen är en stor inspirationskälla gällande mat men framför allt motivation. Peppande utan att vara dömande, ngt som lätt händer när man brinner för sitt sätt att uppnå god hälsa och bra mående. Jag känner att följa denna bloggen maxar mina förutsättningar att klara mina mål.

Svara
Ida-Maria Nylund 29 januari, 2015 - 11:57

Den heter så för att din trivselvikt (o den vikt du hade som mål att nå under din viktnedgång) är 56 kg.
56kilo.se var till en början min ”lchf faktablogg”. Dina recept o din matlagning lockar mig att nästan dagligen läsa, men jag inspireras också av din livsstil, din energi, din träning, din inredning och din klädstil!

Svara
Uldine 29 januari, 2015 - 11:47

Din blogg kallas för 56kilo.se för det är din målvikt.
56kilo för mig är det omvända; 65kilo, har haft delmål fram till denna vikten, nu börjar det närma sig:-)
Dina recept och blogginlägg peppar:-)

Svara
Caroline 29 januari, 2015 - 11:44

56 kilo var ju målvikt när du bantate aktivt numera en symbol på hänsch utal vikthets.
Jag läser. Dagligen bloggen med underbare recept ock inspiration. Jag är ut av smålänsk släkt, bor i Danmark men längtar ständigt til Sverige.

Svara
Kajsa 29 januari, 2015 - 11:06

Hej, jag vill gärna vinna din bok! 56 kilo heter den pga din målvikt hos Viktväktarna en gång i tiden.
Vad 56kilo betyder för mig: Jag har många kokböcker med LCHF men de känns inte så fräscha och aktuella. Du är en inspiration och förebild till nya rätter som är lätta att få in i vardagen.

Svara
Catrin Andersson 29 januari, 2015 - 09:57

56 kilo var från början din målvikt. För mig betyder 56 kilo : inspiration, jättebra & goda recept. Lätt att läsa bloggen, & även näringsinfo som är lätt att förstå. Inte långa inlägg om det ena & andra ang. näring, vitaminer mm. Bra träningstips, kläder, makeup .., ja allt vad jag vill läsa om helt enkelt. :))

Svara
Vibeke 29 januari, 2015 - 10:17

– Bloggen heter 56kilo därför att den från början var en viktminskningsdagbok och 56 kilo var din målvikt.
– Din blogg är för mig en härlig inspirationsblogg som jag går in på för att hämta motivation och inspiration. Jag har en tarmsjukdom som gör att jag måste äter mjölk, socker och glutenfritt. Dina härliga recept som du delar med dig här på bloggen har gett mig många goda middagar i vardagen som min mage mår toppen av.
Jag har också ett stort intresse för träning och ÄÄLSKAR att du nu också kommer fokusera mera på det i bloggen!
Jag hade älskat att vinna din senaste bok Ät och njut, då just dina recept har hjälpt mig att göra just det.
Att vinna

Svara
Malin 28 januari, 2015 - 23:50

Hej Åse!
Vilken pärla till blogg du har!!!
Svarar på frågorna och håller tummarna

Svara
Thérése 28 januari, 2015 - 23:42

1. Varför heter bloggen 56kilo?
56 kilo var den målvikt som Åse Falkman Fredrikson hade tidigare då hon bantade. Namnet på bloggen är kvar som en påminnelse om det och att hon numera är fri från den hetsen kring vikten.
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
Bloggen 56kilo är en källa till inspiration för mig i mitt liv och min resa att uppnå mitt mål som är att ha en bättre hälsa. Jag blir verkligen inspirerad av vackra bilder och tilltalande recept. Bloggen är ett väldigt enkelt sätt att ta del av information på, och den har blivit ett verktyg för mig när det är svårt att bestämma vad jag ska äta och välja rätt, men även när jag vill känna glädjen med att välja rätt. Som jag gör när jag provar ett nytt recept.

Svara
Emma Bengtsson 28 januari, 2015 - 21:51

Därför att du alltid gick ner till 56kg och sen gick du upp igen.
56kilo.se betyder för tillfället väldigt mycket för mig, har kämpat med mitt sötsug (extrema) länge nu, och det blev värre när jag var gravid med mina barn. Men sen jag började följa dig och testa mig fram med dina recept, så känner jag äntligen att jag kan klara det. Och att det efter 10 dagar står -1,9kg på vågen känns fantastiskt!

Svara
Malin 28 januari, 2015 - 21:20

1. 56 kilo var din målvikt när du viktminskade efter att ha jojobantat i flera omgångar.
2. Din blogg är en stor inspiration inom alla möjliga områden. Härliga matbilder och recept som först var anledningen till att jag hittade hit. Att sen få läsa om träningstips och även inredning och mode är bara en bonus. Jag blir även glad av att läsa hur nära varandra ni är i er familj. Är inte så mycket för bloggar annars men här vill jag inte missa några inlägg.

Svara
Anna Karoline 28 januari, 2015 - 19:09

Hej Åse!
Namnet på bloggen kommer ifrån att det förut var din målvikt; 56 kg.
Jag återkommer alltid till denna blogg eftersom jag vet att alla recept härifrån är goda och välbeprövade! De senare inläggen är även något mer hälsoinriktade (inga sötningsmedel osv) men även något mer avslappnat och tillåtande – på ett uppmuntrande och bra sätt!
/ Anna

Svara
Ann Andersson 28 januari, 2015 - 16:43

1. 56 kg var din målvikt
2. 56kilo innebär för mig inspiration och motivation till att tänka annorlunda kring mat, fantastiska recept som ofta delges t.ex mina arbetskamrater samt en inblick i hur andra tänker och vad andra inspireras av och även kämpar med.

Svara
Marie Henningsson 28 januari, 2015 - 16:36

1. Varför heter bloggen 56kilo? För att 56 kilo var din målvikt när du startade din viktminskningsresa.
2. Vad betyder 56kilo.se för dig? Sundare matvärderingar, då jag tidigare fastnat i lightfällan som många andra. God naturlig mat som jag håller mig mätt på länge, och en mage som inte ständigt känns som en ballong.
PS! Jag har även fått min mamma (som förra året fick diagnosen glutenintolerant) att läsa din blogg och att tycka det är kul att baka och laga mat igen efter sitt besked. Det har öppnats en helt ny värld för henne 🙂 Tack för det!
Om jag skulle vinna, kommer jag att ge boken till henne, för det är hon värd!

Svara
Andreas Bergman 28 januari, 2015 - 16:32

1. Bloggen heter 56 kilo för att du alltid gick ner till den vikten och sedan upp igen.
2. Jag besöker 56 kilo.se i princip dagligen för både mat- och livsstilsinspiration. Vad kul att du anammat TRX, är en stor förespråkare av träning hemma och med TRX får man allsidig träning för hela kroppen!

Svara
Karin 28 januari, 2015 - 15:48

Hej!
Kul med en tävling:
1: det var ditt ”vikt-mål” när du startade din blogg
2: för mig betyder bloggen jättemycket. Jag bor i Tyskland och här är lchf nästan okänt. Fantastikt motiverande och underbara recept!!
Kram
Karin i Hamburg

Svara
Maria Josefine 28 januari, 2015 - 15:43

Bloggen heter 56 kilo då det är/Var din målvikt.
Jag använder din blogg för inspiration och goda/nyttiga recept <3

Svara
Margareta Christensson 28 januari, 2015 - 15:15

Hej igen!
Kom på lite till som jag vill skriva om vad din blogg betytt för mig.
Ditt språk är fantastiskt. Du skriver så att allt blir begripligt. Det är som om du liksom får in hur man tänker också:). Dessutom vågar du prata om mängder, något jag saknat på andra LHF sidor. Där står oftast bara: Ät till du är mätt, vilket är väldigt svårt för oss som är överätare och går igång på socker och kolhydrater. Du har också fått mig att reflektera över vad hunger är och vad sug är. Och varför jag äter när det egentligen är något annat jag behöver, typ träning eller lugn och ro.
Och nu kom ditt recept på blomkålsmos. Som jag har försökt och misslyckats. Jag som älskar blomkål. Men återigen har du ett recept och en bild som gjorde att jag kunde lyckas. Och när jag lyckas vågar jag variera mig mer med vad jag äter.
Sammanfattningsvis skulle jag vilja säga att det var din blogg som fick mig att få lust till att leva ett sundare liv. Sedan jag startade har jag i princip varit glad varenda dag. Tusen tack för att du finns.
Maggan

Svara
Veronica Son 28 januari, 2015 - 14:22

1. 56 kilo var din målvikt som ständig bantare.
2. Så inspirerande, njutningsfull och ger en sådan glädje att läsa av allt du delar med dig.

Svara
Mikaela 28 januari, 2015 - 13:47

1. Varför heter bloggen 56kilo?
För att när du startade bloggen så va 56 kilo var din målvikt som ständig bantare.
Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets.
Därför har namnet på din blogg hängt kvar.
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
för mig betyder 56kilo hälsa, recept och att försöka må bra…. trots att jag på grund av mina kroniska sjukdomar inte lyckas gå ner… men JAG vill å önskar… så jag försöker…. å försöker…

Svara
Patricia Ahlin 28 januari, 2015 - 13:17

Jag är väldigt gärna med och tävlar om någon av dina böcker =D
56 kilo var din målvikt när du startade bloggen.
Och jag följer din sida nästan dagligen, vill jag få inspiration och hitta bra recept så hittar jag det alltid här och jag har tillagat/bakat mycket från din sida.
Kram Patricia

Svara
Pernilla Sahlen 28 januari, 2015 - 13:01

Hej!
1. Din blogg heter 56kilo för att 56kg var din målvikt när du startade din resa.
2. Jag har nyss startat om min kamp mot övervikt,vet ej vilken gång i ordningen! Men den här gången vet jag att det går!
För ca 6-7 år sen började jag intressera mig för GI som sedan gick mer och mer åt LCHF hållet. Samtidigt så läste jag på väldigt mycket, allt som fanns tex tidningar, böcker (blev en flitig gäst på biblioteket) , plöjde runt på nätet och sökte information. Sen hittade jag 56kilo.se!
En blogg med livsglädje! Som blandar livets alla delar och som jag kunde känna igen mig i. Det var inspirerande. Att dessutom få både glamour och vackra bilder är ett pluss tycker jag 🙂
Sen dess har jag byggt upp mitt eget mat och motions schema och mått så bra av att hålla fast vid det!! Men ibland ställer livet till det 🙁
För ca ett år sen fick jag en inflammation i hälen och var tvungen att sluta med mina powerwalks. PANIK!!! De var så viktiga för mitt välbefinnande och en viktig del i mina dagliga rutiner. Och sen hände än det ena och än det andra. Allt blev upp och ner och jag tappade bort mig själv 🙁
Men nu är jag på banan igen! Och vill så gärna ha en extra kick, vilket jag garanterat skulle få om jag fick dina böcker :-))
Jag har läst dem som finns på biblioteket men det skulle va så kul att få egna exemplar.
Stort TACK för en inspirerande blogg!

Svara
Jessica Sundgren 28 januari, 2015 - 12:57

Hej ÅSe!
Vill börja med att säga tack för att du finns, du gör både min vardag lättare mot mina KUNDER och min vardag lättare med min familj.
1. du har gjort en resa upp och ner i vikten men någonstans så hittat din normalvikt kring 56-58 kg. Vikten symboliserar mycket för dig men numera en matharmoni skulle jag vilja säga kontra tidigare vikt med viktväktarna på samma vikt.
2. Bloggen betyder väldigt mycket för mig i mitt arbetsliv, jag coachar människor i lågkolhydratkost och din blogg är en av dem jag hjälper dig sprida och som får mina kunder inspirerade. Jag coachar dem i personlig rådgivning i deras vardag. Förutom din blogg så tipsar jag ofta om dina kokböcker och den senaste är faktiskt en bok jag inte har och har inte läst så den skulle jag GÄRNA vilja vinna för att kunna stå bakom att förmedla vidare.Att jag säger inspirerar mina kunder betyder att precis som du upptäckt så funkar vissa maträtter och komponering bättre för dig än andra men jag upplever att i din blogg kan jag med gott samvete leverera en inspiration med en röd tråd till mina kunder och många älskar det så tack för att du gör min vardag lättare. Sen har jag själv 3 barn och vi äter lågkolhydratkost så både paleo och lchf och recepten är ofta väldigt familjevänliga 🙂

Svara
Sussie Persson 28 januari, 2015 - 12:48

Kul med tävling!

Svara
Popprinsessan 28 januari, 2015 - 12:01

Hej Åse!
56kilo var din målvikt när du var med i Viktväktarna och du döpte din blogg till det då.
Din blogg är en sann inspirationskälla oavsett om man äter lite kolhydrater eller inte. Älskar att du aldrig är dömande utan bara berätta vad som funkar för DIG. Att du tar fantastiska bilder på dina smarriga recept gör så klart inte bloggen mindre inspirerande!
Kram till dig

Svara
Neta 28 januari, 2015 - 11:53

1. Du startade bloggen som en viktminskningsblogg och hade som mål att nå 56 kilo men idag symboliserar det hälsa och ett sunt liv med en stabil vikt. 🙂
2. 56kilo.se betyder för mig massa inspiration. Söker ofta på recept för att själv kunna laga här hemma. Jag har under en månads tid ändrat min kost till det som jag tycker funkar för mig, har gått ner snart 7 kg och är full av energi! Skulle vara jätteskoj att vinna dina böcker då jag vill fortsätta få inspiration från dig, då studentplånboken inte alltid är den tjockaste så att säga! 🙂

Svara
Rode 28 januari, 2015 - 11:35

56kilo var som jag förstår det, en viktönskan för dig under tiden som jojo-bantare.
Idag står namnet för betydelsen av att må bra, med en god hälsa både för dig och din kropp , samt att 56kilo idag symboliserar din frihet bort från vikthetsen.
För mig betyder 56.se en inspiration till just detta. Att inte enbart fokusera på vikten. Även om viktnedgång är en mycket positiv bieffekt. Det som jag vill fokusera på är att ge kroppen nyttig, god och hälsosam kost utan svält och hunger. Vi äter även med ögat, så att maten dessutom är vacker på tallriken ökar matglädjen. Hälsa och kost, hand i hand. Detta hittar jag hos 56.se. En riktigt fin blogg.

Svara
Zandra 28 januari, 2015 - 11:18

56kilo är målvikten du hade som bantare viltväktarna.
Denna sida är en inspirationskälla för mig. Jag har alltid (från högstadiet) varit överviktig och pendlat upp o ner med olika dieter och metoder. Jag är nu som mitt största och har börjat försöka dra ner på kolhydrater och letar inspiration här på din sida. Jag hoppas jag denna gång ska lyckas med en kostomläggning och bli av med mina överflödiga kilon.

Svara
Sophia Rösgren 28 januari, 2015 - 10:47

1. Varför heter bloggen 56kilo?
Namnet på din blogg har fått hänga kvar efter din tid som ständig bantare och då du under den tiden i livet hade din målvikt på 56 kilo. (Så i början då du startade din blogg 2003 var din blogg din en viktminskningsdagbok för dig).
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
För mig betyder 56kilo naturlighet, hälsa, inspiration, att kunna glädjas och hitta ’detdär’ att må bra både i kropp och knopp 🙂
Jag har följt din blogg i flera år och den har hjälpt mig att förstå vad hälsosamma alternativ innebär och vad man egentligen behöver eller ‘inte’ behöver äta för att må gott. Alltså Att man ska njuta av god mat och inte må dåligt av mat. Dina recept använder jag flera gånger i veckan, Tack för fin receptbank, du är en härlig och naturlig person som delar med dig på din blogg.

Svara
Linda 28 januari, 2015 - 10:45

Hej!
Tack för en härlig blogg!
Namnet för bloggen var din målvikt när du började.
Din blogg är för mig en härlig inspirationskälla på många plan. Nya maträtter, nya kryddor etc. Känns så kul för många av dina recept är mina absoluta favoriter. Jag har lagat många av dina rätter och älskat dem alla. Sedan tycker jag också om ditt fokus på hälsa; träning, umgås med vänner, shopping, familjen, jobbet etc. Jag tycker att du har ett helhetsintryck som många andra saknar. Jag fullständig älskar din blogg och har gjort det i många år. Tack än en gång för att du väljer att dela med dig <3

Svara
Elin 28 januari, 2015 - 10:43

1: för det är den vikten du alltid gick ner till..för att sedan pendla upp å ner
2: otrolig inspiration att det går, och trots att man ska ner i vikt så kan man äta gott
älskar din bok och vill vinna den för att ge till min vän som oxå kämpar med vikten. hon skulle bli så glad då hon gärna vill ha den men har inte den ekonomin att köpa den….

Svara
Linda Magnusson 28 januari, 2015 - 10:23

Hej Namnet på bloggen 56 kilo betyder din målvikt, den vikt du nu trivs med genom att vara hälsosam och inte vara en jojobantare För mig betyder bloggen en massa, bland annat super bra recept, inspiration att hålla rätt kurs för att må bra av maten jag äter Hoppas o håller tummarna på att vinna dessa böcker , gärna signerade ! Kram Linda

Svara
Jessica Myhrman 28 januari, 2015 - 10:15

Om jag minns rätt så var 56 kilo din målvikt. Den du trivs i å strävar att hålla. Men kanske det blivit lite ändring i det nu när du bygger muskler!
Bloggen är en stor inspirations källa för mej! Hittat många bra recept å tips härifrån! Så fina bilder!
viktminskning med lchf boken har jag och älskar! Nu hoppas jag på ät & njut (signerad) för snart är jag där! 5-6 kilo kvar till min målvikt å sen är det att leva å njuuuta! ( lchf style of course!)

Svara
Sussi Johansson 28 januari, 2015 - 09:42

Hej!
1. Bloggen heter 56 kilo därför att det var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet till hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets

Svara
Emelie Feuk 28 januari, 2015 - 08:49

1. Från början var 56 kilo en målvikt för Åse som
Jojo bantare, men nu symboliserar namnet hälsa och att må bra utan vikthets, för både kropp och knopp. Att hitta sin egen väg till trivsel och välmående!
2. För mig betyder bloggen inspiration och tips i vardagen. Tips på framförallt recept, men även tänket. Jag sitter fortfarande fast i jojo- tänket och försöker hitta en balans och min väg till målet!

Svara
marie petersson 28 januari, 2015 - 08:43

Hej!
Bloggen fick om jag inte minns fel sitt namn då det var en viktdagbok och 56 kilo var en målvikt som du hade. Idag står väl 56 kilo för hälsa, må bra för dig och din kropp och fri från vikthetsen.
Det är så sant som det är sagt.
Att det är svårt i dagens hälsojakt.
Vad ska man äta vad ska man göra?
Jag blir så trött på denna röra.
Men så hittade jag en blogg så fin,
Den sprudlade av glädje 56 kilo, ja den är din.
Med tre ord kan jag förklara för dig,
Vad 56 kilo betyder för mig
TRO HOPP och KÄRLEK är kanske en klyscha,
Men jag är less på det jag ser när jag ska duscha.
TRO på att en dá
kommer jag vara glá.
Fläsket är borta
och jag älskar att sporta
HOPP för att man kan äta så gott
och ändå en dag målvikten nått.
Att kropp och själ bra mår
och slippa i spegeln fälla en tår
KÄRLEK till din blogg jag aldrig överger
tack för all den inspiration du oss läsare förser
En fantastisk kvinna du är
med smittsam energi gör mig kär
Ungarna får kramar i väldig fart
gubben får sitt såklart
Tack för en fantastisk blogg,
nu skålar jag i en sockerfri grogg.
Många tacksamma kramar för att du delar med dig så mycket av dig själv.

Svara
Helena 28 januari, 2015 - 00:55

Hejsan jag heter Helena och vill gärna vara med i tävlingen!
1. Då du har pendlat så mycket upp och ner så hade du ändå en målvikt på 56 kilo vilket du ansåg vara hälsa och att man mår bra! Även om du kanske inte väger det nu så fastnade namnet och de håller i sig 🙂
2. Din blogg betyder mycket för mig då även jag pendlat mycket upp och ner hela tiden! Men för några månader sedan kom jag in på lchf och din blogg som hade helt fantastiska recept som man inte trodde va möjligt att man kunde få äta! Men så va de! Även fast jag rynkat lite på näsan åt vissa recept med t.ex. Broccoli och blomkål så har jag ändå provat och du har fått mig att äta sådant som jag inte skulle ätit annars! Så jag ska faktiskt tacka dig för det 🙂 du har fått mig att tycka om ”äcklig” mat! Hihihi… 😉
Då jag bara följt dig i några få månader så skulle jag verkligen behöva din bok för att se alla recept jag missat under all denna tid!

Svara
Lii Rosen 27 januari, 2015 - 23:46

Den heter 56kg för det är din målvikt när du började den här resan.
Boken betyder oerhört mycket för mig om jag vann den nu.försöker göra ett nytt kapitel i mitt liv med denna lchfmetod,
Har börjat nu o vet ej riktigt vad som gäller.
Behöver massa insperation till vad jag kan laga att äta osv.
Tack för underbar blogg.
Hoppas jag får chansen till boken.

Svara
Linda Bäckström 27 januari, 2015 - 22:41

Bloggen heter så för att det är din målvikt, vikten som du alltid gick ner till innan det vände.
Bloggen har hjälpt mig in i LCHF världen med bättre ögon och förståelse. Vissa är fundamentalister när det gäller att följa kosten, men du har ett naturligare förhållningssätt som känns mer hållbart i längden! Jag tackar för alla goda recept som jag har fått ynnesten att använda!

Svara
Anna AlfonssonHallden 27 januari, 2015 - 22:29

Bloggen heter 56 kilo för det var målvikten vid din viktminskning och för mig betyder bloggen inspiration till mat, hälsa och att vara sitt bästa jag!
Tack för 3 underbara böcker o en trevlig blogg

Svara
Catrin Bergström 27 januari, 2015 - 22:29

1. För att du gick ner till 56 kilo som är din nuvarande vikt.
2. Som nybliven strikt LCHF:are (har bara håller på i 3 veckor) så ger du mig en massa inspiration till att orka kämpa. Och ger mig många goda recept.

Svara
Sabina 27 januari, 2015 - 22:27

1. 56 kilo var din målvikt och döpte därför bloggen till detta när du startade detta som en viktminsknings blogg 2003.
2. 56 kilo för mig, är en stor inspirationskälla en stor motivations boost och en grymt bra och mångsidig recept bank. Är så oerhört glad att jag ramlade in på din sida efter att ha kommit fram till att jag som.många andra har ett sockerberoende och måste förändra kosten, tanke mönstret och framför allt mitt sätt att hantera hur när och vad jag äter. Tack vare denna blogg har jag börjat min resa mot mitt mål även om vägen har haft djupa dalar och höga berg fortsätter ja kämpa och tack vare alla underbara recept och ditt positiva sätt att skriva och vara så tar man sig upp och över alla hinder. Tack för en grymt bra sida.
Kram Från sockergrisen

Svara
matilda Sponton 27 januari, 2015 - 22:07

1. 56kilo för dig betyder att du har vägt 56kilo när du bantade men nu ligger du mellan 56-58
2. för mig betyder 56kilo mycket, har lärt mig så mycket med att byta kost och lära mig att laga god mat, även lärt mig att äta mycket ny saker som jag inte har gjort förut.

Svara
Therese Hansson 27 januari, 2015 - 22:02

Hej! Vill jättegärna vinna dina böcker

Svara
Marika 27 januari, 2015 - 21:55

1. hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets
2. Inspiration, fina recept, peppning, allt det jag behöver för en bra dag!

Svara
Marie Mårtensson 27 januari, 2015 - 21:44

Hej! 1. Jag tror bloggen heter så därför det var ditt mål att gå ner till 56 kg. 2. Jag blev nyfiken på 56.se eftersom jag är nyfiken på att börja med Lchf och behöver peppning och inspiration!

Svara
Carola 27 januari, 2015 - 21:38

56 kilo var från början en målvikt du strävade efter.
56kilo.se är en daglig plats för mig, tar del av recept, tips, det ger ett stöd och är ett rent nöje 🙂 att få följa dig och ta del av den inspiration du ger oss!
Jag vill gärna vara vinnare!

Svara
Tina 27 januari, 2015 - 21:36

1. jag har fattat det att din blogg heter 56kilo för att den startades som en viktminskningsblogg och att det var din målvikt.
2. Din blogg är för mig en kanon blogg som leverar dom bästa recepten! Jag äter inte efter LCHF men är däremot glutenintolerant. Jag har provat väldigt många glutenfria recept som hittats på nätet, men dina recept ser jag som väl beprövade och dom lyckas jag alltid med:) andra recept kan lätt misslyckas när det gäller just glutenfritt:/ sen är det bara kanon att man får följa dig i din vardag, att få bli inspirerad till matlagning (då jag oftast tycker att matlagning är tråkigt) men ett recept från dig och hur det varit involverat i din dag skapar mer matlagningslust hos mig!
Dina böcker har jag suktat efter länge, men har varit student i 3 år och inte kunnat unnat mig. Men hoppas på vinst denna gång:) annars blir det garanterat ett köp vid den första riktiga lönen;)

Svara
Noelle Delen 27 januari, 2015 - 21:26

56 kilo var ju din tidigare målvikt vid varje bantning

Svara
Louise Gustavsson 27 januari, 2015 - 21:07

Kära Åse!
1. Din blogg heter 56kilo, för att det var din målvikt.
2. Din blogg betyder allt för mig! Jag är 16 år och sedan jag började med LCHF den 21 augusti 2014, så har jag dagligen läst din blogg. Jag har fått enormt mycket inspiration och dina recept är, enligt mig perfekta. Jag själv har ingen målvikt, utan tar en dag i taget. Från att ha blivit mobbad och mått dåligt under längre perioder på grund av vikten, så kan jag nu säga att jag mår bra. Jag kommer aldrig någonsin sluta med LCHF, men det är tack vare din blogg som jag lyckas vara såhär stark. Så allvarligt talat, din blogg betyder verkligen allt för mig och du slutar aldrig förvåna mig med dina recept! <3 Jag hoppas innerligt att jag vinner, så jag få ta del av ännu mera inspiration 😀

Svara
Lotten Eriksson 27 januari, 2015 - 20:48

1. 56 kilo är din målvikt. Startade som en viktblogg, men är nu en blogg om hälsa och att må bra – fri från vikthets.
2. När jag läste inledningen att du tidigare varit viktväktare så träffade det mig rätt i hjärtat … gå ner, gå upp, gå ner, gå upp och ständigt sugen – det är ju jag!
Nu är jag reda att prova något nytt och jag behöver din hjälp! Jag är så himla trött på att ständigt bantat och att ständigt gå upp igen. Behöver recept och inspiration från dig och dina böcker … jag är redo!
Dessutom har jag en tjej som blivit gluten intolerant och hon har inte hittat något bra brödrecept till vi hittade ditt ostbröd,:) Så skönt att kunna baka och laga din mat utan att behöva oroas över att hon ska få ont i magen!:) God och näringsriktig mat för hela familjen … dags att säga hejdå till sockerträsket!
Du är helt enkelt bäst och nu vill jag också bli lite bra … med din fina hjälp!:)
Kram Lotten

Svara
Johanna 27 januari, 2015 - 19:59

1. Bloggen heter 56 kilo för att det var din målvikt när du var med i ViktVäktarna för väääldigt länge sedan.
2. 56kilo är för mig en daglig inspirations- och motivationsboost när det gäller kost. Jag älskar att gå in på din blogg för att du har en sådan härlig och positiv inställning till livet och kost/träning (till skillnad från en del andra bloggar!). Jag har, precis som säkert många andra av dina läsare, bantat med olika metoder sedan jag var 16 år. Jag har de senaste året äntligen förstått att den rätta nyckeln till att sluta banta men ändå nå min målvikt är att MÅ BRA inifrån och ut genom att äta på ett sätt som passar för just mig. Den inställningen har jag delvis dig att tacka för! Så tack för all energi du sprider och tack för all inspiration du ger genom din livsinställning och dina recept 🙂

Svara
Michi 27 januari, 2015 - 19:36

VARFÖR NAMNET?
Namnet 56kilo.se valde du för att 56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet hälsa, att må bra för en själv och kroppen, fri från all vikthets och jojobantning.
VAD BETYDER 56KILO FÖR MIG?
Jag har precis hittat hit och känner att jag tar till sista halmstrået, på något sätt. Jag är förtvivlad. Jag har de senaste 7 åren gått från stl. 36/38 till 42/44 och upp ca 15 kilo, som jag inte kan gå ner. Jag är 50 år, och har tyvärr inte kunnat träna lika mycket pga av kronisk smärta i ryggen. De ”råd” jag får är att acceptera att det är åldern och ”kärlekshandtagen” kommer ju med åren?! Va?!? Visst, kan hormonändringar störa vikten, men ändå??? Jag har nu använt dina recept i 6 veckor till familjen stora glädje. De andra går ner, eller håller sitt blodsocker och sötsug i schack, men jag står helt stilla. Suck. Det kanske tar längre tid, men det är svårt att hålla motivationen uppe, om jag ska vara ärlig. Däremot så har min kroniska ryggsmärta gått tillbaka väldigt mycket. Det gör mig så ofantligt glad. Tänk dig at ha ont 24/7. Man blir trött, så otroligt trött. Så det ger mig lite hopp att börja träna, och det kanske hjälper viktminskningen. Men jag behöver hjälp. Jag har ingen råd. Och läkare säger att jag ska akta mig för fettet, om jag vill gå ner. Jag säger att jag och familjen mår jättebra, men jag går inte ner i vikt. Vad gör jag för fel? HJÄLP!!!
Det hade varit alldeles underbart att få djupdyka dina böcker och få handgripliga råd och stöttning, åtminstone på pappret. Blir inte jag vinnaren, så hoppas jag kunna hitta dina böcker i handeln. Oavsett vem som blir den lyckliga(e), så är det en otrolig blogg du har som har hjälpt så många, och nu mig 🙂

Svara
Margareta Christensson 27 januari, 2015 - 18:49

Hej! Din blogg heter 56 kilo för det var ditt mål. Och du hittade svaret på hur man når sitt mål och hur man kan leva sin dröm.
Jag hittade din blogg av en tillfällighet. Slog ”Varför går jag inte ner i vikt” på google och upp kom din sida.
Jag blev helt tagen. Din sida har allt som alla andra med LCHF saknar, tycker jag. Du är konkret. Skriver vad och hur mycket man skall äta och vad som kan bli fel med LCHF.
Har kört din rivstart några veckor och fått resultat på vågen. Mår väldigt bra. Har dessutom lugnat ner med mig med min träning och börjat ägna mig mer åt min hobby som är att sy. Du fick mig att förstå vad stress är.
Har prövat LCHF förut men aldrig fått några resultat. Men nu känns det som om du med din blogg får mig att vilja ha en livsstil mer än en diet.
Din blogg betyder oerhört mycket för mig vare sig jag vinner boken eller inte. Jag tänker följa dig och inspireras i fortsättningen.
Maggan

Svara
Camilla 27 januari, 2015 - 18:49

1) Din målvikt
2) min inspiratonskälla för att komma igång med ett nytt hälsosammare liv

Svara
Anna 27 januari, 2015 - 18:42

Bloggen heter 56 kilo för att det var din målvikt.
För mig betyder 56 kilo känslan av att duga, att känna mig stolt över att ha lyckats gå ner 40 kilo helt på egen hand. 56 kilo är även en revansch mot alla som klagat på mig och mitt utseende. Jag lyckades med något ingen trodde på. Jag vågade sikta mot stjärnorna och jag lyckades.

Svara
Annsofie Wilsson 27 januari, 2015 - 18:39

1. 56 kilo var din målvikt från start, därav namnet 56kilo på bloggen.
2. Jag läser din blogg och använder en del recept, har inte kommit in i att börja ordentligt med min egen viktresa, så skulle bli glad för böcker att läsa och inspireras av. Inspireras även av din blogg.

Svara
Rosa 27 januari, 2015 - 18:35

Bloggen hedder 56kilo fordi det var dét du vejede, da du havde gennemført dit store vægttab. I dag er den et symbol på dit gode liv – dér hvor du føler dig sund og har det godt.
Bloggen betyder rigtig meget for mig, der selv lever efter lchf og har gjort det i tre år. Jeg synes det er fantastisk at få inspiration her… du har nogle fantastiske opskrifter! Og jeg elsker at du svarer på alle kommentarer. Du er så dejligt nærværende, så levende interesseret i dine medmennesker (læsere)…
Så uanset om jeg vinder her eller ej… så skal jeg nok blive hængende 🙂

Svara
MALIN BARRY 27 januari, 2015 - 18:25

56 kilo var från början en viktminskningsdagbok men har under årens lopp ändrat fokus och är idag en personlig blogg med fokus på lågkolhydratkost, en inspirations- och feelgoodblogg.
56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets, vilket jag tycker är supersunt.
56 kilo är en mkt inspirerande blogg, där jag hittar tips till god mat som innehåller mindre kolhydrater än vad jag normalt äter. I am a sucker for sugar och behöver att komma ifrån min kolhydratshets, utan att sluta äta detta helt. Framförallt recepten med kyckling har jag använt mig av.
Jag har ett fysiskt tungt jobb, där jag måste vara alert och må bra för att göra ett bra jobb. Kosten är viktigt för mig i kombination med träningen. Träningen har jag koll på – det är kosten som släpar efter. Tack vare dig och din härliga blogg kommer jag snart att vara i form.
Fortsätt inspirera!
Kram

Svara
Anna Träff 27 januari, 2015 - 18:16

56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Men idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets.
56 kilo för mig: Jag och min sambo ska gifta oss i sommar, vi båda är ordentligt runda. Så med LCHF tänkte vi försöka minska vårt omfång inför bröllop samt för en bättre hälsa och mera ork i tillvaron. Första målet är att bli tvåsiffriga. Så i vår jakt på inspiration för att klara denna resa så hittade jag din blogg med alla dess tilltalande recept 🙂 Så för mig ser jag bloggen som en kick i rumpan i rätt riktning 😉
Tack/ Anna

Svara
Lena Nilsson 27 januari, 2015 - 18:03

1. För att du hade som mål att gå ner till 56 kg ….
2. Jag läser din blogg varje dag för att den ger mej inspiration och jag blir glad.
Jag behöver inte gå ner så mycket i vikt
Men vill leva sunt som du.
Alltid bra recept och så får jag inspiration av dej från ditt snygga hem och kläder.

Svara
Camilla 27 januari, 2015 - 17:54

Bloggen heter 56kilo för att det från början var din målvikt, nu betyder den mycket mer än det (välmående)
Din blogg betyder framförallt inspiration för mig. Både vad det gäller recept, livsstil och motivation! När lusten (till allt) tryter och sötsuget sätter in finner jag ”pepp” från dig via bloggen. Mitt nästa steg är att” peppas” till träning också inte bara bra matlagning.
Dina kesoplättar har räddad både hunger, sötsug och humör många gånger:-))

Svara
Sara 27 januari, 2015 - 16:35

1. För det var din målvikt då du gick ner med hjälp av Viktväktarna.
2. Väldigt mycket! Glad att jag trillade in på din sida när jag sökte inspiration o fakta kring LCHF nu när jag började med det.. Sååå grymma recept blandat med annat roligt 🙂 mår sååå bra av LCHF o dina recept gör det kanonlätt för en! 🙂

Svara
annica 27 januari, 2015 - 16:19

1. Det var din målvikt under dina år som jojo-bantare!
2. Jag äter lchf sedan några månader för att må bättre, har blivit av med svullen mage, ständig sjukdomskänsla och har en helt ny energi! Är jätteglad för detta och slukar ny kunskap, recept och inspiration till mitt nya liv! Din blogg hjälper mig så mycket, massor av bra recept o inspiration!

Svara
Helena 27 januari, 2015 - 16:10

1. 56kilo var din målvikt som bantare.
2. Jag har precis insett att det är dags att slopa gluten och socker i mitt liv, för att få tips och ideér på hur jag ska göra och massvis med goda recept är 56kilo en stor inspirationskälla!
/Helena

Svara
Ullis 27 januari, 2015 - 15:44

1) 56kilo kom till genom att det var din målvikt 🙂 som jojjobantare.
2) Jag fastnade ordentligt här alldeles nyss (tittat in i bland innan då jag följer matplatsen) då min dotter nyss fått celiaki (gluten). Jag kände mig vilsen då mycket innehåller gluten! Men du har blivit min guldgruva, så mycket fina recept som även vi kan använda. Ibland rakt av ibland tillsätter vi kolhydrater. Du har fått mig att inse, inspireras, samt hitta glädjen i att baka och laga GLUTENFRITT!! Tack!!

Svara
Anne-Marie Bäckström 27 januari, 2015 - 15:04

Hej
Bloggens namn kommer från din målvikt.
Din blogg har funnits med mig redan innan jag kom igång med min livsstilsförändring. Jag kallar det inte bantning, för så ofta man får kommentaren att ”man går ju upp sen när man slutar med…”. Jag har nu på ett år gått ner ca 27 kilo, har ca 7 kilo kvar, och har hela vägen inspirerats av din blogg, både av recepten och med din inställning till LCHF, där du så ofta tar upp vikten av att lyssna på sin kropp, och att hitta sin väg. Utan pekpinnar etc.
Så tusen tack för den inspiration som du ger.
MVH Anne-Marie

Svara
Eleonor E 27 januari, 2015 - 14:57

56 kilo var din målvikt när du startade bloggen som var menad till slags viktminskningsdagbok.
I vardagen betyder din blogg allt! I mitt hem har vi ägg, fisk, nötter och gluten allergi! Min son (11år) och jag delar tyvärr på detta. Jag tittar varje dag på recept som du lägger/lagt ut för tips, mestadels för min egen skull som äter glutenfritt och inte vill ha ersättningsprodukter. Kämpar varje dag med vad jag och övriga familjen (4 st tillsammans) ska äta. Kämpar på själv och är sååå tacksam för din blogg! PS. Ostbrödet är absoluta favoriten!

Svara
Cherie | Börja Spring 27 januari, 2015 - 14:49

1. 56kilo = din målvikt när du skrev bloggen som en viktminskningsdagbok men idag symboliserar det hälsa och att må bra utan vikthets.
2. För mig säger namnet när jag först besökte sidan ”en bantningsblogg” men efter att ha läst så inser jag om att det handlar om raka motsatsen. Och för mig när jag hör någon nämna bloggen så är inspiration, glädje och god mat de första sakerna jag kommer att tänka på.
Håller tummarna för vinst, eftersom en av böckerna hade jag gett bort till ett kompispar som skulle uppskatta den 🙂

Svara
Linn Rust Lindqvist 27 januari, 2015 - 14:47

Hej Åse tack för en mycket trevlig tävling.
Varför bloggen heter 56kilo är för att det var din mål-vikt när denna matdagbok uppdagades men att det nu mera hänger kvar då denna blogg etablerat sig jättebra för oss LCHF:are!
Det skulle betyda massor för mig att få vinna dina underbara böcker då jag nu studerar till lärare och är ny i denna livsstil. Du är den som inspirerat mig och gjort det mycket mycket lättare för mig att behålla min kosthållning med dina fantastiska recept!
Forstätt med din underbara blogg! du inspirerar 🙂
Tack

Svara
Sara Söderqvist 27 januari, 2015 - 14:41

1. För att 56 kilo är den vikt du alltid landade på efter dina viktminskningsperioder.
2. 56kilo.se är en enorm inspirationskälla för mig. Känner så igen mig i din historia. Jag har varit ”sockermissbrukare” i hela mitt liv och ständigt jojobantat, i perioder hetsätit och kräkts. För två år sedan började jag med Lchf och gick ner ca 35 kilo och mådde fantastiskt. Vilken lycka med balans i kroppen! När jag sedan oväntat blev gravid med mitt fjärde barn lovade jag mig själv att inte falla tillbaka och gå upp 30 kilo som vid de tidigare graviditeterna. Det höll några månader sedan började min sockersjuka hjärna lura mig att en liten bit inte gör någon skillnad, lite som du beskrev det att man tar ”skydd” bakom magen och tror att man kan stoppa i sig vad som helst. Vips så hade jag gått upp 30 kg igen. Nu är lilltjejen snart ett halvår och i december började jag om igen. Sedan tre veckor följer jag dina veckorecept från din första bok och den är min BIBEL!!! Har aldrig ätit så gott och mår toppen, även om jag har en lång väg framför mig. Din blogg är oerhört inspirerande och dina recept är fantastiska, allt ser så gott ut och är så vackert upplagt. Mitt stora problem är hur jag ska hinna laga alla recept, jag vill ju prova allt =)) Du hjälper till att hålla motivationen på topp! TACK för allt du delar med dig!!! Vinner jag skulle jag ge bort första boken till min svägerska i USA som blev helt förälskad i den när hon såg recepten. Den sista skulle jag behålla själv =))

Svara
Anna 27 januari, 2015 - 14:22

56 kilo heter bloggen eftersom det var din målvikt 🙂
Bloggen 56 kilo är ett sådant där härligt avbrott i vardagen för min del. Jag blir glad när jag kommer på att jag kan ta min dagliga stund och läsa och inspireras. Det som skiljer bloggen gentemot alla andra är dels alla fantastiska foton men också känslan av att man aldrig blir ”dömd”. Jag ska försöka hitta det sätt att leva som gör att just jag mår som allra bäst – tack Åse för att du inspirerar mig till att göra mitt bästa! Stor kram!

Svara
Claudia Jablonska 27 januari, 2015 - 14:02

1: Namnet kommer från början när bloggen var en viktminskningsdagbok och det var din målvikt, men senare när nu gick över till lågkolhydratskost, har det blivit en symbol för hälsa och att sluta med vikthets.
2. Jag har följt 56kilo i många år och det är den enda bloggen jag tipsar folk om när man vill äta nyttigt men utan onödigt socker. Den inspirerar mig och underlättar mig i min resa till ett sundare liv, utan sockerberoende. Det bästa är att man nästan alltid vänder sig till bloggen, som ett lexikon nästan. Är jag sugen på vad som helst men inte vet hur jag ska få till rätt konsistens eller liknande kollar jag alltid 56kilo.se först.

Svara
madde 27 januari, 2015 - 13:36

1: Åses målvikt därav namnet.
2. Bloggen betyder mycket för mig då jag inte har ngn lchf receptbok, utan googlar recept varje dag, hittar jag ett från 56 kilo så vet jag ju att det är gott 🙂
Kram

Svara
Ing-Marie 27 januari, 2015 - 13:29

Hej,
jag tror att det var din målvikt när du startade din viktminskning. Jag började äta LCHF för lite drygt ett år sen och blogg och dina recept har följt mig på hela min resa, där har jag hämtat mycket inspiration.

Svara
Anna Håkansson 27 januari, 2015 - 13:14

Hej Åse !
Jag vill gärna vara med och tävla så här kommer mina svar!
1: bloggen heter 56 kg för att det har varit din målvikt genom åren som ständig bantare, namnet hänger kvar men symboliserar ”det goda hälsosamma livet ” idag istället vilket du ju också återkommer kommer till.
2: jag kom i kontakt med 56 kg genom bloggen fyra årstider och Lottas hälsoresa till spanien.Jag började laga några recept från 56 kg och upptäckte att jag gillade det och tyckte jag mådde bättre ganska direkt på att dra ner på kolhydrater. Jag har ingen övervikt så viktnedgång är inte det primära syfte och jag är heller inte strikt på nåt sätt utan 56 kg har egentligen gett mig en ny dimension på ett förhållningssätt till vad mat och ätande kan stå för hos olika människor. Jag arbetar idag med barn som har övervikt och fetma och tidigare med vuxna och känner igen mig i det här pratet om att äta minst fem ggr/dag, mycket frukt mellan målen osv. som du beskriver att du levt efter tidigare. Har egentligen inte ifrågasätt så mycket ( vilket jag väl egentligen borde ha gjort med tanke på det uteblivna resultatet många ggr hos mina patienter….) Häromdagen hade jag en familj som kom för stöd och hjälp för deras överviktiga pojke och jag hörde mig själv resonera på ett lite annorlunda sätt än tidigare.Detta mottogs mycket positivt och det som var spännande var att mamman hade samma bakgrund som dig i jojobantandet så det blev en mycket givande diskussion!
Så vad jag egentligen ville säga var att 56 kg har hjälpt mig att angripa ett stort och för många mycket känslosamt område på ett vidare sätt. Tack för det !!
Kramar Anna
Ps, OM jag vinner skulle gärna vilja ha ett signerat ex av din första bok då den senaste redan ligger på sängbordet 😉

Svara
Josefin 27 januari, 2015 - 12:55

1. 56 kilo var din målvikt när du bantade.
2. 56kilo.se är en stor inspiration för mig när det gäller maten. En trevlig bonus är inredningstips och träningspepp.
Ha en trevlig dag! Mvh Jossan

Svara
Mahlin 27 januari, 2015 - 12:21

Hej!
Som svar på fråga 1: 56 kilo var din målvikt, men är idag en symbol för hälsa, din kropps välbefinnande och frihet från kroppshets.
Som svar på fråga 2: En gigantisk inspirationskälla! Jag fick läkarordination om att äta glutenfritt för ca 1,5 månad sedan, men redan flera år innan har jag läst din blogg varje vecka. Här hittar jag många bra tips, både stora och små. Du visar hur enkelt det trots allt är att leva bra med utan gluten/kolhydrater. Här hittar jag mycket matnyttigt! Dessutom är det så kul och se dina recept lagade hos min vän Lilon på Instagram. Ännu mer inspiration 🙂
Fortsätt på inslagen väg! Många kramar, Malin

Svara
Anna 27 januari, 2015 - 12:16

Din målvikt när du startade din resa med lågkolhydratkost var 56 kilo.
56kilo ger mig en otrolig inspiration, dina recept är mycket goda och alla kan hitta sina favoriter. Då jag har IBS så har jag märkt att jag faktiskt mår bättre utav att följa många utav dina tips o råd.
I vissa av recepten byter jag ut mot det jag vet att jag tål, och på det stora hela så är du en fantastisk inspirationskälla

Svara
Ove Eldståhl 27 januari, 2015 - 11:47

1. 56kilo var den målvikt du hade på den tiden du bantade därav 56kilo.se
2. 56kilo.se innebär för mig en rik inspirationskälla till enkla och goda recept som jag besöker flera gånger per vecka för att verkligen hålla mig till ett hälsosammare och rikare liv.
PS: En av de bästa bloggarna som jag följer i ämnet så fortsätt på samma sätt. Tycker du gör ett fantastiskt bra jobb.
//Ove

Svara
Ama 27 januari, 2015 - 11:31

1. +56 står för hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets.
2 Är en medelålders kvinna på 60+, mycket överviktig och diabetiker. Började följa dina recept i augusti 2014. Vikten har tyvärr inte minskat meränn 5 kilo på dessa månader. Men jag har minskat mitt insulinintag med 50%. Fortsätter att äta efter dina recept för till sist ger nog kroppen efter och börja släppa ut övervikten och all insulin som har lagrats i kroppen efter 20 år. Förmycket insulin bidrag till övervikt, och vi överviktiga behöver stora doser. Så det är en ond cirkel att vara överviktig.

Svara
Maria Wiberg 27 januari, 2015 - 11:28

1. Namnet 56 kilo är inspirerat av din tid som bantare då du hade den återkommande målvikten 56 kilo.
2. 56 kilo betyder oerhört mycket för mig i min kamp mot de överflödiga kilona.. För mig finns det 2 betydelser. 1) En suverän blogg där jag kan hämta inspiration i min matlagning mot ett hälsosammare liv. 2) Det är faktiskt det antalet kilo jag först satte upp som mål att tappa när jag började med LCHF. Idag har jag tappat 27kg så det återstår 29 kg. Alla eventuella kilo där efter kommer jag att se som en bonus.

Svara
Sanna 27 januari, 2015 - 11:27

1) Namnet på bloggen kommer av att 56 kilo var ditt viktmål en gång i tiden.
2) 56 kilo betyder många olika saker. Dels en fantastisk receptbank där jag kan hitta både vardagsrecept och helgmat och inspiration till egna idéer. Dessutom en ”trygg” röst som har mycket sunt förnuft, inga pekpinnar och rabiata idéer. Helt enkelt en sida som passar mig perfekt i min strävan att äta för att må bra, inte passa in i något ideal. Fortsätt på detta fina sätt.

Svara
Hanna Hansson 27 januari, 2015 - 11:09

Bloggen heter 56kilo.se för att det är din målvikt.
56kilo.se betyder väldigt mycket för mig. Det är där jag hittar matinspiration för att kunna leva ett så ”normal” lchf-liv som möjligt. Jag hittar fantastiskt goda recept. min favorit är den med kyckling och bacon samt creme fraiche/grädde sås. Vi lagar den jätteofta och varierar med soltorkade tomater eller dragon.
Jag hoppas att jag vinner din kokbok för att kunna inspireras ännu mer av dig. Tack!

Svara
Anna C M 27 januari, 2015 - 11:31

För att från början var din målvikt 56 kg. (Idag symboliserar det hälsa och må bra i kroppen och vara
utan vikthets.
Min målvikt har alltid varit 56 kg, men det är svårt att komma dit.

Svara
Lena S 27 januari, 2015 - 11:09

1) 56 kg var din målvikt när du började viktminska.
2) 56kilo.se är en inspirerande blogg. Att läsa där får mej att kämpa vidare. Ofta när jag söker på google efter recept så får jag upp din sida först och där hittar jag alltid bra grejer.
Kram Lena

Svara
Anneli Lindell 27 januari, 2015 - 10:58

1. Bloggen började som en viktminskings blogg där målet var att nå 56 kilo.
2.En härlig bloggg som känns äkta och genuin. Många fina tips och en fantastisk inspriation som lockar mig till att göra goda nyttiga maträtter som hela familjen gillar.

Svara
Stefan Thorup 27 januari, 2015 - 10:54

Hej Åse,
Här kommer mina svar i din tävling, håller tummarna för att just jag vinner:
1. Varför heter bloggen 56kilo?
* Bloggen heter 56kilo för att till en början var det din målvikt varje gång du ”bantade” idag har det istället blivit ett synonym med att må bra och trivas med sig själv.
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
* Jag var storkonsument av Coca-Cola, detta har jag varit i ca 20 år. Inte gått en dag utan att jag druckit coca-cola, alltid varit medveten av mängden socker i men beroendet har varit större än sinnet. En dag slog det mig att jag skulle sluta med coca-cola men var rädd att ersätta sötsuget med anda läskedrycker och godis mm. Då googlade jag runt lite på alternativ kost och hittade din sida. Idag är jag helt fast för LCHF och brinner för kosten, jag läser din blog/FB/Instagram/Twitter varje dag och du inspirerar mig dagligen till bättre hälsa. Jag har gått ner flera kg på kort tid men framförallt så mår jag bättre, är piggare och gladare. Livet känns fantastiskt igen.
Idag har jag varit helt coca-cola fri (sockerfri) i 20 dagar. Känns helt fantastiskt och jag har inte ett uns sug av socker eller t.ex. potatis, pasta eller bröd.
TACK Åse, oavsett om jag vinner eller ej så är jag dig evigt tacksam för det du gjort för mig i det blinda!

Svara
Linda 27 januari, 2015 - 10:52

Fråga 1 ditt mål var 56 kilo efter att ha jojobantat. Idag symboliserar namnet 56 kilo hälsa och må bra för dig och din kropp och fri från vikthets.
Fråga 2 56 kilo ger mig ideer till nyttig och god mat. Du ger mig inspiration till att laga mat fast man är trött efter en dag på jobbet.och att det inte behöver ta så lång tid. Och även mat som barnen tycker om. Jag Älskar dina recept och din blogg. Läser den varje dag för nya ideer och tips på träning, resor kläder mm. Tack för att du delar med dig:).,

Svara
Anna L 27 januari, 2015 - 10:51

1. Varför heter bloggen 56kilo?
För att det var din målvikt när bloggen var en viktminskningsblogg
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
Min livlina och inspiration i vardagen och min glädje till helgen. Dina recept är guld och gör att jag klarar att kocka nyttigare och så som min ömma kropp behöver för att må bättre.

Svara
Åsa Bergqvist 27 januari, 2015 - 10:39

1. 56 kg var din målvikt när du startade bloggen.
2. Den betyder ALLT, älskar att du försöker hitta alternativ som smakar så likt det man saknar som möjligt. Man behöver inte äta tråkigt och ensidigt fast man utesluter socker/kolhydrater

Svara
Sofia Sjöberg 27 januari, 2015 - 10:38

Hej Åse.
1. 56 kilo var din målvikt/drömvikt när du startade bloggen.
2. Jag besöker bloggen flera gånger varje dag. För att se om du uppdaterat, för att leta efter något recept, för att få inspiration i både träning, matuppläggning och vackra saker. Få svar på frågor om kosten och vad som händer i kroppen.
DU gör mig glad och i början gav du mig stort hopp om att lyckas då jag precis som du jojobantat i 20 år med viktväktarna, räknat både points, kalorier och testat diverse lågkalori dieter. Jag har tidigare levt på pulvermos (få kalorier) och fiskbullar, findus köttsoppa på burk (ännu färre kalorier) och minimat, minifraiche osv och ALLTID varit hungrig direkt efter maten. Tänkt på nästa mål mat innan jag hunnit avsluta det jag hållit på med. Idag inser jag hur sjukt det var att leva så och man trodde det var rätt.
Jag har även fått med min man och min 13-åriga dotter på ”tänket” då även de upplever att de mår bättre och inte är sugna på allt onyttigt längre.
TACK – för all inspiration du ger. TACK – för allt du förklarar med enkla medel. TACK – för alla de supergoda recept du bjuder på.
Jag önskar att jag kunde ge tillbaka allt du gett mig och min familj 🙂
Hade inte din blogg funnits, hade jag gett upp för länge sedan. Jag ÄLSKAR att din blogg handlar om livet och att omge sig med underbara vänner och saker och inte bara om mat och viktminskning. Jag har fått tillbaka livsglädjen 🙂
TACK!

Svara
Erika B 27 januari, 2015 - 10:19

Vilken fin vinst! Jag har alla dina böcker, men vill gärna vinna dem för att ge bort i present.
1. Varför heter bloggen 56kilo?
När du viktminskade var 56 kg din målvikt.
2. Vad betyder 56kilo.se för dig?
Här (och i dina böcker samt på Instagram) hämtar jag inspiration till min matlagning. Eftersom jag följt dig länge känns det nästan som jag ”känner” dig och det är alltid roligt att gå in här och läsa vad du har gjort på dagen, vilka du träffat och vad du har för planer. Är jag på dåligt humör blir jag alltid glad när jag går in här och läser, du har en positiv energi som smittar av sig. Du kommer aldrig med hårda pekpinnar utan är väldigt ödmjuk i dina inlägg, vilket jag tycker är fantastiskt. Heja dig! Längtar redan efter nästa bok.
Kram Erika

Svara
Becci 27 januari, 2015 - 10:14

56 kilo var det vikt som var din målvikt och nu är din symboliska siffra.
Bloggen för mig betyder stöd.inspiration engagemang och hopp. Har precis börjat igen och denna gången går det och det är mycket tack vare din hjälp. För att jag letar mig fram genom bloggen och dina recept och inspiration. Du visar att det är möjligt. Tack.

Svara
Ann-Sofie 27 januari, 2015 - 10:12

Hej
56 kilo har kommit från, Hälsa o må bra för mig och min kropp
Jag har nyss hittat till din blogg en kanonbra blogg, mycket bra recept samt att det är roligt att läsa lite om dig och de dina
Jag har även inhandlat din andra bok viktminskning med LCHF, jag väntar på leverans, ska bli så spännande
Tänk att man kan må så bra av att äta rätt sorts mat
Tack ännu en gång för en inspirerad blogg
🙂

Svara
Helen Sjönell 27 januari, 2015 - 10:11

Hej,
Bloggen var från början din viktminskningsdagbok och din målvikt var då 56 kilo.
Dina kunskaper om kost/vikt & din positiva syn på livet gör att jag vill läsa din blogg..här finns allt från toppen recept, intressant läsning om kost och viktnedgång, vackra prylar & familjen..tack för att du delar detta med oss.
Själv är jag ganska ny på lchf men har jojobantat typ halva livet..har ständig värk & äter massa värkmediciner..utöver fibromyalgin har jag en höft och ett ben som plågar mig..men när allt kändes så hopplöst började jag kika in till din blogg lite titt som tätt och fann att din livsstil skulle passa mig! Jag hade gått ner en del i vikt med ren lågkolhydratkost men lchf är nu min melodi 🙂
Ditt tips att inte äta direkt på morgonen gillar jag, dricker fettkaffe och äter första målet vid 12-13 och då fett & protein & så har mitt hemska sötsug försvunnet

Svara
Sari 27 januari, 2015 - 10:08

1. Du Åsa har sänkt vikten 56 kilo.
2. Jätte goda recepter och motivation!

Svara
Milla 27 januari, 2015 - 10:00

Hej Åse, din blogg heter 56 kilo då det va den vikt du ville komma ner till.
Din målvikt.
Din blogg betyder mycket för mig, då jag är ganska ensam i min viktminskning..
Jag gör jobbet själv såklart, som alla andra, men har ingen kunnig som stöttar bredvid, utan får söka all info på nätet.
Och där kommer din blogg in i bilden.
Jag känner mig inte ensam.
Får stöd bara av att läsa, och se att det finns fler därute.
Jag håller på med pf och lchf och såklart träning..
Ett vinnande koncept som fått mig att gå ner 21 kilo hittills.
Och mycket är tackvare dina råd och det skriver som fått mig att välja detta ”koncept” som fick det att börja hända grejer.
Tack Åse

Svara
Susanna Wikander 27 januari, 2015 - 09:51

Hej,
1) Bloggen heter 56kilo för att det var ditt viktmål under din viktresa.
2) Åhhh bloggen betyder inspiration och åter inspiration!!! Har ätit LCHF sen i Augusti 2014 – erkänner att jag mådde strålande redan efter en vecka men var på väg att ge upp flera gånger…då jag inte minskade i cm eller kg…läste din blogg om och om igen och fastnade för ett inlägg gällande viktminskning samt att ge kroppen tid. Jag gjorde som ”du sa” och gav inte upp och efter tre månade började det hända saker! Helt underbart! Sprider dina recept och råd runt omkring mig – är helt besatt av dina oemotståndliga ostfrallor!!!
Tack för alla underbara recept och idéer samt inspiration – har tom motiverat mig till att börja träna igen!
PS – då jag fyller år på Torsdag så vore det ännu mer strålande att få dessa underbara böcker – har suktat efter dem länge DS

Svara
Karin Edström 27 januari, 2015 - 09:47

56kilo var din målvikt när du bantade. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp.
Hittade din blogg när jag fick ett recept på snickersrutor av en kompis, ditt recept! I november -14. (jättegoda!) Har kämpat med min vikt i många år nu och lyckats att gå ner men aldrig hålla den nya vikten. Märker att jag mår väldigt bra när jag inte äter så mkt kolhydrater och socker. Därför är din blogg väldigt inspirerande, får så många bra tips och ideer! Köpte din bok Lev gott med LCHF och preiodisk fasta i början av januari och då insåg jag att jag ville ha alla dina böcker. Tack för en jättebra blogg!!

Svara
Carina 27 januari, 2015 - 09:45

Svaret är att du jojobantade ner till 56 kilo tidigare. För mig betyder 56 kilo följande: dels en siffra jag aldrig kommit ner till (och är väldigt långt ifrån nu…) och även eN oerhörd massa inspiration till maten och träningen! Önskar verkligen vinna boken, vore guld för mig

Svara
KikkiSandström 27 januari, 2015 - 09:42

1. Därför att du gick ner till 56 kg
2. En hel del inspiration och glädje som lchf:are

Svara
Kristina Eriksson 27 januari, 2015 - 09:39

Bloggen heter 56kilo för att 56 kilo var din målvikt. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets.
Din blogg 56kilo betyder mycket inspiration, tips och recept för mig som just startat upp med lågkolhydratskost.
Tack för en bra blogg

Svara
Jenny Hedéer 27 januari, 2015 - 09:38

Hej Åse!
1. 56 kilo har alltid varit den vikt där du känt dig bekvämast i kropp. men nu längre tittar du inte på vågen.
2. 56kilo har i många år varit en blogg jag återkommit till vid tillfällen då vardagen varit övermäktig. Jag har varit deprimerad och sjuk i långa perioder, lidit av ätstörningar och känt att jag helt enkelt inte vet vad jag ska göra för att må bättre. Då har jag kommit hit, hittat vackra bilder och recept på god (och framförallt nyttig) mat och för ett kort tillfälle i den vardagens kaos känt att -ja, det där vill jag faktiskt äta!
Nu lagar jag ofta dina recept, följer din vardag och blir faktiskt alltid glad och inspirerad av dig. 56kilo är en given del av min vardag och det hade varit helt fantastiskt att få smycka mitt kök med dina böcker.

Svara
Marit 27 januari, 2015 - 09:38

1. 56 kilo var din idealvikt – ditt mål.
2. 56kilo.se är en fantastisk blogg! Så otroligt skönt med någon som har en så avslappnad syn på sund kost och motion, och inte går till överdrift på något sätt. Alla recept jag hittills provat har varit riktigt goda, och jag blir alltid väldigt inspirerad av att gå in på din blogg!
Jag skulle bli sååå glad om jag vann dina fantastiska böcker!!

Svara
Anette 27 januari, 2015 - 09:29

Hej
Jag skulle så gärna vilja vinna dina böcker.
Har snart slitit ut den första och har lagat i stort sett alla recept och tillsätter kolhydrater till min icke
LCHF-ätande make.
Jag har spridit recepten på jobbet, bland vänner och släkt och nu har jag en kollega som har blivit så intresserad av din första bok (och jag vill ha den andra:)) så jag tänkte ge den till henne.
Svar 1: Din målvikt var 56 kilo när du ”jojo-bantade”
Svar 2: Betyder mycket väldigt mycket, jag tittar in varje dag och får härliga recept (som måste provas), fina bilder med kläder, mode och mycket mer. Och till sist tips på hur man kan leva gott på LCHF-kost inte som en diet, utan mer som en hållbar livsstil:)
Keep on going!

Svara
jenni 27 januari, 2015 - 09:25

1. 56 kilo symboliserar för dig hälsa och välmående utan vikthets.
2. Bloggen 56kilo.se har på senare tid blivit en viktig del av vägen mot detsamma, dvs hälsa och välmående utan vikthets. Har jojobantat hela livet och har till sist insett att jag måste hålla mig till en lågkolhydratskost för att må bra. Tyvärr har jag tidigare trillat dit alltför många gånger då jag lessnat på äggiga recept och dålig variation i kosten tillsammans med taskig planering. Din blogg har varit ett stort lyft på flera plan. Alltid motiverande att se andra som lyckats och mår bra, och bloggen har dessutom blivit första stället jag letar när jag söker nya recept då jag märkt att alla jag hittills provat varit inte bara OK utan fantastiska och passar hela familjen, inklusive en kräsen make, vilket ökar chanserna att lyckas drastiskt. Så, oavsett om jag vinner eller inte, tack för det!

Svara
Jeanette Nielsen 27 januari, 2015 - 09:25

Hej Åse
Jag är en kvinna på 41 år som precis nyligen startat med LCHF kost, har varit intresserad av denna kost/metod länge men aldrig riktigt startat upp på allvar.
Min viktresa började för två år sedan då jag gick ner 20 kilo på egen hand. Med nyttig kalorosnål mat och en massa motion och träning tappade jag massor av vikt och började må fantastiskt bra. Idag är jag väldigt stolt och glad med vad jag har lyckats med.
Men jag har några kilo kvar till mitt mål och det är här du kommer in i bilden:)
Jag har läst din blogg och följer dig på Instragram (har dock inte läst någon av dina böcker ännu..)och inspireras av din mat och dina inlägg, och med din hjälp så ska jag nu i mål:)
Bloggens var från början en viktminskningsdagbok men är numerar en blogg som handlar om god låg kolhydratkost och hälsa. Bloggens namn kommer av din målvikt som ständig bantare, 56 kilo.
Önskar dig en toppendag!
Kram Jeanette

Svara
Carina 27 januari, 2015 - 09:23

Svaret är att du jojobantade ner till 56 kilo tidigare. För mig betyder 56 kilo följande: dels en siffra jag aldrig kommit ner till (och är väldigt långt ifrån nu…) och även eN oerhörd massa inspiration till maten och träningen! Önskar verkligen vinna boken, vore guld för mig

Svara
Mia S 27 januari, 2015 - 09:19

Din blogg heter 56 kilo eftersom det var din målvikt när du höll på och bantade. För mig är 56kilo.se en inspiration till att börja äta bättre mat och samt ett uppvaknade om att man ska lyssna mer på kroppen och äta det man mår bra av. Jag har idag några få kilo kvar till min målvikt efter mina graviditer och genom din blogg har jag lärt mig mycket och succesivt kommer jag närmare min målvikt. Tack för en inspirerande blogg!

Svara
Viktoria Wing 27 januari, 2015 - 09:06

Hej!
1. 56 kilo var din målvikt som jojobantare innan du la om kosten till lågkolhydratkost
2. Ja du, 56kilo.se har blivit en daglig rutin 🙂
Saknar jag inspiration får jag sen, vill jag hitta nya recept, tips om träning och även klädtips hittar jag det det här. Bra som mindre bra dag finns 56kilo.se alltid där!

Svara
Anna Kejmar 27 januari, 2015 - 09:01

Hej Åse!
Kul med en tävling!! Jag har en vän som tampas med en del övervikt. Denna vackra, underbara tjej lider av detta och det är ett hinder i hennes vardag när det gäller fysisk aktivitet, att hantera mat och även har detta blivit ett hinder för relationer. Hon är min ständiga inspiration och jag önskar så att jag på något sätt kan hjälpa henne utan att trampa henne på tårna och att kunna ge henne dina böcker som för mig – helt ändrade min syn på viktminsking vet jag hade blivit en nystart för henne! Hon hade tyvärr inte råd att vara med i din Forumkurs Ät och njut (försökte på alla sätt få med henne ), då jag tänkte att det kunde varit en chans till förändring.
Nu är jag strax i mål och väntar ihärdigt på att få börja ”resten av mitt liv” med din matfilosofi! Äntligen ett sätt, ett naturligt sätt, som jag vet är hållbart forever!
Din blogg heter 56 kilo då det var alltid till 56 kg du ville gå ner till i dina viktresor.
Bloggen för mig har varit som jag skrev ovan, helt avgörande! Jag mår så bra! Kroppen har förändrats på ett sätt som jag inte trodde var möjligt – utan ansträngning!! Att skapa dessa nya stigar i hjärnan är det bästa som hänt! Att belöna mig själv med mat – det sker inte längre. Det är den största vinsten för mig. Och stoltheten jag känner när jag nu ser mig i spegeln – 14 kg lättare – är så härlig!!!!
Nu är det bara jag igen! Inte en kropp som jag inte känner igen. Inte en kropp som inte känns som min. Tack till dig! Till din blogg! Till dina böcker!
Åååå vad jag så gärna vill ge min vän böckerna du lottar ut – så hon också kan få känna det jag dagligen upplever när jag kliver ur duschen : )
Tack Åse! You Rule!!!!
Hils!
Anna Kejmar

Svara
Maria Lundberg 27 januari, 2015 - 08:59

Från början var 56 kg din målvikt, idag står 56 kg för hälsa och må bra för själen och kroppen, fri från vikthets.
Din blogg har bara betytt mer och mer för mig. I början var jag mest nyfiken, idag har jag lagt om min kost en hel del och snart klarat ett sockerfritt (även nästan helt fritt fr kolhydrater) januari 🙂
Detta hade jag aldrig klarat utan din blogg och inspiration!
Tack & Kram

Svara
Monika Lundmark 27 januari, 2015 - 08:35

Bloggen heter 56 kilo för att det var din målvikt när de startade.
56 kilo betyder tips, peppning, recept och känslan att det går

Svara
Lotta Holmkvist 27 januari, 2015 - 08:32

Tack för en bra blogg.
1. 56 kilo är/var din målvikt
2. jag hittade din blogg december 2014, jag är intruktör och peppar andra att träna och äta rätt men ställer ibland frågan ”vem peppar/inspirerar mig”? Jag är oftast bra på att peppa mig själv och har en stark karaktär, men är inte mer än människa 🙂 och ibland behöver jag styrka någonstans ifrån. Säkert känner du likadant, eftersom du också peppar andra… din blogg peppar mig och ger mig tanketips och tänkvärda ord, som jag behöver bli påmind om. Goda recept och andra trevliga saker får jag på köpet 🙂

Svara
Jenny Grindestam 27 januari, 2015 - 08:23

Hej,
Svar 1: Har inte varit med från början när bloggen skapades men jag har fattat det så att målvikten var 56 kg och bloggen handlade om att hitta en balans oh nå denna vikten. Framförallt med lågkalorikost.
Svar 2: Jag har ju kommit in på senare år och läser bloggen. Det jag framförallt fastade för alla dessa fina bilder och då framförallt matbilder med tillhörande recept. Jag blir otroligt inspirerad av att laga nyttig och bra mat.

Svara
Johanna Amylon 27 januari, 2015 - 08:17

1. 56kilo heter de för att det var din målvikt under alla år som jojobantare.
2. Här har vi en annan jojobantare som vikthätsat så länge jag kan minnas. Större delen av mitt 34 åriga liv har handlat om vikt och efter 15 år med blandade ätstörningar så har jag nu fått nog. Har varit total negativ mot lchf men efter att ha läst din blogg har jag fått hopp om ett sundare liv. Ätstörningarna är behandlade och nu ska vikten och träningen stabiliceras med hjälp av 56 kilo. Du är en förebild och motivation för ett hopplöst fall som jag alltid känt mig som. 30 kg ska bort nu och musklerna ska trimmas!

Svara
Camilla Borg 27 januari, 2015 - 08:15

Förmodar att din målvikt är 56 kilo!
Jag använder din app samt söker recept på 56kilo.se varjedag, kan säga att vi äter bara efter dina recept! Jag har minskat 8 kilo sen innan jul, inte alla som börjar då hihi! Kram

Svara
Therese 27 januari, 2015 - 08:10

Underbar tävling. Håller tummarna. Din blogg heter 56 kilo eftersom det förr var din målvikt men idag så är vikten inte viktig för dig men namnet har fått följa med ändå. Från börjar var det en kostdagbok som du kallade 56 kilo.
Denna bloggen betyder mycket för mig. Här hämtar jag 99% av alla mina recept , särskilt när jag ska laga något jag inte gjort innan. Du har den bästa inspirationsbloggen när det gäller hälsa och mat och jag tipsar alltid om din blogg när mina vänner vill veta hur man lagar god och sund lågkolhydratskost. Du känns så naturlig och absolut inte överdriven åt något håll. Jag gillar och har alltid gillar dig skarpt.
Nu håller jag tummarna för att jag vinner denna bok. Har ingen bok av dig ännu och det är verkligen på tiden så att jag också kan visa upp den för mina vänner.
Ha en underbar dag Åse
Kram Therese

Svara
Susanne Davéus 27 januari, 2015 - 07:59

Hej Åse,
56 kilo var din målvikt när du startade att skriva.
Min kollega berättade om din blogg för snart ett år sedan. Jag är helt såld, du ger en sådan positiv inspiration i allt du gör. Det är underbart att se dig dela med dig av ditt liv.
Härliga bilder på din vackra familj, bra smak som överensstämmer med min, älskar rosa 🙂
Måste kika in varje dag! Har gått ner några kilo trots att jag egentligen inte behöver, det tack vare dina fina recept som HELA familjen älskar!
Du är min dagliga inspirationskälla 🙂 TACK

Svara
Pia 27 januari, 2015 - 07:56

56 kg var från början din målvikt när du jojobantade, men står nu för en hälsosam livsstil, med träning, låghydratkost och god mat och att må gott av livet.
För mig ger bloggen inspiration när jag faller tillbaka i gamla mönster. Har börjat träna igen för några månader sedan och försöker hålla igen på kolisarna. Bröd är min passion, mackor dvs. Har hittat väldigt goda alternativ på din sida. Har gått ner en del i vikt, men tränar också och då lär det gå segare. Har ca. 16 kg kvar innan jag når min målvikt.

Svara
Anna Ögren 27 januari, 2015 - 07:51

Bloggen heter 56kilo eftersom det var 56 kilo som var din målvikt som viktväktare. Namnet har fått stå kvar även om du nu inte fokuserar på just kilon utan hur du känner dig och mår av den kost du äter.
För mig betyder bloggen 56kilo att jag har någonstans att hitta tips och recept när min egen fantasi tryter vad gäller mat och livet. Jag vet att ”din” metod fungerar och litar på de råd du ger. Det känns nästan som om vi känner varandra lite eftersom jag kan ta del av lite av varje från ditt liv nästan varje dag. Du är även min ”idol” vad gäller kropp eftersom vi är lika gamla och lika långa. Jag har dock ca 10 kg kvar till min målvikt. TACK!

Svara
Anneli 27 januari, 2015 - 07:49

1. 56kilo var ditt viktmål när din viktminskningsresa började.
2. Dina inlägg ger mig glädje och inspiration och jag besöker ofta ofta ditt forum för ideer till maträtter och fakta om fasta, hälsa, träning, mat ja allt som gör min värld lyckligare att leva.

Svara
Vera Du Bois 27 januari, 2015 - 07:28

Hej Åsa!
Tack för en mycket inspirerande blogg som jag hittade av en slump men som har börjat betyda mycket för mig! Det har även påverkat hur familjen mår! Jag försöker laga bättre mat och röra mer på mig. Barnen har blivit mer delaktiga i matlagningen och älskar att experimentera med dina nya recept. Vi får så mycket inspiration. För oss betyder den glädjen vi har hittat med din blogg så mycket. Har en liten tjej med CP och autism och en pojke med annan diagnos. Det har gjort att vi har haft en kamp och behöver kämpa varje dag för att kärleken mellan mig och sambon ska hållas levande och för att barnen ska må bra. Den lilla inputen med din energi på din blogg är stor för oss! Allihop blir vi inspirerade och allihop mår vi bättre! Tack Åsa!
56 kilo var din målvakt innan. Nu står de kilona för den vikten du mår bra av, bra för din hälsa och din kropp!
Hälsningar,
Vera Du Bois

Svara
Hanna ydefalk 27 januari, 2015 - 07:27

1. Din målvikt
2. Beryder otroligt mycket för mig som inspiration, pepp och motivation när min egen försvunnit.

Svara
Jaana Johansson 27 januari, 2015 - 07:16

1.
56 kilo var det du strävade mot då du höll på med dina olika bantningskurer. Nu har du släppt vikthetsen och fokuserar på att må bra men ”56 kilo” har fått vara kvar .
2.
Om jag bortser från alla fina bilder och recept som hjälpt mig att komma igång med LCHF (startade så sent som i 1/1 2015) så finns det en sak som sporrar mig extra med din blogg….. Att det fungerar att leva så här även i framtiden.Detta är inte bara en ”snabbkur och sen upp igen”. Du bevisar det varje dag och det tackar jag dig för.Perfekt sporre att fortsätta.

Svara
Sofie 27 januari, 2015 - 07:03

56 kilo var din målvikt som bantare 🙂
För mig har bloggen 56 kilo varit en ständig inspirationskälla för god mat under de senaste åren, både under min egen kostomläggning och även inspiration för mig som kostrådgivare. Din positiva attityd, kreativitet och livsglädje genomsyrar bloggen och inspirerar ständigt!

Svara
Kia Leonardsson 27 januari, 2015 - 06:53

Din blogg heter 56kilo för att det var ditt mål att nå och behålla då du började din viktminskning. Jag följde dig redan då vi fanns i samma VV-blogg på nätet och då du meddelade att du går över till lchf för det det känns friskare. Du fick med även mig på det tåget och jag har aldrig ångrat det en sekund.
56kilo betyder för mig: Ett friskare liv och en friskare kropp. Med det följer en mer hälsosam vikt.
Jag skulle önska att vinna Ät och njut.
Hälsningar Kia

Svara
Maria 27 januari, 2015 - 06:43

56 kg var din målvikt!
Din blogg är för mig Inspiration, har fått massor med toppenbra recept och tips.
Och kunskap !
🙂

Svara
Camilla 27 januari, 2015 - 06:39

56 kilo är/var din målvikt. Bloggen är inspiration, peppning, recept. Kort sagt en kompis som alltid finns där☺

Svara
Frida Sundström 27 januari, 2015 - 06:37

Hej!
*56kilo heter den för att du har haft den vikten som mål och att du har pendlat upp och ner från den förut.
Jag har precis börjat med lchf och träning. Letade efter bra bloggar och böcker för att hitta bra läsning. Då blev din blogg en favorit. Det verkar så enkelt. Idag skriver jag ut recept och träningsprogram och sätter i en pärm. Skulle ju vara så mkt roligare med din bok där man ser ditt reslutat och fina bilder.
Ha en fin dag!!
Mvh
Frida Sundström

Svara
Tiina Olsson 27 januari, 2015 - 06:36

1. 56kilo – LCHF Recept, inspiration, och matglädje!
2. Äntligen har jag hittat SVARET på mitt överätningsproblem hos DIG! Jag är glad och tacksam över detta! TACK!!!!!!!

Svara
Annika 27 januari, 2015 - 06:33

56kilo var från början din målvikt.
för mig är din blogg den som har betytt mest för mig och min lyckade viktresa. Nu kan jag träna flera gånger i veckan utan hinder och det känns underbart.
Tack

Svara
Josefin 27 januari, 2015 - 06:27

Bloggen heter 56 kilo för att det var din målvikt.
56kilo.se är för mig ett vardagsenergipiller. Jag äter lågkolhydratkost sedan många år tillbaka och behöver ofta lite inspiration och då är 56kilo.se perfekt. Dessutom är det ofta här jag hamnar när jag letar recept:)

Svara
Anna-Maria Lindfjord 27 januari, 2015 - 06:20

1. Bloggen heter 56 kilo då det var din målvikt som ständig bantare. Även om bloggen har ändrat fokus fick den behålla namnet och 56kilo symboliserar nu hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets.
2. Just nu är 56kilo en blogg som jag kikar på då och då men inte följer alltid då livet för tillfället mest handlar om att finnas till för mitt sjuka barn, och hans storebror. Jag letat dock inspiration för att kunna må bättre och vara snäll mot mig själv, så att jag kan vara en ännu bättre mamma, och den inspirationen tror jag finns här hos dig.

Svara
Caroline Henriksson 27 januari, 2015 - 05:56

1. Det var din målvikt när du blev viktväktarmästare.
2. 56kilo.se är för mig en väldig inspiration i vardagen. Flera ggr i veckan när vi står med middagsfunderingar pga för dålig planering googlar vi ett beprövat eller nytt recept från bloggen.
Nyligen var jag med om ett sent missfall (v21) efter en graviditet med extremt illamående och extremt mycket skorpor och mackor… Tänk vad skit man kan göra sin kropp på en kort tid och vetskapen om vad vi förlorat blir påtaglig varje gång jag ser en spegel eller kläderna ska på. Nu försöker jag hitta tillbaka till min gamla kropp som mår bra, tack vare lchf/paleo.
Tack för all hjälp o inspiration Åse!
Kram Caroline

Svara
Sofhie andersson 27 januari, 2015 - 05:36

Som jojjobantare var din målvikt 56 kilo och du startade en blogg med det namnet. Men när du började med lågkolhydratskost och började må bra symboliserade 56kilo hälsa och välbefinnande. Du bryr dig inte längre hur mycket du väger men har behålla företagsnamnet just på grund av ovan, det symboliserar hälsa och välbefinnande för dig. För mig är 56kilo en blogg och person som har hjälpt mig många gånger under min resa. Jag har fortfarande inte riktigt hittat min balans men är på god väg och det kan jag säga att det bland annat är Tack vare 56kilo. När ert har varit svårt går jag in och läser din historia, eller kollar recept i din bok. Jag har den andra boken, periodisk fasta med lchf. Det var 56kilo jag först mötte i lchf/lågkolhydratskostens värld och jag följer dig än. Är glad att där finns människor som du som är villig att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter!

Svara
Cate Thilen 27 januari, 2015 - 05:33

Din blogg heter 56 kilo för att det var din målvikt när du började din viktresa.
56kilo för mig:
Vår familj började vår resa efter en bättre hälsa i februari förra året. Stora sonen hade fått sin adhd/tourett diagnos och vi letade ett alternativ till medicin och inget socker och gluten var dem sökresultat som kom upp. För att underlätta bestämde vi oss för att alla i familjen skulle börja äta bättre mat och 56kilo har varit en riktig guldgruva! Många bra, goda recept som uppskattas av alla i familjen. Vår resa till en bättre hälsa har bara börjat men med 56kilo så kommer vi att lyckas!

Svara
Maria Malm 27 januari, 2015 - 05:28

Hejsan underbara Åse!
Bloggen heter 56 kilo för det var din målvikt! 56 kilo för mig är precis detsamma, min målvikt. Är inne på mitt sjätte år att följa dig nu 🙂

Svara
Paulina Bardun 27 januari, 2015 - 01:37

1. 56kilo för det var målvikten för dig.
2. Jag är ganska ny följare men jag och min man har nyligen börjat äta enligt lchf och vi mår båda mycket bättre av det.
Att vinna dina böcker skulle göra både min man och mig så himla glada.
Vi har jojjobantat mååånga gånger, gått på svält dieter, viktväktarna, itrim och mer därtill.
Skulle vi vinna så vill vi gärna ha en signerad bok.
56kilo för mig betyder numera en blogg jag ÄLSKAR.
56kilo är även det en vikt jag har som mål. Dock är det 11kilo dit men jag vet att jag klarar det för nu är jag taggad och det är så roligt att läsa din blogg och jag blir så inspirerad.
56kilo är nu en del av mitt liv och då även min mans liv som numera också läser din blogg.
Roligt med en tävling.
Nu hoppas vi här hemma att vi kan stoltsera med dina böcker. Vill ha dem ligga framme så alla som kommer kan se och kanske även de då inspiration.
Mvh Paulina Bardun

Svara
Malin 27 januari, 2015 - 00:55

Den heter 56 kilo för att det är vikten du gick ner till.
56kilo hittade jag idag, har själv jojobantat o varit nere i 57 kilo o upp till 76 kilo, suck.
Är på Maxvikt nu o denna sida har visat mig att det finns möjlighet o komma ner i vikt o få må bra igen. Otroligt inspirerande o vackra bilder. Underbara recept.
För en gångs skull tror jag på det här!!! Tack för din inspirerande sida o insikten att LCHF kan få mig på rätt köl igen.
Mvh Malin.

Svara
Matilda Bergstrand 27 januari, 2015 - 00:36

1. För att det var din målvikt.
2. Din blogg betyder oerhört mycket för mig. Har smakat många av dina recept. Tack vare att jag klickade in mig på din blogg för några månader sedan så började jag med lchf. Tack vare det så har mitt liv fått en förändring. Värken jag så länge haft är nästan borta, min uppsvullna mage är som bortblåst. Tack vare din blogg så har jag börjat älska mig själv och även börjat älska att utöva min hobby, matlagning. Så din blogg betyder väldigt mycket för mig, hade det inte varit för den/dig så hade jag inte varit här jag är idag!

Svara
Linda Lilja 27 januari, 2015 - 00:33

Hej!
Din blogg heter 56 kilo för att det var just 56 kilo som du alltid gick ner till när du bantade, även om du gick upp igen.
56kilo.se för mig betyder att en helt ny värld har öppnat sig! Började mina första trevande försök att äta glutenfritt kanske i november 2014 och sedan jag också började följa din blogg går det fantastiskt bra att äta glutenfritt, men också att minska på kolhydraterna. Och vilken skillnad! Köpte din senaste bok och oj, vad jag känner igen mig i detta att aldrig vara nöjd, sockerbegär och överätning! Men nu, orden vrålhungrig och proppmätt har nästan suddats ut! Jag har också skaffat Pinterest, så nu går jag i mataffären, glor i telefonen på mina nedladdade pins från din sida, och handlar mat…! Underbart och enkelt! Tack för all inspiration och alla härliga recept!
Kram

Svara
Hanna 27 januari, 2015 - 00:18

1. Din blogg heter 56kilo för att det var den vikt du strävade efter när du förut bantade och numera är det ett namn som är en symbol för hälsa och som får dig att må bra, både psykiskt och fysiskt.
2. För mig betyder din blogg att jag återfunnit någon hälsa jag egentligen aldrig haft, så ordet ”återfunnit” kanske är lite missvisande. För mig har det alltid varit allt eller inget. Svält på vardagar, hetsätning på helgen. På senare år fastnade jag i det sistnämnda. Hetsätning varenda dag, för att dämpa det ångestvrål som alltid kom ifrån magen från den dagen jag blev våldtagen för tre år sedan. Tre år av ton med kolhydrater, ungefär. Och med en mage som aldrig blev mätt. Men med LCHF och många av dina recept från din blogg så har jag insett att jag dels inte säger farväl till så mycket vackert i mitt tidigare liv och dels äntligen får känna en mättnadskänsla utan dåligt samvete. Du är dessutom väldigt peppande och verkar så ödmjuk. Det är något som får mig att stanna på 56kilo.se. Kram!

Svara
Sanne Trulsson 27 januari, 2015 - 00:15

Vilken tävling, wow.
1. Det var din målvikt när du slutade att jojo banta.
2. Att vinna dessa vore ännu mer peppande. Du är ett bevis på att de går både att gå ner i vikt men oxå att den består. Din blogg betyder mycket dels med att få tips på andra saker art äta som är bättre. Fina och fantastiska recept du en en inspirations källa för en fettknopp. Har bestämt mig att nu måste de hända något. Har sedan 1 januari uteslutit de onyttiga som socker, vetemjöl, ris och pasta. Som jojo bantare tar de tid att tappa kilon. Det var först i dag på dag 26 som jag tappat 2 kilo. Det är en resa för livet som påbörjats.
Så med hjälp av dina böcker skulle de blir ännu mer inspirerande.
Tack för du delar med dig❤️
Kram från en som kämpar

Svara
Göran Jansson 27 januari, 2015 - 00:12

Din målvikt när du började
På 56kilo.se hittar jag spännande recept och kan söka efter recept sidan är också inspirerande även om jag står och stampar.

Svara
Jenny 27 januari, 2015 - 00:06

Tack Åse för en supertrevlig sida som du delar med dig av!
Tror bloggen heter 56kilo för att 56kilo var din målvikt när du starta din viktresa och den du nådde.
Din sida får mig att tänka att detta ska jag minsann med klara, att nå min målvikt som jag mår bra av, här finns alla verktyg som jag behäver och massa trevligt inspiration. Jag fallet lätt tillbaka i sötsuget men finner motivation och vilja genom att se hur andra lyckas. Följer dig dagligen och känner att vill man så kan man och jag VILL!!!
/Jenny

Svara
Maria Nordström 27 januari, 2015 - 00:00

1. Varje gång du jojobantade gick du ner till 56 kilo.
2. 56kilo.se betyder jättemycket för mig, jag är pånyttfödd efter år med misslyckade dieter och bantning. Min diabetes, dåliga sömn,värk ,vikt och framförallt mage har blivit så mycket bättre och bästa av allt hela familjen äter likadant och ingen går hungrig. Livskvalitet på topp. ❤️

Svara
Johanna S 26 januari, 2015 - 23:48

1: Det var väl så att 56 kilo var din målvikt när du bantade
2: Din blogg betyder mycket för mig, den ger mig väldigt mycket inspiration och motivation till att leva ett hälsosamt och gott liv, där slutmålet är att trivas i en hälsosam kropp! Jag har själv absolut ingen normal relation till mat eller min vikt och efter min senaste graviditet är det nu värre än någonsin. Att få läsa din blogg ger i de tuffaste stunder en extra hjälpande hand att välja det som jag och min kropp mår allra bäst utav! Jag hoppas så på att få vinna din bok då jag hade behövt en liten pause från verkligheten ibland för att samla kraft för att nå målet till en trivsam, stark och hälsosam kropp!

Svara
Marie Nilsson 26 januari, 2015 - 23:24

Bloggen heter 56 kilo för det var din målvikt.
Din blogg betyder allt för mig, jag går in flera ggr per dag för att inspireras av din viktresa titta på dina gamla bilder. Och bara för att se vad vi skall äta för smaskigt till middag. Jag har 25 kilo kvar till mitt mål… Tusen tack för den bästa LCHF-bloggen som finns <3

Svara
EMMA LARSSON 26 januari, 2015 - 23:20

Hej!
Här kommer mina svar:
1. 56 kilo var din målvikt, och jag tror din sida heter 56kilo just därför.
2. Vad du och din 56kilo sida betyder för mig.
ALLT!
jag har jojobantat hela mitt vuxna liv men sedan några veckor ätit enligt LCHF/lågkålhydratiskkost. Jag har nog aldrig mått så bra som du. Jag kikar in här flera ggr per dag och inspireras av dig, din styrka och dina recept. Äter bara efter dina recept. Jag älskart.
Nu hoppas jag på en vinst! *håller tummen hårt*
ps. tack Åsa för att du finns och hjälper mig med min viktresa mot ett glatt, roligt och hälsosammare liv!
/Emma

Svara
Maria 26 januari, 2015 - 23:14

Åh vad kul med tävling! Håller tummarna och hoppas hoppas hoppas att jag vinner!
1. 56 kg var din målvikt bör du startade bloggen.
2. 56kilo.se är för mig en fantastisk inspirationskälla med härliga bilder och riktigt bra recept!

Svara
Elin L Pettersson 26 januari, 2015 - 23:10

1. 56 kilo var målvikten som ständig bantare (känns igen!) och var en viktminskningsdagbok från början.
2. Jag är ny bloggföljare, men har funnit stor glädje i fantastiska recept och hög igenkänning i hur bra och gott ett liv med lchf kan vara. Den härliga energin i bloggen inspirerar till att fortsätta på den inslagna vägen som jag är övertygad om är rätt för mig. Jag har gjort samma resa och har ”bantat” senaste 15 åren men äntligen hittat ett sätt som håller mig både pigg, i form, glad och som är gott! Fantastiskt!

Svara
Camilla Bengtsson 26 januari, 2015 - 23:06

56kilo kommer av att det är den vikt du bantat till alla gånger innan.
För mig är 56kilo en daglig källa till inspiration och glädje. Med stor generositet delar du med dig av din vardag. Vackra bilder, läckra recept och träningstips om vartannat. Personligt hållen men ändå med integritet. Tack Åse, fortsätt så!!
Camilla i Varberg

Svara
Johanna W-Ryding 26 januari, 2015 - 23:05

56 kg var din målvikt.
56 kg för mig är mina stödhjul i vardagen, som en riktigt bra kompis, vilket jag verkligen behöver nu efter skilsmässa & flytt till eget boende (med sonen & vovven varannan vecka).
De veckor jag är ”ensam” skulle jag behöva lite ”pepp” & dina böcker skulle göra precis det! & de skulle få hedersplatsen i min nyinköpta tallrikshylla.

Svara
Therése Asplund 26 januari, 2015 - 23:03

Hej!
Spännande med tävling!
1. namnet 56kilo kommer från att det var din målvikt under tiden som ”bantare”.
2. Din blogg är en inspirationskälla till ett sunt liv med lågkolhydratkost, recept som passar vardagpusslet och numera även träningstips som ger pepp. Precis vad jag behöver. Det handlar inte om att gå ner i vikt utan att ha balans tack vare sund kost, må bra och vara fysiskt välmående. Helheten ❤️
Tack!
Glada hälsningar Therése

Svara
Emma Ågren 26 januari, 2015 - 23:00

56 kilo heter din blogg för att det är din idealvikt – den vikt som du trivs och mår gott av.
Din blogg och din inspiration betyder så mycket och jag älskar att den fått mer träningsfokus.
En kombination av arv, bra kost hemifrån (mamma hemkunskapslärare) och en aktiv fritid gjorde att jag fram till 20-årsåldern kunde njuta av allt och aldrig behövde lägga någon tanke till vad jag stoppade i mig, åtminstone inte avseende vikten. Vardagen blev mindre aktiv, jag blev äldre och barnen kom – under resans gång hann jag aldrig riktigt ta in att jag inte kunde fortsätta äta som förr. Har väl aldrig på allvar bantat utan istället försökt träna bort de överflödiga kilona. Det räcker ju inte även om det ger är en del.
Jag älskar ditt sätt – att njuta av god mat med rätt fett och att äta mat utan innehållsdeklaration! Idag tränar jag åtminstone 2 ggr i veckan och vardagsmotionerar så fort tillfälle ges. Äter din mat, gör något snedsteg ibland men då är de noga övervägda och jag mår såååå bra. Lättare, starkare, gladare och lugnare mage!
Jag skulle bli så glad för din senaste kokbok och det skulle vara så kul med din autograf!
Tack för att du bidragit till en lyckligare Emma!

Svara
Laila Olsson 26 januari, 2015 - 22:58

Hej
Nr.1 Därför att du har lyckats gå ner hela 56 kilo.. bra jobbat!!
Nr.2 Måste säga att din bok har gett mig en riktig kick 😀 Du strålar och ser så otroligt fräsch ut:D Lätt att följa och otroligt inspirerande! Har läst dina andra lite sporadiskt (Jag behöver detta.. väger 35 kilo för mycket) Har dock inte hunnit köpa den ..kanske en mening, har bara lånat den och tycker att själva bokomslaget känns så läckert/fräsch! <3 vill såå äga!! såg att det finns såå många inspirerande bilder och lätta att följa, även recepten ..ett måste. Denna gång måste jag fixa det ..med dig som inspiratör/coach <3 Du inger mig en sådan "äkta" känsla 😀 Förtidspensionär, 53 år, och "tjock" med för höga blodfetter, har hört att denna kost skulle hjälpa att få bort det och minska värken. 😀
Vinner jag vore jag så tacksam om jag fick den signerad <3 tack på förhand!
kram laila

Svara
Laila Olsson 26 januari, 2015 - 23:02

Glömde tacka för att jag kan följa dig på FB och Instagram <3
mvh Laila

Svara
Jessika 26 januari, 2015 - 22:57

Bloggens namn 56kilo hänger kvar från viktminskningens första början, då med målvikt 56 kilo. Vad bloggen betyder för mig vet jag inte ännu…Jag är nybörjare ( två veckor LCHF) och jag hoppas jag kommer hitta inspiration, motivation, goda recept och framförallt rolig, inspirerande läsning på din blogg.

Svara
Sofia Eriksson 26 januari, 2015 - 22:57

Jag läste att du gick ner till 56kilo, så namnet kommer av din målvikt.
Till 56kilo kommer jag för inspiration, motivation att fortsätta och förstås recept på god mat.
Nu håller jag tummarna! Din andra bok har jag, men om jag vinner så vet jag precis vem jag ska ge den till. Den första boken skulle få stå med din andra på hedershyllan i köket! (efter att jag läst den pärm till pärm förstås)

Svara
Evelina Karlsson 26 januari, 2015 - 22:52

1. För att 56kilo alltid har varit Åse’s ständiga ”jaga-vikt”. Ett mål i alla jojo-bantningar.
2.
Tvåbarnsmorsa med trött kropp och noll karaktär.
Kilon upp, kilon ner. Oftast sur & tvär.
Surfade in, hittade god mat & glädje till max,
tänkte att nu fasiken är det dax!
Äter enkelt, gott & lagom fett.
Har kastat ut Lätta & är nu alltid mätt!
TACK Åse för inspiration!

Svara
Johanna Eriksson 26 januari, 2015 - 22:49

1- den heter 56kilo för att det är din målvikt!
2- den betyder väldigt mycket för mig. Den har hjälpt mig att komma igång med lchf och du har så bra, härliga och goda recept som jag gärna tar del av 🙂
(hoppas jag fattade fråga 2 rätt)

Svara
Linda 26 januari, 2015 - 22:49

Åh vilken kul tävling!
Bloggen började som en viktminskningsblogg med målet på 56 kilo.
För mig innebär bloggen en stor inspiration. Jag lever inte efter någon strikt lchf, men hämtar gärna tips och idéer. Blir så inspirerad av alla dina recept men även av dig, din målmedvetenhet och positiva livssyn. Du gör mig glad helt enkelt

Svara
Cecilia Berndtsson 26 januari, 2015 - 22:48

hej Åse! NU vill jag vara med o slåss om vinsten! På fråga nr 1) då du började din viktnedgångsresa (långt ord!) för flera år sedan hade du 56 kg som målvikt. Dit kom du med bravur och idag är inte vikten lika viktig för dig, men namnet är etablerat!
Nr 2) knappast ett unikt svar, men för mig ger du ”säkra” middagstips. Vågar lita på att det du lägger upp är gott. Vi måste gilla liknande smaker!

Svara
Ingrid Nyholm 26 januari, 2015 - 22:48

Bloggen heter 56kilo.se
För mig är det här min livsstil, inte bara bantning.Eftersom jag har diabetes 1 så lever jag efter att må bra med så lite kolhydrater som möjligt.
Här hämtar jag inspiration till god mat och mycket annat. En helt underbar fantastisk bra blogg.Mvh Ninni 59 år

Svara
Carola 26 januari, 2015 - 22:45

Hej,
På fråga 1 svarar jag att jag tror att 56 kg är din vikt.
Fråga 2 : 56 kgs sida betyder mycket för mig, jag återkommer ofta till den sidan, när jag söker recept, har gjort massor av dem.
Tack för en fin blogg!

Svara
Gunilla Palmgren 26 januari, 2015 - 22:45

1, 56 kilo är o har varit din målvikt och symboliserar hälsa och välmående.
2, 56kilo.se betyder inspiration och motivation för mig och ger mig tips, idéer på goda rätter och bra träning.

Svara
Jennie Schubert 26 januari, 2015 - 22:43

1) 56 kilo var Åses målvikt.
2) Åse, bloggen och böckerna har varit en glädje, pepp och inspirationskälla hela vägen under min resa mot ett hälsosamt liv med en kropp jag trivs med!
Tack och stor kram från Jennie

Svara
Hanna 26 januari, 2015 - 22:42

1. 56 kg var Åses målvikt
2. 56kg.se är ett ställe där jag hämtar inspiration till min och mannens måltider. Han är skeptisk till substitut (typ kakor mm), men har ändå lockats av flera matrecept. Han äter lchf för att gå ner i vikt och jag för att få ork, stabila värden och jämt humör hela dagen. Utan inspirationen från Åse hade jag lättare halkat tillbaka till traditionell kolhydratskost och haft betydligt mindre ork.
//Hanna

Svara
Petra Wilandson 26 januari, 2015 - 22:40

1. 56 kg var din målvikt och att äta för att hålla den vikten!
2. 56 kg betyder jättemycket för mig! Jag tar alla recept därifrån! Jag har en ämnesomsättningssjukdom och hade varit överviktig om jag inte fått så mycket inspiration från 56 kg! Jag väger inte 56 kg….. än!! Tack för allt! Kram Petra

Svara
Irene holmqvist 26 januari, 2015 - 22:39

1. Din målvikt.
2.Inspiration varje dag, glädje och underbar mättande mat.
Och såååå enkelt.
Tack snälla du.
Mvh Irene H

Svara
Annica Wittur 26 januari, 2015 - 22:39

1. Bloggens namn härstammar från den vikt du mår bra av, som du tillslut nådde med hjälp av LCHF.
2. Din blogg betyder för mig; inspiration, glädje, kärlek, hälsa, matlust, motivation och livsnjutning ❤️

Svara
Lisa Andersson 26 januari, 2015 - 22:37

56 kilo representerar inte en ideal vikt utan en ideal livsstil. Det är det du försöker förmedla i din blogg, att det yttre ska inte påverka det inre utan att det inre ska påverka det yttre. Om man lever hälsosamt kommer man att skina innifrån ut och dessutom må bra. Det är ingen krops eller vikthets, 56 kilo är fri från hetsen. Det är en symbol för en balans som du har uppnått genom en hälsosamkost.
För mig betyder 56kilo.se en rik vardag. En vardag fylld med godsaker som jag unnar mig själv för att må bra. Jag säger unna för att markera att det ordet är inte längre, tack vare din blogg, något som är kopplat till sötsaker. Jag unnar mig näringsrik och nyttig mat, för det är jag värd. 56kilo.se är lösningen på ett stort komplex och lidande som kan drabba oss människor när det gäller vårat välmående. Därför är din blogg viktig för mig.
(Lisa Andersson är en pseudonym)

Svara
Lindaplinda 26 januari, 2015 - 22:35

1) ”56 kilo var min målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets. (Jag är 1,63). I dag kan jag inte bry mig mindre om vad jag väger, viktigast är att må bra. Därför har namnet på min blogg (och mitt företag) fått hänga kvar. ”
2) Som utbildad kostvetare, så har din blogg betytt jättemycket för mig i min omvälvande resa från att ”veta” att NNR är det enda rätta (fast jag själv alltid höll på och att jojobanta och kämpa med min vikt, trots att jag åt som man ”skulle”. Det var nog fel på min karaktär…), till att slutligen våga släppa taget om vad jag hade lärt mig och våga pröva lågkolhydratskost… En diet som mina lektorer hånat och som jag lärt mig var farlig…
Det är så skönt att läsa om någon som har genomgått en liknande resa som jag och bloggen har varit en fantastisk inspiration och informationsbank!
Idag vet jag att jag har ett sockerberoende, trots att vissa forskare anser att det inte finns något sådant. Tack vare din blogg lyssnar jag idag på min kropp, istället för att lita blint på forskare.
Tack!

Svara
Disa Matthiasdottir 26 januari, 2015 - 22:34

1) 56 kilo var din målvikt förr.
2) Inspiration. Söker recept och hittills har jag gillat alla mat som jag har lagat efter dina recept. En trevlig blogg om lite av varje. 

Svara
Ninnie Broqvist 26 januari, 2015 - 22:32

Tror att 56 kg var/är den vikt du ville nå/vill ha

Svara
Hanna 26 januari, 2015 - 22:32

1. 56 kilo var din ständiga målvakt under tiden som jojo bantare.
2. Oj, din blogg betyder otroligt mycket för mig. Den har varit en stor inspirationskälla på vägen fram till att se vad just min kropp mår bra av. Har alltid haft jätteproblem med magen men med lågkolhydratkost och framförallt glutenfri kost och med periodisk fasta funkar den klockrent. Känns som jag fått ett nytt liv…
Håller tummar och tår att turen är på min sida

Svara
Anki T 26 januari, 2015 - 22:30

1. 56 kilo är din målvikt/idealvikt
2.Din blogg betyder mycket! Det är här man hittar de bästa LCHF recepten. Även en livsstilsblogg där du bjuder på dig själv och tipsar om allt det goda i livet. Har precis gjort din lemon curd och den var ju sådär fantastiskt god som jag hade tänkt mig!

Svara
Sofia 26 januari, 2015 - 22:23

56 kilo symboliserar hälsa och må bra, ett liv fritt från vikthets.
Jag är sjuksköterska inom hjärtsjukvård, en värld där fetträdslan är stor! Jag har genom åren (24 år) kämpat med lightprodukter och socker/stärkelserika fällor bara för att jag (och omgivningen, läs hjärtsjukvården) propagerat för just det som enda alternativet till förbättrad hälsa. Hur det blev? Jo, jojobantning och en ständig känsla av misslyckande inför både mig själv och smala, ”hälsosamma” kollegor. Jag älskar god mat och dryck, det är en stor del av livet! Boken ”Matrevolutionen” blev min vändning! Jag bestämde mig för att jag lyssnat klart på, och givit mitt sista felaktiga kostråd och gjorde en riktig kovändning! Modigt inom min branch! Ingen lätt grupp att stå upp för! Din blogg och din app har inspirerat och hjälpt mig mycket. Hjälpt mig formulera argumenten. Framgångsrikt! Flera med på tåget nu! Jag gav mig själv din bok ”Ät och njut” i julklapp. Den ligger framme och jag bläddrar i den varje dag som en påminnelse om det nya livet, fritt från vikthets! Underbart! Dessutom är boken fin och blir en fin detalj i köket! ”Viktminskning med LCHF” skulle se bra ut på min hylla som numera är rätt tom eftersom alla gamla dietböcker med de mest konstiga kostråd är bortplockade!
Tack för din inspiration!
/Sofia

Svara
Jennie 26 januari, 2015 - 22:22

Bloggen heter 56kilo för att det var din(åses) målvikt under din tid som jojobantare. Numera symboliserar 56kilo hälsa och välmående, och bloggen har fått ha kvar sitt namn.
56 kilo ger mig massor av inspiration till både vardag och fest. Jag har provat många fantastiska recept! Det som jag även gillar starkt är när du delar med dig av dina erfarenheter och skriver utförligt om hälsotips, ämnen som kan vara stora problem för många, hur man maximerar sin fettförbränning mm. Det ger så mycket energi! Tusen tack för en fantastiskt bra blogg!!

Svara
Ida Hedberg 26 januari, 2015 - 22:20

1. 56 kilo för att det är din trivselvikt-ditt mål när du brottades med en övervikt.
2. Åse du ger mig dagligen sån inspiration. Du har fått mig att upptäcka att mat är något jag ger kroppen som bränsle, inget jag måste fundera på hela tiden. I vårt hem pratar vi ofta om ”min kompis Åse” och det är du

Svara
Lena Gustafsson 26 januari, 2015 - 22:19

För mig som har återupptaget
Kontrollen över vikten nu vecka 3
Och äter lchf så gott det nu går
Så är det inspirerarande att läsa din blogg man behöver peppande recept
Har tidigare gått ner i vikt m lchf men tyvärr blev jag väldigt svårt sjuk och tappade ät kontrollen och inspiration att äta rätt när jag blev stillasittande och
Trött hela tiden. Men har bestämt mig för att jag ska lyckas igen det går om man bara vill och orkar satsa. Kram Lena

Svara
Camilla p-a 26 januari, 2015 - 22:17

56kilo, heter den för det var din målvikt när du började blogga! 🙂
Din blogg har hjälpt mig på många plan när jag började min resa på den nya kosten! Du har hjälpt mig att få förståelse hur jag kan äta som fungerar för mig och min familj. Att själv fortsätta att utforska vad mer som finns, för att bli en friskare.
Med din lätta och avslappnade stil i bloggen, så har du hjälpt mig att ta et steg bakåt och le åt situationer i livet.
Med lite glam har jag blivit inspirerad att ge lite glam till vår vardag också.
Att komma igång med träningen med alla tips och pepp från dig, efter alla år som jag inte kommit igång.
Din blogg är en guldgruva, tack! 😀

Svara
Jeanette Silverstrand 26 januari, 2015 - 22:17

•Du gick från 80kg till 56kg på 6 månader!
•Bloggen betyder mycket för mig, läser mycket o tar inspiration av dina recept!
Vore så kul att vinna denna bok 🙂

Svara
ingrid 26 januari, 2015 - 22:16

1) 56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp.
2 ) Din blogg 56 kilo har betytt att jag sakta är på väg ut ur hets ätandet och sakta är på väg att hitta min hunger och mättnad igen efter åratal av jojo bantning, det är som ett mirakel känns de som ibland . Börjar få ett friskare och piggare och viktlättare liv tack vare din blogg. Man blir verkligen inspirerad av god mat och träning när man läser den, även kul att följa lite vardaglig händelser tycker jag . Inte bara jag utan även några av mina vänner samt min syster har fått upp ögonen för lchf då jag delat din blogg hej vild 🙂 ..jag bara älskar ägg majo och makrillfrukosten.
Med vänlig hälsning Ingrid

Svara
linda-marie 26 januari, 2015 - 22:15

Vikt målet för dig. Sedanmera hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets.
För mig betyder det ett hälsosammare och piggare liv. Med mycket matnyttig information. Och många bra tips och idéer och recept.

Svara
Malin Lundberg 26 januari, 2015 - 22:14

Hej, här är mina svar;
1.
Mål/trivselvikt för dig
2.
Jag har tvillingkillar som är glutenintoleranta – å vi hittar så himla många bra recept för dem på din blogg = vilket även innebär bra kost för mig och min man 🙂
Hälsningar Malin

Svara
Kajsa 26 januari, 2015 - 22:14

1. För att det är din idealvikt, där du mår som bäst.
2. 56kilo.se innebär för mig mycket inspiration och matglädje. Började äta lågkolhydratskost för ca 2 år sedan och då var din blogg ett viktigt redskap i hur jag skulle gå tillväga å nu ser jag den som sann matglädje!
/ Kajsa Spännar

Svara
irene nordström 26 januari, 2015 - 22:09

hej åse..
på första frågan tror jag alla fall att det från början var din så att säga målvikt, nådde du den så skulle
allt vara fine, men då var det ju points som gällde.. du vägde väl som minst 52 då om jag minns rätt.
Men suget och hungern fanns ju kvar.. dommän behöll du säkert för din cooola regskylt till bilen=)
Jag är 54 år gammal,kändes som sista chansen ungefär, ska jag ändra på livet ska det ske nu, annars lär det ju vara too late.. SÅ ÅSE….På fråga 2…för mig har din blogg varit helt avgörande, jag har ätit strikt LCHF sen lörd den 3 jan.och det fuuunkar……….Dessutom jag som dessutom va lite av en solcialalkis, dvs satt 2-3 ggr i veckan nere på puben med kompisar och sippade vin och sockerdricka.. NU..Inte en droppe sen nyårsafton. Behöver jag säga mer..du är inspiration hela du…thanx ÅSE

Svara
Linn 26 januari, 2015 - 22:07

Svar
1. 56kilo symboliserade från början den målvikt du hade när du bantade men är numera snarare förknippat med välmående & hälsa – en ”må-bra-vikt” för dig/din kropp/ditt sinne…
2. Inspiration, vackra bilder, matlagning/bakglädje och recept som inte är ”fett-rädda” utan istället med glädje använder riktigt smör, grädde osv, samt ideer om hur man mer ”naturligt” drar ner på vanligt socker. Tex använder 70%ig eller 86% choklad i kladdkakan, kanske en 90%ig till chokladgodiset osv. Jag har aldrig klarat av att äta ”sockersöta” saker som glacyrer och tårtdekorationer.. och jag har alltid velat ha mina bakverk/kakor ”lagom söta för mig”.. och grädden/yoghurten mm skall alltid vara ”full fetthalt”, det är GODAST 🙂 Har fått tips på flera fetare varianter man kan använda, tex den ryska yoghurten (mums, jag har alltid gillat grekisk/turkisk över alla andra, men nu är ryska klar 1:a). Tack 🙂

Svara
Malin 26 januari, 2015 - 22:07

1. Din målvikt
2. Återkommer alltid till din blogg… Är som att läsa om mig själv o min kamp o mina misslyckanden.. Har nu förhoppningsvis insett att jag med hjälp av att utesluta kolhydrater kan få bukt med mitt sockerberoende……

Svara
Carina 26 januari, 2015 - 22:04

Du, Åse efter år av hetsätning, viktpendling, jojobantning & graviditeter…Du Åse gick över till en livsstil lchf! Vi har fått följt med dig på din viktminsknings resa,
Nu är du i mål! 56 kg.Din blogg.
Jag är en f.d. Viktväktare, jämt sugen. Sen 5 månader är jag sjukskriven- reaktion på svår stress! Siffrorna ändrade sig på vågen!!! + 8kg! Fick syn på din blogg, nu e jag sååå inspirerad, följer dig, en glad, å snygg kvinna!
Härliga recept, jag å magen mår bättre… Och vågen och jag börjar bli ” kompisar” igen! : -3,6kg nu
Tjihiooooooo! Tack, vare Dig Åse 🙂

Svara
Cristel. C 26 januari, 2015 - 22:04

Den heter 56 kilo för att du alltid gick ner till det när du bantade.
Här finner jag inspiration både till hälsosammare liv o inredning, skönhet o shopping, och för mig är det en fullständig komplett blogg!!!

Svara
Lena Ljungdahl 26 januari, 2015 - 22:01

1) den heter 56 kg för att det var din målvikt när du började gå ner i vikt
2) 56kg betyder inspiration och matglädje för mig!
Din blogg var också min ingång till min viktresa (-18kg) med lchf! Tack för all inspiration!!;) kram!

Svara
Lotta 26 januari, 2015 - 21:59

1. 56 kg var din ständiga målvikt som ”bantare”.
2. 56kg är faktiskt den enda bloggen jag följer (är nog väldigt omodern). Den betyder inspiration och motivation för mig i hopp om ett ”lättare” liv .

Svara
Linda Larsson 26 januari, 2015 - 21:56

Fråga 1: 56 kg var din målvikt från första början när du startade bloggen som en viktminskningsblogg/dagbok.
Fråga2: 56kilo.se ger mig så mycket inspiration och kunskap om att må väl och äta rätt. För första gången har jag äntligen funnit rätt väg där jag slipper gå med skygglappar för att undvika alla onyttiga frestelser. Min ork och energi jag nu har får mig att känna mig som en vinnare varje dag.

Svara
Malin Hansson 26 januari, 2015 - 21:54

56 kilo var din målvikt när du jojobantade

Svara
Anna Hoffert 26 januari, 2015 - 20:53

Ät o njut står på önskelistan

Svara
Catharina Nyberg Warmbold 26 januari, 2015 - 21:52

1. 56 kilo var din målvikt.
2. Jag har varit nyfiken på lågkolhydratskost ett bra tag, vill må bättre samt gå ner ca 10 kg. men det var först när jag hittade din blogg och dina recept, din utstrålning och fräschhet, som jag och min man kände att nu är det dags för förändring! Inga fler ursäkter! Vi har nu ätit lchf i ca. 2 veckor och jag har gått ner 2 kg. Dina böcker med inspirerande bilder och recept vore perfekt att ha på köksbänken för stor inspiration i vårt nya, friska liv då vi ska ha kul i köket och laga mycket god mat. Tack !

Svara
Maud 26 januari, 2015 - 21:50

1. Det var din målvikt
2. Bloggen betyder en riktig inspirationskälla, med sunda tankar GOOOOD MAT och ett riktigt energi kick
”Håller tummarna”

Svara
Helena Wikell 26 januari, 2015 - 21:48

Hej Åse
Bloggen heter 56 kilo för att den från början var en viktminskningsblogg då målvikten för dig som ständig bantare alltid var 56 kilo.
Bloggen 56 kilo betyder jättemycket för mig, den har fått mig i mitt försök att lägga om kosten att se sundt på lågkålhydratkost/lchf. Mitt första mål just nu är att gå ner i vikt, men på längre dikt är det att kunna behålla en sund livsstil. Din blogg är oslagbart den bästa jag har sett.
Det vore en oerhörd ära att vinna din bok
Hälsningar
Helena

Svara
Caroline 26 januari, 2015 - 21:48

56 kg var din målvikt under tiden du jojobantade,men numera symboliserar det hälsa och glädje för dig!:)
Bloggen betyder ungefär samma för mig,har jojobantat så länge jag kan minnas. Med dina underbara recept behöver jag aldrig gå hungrig och slipper blodsockerfall,men bäst av allt,allt är ju sååå gott!!! Det slår aldrig fel,gör numera nästan alla mina middagar utifrån denna blogg! Gott OCH nyttigt!
så tack för en underbar blogg!:)

Svara
Maria 26 januari, 2015 - 21:48

Hej Åse!
Mitt svar på fråga 1 är: Namnet på bloggen kommer från att just 56kilo var din målvikt när du gick ner i vikt.
svar på fråga 2 är: 56kilo.se betyder för mig mycket inspiration och väldigt mycket hjälp i min egen resa. Men också en väldigt stor glädje i både i min viktresa men också glädje i att veta att det här med god och bra mat inte är svårt.
Stor kram
Maria

Svara
sara 26 januari, 2015 - 21:48

hej du,
tack för en otroligt inspirerande och härlig blogg.
Svaren på frågorna:
1. 56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för mig och din kropp, fri från vikthets.
2. 56 kilo har precis som för dig alltid varit min målvikt, jag är 163 lång, och har idag en liten son på 1 år och 3 månader, under min graviditet gick jag upp 23 kilo, från 60 kg till 83 kilo, under graviditeten slutade jag att bry mig om min vikt, och de va så otroligt skönt, när lillen föddes försökte jag ha kvar den känslan, men de gick inte länge fören jag började må dåligt över hur tjock ja kände mig, att inga kläder passade och jag började va väldigt väldigt deppig. Jag funderade på en massa olika sätt att bli av med övervikten, allt från svältdieter som pulverdieter, äta ingenting och träna mängder, och då i all förtvivlan ramlade jag bara in på din hemsida, och du gav mig så mycke inspiration till att försöka tappa kilona via bra mat och motion, istället för att svälta mig, det har gått snart 1,5 år sen lillen föddes, och jag har än idag en bit kvar, de går sakta, men det är bra, för då kan man behålla vikten lättare när man väl lyckats komma ner, men ibland ramlar jag tillbaka i dåliga mönster å tankar, och känner bara för att äta ingenting för att få bort de sista 10 kg som häklar mig… så att få vinna dina böcker vore en rejäl motivation och inspiration för mig, att kämpa vidare på den goda vägen, istället för att svälta mig ner i vikt.
Tack för goda recept och inspirerande bilder!

Svara
Jenny Fernstedt 26 januari, 2015 - 21:48

56kilo var din målvikt i ditt tidigare jojobantande.
För mig har den här bloggen blivit en livsomvändning. När jag läste om dig första gången kändes det som jag läste om mig själv.
Vid jul 2014 var jag överviktig, ständigt trött och fruktansvärt sur och vresig.
Från och med nyår har jag börjat gå ner i vikt, träna, mitt humör är på topp och det har jag 56kilo att tacka för. Min bibel 😀

Svara
Lena Andersson 26 januari, 2015 - 21:47

Hej!
56 kilo var målvikten och för mej är denna blogg den första och enda som jag följer regelbundet sedan första dagen jag hittsde den. En enorm inspirationskälla.
Mvh Lena

Svara
Iza Larsson 26 januari, 2015 - 21:47

Fråga 1. Åsa gjorde som många kvinnor idag (inkl mig själv) Jojjobantade. Tog sig i kragen och sätte sin måltid 56 kilo. Åsa började blogga och bloggen fick sitt namn 56kilo.se.
Fråga 2. Åsas blogg/engagemang motiverar mig att leva sunt, äta gott och behålla målvikten. Jag började min viktresa den 12 januari i år, tappat 5 cm i midjan. Jag vill jätte gärna vinna boken och få massor av goda och nyttiga recept genom min resa.
Mvh Iza

Svara
Sandra Olsson 26 januari, 2015 - 21:47

56kilo heter bloggen därför att det var din målvikt!
Hemsidan betyder för mig inspiration, kanske speciellt för att en så stor familj som din ändå lyckas att leva hälsosamt med både bra mat och träning och samtidigt mycket jobb. Till sommarn kommer vårt fjärde barn och mitt mål är att förbli sund och smal och servera barnen bra mat!!!

Svara
Susanne Ottosson 26 januari, 2015 - 21:46

56 kilo var din målvikt.
För mig är 56kilo.se en väg till mitt eget välmående genom att se att det finns andra som jag och den är min livlina när jag mår dåligt då jag hittar ljusglimtar att ta till mig så jag kanske kan ta mig till mitt 56kilo ( som inte är 56kilo, men ändå).

Svara
Malin 26 januari, 2015 - 21:45

Varför 56 kilo:
56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets.
För mig har 56 kilo blogg (och böcker och app) betytt att jag för första gången efter många år hittat motivation och inspiration – att utan pekpinnar – göra om och göra rätt!! Inte säkert jag klarar det lika bra som du, men det är kul att vara på väg!! Tack

Svara
Michaela 26 januari, 2015 - 21:45

1. 56 kilo var din målvikt
2. 56kilo.se har gett mig tips och inspiration till att lyckas komma igång med en hälsosammare livsstil och gå ner i vikt! Jag bestämde mig vid årsskiftet att det måste ske en förändring. Läste på om LCHF och har kört det nu ett par veckor, -3.1 kg. Många kilon återstår men jag känner mig peppad!
Jag kikar in dagligen, dina texter och bilder ger en sån kick! Jag har kommenterat inlägg och fått svar super snabbt. Du känns närvarande och omtänksam för dina läsare/följare.
Jag har tänkt önska mig dina böcker när jag fyller.
Kram Michaela

Svara
Jenny fält 26 januari, 2015 - 21:44

1. Bloggen heter så för det var din målvikt om jag minns rätt.
2. 56kilo är den blogg jag läser mest. Den sidan jag går in på varje gång jag ska ha recept och varje gång min inspiration behöver en knuff. Det är den bästa inspirationen för mig.

Svara
jessica Johansson 26 januari, 2015 - 21:44

56 Kilo var iallafall tidigare din målvikt.
Din blogg är en viktig del i min mi vardag. Håller på och kämpar med vikten.
🙂

Svara
Linda Eriksson 26 januari, 2015 - 21:43

Hej! Vilken trevlig tävling, den får man ju inte missa! Jag har nog läst precis alla inlägg på denna blogg så svaren på dina frågor känns inte särskilt svåra. Att din blogg heter 56.kilo beror på att det är den vikt du alltid gått ner till under dina viktnedgångar och att det är där du trivs bäst. Anledningen till att jag dagligen återkommer till din blogg beror på all den positiva inspiration som flödar här. Du har så många bra recept och bra tips att det känns underbart att få gå ner i vikt med LCHF och brotta ner sitt sockermonster en gång för alla!

Svara
Maria Gustavsson 26 januari, 2015 - 21:42

Den heter 56 kilo för det var målvikten då Åse var ständig jojo-bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för Åse och hennes kropp, fri från vikthets.
56kilo är en otrolig inspirationskälla till ett sunt och roligt ”leverne”. Inga pekpinnar bara en massa härlig livsglädje.

Svara
Karin Dahllöf 26 januari, 2015 - 21:41

1.Bloggen heter 56kilo eftersom det var målvikten för Åse när hon startade bloggen.
2. Bloggen ger mig inspiration i mitt val att äta enligt LCHF. Det var här jag lärde mig vad jag ska laga för mat som passar min nya livsstil

Svara
Pia Kollberg 26 januari, 2015 - 21:40

1. Fritt översatt med mina ord så betyder 56 kilo för dig en lagom vikt utan vikthets.
2. Jag är ganska ny inom lchf så för mig betyder 56kilo.se en slags trygghet som jag hår in på varje dag för att få svar på frågor, få inpiration från recept, träning och fina bilder. Tack!!

Svara
Åsa 26 januari, 2015 - 21:37

56 kilo var den målvikt du hade när du började denna viktresa 🙂
Bloggen för mej är inspiration till fina recept, men framförallt din framgångssaga. Hur du gjorde din viktnedgång till ditt jobb, otroligt inspirerande!

Svara
Jennie ståhlberg 26 januari, 2015 - 21:36

1. Din målvikt som som viktjagare!
2. 56kilo.se var den första webpage jag fastnade för när jag började intressera mig för LC kost. Varför? Den är så vacker! Och så full med bra kunskap. Din första bok köpte jag naturligtvis omgående- och älskar den fortfarande. Men jag skulle gärna vilja ge den till min mamma som är nybliven änka och behöver lite inspiration att prova ny mat. Din nya bok? Den vill jag trösta mig med!
Oavsett vad- tack för allt!
Jennie – lchf 2 år i april.- friskare än någonsin

Svara
Maria 26 januari, 2015 - 21:34

1. Målvikten som ständig bantare
2 Inspiration till vardag och fest
Har ständigt citronvatten m ingefära i kylen = förkylningsfri höst
Kvällsmat idag var lax m smarrig kräftsås och den var verkligen en succe.
Sist men inte minst har jag haft en sund vikt och träningsresa då jag uppnått 56 kilo från augusti 14 till nu. Mår som en princessa

Svara
Lisbeth Widefjärd 26 januari, 2015 - 21:32

56 kg är din målvikt , då du mår bäst och är nöjd o tillfreds med din kropp.
56.se är en ständig källa för inspiration. När jag har idétorka kikar jag in och hittar alltid nåt gott att laga eller baka. Tycker om att läsa om dig o ditt liv med familjen.

Svara
sandra gullstrand 26 januari, 2015 - 21:31

Hej!
Har följt din blogg i flera år nu och vet att 56kg var den vikten du ville nå. Jag har själv ätit LCHF i flera år och inte för att jag har varit överviktig utan jag mår så himla bra. Älskar dina recept och du har alltid varit hjälpsam om man undrar något. Du är en inspiration i köket, för du vågar testa nya saker och tom. ändra så de passar dig. 56kg har legat som favorit på min dator i många år och kommer att göra i många år framöver. Så tack för att du delar med dig av något som du verkligen tror och brinner för. En underbar sida. <3

Svara
Ulrika 26 januari, 2015 - 21:28

Hej fina Åse!
Klart jag vill ta chansen att vinna din senaste bok!
1. 56kilo var din målvikt när du började banta
2. För mig är din blogg och instagram min inspiration till ett hälsosammare liv!
Kram
Ulrika

Svara
Isabella 26 januari, 2015 - 21:28

Bloggen heter 56 kilo för att det är den vikten du gick ner till!
Din blogg ger mig mycket matinspiration i vardagen, jag blir glad av dina fina matbilder samtidigt som jag får förslag på egna rätter. Själv kör jag inte LCHF, men jag försöker undvika vetemjöl och för mycket kolhydrater och vill gärna äta bra mat. Jag gör mina egna varianter på dina recept och jag tycker att det känns hoppfullt att se dig hålla vikten och ändå kunna äta riktig mat. Jag själv har viktminskat ca 30 kg och försöker just nu att hitta en struktur för att hålla en bra nivå, du ger mig inspiration till att göra det och fokusera på annat än bara vikten!

Svara
Camilla Bond 26 januari, 2015 - 21:27

Hej
56 kilo var din målvikt under alla år om jag läst rätt 🙂
Jag hittade dig på insta och tyckte det verkade intressant och befriat från hysteri o pekpinnar!
56kg har gett mig ny energi i min egen viktkamp
För fyra år sen idag hittade jag dukan dieten och tappade 23 kg under det första året. Det ledde till ett ökat intresse för socker, kolhydrater , blodsocker osv.
Nu glider jag mellan dukan o din variant
Tack för inspirationen !!
Hoppas på vinst o ork att nå mitt mål 69kg 😉
Camilla Bond

Svara
jenny danngärde 26 januari, 2015 - 21:26

56 kilo var min målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets. (Jag är 1,63).
För mig är 56 kilo en stor inspiration
med massor av goda recept och
en sund inställning till hälsa och välmående

Svara
Kristina Fällgren 26 januari, 2015 - 21:26

Bloggen heter så för att målet var den vikten när du började med LCHF. 56kilo betyder mycket hälsa o inspiration Jag lär mej mer om kosten för varje dag, inspireras ofta till nya recept, och läser och tycker om när du provar nya saker, många fina bilder, Tycker det är otroligt att man kan ändra så mycket till bättre hälsa bara med att äta denna kosten.

Svara
Tina Johansson 26 januari, 2015 - 21:23

1. Den hetersså för att 56 kilo är/var din målvikt.
2. 56kilo.se betyder för mig massor med inspiration, goda recept, alltid feedback från dig på kommentarer och tillit till att det faktiskt går – om man vill!

Svara
MiaE 26 januari, 2015 - 21:23

1. 56 kilo var målvikten när bloggen startades som viktminskningsblogg (och flera gånger till under bantningsåren) och symboliserar idag “hälsa och må bra” för dig.
2. Inspiration, glädje och vackra ting. Jag blir så glad när jag läser 56kilo.se och blir inspirerad i min viktresa, mitt förhållningssätt till mat (bort med alla no-nos, äter konsekvensmedvetet och lär känna Min kropp) och min styling i både hem och fashion. Har glatt gått tillbaka och läst Allt i arkivet också för att resan var så härlig!
Åh vad jag nu håller tummarna.

Svara
Cecilia Engman 26 januari, 2015 - 21:22

Bloggen heter det för att det var din dröm vikt 56 kilo bloggen var först en viktminskning dagbok..
Denna blogg är mitt liv här får man allt glädje,recept,pepp… ..
Ja allt den har hjälpt mig mycket med att komma igång har många kilo och kämpa med…
Tack för du gör bloggen Mvh Cecilia

Svara
Anki Ring 26 januari, 2015 - 21:22

1) För att det var din målvikt när du gick med i Viktväktarna.
2) Otroligt mycket! Du inspirerar på så många sätt! Med alla goda recept som gör att vi får variation på maten, klädinspiration, inredning och mycket mer. 🙂

Svara
Angelica 26 januari, 2015 - 21:21

1. 56 kilo är den siffra som du viktpendlade till/från innan du blev viktstabil på något kilo över med lchf.
2. För mig betyder det inspiration, recept och ett jävlar anamma.

Svara
Sanna 26 januari, 2015 - 21:21

1. Bloggen heter 56kilo då de va din målvikt som bantare. O de framkommer tydligt att du inte bryr dig om vikten idag, utan måendet 🙂
2. 56kilo har de senaste 3 åren varit en stor inspiration! Först för att bli av med 25 gravidkilon som lyckades, och nu för att fortsätta äta, träna och må bra!
Du är en klippa!
Jag äger endast bok nummer två, så hade varit så kul att kunna ha hela samlingen!

Svara
Petra 26 januari, 2015 - 21:20

56 kilo var din mål vikt.
För mig står de för, bra val och balans i livet. Massor med inspiration, motivation och en massa glädje.

Svara
Susanne Christensson 26 januari, 2015 - 21:19

Hej Åse!
Innan du började med lchf pendlade du upp och ned i vikt. Vid varje viktnedgång hamnade vikten på 56 kg.
Du var den första som jag kom i kontakt med här på nätet när jag började intressera mig för lchf… Du och Andreas Eenfeldt.
Jag var tvungen att göra något drastiskt med mitt leverne eftersom jag fick mer och mer värk i kroppen, vikten gick stadigt uppåt och jag blev mer och mer deprimerad. Jag gick i väggen, utvecklade fibromyalgi, och sköldkörteln slutade fungera. Med hjälp av lchf kunde jag lindra min värk och med 10 kilos viktnedgång kom livslusten åter 🙂 Jag har tänkt så många ggr att jag skulle tacka dig, för det var ju faktiskt din förtjänst att jag ”fastnade” för denna livsstil. Tack söta Åse för det <3
Jag återkommer alltid till din blogg för dina underbara recept 🙂 Jag har fortfarande inte lyckats hitta något du bakat eller lagat som jag inte tyckt om. Jag har önskat mig dina böcker i födelsedagspresent, men det vore pricken över i:t om jag vann signerade böcker direkt av dig. Jag skulle bli sååå glad! 🙂
Kram på dig1

Svara
Marie vinkler 26 januari, 2015 - 21:18

Hej Åse,
56 kilo var i många är din målvikt.
56 kilo betyder för mig inspiration, kunskap, engagemang. En stor hjälp på vägen mot min målvikt. Från en som själv gjort resan och vet vad det verkligen innebär.
Om jag vinner kommer jag att ge böckerna till min mor som i många år varit överviktig och som har svår reumatism men aldrig klagar. Helt söker på att dessa böcker skulle hjälpa henne att må bättre.
Tack för att du är du och delar med dig!
Kram
Marie

Svara
Rūta Nilsson 26 januari, 2015 - 21:18

Hej. Jag är aldelles ny följare. Då jag gissar att 56 kg det är eller var dit mål att väga. Och för mig 56kilo blogg är goda recept inspiration och hälsa.

Svara
Eleni Kiriakou 26 januari, 2015 - 21:18

Bloggen heter 56 kilo för det har alltid varit din målvikt, från den tiden du höll på med lågkaloridieter till nu när du äter riktig mat 🙂 56kilo.se för mig är den självklara platsen att hitta inspiration till familjemiddagen så väl som fredagsfikat. Att din mat passar även kräsna små troll är ju helt gantastiskt! Tack för en otrolig inspirationskälla som underlättar vardagen!

Svara
Mette 26 januari, 2015 - 21:17

1. Bloggen 56 kg var din målvikt när du började med LCHF
2. Bloggen 56 kg var mitt första möte med LCHF den betyder allt för mig och min man, den har gjort att vi nästan nått våra mål, älskar dina recept. Har två av dina böcker och appen, skulle vara jätte kul att vinna denna bok.

Svara
Anette 26 januari, 2015 - 21:17

det var din målvikt 56 kg.
Din blogg betyder mycket för mig som är nybörjare inom LCHF !!

Svara
Anette 26 januari, 2015 - 21:16

1. Den heter så för att det var det riktmärke du hade när du ville gå ner i vikt för att du mådde bäst vid just 56 kilo
2. Inspiration. Behöver knappt säga mer. Behöver inte gå ner i vikt men få bukt med min mage som gärna sväller upp vid intag av diverse socker. Potatis, pasta, kakor, godis i name it och jag får inspiration och tips på att förbättra min mat. Har faktiskt redan dina två första böcker och din tredje står högt upp på listan. Signerad såklart av vår egen Helsingborgs-tös 🙂

Svara
Suss 26 januari, 2015 - 21:16

Hej Åse
1) 56 kilo var din målvikt när du började med viktväktarna, eftersom det är en inarbetad bloggadress så har namnet fått leva kvar.
2) Jag har följt bloggen i många år och testat mängder av dina recept. 56kilo.se betyder väldigt mycket i såväl måbra tips, råd, recept. Att bloggen håller en härlig blandning av mat, tips, råd, vardag, heminredning, träning och shopping gör att bloggen alltid är intressant. En härlig inspiration till alla ovan nämnda kategorier. Tack för att du delar med dig och sätter guldkant på vardagen.
Kram
Suss

Svara
Tove 26 januari, 2015 - 21:13

56 kilo var från början din målvikt men.fick sen leva kvar som.symbol för hälsa och.må bra.
56kilo bloggen betyder mycket för mig, jag använder dina recept mycket i min vardag för att det känns tryggt att du är kunnig på det du sysslar med.

Svara
Anna-Karin Ericsson 26 januari, 2015 - 21:13

1. 56 kilo var din målvikt som ständig bantare. Idag symboliserar namnet 56kilo hälsa och må bra för dig och din kropp, fri från vikthets.
2. Den största inspirationskällan som finns med allt vad 56kilo innehåller såsom mat, recept, kläder och smycken. Oftast en daglig koll på sidan och jag hämtar alltid de godaste och bästa recepten härifrån. Gick ner 15 kilo med din första bok och har inte köpt den sista ännu. Jag har sagt det förut men jag säger det igen: Tusen tack för att du finns och delar med dig.
Kram och ha det gott.

Svara
Josefin 26 januari, 2015 - 21:12

1. Du har med hjälp av lchf gått ner 56kg
2. Din sida betyder jättemycket för mig. Den har hjälpt mig att förändra mitt liv och att nå hälsa och välbefinnande. Jag kan idag säga att jag mår bra, jag lever hälsosamt och jag är lycklig.
Tack för en jättefin blogg och inspiration. Jag hoppas att jag ska vinna böckerna, de står högst upp på min önskelista -gärna signerade 🙂

Svara
Anette Lindstrand 26 januari, 2015 - 21:11

Fråga 1. Bloggen namn symboliserade den målvikt som du hade då du startade bloggen. Från början (2003) var det enbart en viktminsknings dagbok men har under tiden utvecklats till mat och tränings blogg el hälsoblogg.
Fråga 2. 56kilo bloggen inspirerar mig mycket både genom maten, träningen och inredning. 56 är min målvikt, ligger på 67 nu så det är en bit kvar. Har otur med en rygg som krånglar så träningen är sådär. Är förövrigt såld på TRX. 🙂
Hoppas på turen att ha signerade exemplar av dina böcker.
Tack för din inspiration 🙂

Svara
Therese Olausson 26 januari, 2015 - 21:11

Hej!
56kilo.se är i grunden din målvikt som du satte när du började banta.
56kilo.se för mig är ett av de bästa forum där jag kan hämta inspiration och livskraft, för mig är läsa recept en avkopplande syssla som jag sedan kombinerar i hop med livet i allmänhet. Sedan 4 år har jag mer och mer fått en bättre relation till mat och sug.
Tack för en intressant och inspirerande blog!
Mvh Therese Olausson

Svara
Mona 26 januari, 2015 - 21:11

1. Då du skapade bloggen för flera år sedan hade du 56 kilo som målvikt.
2. Startade min LCHF resa för 8 dagar sedan och denna blogg har varit till stor hjälp och inspiration, är inne en stund varje dag.
Kände till bloggen sedan tidigare då jag körde Dukan (LCHP) och då tittade jag ofta in för att få tips om LC kost.
Tack Åse för alla peppande inlägg.
Om jag har tur och vinner en bok så vill jag förståss ha den signerad.

Svara
Ulrika 26 januari, 2015 - 21:11

1. 56 var alltid din målvikt under många år. Nu symboliserar bloggen/dagboken i stället god hälsa, att kropp och själ ska må bra och att man inte ska koncentrera sig på en viss vikt. <3
2.Jag är i början på min viktresa mot ett hälsosammare liv. Har jojobantat i hela mitt liv 🙁
Har ca 30 kg övervikt. Har nu lyckats gå ner 6,5 kg med LCHF/GI. Det är svårt men när jag tvivlar på min styrka och på mig själv så går jag in på din blogg och läser. Söker inspiration, goa recept och styrka och känner mig sen mycket mer motiverad. Tack för att du delar med dig. Du är fantastisk <3
Vill gärna vinna din bok 🙂 Gärna signerad! 🙂

Svara
Mia 26 januari, 2015 - 21:09

Hej!
56 kilo var/är din målvikt.
Jag läser din blogg dagligen och hämtar inspiration till nästan alla mina maträtter därifrån. Jag behöver inte gå ner i vikt men mår så otroligt mycket bättre av att äta som du gör. Träningsresultaten kommer på köpet:)

Svara
Sara Gustafsson 26 januari, 2015 - 21:08

Din blogg heter 56kilo för att det var din första målvikt.
För mig betyder 56kilo ett härligt välbefinnande och sund mat. Jag tänker ofta på din inställning ”ingenting är förbjudet utan det gäller att göra bra och medvetna val” . Sen tänker jag; är det värt att äta denna… Och får oftast samma svar.. Nej

Svara
Alexandra sundberg 26 januari, 2015 - 21:07

1. Det var från början en viktminskningsblogg.
2. För mig betyder denna blogg; inspiration! Jag blir verkligen inspirerad att laga god och nyttig mat. Den betyder också; att må bra, och kunna njuta av vardagen!
Din blogg gör mig glad! 🙂

Svara
Ellinor Gansmoe 26 januari, 2015 - 21:06

Hej!
Bloggen heter 56kilo.se för att det var din målvikt. Jag skriver var, för att numera verkar fokus ligga på hur kroppen mår av det du äter istället för hur mycket den väger.
När jag tipsar vänner o familj om din blogg som en källa för jättebra recept och tips, så undrar alla just varför den heter 56kilo.se. När jag började med lchf och läsa din blogg, så hade jag samma mål, att nå den där magiska siffran på vågen som kändes sååå långt borta.
Men nu, när jag tappat över 20 kilo så har jag tack vare dig slutat äta efter stränga regler, förbud och med vikten i fokus. Nu äter jag det som jag vet att min kropp mår bra av och jag vet hur den reagerar på det jag stoppar i mig. Tack vare din blogg har jag lärt känna min kropp och då kommer viktraset, men framför allt välmåendet, på köpet! / Ellinor

Svara
Karolina Chachalatos 26 januari, 2015 - 21:05

1.) Jag tror det var din målvikt när du började blogga om din viktnedgång.
2.) Jag har nyligen hittat hit och kämpar med att komma igång och leva/äta sunt, det går trögt och sitter mycket i huvudet så jag försöker inspirera mig med att läsa recept, böcker m.m. (har bakat ditt ostbröd som var väldigt gott) men känner mig som en ”drog”-beroende som inte kan sluta äta vissa saker.
Så 56kilo för mig betyder att det går att lyckas och jag hoppas jag också gör det!

Svara
Monica Jansson 26 januari, 2015 - 21:05

1: började som en målvikt för Åse men har idag istället bytt fokus på må bra, och inspiration.
2: i hela mitt vuxna liv eller så länge min stora syster minns har jag alltid haft dålig mage som hela familjen fått tagit hänsyn till. När jag äntligen vid 45 års ålder uteslöt bla gluten och kolhydrater så försvann alla mina besvär. Kan nu åka på semester utan att ständigt veta var en toalett finns och ingen uppsvälld mage och magmedicin. Allt detta tack vare att jag började läsa bloggen 56kilo.

Svara
Sara Hällmark 26 januari, 2015 - 21:05

Hej.
1. LCHF Recept, inspiration och matglädje!
2. En stor portion inspiration, äkthet, ärlighet & en trygghet att finna stöd i.

Svara
Lisa Strandqvist Wilhelmsson 26 januari, 2015 - 21:04

56 kilo symboliserar hälsa och välmående.
56 kilo har sporrat både mig och min man till ett fantastiskt nytt liv, vi äter gott och mår bra och har tillsammans tappat 50 kg.

Svara
Inger Melkersson 26 januari, 2015 - 21:04

56 kg var,/är din målvikt.
När jag vill inspirera mej själv tar jag en titt på din sida. Dels för att hitta något gott recept eller kanske kolla in någon utbildning eller resa som du är med på.
Tack för du delar med dej.
Kram Inger Melkersson

Svara
Jeanette Back 26 januari, 2015 - 21:03

1. 56kilo var din målvikt från början som du ville gå ner till.
2. För mig som är hyfsat ny med LCHF betyder 56kilo.se att jag får en massa tips på maträtter och snygga foton till som visar hur rätten ser ut. Blir alltid inspirerad att prova dina recept för att de både ser och låter goda. Hela familjen (2 vuxna o 2 barn) gillar även dina rätter.
/Jeanette

Svara
maria månsson 26 januari, 2015 - 21:03

Hej

Svara
Milica 26 januari, 2015 - 21:01

1. 56kilo va ju din målvikt
2. 56 kilo är min stjärna som jag följer och har tappat 15 kg på 7 månader. Mitt mål är 66 kg ( 13 kg kvar) men tänker inte sluta med LcHF . Har värkligen hittat rätt sätt att äta och leva med 56kilo:)
Tack för att du finns:))

Svara
Evelina 26 januari, 2015 - 21:01

1. Till en början var det en viktminskningsdagbok och 56 kilo var din målvikt under tiden som jojobantare.
2. Bloggen har inspirerat mig till att börja äta mer hälsosamt och istället för som du också gjort, jojobantat länge, istället kunna ta tag i maten och äta gott och samtidigt förlora vikt. Även skönt att det inte behöver vara så besvärligt att göra bra mat.

Svara
Helena Lantz Selind 26 januari, 2015 - 21:01

Hej,
Din blogg heter 56kilo för att det var din målvikt när du startade bloggen som en viktminskningsblogg.
56kilo betyder inspiration för mig. Jag har precis som du hade en ätstörning. Har inte erkänt den förrän för ca sex månader sedan. Har dock inte kommit på rätsida ännu. Jag inspireras av dig som människa och av dina recept. Eftersom jag försöker utesluta gluten, samtidigt som jag blivit vegetarian får jag kompromissa något med dina recept. Njuter varje gång jag får ett mail om dina inlägg.
Kram från mig

Svara
Ylva på Åland 26 januari, 2015 - 21:00

Din målvikt, åtminstone tidigare

Svara
Malin 26 januari, 2015 - 20:59

Hej Åse!
Jag har alla dina böcker (en signerad i Varberg) men vill passa på att tacka dig! Du är en fantastisk inspirationskälla som ger mig så mycket!
Sedan helgen i Varberg känns bloggen mer personlig och om det är för att jag mår bättre nu eller om det är för att vi träffades vet jag inte. Sedan dess har jag utbildat mig till diplomerad stresspedagog och känner att nu väljer jag mitt liv! Där är du en fantastisk inspiration. Det är vi som väljer!
Hade gärna kommit den 7 februari men det var tajt efter jul

Svara
Jessica Johansson 26 januari, 2015 - 20:58

Hej Åse!!
Bloggen heter 56 kilo för att det började som en viktminsknings dagbok.
Och för mig betyder det så mycket gott! Så glad att jag fick upp ögonen för din blogg. Massor med recept som verkligen är enkla och lätta, oftast där det stannar annars.. Tips och idéer på träning har jag oxå fått! Helt enkelt en spark i rätt riktning på detta år!! Tack för att jag får följa dig!
Hoppas på att få vinna! Och få ännu mer inspiration..
Kramar från Jessica i värnamo

Svara
Emelie Hultberg 26 januari, 2015 - 20:57

Bloggen heter 56kilo.se för att 56 kg var målet för dig under flera år och du skapade bloggen som en dagbok för din viktnedgång.
Bloggen betyder mycket för mig då jag själv håller på och kämpar med min vikt! Jag har hållit på med LCHF sedan i augusti och lyckats gå ner 16 kg med din blogg och dina recept.. Den är otroligt inspirerande! Dina recept är också fantastiskt goda och gör det definitivt lättare att se det som en livsstil istället för en diet.
Kram Emelie

Svara
Annika 26 januari, 2015 - 20:57

1. Bloggens namngiven efter din målvikt – 56 kg.
2. Bloggen är för mig en inspirationskälla och faktiskt fått mig att våga prova mig fram med nya råvaror.

Svara
Anna-Karin Moodysson 26 januari, 2015 - 20:55

Bloggen heter 56 kilo då det varit din målvikt och nu står 56 kilo för en sund kropp i balans.
För mig är 56 kilo en källa till positiv och avslappnad inspiration, fri från pekpinnar och full av motiverande glädje! 56 kilo är dessutom en vikt jag en gång hade, men som inte längre är något mål då jag sätter träningsmål istället. En stark och uthållig kropp som håller vikten i schack blir därför mitt redskap istället för ett mål i sig. Mycket lättare att inte skapa viktångest på så sätt! 🙂

Svara
Elaine 26 januari, 2015 - 20:55

Jag har ju följt din blogg många år. Och ibland är det nära att jag tappat bort inspirationen. Men då behöver jag bara läsa dina energirika inlägg. Tusen tack.
Att bloggen heter 56 kilo beror på att det var ditt mål.
Kram <3

Svara
Gudrun Nilsson 26 januari, 2015 - 20:53

56kilo var din målvikt
56kilo.se gör livet enklare för mig med tanke på alla goda recept då man själv får idee torka och sedan inspireras man av både mode o träning. Så tummen upp för 56kilo.se

Svara
Sara 26 januari, 2015 - 20:52

Hej!!
Fråga1: Det var din målvikt när du börja gå ner i vikt.
Fråga2: det är alltid roligt och inspirerande att komma in på din sida, speciellt nu sen du kommit igång med din träning också. En helt fantastisk sajt som innehåller allt!

Svara
Ulrika Karlsson 26 januari, 2015 - 20:51

Hej!
Fråga 1: 56 kilo var Åses målvikt under viktnedgången.
Fråga 2: 56kilo.se är min stöttepelare. Jag bara måste gå ner i vikt nu, och mår inte bra av denna vikt. (Många faktorer till övervikten, bl.a utmattning och dotters svåra sjukdom). Det finns många bloggar, men när jag läser på 56kilo.se, så känner jag överblick och helhet. Allt är inte bara kalorier och beräkningar, utan hela livet ska kännas i bra balans. Jag älskar alla härliga recept, men även de vackra bilder och inredningstips som verkligen inspirerar. Tack för att 56kilo.se finns!
Kram

Svara
Sol Lena Sigfridsson 26 januari, 2015 - 20:50

56 kilo var din målvikt!
För mig är 56 kilo en trevlig inspirationskälla. Man blir glad och peppad av din blogg och recept!

Svara
Åsa Eriksson 26 januari, 2015 - 20:50

Tävling :
Bloggen heter 56kg för det var din målvikt under jojo bantningsåren.
56kg betyder målfokusering, hälsa och välmående för mig.
Min måbra vikt ligger mellan 60-65 så jag kanske ska vända på siffrona .
56kg bloggen ger en bra balans för mig där 0-ning, besatthet o mani inte får fäste och LLG (lev livet gott) råder
Tack!

Svara
Åsa Nielsen 26 januari, 2015 - 20:49

Vilken kul tävling! Nu ska även jag försöka tävla… Jag köpte din gamla bok och blev så inspirerad. Jag har äntligen hittat mej själv- tappat några kilo utan att svälta på diet. Jag har inga infektioner/ förkylningar och framförallt – min tarmsjukdom håller sej borta!!! Allt Tack vare din bok och peppet du delar på din blogg. Vore kul med påfyllning igen/ kram Åsa

Svara
Charlotta Hägglund 26 januari, 2015 - 20:46

Det var din målvikt när du startade bloggen.
Den betyder många bra tips både i form av recept och tankesätt, inställning till hälsa och helhetstänket kring just hälsa. Helt fantastiskt positiva idéer och inspiration långt från många, många andra alternativ. Jag gillar’t :-). Go girl.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.