TÄVLING: Signerat bokpaket av Åse Falkman Fredrikson

7 december, 2015

Tävlingen är avslutad!
God morgon raringar!
En ny vecka, en ny dag! Alla möjligheter att göra val vi mår bra av, eller hur!?
Själv ska jag kickstarta veckan med frukost ute med en kär vän, en bra start! ?
Nu var det länge sedan jag tävlade ut mina böcker! Och för första gången kan ni vinna alla fyra!
Den perfekta julklappen till någon ni tycker om kanske?

012A8289-2

012A8291-2

För att vara med och tävla:
1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet? Det räcker med en kort anledning =)
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
3. Gilla gärna och dela detta inlägget om du har Facebook / instagram
Tävlingssvaren ska skrivas här i inläggets kommentarsfält, inte på FB eller till min mail!
Tävlingen pågår fram to.m. onsdag morgon klockan 9.00 och vinnaren annonseras här på sajten efter det! Lycka till!
OBS: Ditt svar är dolt för alla utom dig själv men görs synligt för alla efter tävlingsavslut!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

377 kommentarer

Elisabeth Söderberg 9 december, 2015 - 08:44

Jag skulle bli så glad om jag vann detta bokpaket. Har nyligen köpt senaste boken och har använt recepten under en-två månader. Recepten är suveräna! De är anpassade för kvinnor genom att det inte är så tunga köttiga recept och mer grönt, inte krångliga och ack så välsmakande! Det skulle vara en perfekt julklapp till mig själv med ytterligare några kokböcker!
För mig fungerar lågkolhydratkost/paleo jättebra! Jag nollade kolhydraterna i ca tre veckor och inspirationen till det fick jag från senaste boken. Är sjukskriven men på väg tillbaka från utmattningssyndrom. Efter bara några dagar efter nollningen var värken i kroppen nästan helt väck och jag klarade att gå ned för trappan på morgonen ”som vanligt”, annars får jag ta fot om fot. Är också mindre plufsig, piggare och slankare. Har också lärt mig lyssna på mig själv och min egen kropp och inte vara för sträng heller. Boken har inspirerat mig! Tack! <3

Carina Andersson 9 december, 2015 - 08:38

Jag är sedan fyra veckor tillbaka ny på LCHF kost och det skulle vara till stor vägledning, inspiration, hjälp och glädje att ta del av dina böcker.
En lågkolhydratisk kost bidrar till att hålla insulinet på låg nivå. Kolhydrater innehåller stärkelse som bryts ner till druvsocker i magen. Blodsockret stiger då och insulinet ökar. Insulin är ett fettlagrande hormon som påverkar vikten

kicki lindblom 9 december, 2015 - 06:37

Vill på alvar förändra min kost då jag har prövat flera olika bantningsmetoder o har ALLTID misslyckats! Har för låg ämnesomsettning vilket oxå påverkar min vikt negativt. Har varit hos endokrinologen nyligen o har fått ny medicin o har stora förhoppningar om att bli bättre.
Jag är övertygad om att när man har för låg ämnesomsettning kan man bli bättre genom att sluta med gluten o ändra sin kost äta mer sallader, grönsaker o undvika rött kött.
Hade blivit så otroligt lycklig om jag skulle bli en av de utvalda vinnaren, skulla vara en extra sporre att äntligen har möjlighet att lyckas!!.

Mona Barruk Amtoft 9 december, 2015 - 00:38

1.Kämpar med att få bukt med mina magsmärtor som orsakas av två bråck från en äggstocksoperation. Har funnit att äta enligt lchf-metoden gör att jag mindre ofta drabbas av magsmärtor. Försöker i vanliga fall leta recept på nätet och har många gånger fastnat för dina recept, men jag tycker det är mycket trevligare att läsa en bok som man även kan ta med sig i sängen och bläddra i för att få inspiration till morgondagens middag.
2.Har många kollegor som äter glutenfri lågkolhydratkost och ser att de mår mycket bättre idag än de gjort tidigare. Gammal som ung, kvinna som man, alla har slutat att ”småäta”, känner sig piggare och kommit i form, så jag tror att denna kosthållning är något vi kommer att få se mer av i samhället framöver.

Maarit Pöllänen 9 december, 2015 - 00:28

Har aldrig provat Lchf, mkt pga okunskap och min dåliga fantasi för matlagning.
Det positiva med gluten/lågkolhydat fria kosten är att man minskar socker intaget, man blir piggare förbränner mer fet och enligt min diatist även vara bra för min IPS och Ulcerös kolit. Jag vill lära mig alla grunder och tänket från dig. Följer dig på instagram och bloggen.
Mvh
Maarit Pöllänen

Maarit Pöllänen 9 december, 2015 - 00:27

Har aldrig provat Lchf, mkt pga okunskap och min dåliga fantasi för matlagning.
Det positiva med gluten/lågkolhydat fria kosten är att man minskar socker intaget, man blir piggare förbränner mer fet och enligt min diatist även vara bra för min IPS och Ulcerös kolit. Jag vill lära mig alla grunder och tänket från dig. Följer dig på instagram och bloggen.
Mvh
Maarit Pöllänen

Sofia Nordin 9 december, 2015 - 00:22

1. Jag har de senaste månaderna fått upp ögonen för hur mycket man kan påverka sin kropp genom vad man stoppar i sig. Jag har ätit enligt paleo under tre månader och har verkligen fått en aha-upplevelse! Är nu sugen på att läsa och lära och hitta nya recept så detta vore kanon! Har ingen lust att gå tillbaka till mitt gamla levene.
2. Jag tror man har massor att vinna på detta för hälsan och för att skydda sin kropp så gott man kan. Min mamma drabbades för tre år sedan av ALS och det var först då jag hörde talas om inflammationshämmande mat (vilket i princip va det ända vi kunde göra för egen del för att få henne att må bättre) Det har i alla fall gjort att jag fått vetskap om gluten/vitt socker och all skit som stoppas i maten. Jag och min familj har därför gått över på att först och främst äta så rent som möjligt, sockerfritt och glutenfritt i så stor utsträckning som möjligt. Men det är svårt och det tar tid att lägga om kosten och sitt sätt att tänka och jag har fortfarande mycket kvar att lära men det är väldigt spännande!

Jaana Laitala 9 december, 2015 - 00:10

Hej Åse
Jag är lite sent ute, har svårt för att få tummen ur just nu… Blir deprimerad av hösten/vintern.
Jag lånade din senaste bok på biblioteket, jag kände igen mig själv mycket i det du skrev.
Hade jag haft råd så hade jag köpt boken till mig själv i julklapp.
Jag är 50+ och har äntligen börjat tycka om mig själv.
Jag vill gärna vinna dina böcker då jag tycker du har en väldigt sund inställning till mat/träning och livet.
Jag har gått upp och ner i vikt, mellan 55-125 kilo, det finns många sätt att misshandla sig själv på…
Jag har nu genom diverse olika dieter gått ner till ca 70 kilo. Nu vill jag hitta en hållbar livstil för resten av mitt liv. Jag har sjukersättning och får snåla jämt men jag har ändå skaffat mig ett träningskort och går nu på vattengympa 2-3 ggr/vecka.
Jag tror att en lågkolhydratkost/paleolitisk kost är en sund och hållbar kost som man mår bra av i kropp och själ.
Även om vi lever i ett modernt samhälle så är vår hjärna och kropp i stort sätt likadan som när den första människan började vandra på jorden. På den tiden fanns det inte socker eller vetemjöl, råvarorna var naturliga och utan tillsatser.
Ursäkta, det blev lite långt.
Om jag vinner så ska jag dela böckerna med min yngsta son(23 år) Jag har gjort en del mat efter dina recept som han gillat väldigt mycket.
Mvh Jaana

Linn Derrick 8 december, 2015 - 23:05

1. Jag behöver lite ny inspiration i min kosthållning och det vore kul att ha dina goda recept hemma i bokhyllan och inte bara i datorn.
2. Jag har PCOS, hypotyreos och ibs och för mig är lågkolhydratkost/paleo en nödvändighet för att min kropp ska fungera. Det var tufft att ställa om i början men nu, efter nästan tre år av olika varianter av lchf och paleo kan jag inte tänka mig att äta på något annat sätt. Att fuska är inte värt konsekvenserna, och som tur är har jag upptäckt att det inte behövs heller med all god mat som ändå finns att tillgå!

Lotta Eriksson 8 december, 2015 - 22:36

Åh, vilken härlig start på 2016 det skulle bli med dina böcker! Jag har med glädje och nyfikenhet följt din blogg under flera år, recepten och bilderna ger massor av inspiration. Tänk att få ha allt det i lättillgängliga böcker! Både jag och min pojkvän skulle må bra av lite viktminskning, men båda gillar att leva gott och att kunna äta och njuta är viktigt för att må bra. När vi äntligen blir sambos nästa år är det dags att uppgradera vår kost med hjälp av lchf.
Att äta så pass ren mat som möjligt utan en massa onödiga tillsatser och processade råvaror tror jag är det bästa för våra kroppar. Jag mår bra av lågkolhydratskost med bara lite mejeriprodukter.
/Lotta

Maria Bratt 8 december, 2015 - 22:28

Hej!
Det bästa med en glutenfri lågkolhydrat kost är att kroppen och knoppen mår toppen 😉
Med hjälp av dina supersmarriga recept är det ju busenkelt att laga god mat till hela familjen!

Anna 8 december, 2015 - 21:33

Behöver lite inspiration med nya maträtter så min Man fortsätter äta Lchf med mig? Det går lättare när man är 2.
Efter 10 månader med Lchf så mår vi så bra o har minskat i vikt. Känns som 25 år igen fast vi är 43 o 53 år.
Är Reumatiker o märker stor skillnad.
Tror inte det är bra att stoppa i sig massa skit.
Mår toppen i både kropp o själ.

Frida Sjökvist 8 december, 2015 - 21:24

1. Jag skulle vilja vinna därför att det skulle lugna mina allt för stressande nerver, och magsår!, nu i juletider samt tentatider på högskolan.. Skulle även bli en fantastisk födelsedagspresent till mig själv (fyller 24 den 15 december) ! Du var den första som introducerade mig för en BRA kost men har tyvärr ännu ingen av dina böcker i min bokhylla..
2. För mig så betyder en bra kost att man mår såååå mycket bättre, allt känns helt enkelt lättare – inte bara kroppen utan även själen. Man orkar med mycket mer och att man även får ett par extra år här i livet skadar ju inte 🙂 Många tror att man inte kan äta gott bara för att det är nyttigt!! Det behöver vi ändra på 🙂
Jag hoppas på vinst och önskar dig och din familj en underbar jul! 🙂

Eva K Larsson 8 december, 2015 - 21:06

för att ge mig själv en julklapp att ha nytta o glädje av länge önskar jag mig ditt bok paket i julklapp från mig själv till mig själv för att jag ska kunna hitta stöd o inspiration från dig o dina fina recept och peppande sätt 🙂
tack från en ofta blogg besökare /e

eva karlsson 8 december, 2015 - 21:27

Hej Åse. Jag fyller 55 imorgon ( 9 ) och detta skulle bli den perfekta present ? då jag vill bli av med ca 15 kilo på ett bra sätt. Tror på lite kolhydrat, verkar funka för många, ser hela tiden före/efterbilder på fb , lovar att lägga ut jag oxå när jag gått ner mina kilo med hjälp av dina böcker ?❤

jen 8 december, 2015 - 20:00

jag skulle vilja vinna dina böcker för att ge bort till mamma.
jag älskar lchf då man kan äta typ allt gott och sen finns det gott om godis som man kan göra själv.
jag kan inte dela verken på fb eller insta för då skulle mamma se de men om jag skulle vinna så kommer bilder att läggas upp på böckerna och mamma

Eva Appelgren 8 december, 2015 - 19:53

Vinner gärna för att jag och mina vuxna barn behöver det 🙂
Vi behöver tips och pepp och det är ju perfekt med 4 böcker som kan åka runt i familjen., ingen behöver vara utan.
Dessutom kan vi spara in på portot då flickorna bor i Helsingborg 🙂
Kram!

André Ekedahl 8 december, 2015 - 19:53

1. Jag skulle vilja vinna bokpaketet för att kunna ge min kära mamma samma glädje som jag jag funnit i paleotisk och naturlig mat och levnadssätt. Sedan en tid tillbaka är det till stor del dina recept och inspiration som ligger till grund för min kost och levnadssätt som jag nu anammat. Min vardag har blivit bättre och om dina böcker kan inspirera min mamma till det vore det är fantastiskt present att få ge henne.
2. Jag tror att vi människor är anpassade för att leva ett liv i rörelse. För att göra det är jag säker på att vi behöver äta en näringsrik och naturlig kost. Så som vi gjorde förr i tiden. Det gäller oavsett om man är högpresterande atlet eller glad motionär. Jag ser det som positivt på alla plan. Vi människor mår bättre och miljön vinner på att vi äter och odlar mer naturligt.

Liv 8 december, 2015 - 19:23

1. Här är mitt självklara svar att jag önskar att vinna dessa böcker för all härlig inspiration och pep som de/du ger mig! ❤ En utav dem har jag redan, så vinner jag, kan jag med glädje dela med mig av inspirationen till andra. (I det här fallet min bästis Mia! ?)
2. Det ”man vet” är positivt med vår kosthållning är ju så mycket! Men det som verkligen har hjälpt mig personligen är att jag äter gott och nyttigt utan att behöva fundera så mycket, och framför allt UTAN STÄNDIGT DÅLIGT SAMVETE! Vilken lättnad efter alla dessa år av bantande!!!
3. Jag är inte med på varken FB eller Twitter – håller mig därifrån så länge det går – jag vet att jag skulle ha alldeles för roligt där! ?? Det skulle uppta hela min fritid. ?
Tack Åse för att du inspirerar dag efter dag!
//Liv

Karin 8 december, 2015 - 18:34

1. Jag läser din blogg ibland och hämtar recept från din sida, skulle vara ett nöje att hålla dina böcker i handen och bläddra bland vackra foton och genomtänkta recept.
2. Jag tror att många mutationer i cellerna beror på det vi utsätter kroppen för och då ingår även det vi stoppar i munnen. Försök att äta så ”cleant ”som möjligt ökar oddsen att för bättre hälsa.
3. Självklart så ska jag gilla

Felicia 8 december, 2015 - 18:27

Älskar dina recept och ditt ”mat-tänk”. Jag har själv din första kokbok och jag älskar den. Min mamma har precis blivit diagnostiserad med diabetes och hon håller på och lär sig äta mer naturligt, mindre processerad mat- helt enkelt paleo som jag själv älskar. Hon mår mycket bättre av det. Hon har fått låna min älskade kokbok av dig. Men skulle verkligen vilja ge henne detta bok-kit så hon själv kan leta bland alla härliga recept och få maximalt med inspiration till en bättre livsstil.

Pamela 8 december, 2015 - 18:21

För att jag verkligen skulle vilja lära mig mer om lchf och använda det i mitt dagliga liv.
För att det är bra och nyttigt. Känner folk som äter enligt LCHF och dem mår jätte bra och sprudlar av glädje och energi.

Linda stalfors 8 december, 2015 - 17:30

Sockerberoende med magkatarr o flera autoimmuna sjukdomar….nu får det vara nog! 2016 är mitt år då jag vill må bra! Tror o vet att den kosten du förespråkar kan låta min kropp läka så att den slipper kämpa med all skit jag stoppar i den.

Annika Sjödén 8 december, 2015 - 17:22

Älskar dina böcker och recept. Om jag vinner ska jag ge bort till min mamma för hon vill alltid ha recepten på min mat. Jag mår så bra av att äta lågkolhydratiskkost och glutenfritt.
Delat på Fb.
Tack för du delar med dig av dina recept?

Maria L 8 december, 2015 - 16:38

1, Det finns många olika varienter av LCHF/paleo och din verkar vara den minst skruvade, med mer av grönsaker och naturlig mat.
2, har börjar äta mer åt LCHF/paleo och har mkt färre munherpes jämfört med tidigare och känner mig också lite piggare!

Ann Thilderkvist 8 december, 2015 - 16:17

Böckerna kommer ges bort i julklapp till mig själv! Har alltid utmanats av kosten. Min vikt har gått upp och ner och allt har varit i obalans. Slutade för några veckor sen äta kolhydrater och blev riktigt överraskad. Trodde att energin skulle försvinna men den ökade. Och jag är inte sugen på socker längre. Har varit sockerberoende och fick veta hur jobbig jag var när jag lät det gå ut över andra. Tror en lågkolhydratkost är lösningen på mycket. Fantastiskt att det går att hålla en normal vikt utan att träna 8 timmar om dagen!

Jessica johansson 8 december, 2015 - 15:42

behöver lite ny inspiration igen! har en av böckerna, men vill gärna ha de andra oxå! vilken julklapp till mig själv??
det bästa med kosten är att jag mår bättre i magen..

Hanna 8 december, 2015 - 15:31

Åh men jösses vilken vinst!!!
Jag mår så otroligt mycket bättre i mina leder efter att ha börjat med lågkolhydratkost. Blev sjuk i reumatism när jag va 11 år, idag är jag helt medicinfri.
Jag sprider dina recept till mina vänner och familj. Den här vinsten skulle jag vilja ge till min mamma, jag har bjudit henne på din mat och hon är lika förtjust som jag.
Håller tummarna så hårt!
Kram från Hanna

Sofia Sjöberg 8 december, 2015 - 15:23

Hej Åse.
1. Efter en mycket tung höst skulle detta bokpaket ge mig en enorm energiboost och lust till matlagning igen.
2. Naturligt mat måste ju vara det bästa för kroppen. Jag som har Endometrios har nästan helt kunna sluta med alla värktabletter och min mage är mycket mindre svullen. Önskar att jag hade vetat detta för 20 år sedan. Då kanske jag hade lyckats få fler barn. Nu har jag i alla fall en underbar prinsessa som jag älskar över allt.
3. Gillat och delat.

Sanna Överåker 8 december, 2015 - 14:59

1) Nu får det vara nog!
2) Det är en skönare känsla i kroppen att inte äta gluten, tycker både knopp och kropp blir påverkade av det. Har ätit lågkolhydratkost tidigare, men har nu kommit vilse. Jag antar att kroppen har lättare att smälta och ta upp näringsämnen från naturlig kost än fabricerad kost, där man lagt till tillsatser som konserveringsmedel, förtjockningsmedel och dyl, vilket man också kan ifrågasätta hur det påverkar kroppen.

Frida Dohlnér 8 december, 2015 - 14:45

1. Jag skulle vilka vinna böckerna för att få ny inspiration! Jag använder ofta dina recept men att få de samlade och dessutom i form av fina böcker hade varit kanon!
2. Jag upplever att min mage mår bättre av glutenfri kost!

Caroline 8 december, 2015 - 14:14

1. Jag längtar til sverige( er dansk/svensk) , hinner inte åka innnan jul. Vore himla mysigt om jag fick läsa lite svenska recept åtminstonde!
2. Glutenfri kost fick mina ländryggproblem fōrsvinna efter 15 år med svåra vārk.
Det finns såååååå mycket skräpmat. Ofattbart att sånt får kallas mat!,,

Erika 8 december, 2015 - 13:45

1. Efter att ha provat i stort sett ALLT möjligt (Vikt Väktarna, World of Shape för att nämna några) för att gå ner i vikt, har jag på nära håll sett och blivit inspirerad av en kompis man som gått ner i vikt med LCHF kost samt att jag fått lite basinformation gällande Paleo av en kollega. Jag har dock inte vågat mig på att prova detta själv. Jag tror starkt att om jag skulle få dessa böcker (läs verktyg :-)) i julklapp till mig själv, att 2016 skulle bli MITT år! Förhoppningsvis även året då jag träffar min pojkvän 🙂
2. Jag tror att de största märkbara skillnaderna med en lågkolhydratkost/paleo är att man går ner i vikt, att man får en jämnare blodsocker nivå vilket i sin tur leder till att man undviker småätande och inte blir lika sötsugen och att man blir piggare i längden.
3. Jag har gillat Instagram inlägget, vet dock inte hur man gör när man delar ett Instagram inlägg (jag är relativt nybörjare på det, instagram konto ”calisefi”) 🙂
Nu är det bara hålla tummar och tår för att jag blir den lycklige som får verktyg för en kickstart 🙂
Hälsningar
Erika

Tina Blomberg 8 december, 2015 - 13:44

Jag har provat det mesta och i diet väg nu senast Viktväktarna. Det fungera men är så trist att behöva räkna Points hela tiden. Så fick jag tipset av min syster Birgitta som träffade dig i Dubai om din blogg, vart hel peppad men behöver lite tips. varför inte försöka vinna dina goa kokböcker då tänkte jag. håller tummarna på tur. tusen tack

Cecilia Isakson 8 december, 2015 - 13:28

Åh, jag vill vinna böckerna för att jag tror att mina smaklökar är klonade som dina! Alla recept jag provar blir jättegoda och så är inte fallet med alla kokböcker vill jag poängtera!
Jag tycker att det positiva med lågkolhydratskost är att vi bibehåller hälsan! Min familj har ett stärkt immunförsvar och klarar dagarna galant med jobb, skolarbete och träningar utan en massa onyttiga mellis och blodsockersvängningar. Hud och hår har lyster och vi utstrålar hälsa allihopa! Ingen kan ha någon som helst tvekan om vilken kost vi mår som allra bäst av. Naturlig mat är självklart bästa valet för alla, och jag tror att vi hittat just vår nivå för att få både ekonomi och hälsa att gå ihop – inte det lättaste när man är ensamstående mamma på heltid, men allt är möjligt om man bara har viljan! Kram på dig Åse, jag är så glad att du delar med dig av ditt liv på bloggen, alltid lika kul att läsa! /Cecilia

anita prager 8 december, 2015 - 13:12

nytt försök m kommentar. Vill så gärna vinna dina fina böcker. Behöver få ny inspiration efter mitt nya liv efter Candidadexoxen. de 2 första böckerna är flitigt använda hemma.
Ätit glutenfritt lchfkost i drygt 3 år och nu mejerifritt mer åt paleo sedan sept.
Har sedan 7 veckor ej behövt ta en endaste värktablett. , bivit av med ständig värk kroppen .

anita prager 8 december, 2015 - 12:57

1. Vill gärna vinna ditt bokpaket. Jag behöver få ny inspiration till mitt nya liv. Jag har ätit LCHF sedan drygt 3 år och nu sedan 3 månader även helt mejerifritt m tillägg av rotfrukter och enstaka frukt . Har förhoppningsvis gjort mej av med candida överväxt efter en Detox . Dina första två böcker används flitigt hemma, skull vilja ge dessa till min dotter som nu satt bo.
2. Med glutenfri ost och nu även mejerifritt har jag äntligen blivit av med ständig värk sedan drygt 25 år som gjort att jag behövt ta starka värktabletter varje dag. Kunde sluta att ta värktabl för 7 veckor sedan. Varje dag en seger. Inte ens en Alvedon . Underbart att slippa förgifta sig med massa tabl att naturlig kost tillsammans m motion hjälper.

Lisbeth Allert 8 december, 2015 - 12:45

Åh vad gärna jag vill vinna böckerna ! Jag älskar dina recept och mår ju så bra av LCHF, Men framförallt behöver jag gå ner i vikt för min läkare sa att jag är på gränsen till att ha diabetes. Det var det som min mamma dog av, ja eller egentligen sviterna av diabetesen,så jag vet alltför väl vad det innebär. Med fyra böcker med goda recept och klok pepp så tror jag säkert att jag klarar av att må bättre och slippa tabletter o sprutor. Nu kan jag bara hoppas ! Kram och god jul ! Lisbeth

Johanna Gustafsson 8 december, 2015 - 12:44

Hej
Jag ska precis börja med lågkolhydrat kost/paleo efter att jag gått in i väggen och gått upp 10 kg.
Jag ser hur bra du mår på din blogg och nu vill jag kunna ta på mig strumporna utan att må dåligt:)
Jag tror att en så ren kost som möjligt utan tillsatser och socker är bra för kroppen.

Elin Norefjord 8 december, 2015 - 12:24

Hej!
Jag skulle vilja vinna bokpaketet dels för att jag gillar dina recept och tycker din kunskap är mkt värdefull och bra. Sen skulle jag vilja vinna för att kunna skapa mig mer kunskap inom lågkolhydratskost. Det skulle vara en fin julklapp till mig själv 🙂
Det jag tycker är det mesta positiva med att äta lchf, som jag gör, är att det är lätt och väldigt gott!
Det är färgglad mat som jag mår bra av och jag orkar så mycket mer. Sen att 10 kg har försvunnit från mig ser jag bara som ett plus.
Men att få må såhär bra och ha denna ork och inte känna det konstanta sötsuget jag hade förut är guld värt för mig!
Jag kan inte tänka mig en annan kosthållning för min del.
Må så gott Åse!

Yvon Minnebreuker 8 december, 2015 - 12:08

Äntligen möjligt att har alla 4 på en gång. Upp till nu kollat dagligen i blogg!! Skulle blir roligt för JUL!!
Redan flera år LCHF, bättre i kroppen och huvud. Instagram., mvh, Yvon

Anette Persson 8 december, 2015 - 11:57

Tack för alla underbart goda recept du delar med dig av ❤
Det skulle vara så roligt att vinna alla dina böcker signerade som julklapp till mig själv.
Jag tycker man mår så bra i både kropp o knopp av denna hälsosamma livsstil.
Jag har gillat inlägget på insta gram.

Lena 8 december, 2015 - 11:16

Jag läser dina recept och använder en del av dem. Upplever att jag mår mycket bättre i min mage när jag äter mer glutenfritt och lågkalori kost framförallt när jag arbetar natt. Skulle jättegärna vilja lära mig mer om denna kost och få mer motivation till både träning och kosthållning. Mvh Lena

Christina Fischerström 8 december, 2015 - 10:50

Hej 🙂 Jag skulle gärna vilja ha dina böcker. Vill testa om LCHF är något för mig, har hypothyreos och går bara upp mer och mer i vikt, kanske kan funka för mig, eller vad tror du? Kram

Lena Lööv 8 december, 2015 - 10:40

Hej!
Jag skulle vilja vinna bokpaketet för att ge det som julklapp till min mamma. Hon har artros/lite för många kilon och hör till den generation som aldrig tränat i hela sitt liv. Jag vill helt enkelt ge henne förutsättningar för ett bra och långt liv som nybliven pensionär.. Hon älskar att laga mat och dessa böcker skulle kunna vara den kick som hon behöver för att tappa några kilon samt att med rätt kosthållning har hon en chans att bli mycket bättre i sin artros också. Med dina böcker skulle hon få se att det inte är svårt och att hon kan äta underbar mat och må bra. Det skulle verkligen vara jättespännande att se om det skulle hjälpa henne. Hälsningar Lena Lööv

Lina Larsson 8 december, 2015 - 10:30

En trebarnsmor som glömt sig själv i barnens lek och snor. Som nu är trött och gärna då vill äta något sött. ”Imorgon gäller nya tag” Hon tänker dag för dag. Men att motstå sött är svårt och hon bannar sig hårt. Maten ger en lyckokick, en känsla hon önskar att hon inte fick. Denna kost tror hon mot detta är bra, att inte alltid äta allt hon vill ha. Med nyttig mat fylla hungriga magar och vara mätt nöjd och belåten i alla dagar. Därför din inspirerande mat hon gärna vill servera på sina fat.
Besvarade båda frågorna i ett litet rim.
Önskar en trevlig dag och en god jul.
Lina

Martina 8 december, 2015 - 10:19

Hej!
1) Jag är en helt vanlig tjej. Jag lider inte av min vikt men känner mig inte hundra procent nöjd. En sådan där person som verkligen vill, men sedan rinner det ut i sanden. Sen kör jag igen. Sen kom dina recept in i bilden, din hemsida och lchf. Plötsligt blev det så lätt. Plötsligt mådde jag så bra. Träningen blev så mycket roligare. Hjälp mig hålla fast vi denna kursen då jag mår så mycket bättre!
2) För mig är det främst att mina eksem försvinner p g a mindre socker och mjöl. Mindre ”svullen” i ansikte och kring mage.
3) följer dig på insta så gillar din bild där!

Jessica 8 december, 2015 - 10:08

Hej! Jag har haft en jobbig tid sen min mamma gick bort i somras och behöver inspiration till att äta bättre då jag vet att jag blir både piggare och gladare utan onödigt socker och gluten. Tack för en läsvärd blogg med många goda recept!

marina 8 december, 2015 - 10:03

1. För att min stackars kropp o jag måste koma i balans igen
2. För att det är ren mat som stärker o balanserar kroppen. Som de allra flesta tål.

Lisbeth Strandqvist 8 december, 2015 - 09:41

1. För att få lite nya recept
2. Att få må såhär bra som jag mår, magen är bättre och jag är mycket piggare.

Karin 8 december, 2015 - 09:38

Jag skulle vilja vinna böckerna för att jag verkligen behöver en spark i rumpan att ändra min livsstil och börja prioritera bättre mat.
Kram Karin

Caroline 8 december, 2015 - 09:29

1. Jag har börjat med LCH och mår så bra. Skulle vara roligt att få vinna dessa härliga böcker med massa bra tips och recept.
2. Jag är piggare och extremt glad hela tiden sen jag började med LCHF. Mindre svullen över magen och energin är toppen

Ellinor 8 december, 2015 - 09:21

1. Jag vill hjärtans gärna vinna ditt bokpaket av den enkla anledningen att jag länge velat köpa en av dina böcker, men inte kommit till skott eftersom jag inte kunnat bestämma mig för vilken. Vilken jackpott att få ALLA! Och dessutom slippa ta ett beslut. 🙂
2. En kost utan gluten och snabba kolhydrater (jag äter LCHF, ganska liberal) får kroppen i bättre balans. Jag mår bra i magen, får mer energi och sover bättre. (!). Märker så tydligt på min matkräsne 4-åring att han blir speedad och grinig på sin kost som mest består av frukt, bröd och pasta. Försöker förtvivlat att få till en bättre kost, men ett matvägrande barn ger man tillslut mat som man vet går ner. Bättre än inget, tänker jag. Men det svider…
3. Ska dela! 🙂
Tack för en bra blogg med fantastiska recept!

marie eriksson 8 december, 2015 - 09:18

Hej Åse, jag följer dig och gillar dina recept, får otroligt med energi, har levt med LCHF sedan påsken -13, ett litet avstamp med fusk för sockerfällan till och från, bara inse att jag ska låta bli rent socker, är en godisråtta, sockerberoende. Nu har jag varit ren på socker sedan v29 -15, mår superbra, detta är min livsstil. Tack vare Dig och dina fina roliga recept kan jag leva med LCHF och äta gott, varierande måltider, dricka ngt glas vin och bli mätt, huvudvärk har försvunnit jag har gått ner i vikt, livet är underbart. Tack för att du finns //Marie med nytt liv.

Therese 8 december, 2015 - 08:42

Jag har alltid tränat´, men för 5 veckor sedan gick jag med I en tjejgrupp som kör styrketräning tillsammans 2 ggr/v samt håller ner på mjöl och socker. Helt fantastiskt. Jag har gått ner I vikt, mår mycket batter och är mycket piggare och starkare. Att vinna dina böcker skulle ge mig ännu mer en kick I rätt riktining 🙂

Yvonne Forsberg Sporre 8 december, 2015 - 08:35

1. Vill vinna för att de recept jag hittills har provat är görgoa!
2. Jag mår bra helt enkelt av den kosten, magen lugn o fin, piggare!
3. har delat.

Josefina Aga 8 december, 2015 - 08:30

Jag vill görna vinna för jag älskar att laga god mat till mig och min familj. Jag ser bara fördelar med en lågkolhudratkost. Jag harätit det sedan februari och förrutom viktminskningen på ca 15 kilo är jag så mycket piggare, har mycket mer energi och magen lugn och harmonisk. Inga humör eller energidippar utan socker! Tack för en inspirerande blogg!

Linda 8 december, 2015 - 08:01

Jag älskar din blogg och alla dina goda recept.Det skulle vara kul att vinna dina böcker så jag slipper stå med mobilen när jag läser recepten och som sedan alltid tar slut i batteriet.
För egen del så mår jag så bra utan gluten och min mage är för första gången lugn vilket aldrig har hänt tidigare.

Therese 8 december, 2015 - 07:50

Hej! Är född med Celiaki och har på senare haft problem med maten och har därför försökt lära mig ta in LCHF i mitt liv, dessa böckerna hade gett mig en väldigt mycket kunskap och jag älskar att läsa! En väldigt bra Julklapp till mig själv faktiskt. Tack för alla recept och tips du ger oss! God Jul och Gott nytt år

Maria V 8 december, 2015 - 07:29

Vi jagar recept och fakta med ljus och lykta på Internet och i böcker.
Din blogg och dina recept kollar vi varje dag.
Det är verkligen stort att inse och förstå, vad kosten kan göra. Vi tyckte att vi åt bra tidigare också – men när vi började läsa på och äta LCHF så blev mannens värden (diabetes 1) mycket bättre jättesnabbt. Värk blev i stort sett borta. På köpet gick vi båda ner i vikt. Detta är vår nya livsstil och även våra tonårsdöttrar har blivit jätteintresserade och ifrågasättande. Vad maten egentligen innehåller….

Annika 8 december, 2015 - 07:10

Jag skulle vilja vinna för att ge böckerna i julklapp till min överviktiga mamma som lider av fibromyalgi. Hon är livrädd för lchf och tror att det bara är bacon simmande i smör. Finns det något bättre sätt att visa att det inte alls är så lchf är, än med dina fantastiska böcker? 😉
Naturlig mat som vi är anpassade för att äta är utan tvekan det bästa för oss. Hormonell viktminskning utan stress på kroppen.
Kram

Maria 8 december, 2015 - 07:08

Jag vill vinna för att jag precis har börjat med LCHF och mår bra av det och sakta har börjat gå ner i vikt. Mitt problem är att jag har så svårt att hitta på vad jag ska äta – så detta vore en fantastisk julpresent till mig att grotta ner mig i och börja rensa ut och verkligen kunna satsa på LCHF.
/Maria

Desiree Selemalm 8 december, 2015 - 06:53

Godmorgon jag skulle vilja vinna böckerna för att gå hjälp med tips och inspiration inför ett nytt friskt hälsosamt år. Jag äter antidepressiva pga en tidigare utbrändhet och det är svårt att hålla vikten trots att jag tränar äter bra och rätt men jag behöver extra hjälp. Det skulle vara väldigt kul men en nystart. Tack för en trevlig inspirerande blogg. Kosten gör att jag mår bra känner mig stark och nöjd är piggare sover bättre det är bara positivt. Kram kram Desiree ?

Annika 8 december, 2015 - 06:18

Jag vill vinna för att få ännu mer inspiration till denna fantastiska mat! Den gör att vi mår så mkt bättre i vår familj. Min man har gått ner 20 kg och min sons astma har blivit markant mkt bättre sen vi la om kosten 🙂
Hoppas på vinst!!

Ingmarie 8 december, 2015 - 05:41

Hej! 🙂
Håller själv på med LCHF och älskar dina böcker. Nu e jag på min far att börja med LCHF då han har diabetes och måste göra en stor förändring. Så han behöver lära sig om LCHF. Och jag vill så gärna att han ska lyckas, då han inte mår bra som livet ser ut nu. Och jag är helt enkelt rädd att mista honom om inte hans hälsa blir bättre. 🙁
Jag tror/vet att man mår så mycket bättre utan gluten. Kroppen mår bra och sjukdomar håller sig lättare på avstånd.
Jag gillar & delar inlägget på fb.
God Jul <3
Med vänlig hälsning,
Ingmarie

Rosa 8 december, 2015 - 03:19

Uuuhh, så mange der er med…. men jeg prøver lykken alligevel, fordi….
1. Jeg trænger til at være lidt heldig. Meget er sket i mit liv, og jeg har ikke været god til at huske mig selv.
2. Jeg har været borte fra lchf i over et halvt år og har tydeligt mærket på egen krop, hvor skidt den har det med korn og sukker. Vægtstigning, væske i kroppen, dårligt humør og lav energi var resultatet. Er nu på vej tilbage på rette vej… og bliver allerede belønnet med en gladere og mere samarbejdsvillig krop:-)
3. Er hverken på FB eller IG.

Marina Karlsson 8 december, 2015 - 05:13

1,Jag har följt dig i flera år nu och tycker att du är en sådan otrolig inspiratör vad gäller mat och att sprida positiv energi!
2,Tror att det är bra att äta så naturligt som möjligt utan konstiga tillsatser+att man mår bra av att äta lågkolhydrat kost!

Maja 8 december, 2015 - 00:17

Internet i all ära med alla recept och tips man kan hitta men det är något speciellt att ha en riktig bok att leta inspiration i.
Jag mår bättre i magen när jag äter lchf med rena naturliga produkter och blir då piggare med mer ork.

Kattis Bäckström 7 december, 2015 - 23:50

1. Jag har försökt förr på egen hand med lchf men det har inte gått så bra. Nu vill jag prova seriöst igen och dina böcker verkar vara riktigt bra!
2. Ju mindre konstgjord mat, desto bättre!

Johanna 7 december, 2015 - 23:46

Min kropp börjar säga ifrån om att jag inte tar hand om den så bra. Extra kilon, ont i leder, rygg, huvud, sjuk oftare än vanligt. Och så trött så trött så trött hela tiden.
Sakta har tanken om LCHF nästlat sig in, kanske kan det vara det som hjälper mig, som räddar mig från mig själv och alla mina dåliga vanor. Men hur hur hur kommer jag igång?!? Dessa böcker kunde vara mitt avstamp, min språngbräda till ett bättre liv. Jag håller tummarna.

Caroline 7 december, 2015 - 23:46

1. Jag skulle behöva en kickstart med att bli av med mitt sockerberoende som jag levt med större delen av mitt liv!
2. Jag tror att man blir piggare,gladare eftersom blodsockret håller sig jämt! Och att du blir av med sockersuget! En stor vinst med andra ord!:

Niclas Wall 7 december, 2015 - 23:34

1.Jag skulle bli så glad om jag vinner bor i Tyskland och det är inte så lätt att få tagvi Bra Böcker om LCHF.
2. Mat Efter LCHF u.s.v är bra för mage och tarmen jag vet att man mår mycket bättre att leva efter LCHF glutenfritt kroppen tackar varje dag att man tar hand om den.

camilla 7 december, 2015 - 23:17

1. Inhämtning av kunskaper, inspiration och matförslag.
2. Från början för att gå ner i vikt bonus hittills känner mig piggare och har blivit av med mitt sötsug.
Gillart och delart
Hälsningar
Camilla Bunne
Backgårdsgatan 17
590 49 Vikingstad

Helena viberg 7 december, 2015 - 23:08

Glömde skriva det ovan att jag mår så väldigt mycket bättre nu när jag lagt om kosten till Lågkolhydratskost. Min kropp känns inte längre inflammerad, och jag har dessutom gått ner flera kilo i vikt och kan ändå äta mig mätt. Mitt blodsocker känns stabilt och jag har ett jämnare humör. Jag får dessutom i mig mer grönsaker nu när jag läst lchf 2.0. Det gillar jag verkligen!

Helena viberg 7 december, 2015 - 23:01

Åh! Jag kan bara säga det att för 4 månader sedan så tipsade en vän mig att gå in på Åses blogg för där fanns det massor med superbra tips och recept om man vill äta lågkolhydratskost. Så gjorde jag och jag har helt lagt om min kosthållning idag och kommer aldrig gå tillbaka till hur jag åt förut. Fantastiskt inspirerande recept men också en härlig energi i bloggen som smittar av sig! Du är som en frisk fläkt och bloggen känns väldigt trygg =)
Jag köpte den senaste boken, LCHF 2.0 och älskar den. Har velat köpa de övriga också men har inte pengar till det just nu. Därför skulle jag såklart bli jätteglad om jag vann, och så kunde jag ju samtidigt passa på att ge bort 2.0 i julklapp till min kära mor, som även hon är nyfiken på vad jag äter.

Helena viberg 7 december, 2015 - 23:05

Glömde skriva det att jag mår så väldigt mycket bättre nu när jag lagt om kosten till Lågkolhydratskost. Min kropp känns inte längre inflammerad, och jag har dessutom gått ner flera kilo i vikt och kan ändå äta mig mätt. Mitt blodsocker känns stabilt och jag har ett jämnare humör. Jag får dessutom i mig mer grönsaker nu när jag läst lchf 2.0. Det gillar jag verkligen!

Linda Roxenrot 7 december, 2015 - 22:58

1.Har 3 böcker av 4 så den jag saknar skulle jag behålla själv , de andra skulle bli en bra julklapp till mamma.
2.Ett bättre näringsintag som ger bättre sömn & mer energi.

Petra 7 december, 2015 - 22:57

1. Älskar böcker, kan googla recept och annat… Men det finns inget som slår en bok! Njuter av att sitta och bläddra i böcker, göra små anteckningar ?
2. Den otroligt ”lätta” känslan i kroppen när jag äter lågkolhydratskost och slutet bubblig mage

Johanna Sjöö 7 december, 2015 - 22:56

Hej Åse
Jag skulle vilja ge böckerna till min man i julklapp. Han har lagt om sin kost en hel del på sista tiden, men han har fastnat lite i sitt tänk. Han skulle behöva inspiration för att komma vidare och jag tror att du är svaret på hans frågor. Han älskar mat, men mår inte bra av socker och vitt mjöl. Särskilt frukosten är en stor utmaning för honom. Nu börjar han tro att han måste äta jättetråkigt för att må bra och jag skulle så gärna vilja visa att han kan äta gott OCH må bra samtidigt.
Med vänliga hälsningar Johanna

Sara-Karin Olsen 7 december, 2015 - 22:53

Jag vill vinna bokpaketet för att få tillgång till alla dina recept och smarta tips och råd. Med en långtidssjukskriven man finns det många prioriteringar som går före böcker till mig…
Som svar på nr 2 vill jag säga att livet utan kolhydrater/lågt kolhydratinnehåll och glutenfritt har hjälpt mig bli så gott som helt smärtfri efter att i stort sett hela mitt vuxna liv haft daglig ledvärk! Sen att jag gått ner 14 kg i vikt hittills är ju svar nog till varför jag aldrig kommer äta kolhydrater igen! ? Tack för all inspiration och alla dina fina och goda recept! Kram Sara-Karin

Hanna 7 december, 2015 - 22:50

Hade varit en perfekt julklapp till mig själv. Älskar att laga mat och lagar sen några månader tillbaka lchf/paleo. Men skulle gärna vilja ha några kokböcker så jag får mer tips. Äter lchf/paleo för att må bättre. Hoppas på att magen ska bli bättre. Att gå ner en del i vikt vore ju oxå väldigt positivt. Strävar efter ett friskare liv.
Mvh Hanna

Natalie 7 december, 2015 - 22:47

Glömde svara på nr 2.
Genom att ha börjat äta glutenfritt och kolhydratsfattig kost har jag blivit den glada och drivna människa som jag var innan jag började leva på oboy och mackor som barn.
Jag är pigg och tycker att livet är härligt alltsom oftast! Det är värt mycket!:)

Linn Ivarsson 7 december, 2015 - 22:44

Jag skulle vilja vinna detta bokpaket då jag ofta funderat på att köpa dina böcker, men då man studerar måste pengarna dessvärre gå till annat.
För mig handlar glutenfri kost om att må bättre, vilket jag märker att jag gör.. Magen mår som bäst utan all skit helt enkelt.
Delar inlägget på min facebook =)

Natalie 7 december, 2015 - 22:41

Hej Åse! Jag följer dig dagligen och blir så upplyft att läsa om ditt liv och blir inspirerad av din mat!
Jag köpte ’Lchf 2.0’ och älskade den.
En kollega på jobbet drabbades av plötslig rosacea och började då med bl.a. glutenfri kost.
Jag tog med mig boken så att hon skulle få låna hem.
Det var bara det att hon tog det som en gåva, då hon även hjälpt mig mycket på senare tid!
Och det var ju underbart!!
Det är ju bara det att jag saknar min bok nu;)
Tack för att du fortsätter med det du gör, du sätter guldkant på min tillvaro!
Kram Natalie

Angelica 7 december, 2015 - 22:38

1. Jag skulle vilja vinna bokpaketet till mig själv. Jag har efter 5 år som en lat soffpotatis nu kommit igång med träningen igen och det känns jättehärligt! Nu skulle jag behöva en kick med kosten också och då skulle jag vilja använda mig av dina tips och recept ifrån böckerna. Jag har bläddrat i dem och de verkar toppen! Dessutom väldigt fina att ha framme.
2. Jag har ätit både glutenfri kost och lchf eftersom jag har haft sådana problem med svullen och uppblåst mage, och det har verkligen hjälpt mig! Därför tycker jag att det är bra med sådan kost och vill gärna hitta tillbaka till den och bli av med min ballongmage.

Daniella 7 december, 2015 - 22:35

Hej Åse, jag har precis börjat följa din blogg och jag är mycket intresserad av att börja med lågkolhydratkost. Jag har hamnat i en svacka och skulle behöva en knuff i rätt riktning. Med dina böcker så hade jag kunnat starta med en veckomatsedel och förhoppningsvis hamnat på rätt spår igen. Jag försöker läsa mig till en bättre livsstil på nätet men tror på kraften av en bok framför näsan som”ger mig svaren”. Tack för en kul och inspirerande blogg!

Emma 7 december, 2015 - 22:30

1. Jag skulle vilja vinna för att jag känner att jag behöver inspiration för en hälsosam viktnedgång och lära mig äta bättre.
2. Magen känns lugnare och inte lika uppblåst,

Elizabeth Olsson 7 december, 2015 - 22:30

Vill jättegärna vinna detta bokpaket, så kul med inspiration.
Jag vet hur bra glutenfri lågkolhydratkost är, det har botat min kroniska magkatarr under många år.

Anchi 7 december, 2015 - 22:09

Hej Åse.
*Jag vill vinna böckerna för att ge dom i julklapp till en fin vän.
* En av alla positiva saker med LCHF och Paleo är att det ger snabba resultat och addera träning på det så är man i hamn 😉
Jag gillar och delar på facebook och Instagram. Kram på dig och jag önskar dig och din familj en riktigt god jul. Jag kommer följa dig här.

Emelie 7 december, 2015 - 22:09

Ååååå vilken underbar julklapp! Egentligen vore det helt fel anledning av dig att välja mig, för då har du ungefär 20 besök mindre om dagen. Bara av mig? Jag hittat alltid ALLT jag söker bland dina recept och inlägg!
För mig och min familj har lågkolhydrat- och en clean kost inneburit en förändring för livet, vi har blivit friskare och piggare, och vi mår sååå mycket bättre av bra råvaror! Att vi även har blivit smalare är bara ett plus? Vi är skyldiga våra barn att ge dem bra mat, och ge dem förutsättningarna att hålla sig friska och orka mer, och då är kosten det viktigaste.

Mia Girmus 7 december, 2015 - 22:04

Vore skoj att hitta något nytt att få utmana sig med.Få ny inspiration igen efter att halkat lite ur kurs.Och skulle behöver en puff i rätt riktning

Mia Girmus 7 december, 2015 - 22:02

Vore skoj att hitta något nytt att få utmana sig med.Få ny inspiration igen efter att halkat lite ur kurs.

Sara 7 december, 2015 - 21:59

Jag skulle vilja vinna dessa böcker åt mig själv:-) Har haft svåra problem med magen i flera år och provat att utesluta olika saker ur min kost utan att bli bättre. Det enda som fungerar är detoxfasta men då bara för korta perioder. Skulle därför vilja prova detta och tror att det kan fungera. Tack för en bra blogg

Paula 7 december, 2015 - 21:52

1 Efter ett tufft år med bla omorganisation och mkt sjukdom önskar jag mig en nystart, ett bättre jag 2016 🙂
2 Jag tror på att äta så naturligt som möjligt, inte massa halvfabrikat som tyvärr är lätt att ta till när man kommer hem efter jobbet och tösen vill ha mat ”Nu”, har själv provat att äta mindre kolhydrater och mådde bra av det men kom tyvärr ”ur spår” igen. Vill precis som du hitta mitt sätt att äta…., äta det som är bra för mig oavsett ”namn” på kosthållningen.

Emelie Jonasson 7 december, 2015 - 21:51

Jag skulle gärna vilja vinna bokpaketet eftersom jag inte bara tycker att de har ett bra innehåll utan även en snygg layout, vilket jag tycker är viktigt!
Jag inser mer och mer för varje dag som går vad socker och vitt mjöl ställer till det i vårt liv och med dina böcker skulle jag få en spark i baken att komna igång med att rensa bort sådant som inte är bra för kroppen.
Jag hållet tummarna gör att jag vinner dina böcker. ?✊??
Min mail: [email protected]

Katrine 7 december, 2015 - 21:44

1. Jag har tre av dina böcker men Saknar boken ”Ät o njut”. Älskar alla böckerna både för de underbara recepten och de fina bilderna. Använder dem jämt. Om jag vinner ska jag ge bort de tre böckerna som jag redan har till min mamma så att hon också får upptäcka livets goda 🙂
2. Har ätit liberal LCHF i drygt ett halvår och gör det för min hälsas skull. Jag mår så bra och äter så mycket bättre än förut och sedan har jag aldrig ätit så här gott förut. Denn kost passar mig perfekt och jag älskar den.
Kram Katrine

Carina walther 7 december, 2015 - 21:36

Behöver inspiration av dig!!
Lchf kosten är perfekt för mig som är gluten. Mättar länge och faller t.om barnen i smaken.

Carin Ståhl 7 december, 2015 - 21:30

Jag har Annas böcker och er gemensamma främst i hyllan, 56kilo appen och sajten är första val vid ideletning. Skulle vara så kul att få leta god och nyttig matinspiration i dina andra böcker. Kosten är bäst för jag mår bra hela tiden, lugn mage, lugn och pigg i huvudet,. Och så är det gott också!

Emma 7 december, 2015 - 21:27

1.
Din blogg och dina recept är nästan dagligen en inspiration för mig. Du har hjälpt mig ur många svackor när fantasin och motivationen tryter 🙂 och framförallt har du visat för mig att lågkolhydratskost inte behöver vara något svårt.
2. Jag har under några år haft problem med ibs och min sambo med sin vikt. När vi började med denna kost i år så har mina magproblem försvunnit och min sambo har minskat mycket i vikt. Vi känner båda oss energirikare och stabilare i vardagen tack vare den här kosten.
Kram Emma

Viktoria Wallin 7 december, 2015 - 21:25

Hej!
Jag har alltid kämpat med några kilo för mycket i förhållande till min längd och efter min första graviditet gick jag upp 27 kilo. Har det senaste året kämpat hårt för att komma tillbaka och hitta en bra balans. Blev tipsad om din blogg och har hittat några av mina nya favoritrecept här. Skulle gärna läsa mer av dig och lära mig mer kring lågkolhydratkost och paleoinriktad kost. Jag märker helt klart att jag mår mycket bättre nu och vill också föra över detta på min man och son på ett naturligt sätt.
Tack för inspiration och pepp!

Magda majewska 7 december, 2015 - 21:23

1. Jag ser dig som en inspirations källa. Kollar ofta för idéer. Kan inte kalla mig nybörjare men med dina super inlägg så blir jag så supertaggad. Älskar dina recept!
2. Det positiva är först och främst att man mår bättre men att bara att veta att kroppen mår bättre, att ens tarmar mår bättre är så underbart. Samtidigt som svullnaden försvinner vilket jag tycker är rätt häftigt. Tänk att man gått runt och varit svullen halva livet och det enda som behövdes var att ta bort kolhydraterna och sockret ? Sen att man går ner i vikt är en stor bonus. Tack!

Monica Benden 7 december, 2015 - 21:19

Har veldig lyst på bøkene men finner de ikke i Norge . God jul 🙂 hilsen Monica Benden

Sandra 7 december, 2015 - 21:19

1. Jag har en jästinfektion och ska börja en tuff detox efter nyår. Jag behöver all hjälp jag kan få med bra recept!
2. Man mår bra av att stoppa i sig bra mat. En sjukdom som är just jästinfektion har många men som vården i Sverige inte vet så mycket om än och som jag vill lyfta fram som en orsak till så mycket skit.
3. Jag delar självklart inlägget!

Carola 7 december, 2015 - 21:18

1. bästa julklappen av bästa insperatören
2. prövat de mesta för min krångliga mage, men har aldrig mått bättre sen jag böt till glutenfri/lchfkost så jag vet att de hjälper.
3. har inget

Victoria Andersson 7 december, 2015 - 21:15

Jag älskar att laga mat och skulle bli jätteglad om jag vann dina fina böcker. Jag har lagt om min kost sedan 3 månader tillbaka pga krånglande mage o övervikt. Jag mår toppen nu med låghydratkost/LCHF och skulle gärna vilja ha fler bra recept ”to keep up the good work”.
Positivt med LCHF/paleo/låghydratkost är att kroppen mår mycket bättre. Mer energi och jämnare blodsocker och bättre mage är positiva saker jag har fått genom den kosten. Och så klart snyggare sexigare kropp.;). Som en bonus.:)

Helena Lundström 7 december, 2015 - 21:02

1. Skulle så oerhört gärna vilja vinna dina böcker. Just ”hittat” till, landat i och ”kommit hem” till lchf-tänket. Varit tveksam länge mest för att upplevelsen att allt fokus varit på vikt. Men efter att ha läst på mer har jag insett vad oerhört mycket som finns att ta till vara på i detta naturliga tänk, tillbaka till som det var tänkt. Tycker dina böcker inte bara verkar vara proppade med fakta, perspektiv och infallsvinklar men framförallt är det paketerat på ett både lättillgängligt och estetiskt sätt. Något att önska sig, att längta till, något lustfyllt. Och vad är väl livet – oavsett vad det är fyllt med – utan lust?
2. För mig är lågkolhydratkosten en möjlighet att låta såväl kropp som själ komma tillbaka till som det var ämnat. Att mat handlar om näring och njutning baserad på vad jorden är ämnad och ge och vad våra kroppar är ämnade att ta del av. Bort med det snabba, quick-fixes i förhoppningen om uppblåsta kickar utan substans, och fram för kärnfull närig som ger oss inte bara energi och liv men även lust och glädje. För det är väl ändå därför vi är här 🙂

Emma Grandin 7 december, 2015 - 20:54

Hej!
Har ätit lchf kost sedan april och gått ner hela 10 kg och fått ett mycket bättre liv med mer ork och bättre humör. Men jag skulle behöva lite ny inspiration då jag kommit in i en svacka. Det har blivit en hel del ”fusk” med kolhydrater vilket märks tydligt på min mage ( ångrar mig alltid efteråt).
Lite nya böcker skulle nog göra susen.
Ha det bäst.
/Emma

Joanna 7 december, 2015 - 20:48

Hade inga planer på att ändra min kost men du fångade mig med dina matbilder via instagram så nu är jag nyfiken och taggad att testa alla på bild härliga recept:)
Jag har alltid tränat och känt mig extremt hungrig på mat och godsaker. Det har rsulterat i stora portioner och uppsvälld mage.Tror denna typen av kost kan lära mig en hel del värt att!
Önskar dig och din familj en God Jul
Många Hälsningar
Joanna Stewart

Amalia 7 december, 2015 - 20:40

Åh vilken underbar tävling ☺
Jag har hållt på att jojobantat i år och dar så nu är jag såå trött på detta, jag vill bara hitta ett sätt att gå ner i vikt och hålla den att få må bra och känna mig nöjd med sig själv. Det är vad jag strävar efter.
Jag har läst och hört så många som har sagt/skrivit att dem mår mycket bättre av lågkolhydrats/paleo/glutenfri kost, och jag tror verkligen att det är så. Jag känner när jag i perioder har uteslutit gluten och ätit mindre kolhydrater att jag mår mycket bättre o får ett jämnare o mer stabilt humör. Nu vill jag bara hitta ett sätt att få det att bli en del av min livsstil också ☺
Ha det gott!

Anna Fredriksson 7 december, 2015 - 20:38

1) jag har under många år kämpat med en stressad mage och till skillnad mot rekommendationerna mår jag bättre av mer fett och mindre typ bröd , pasta mm. Det var i början av mitt sökande jag kom över din blogg och har nu följt den i ca 6 år. den ger mig inspiration och när jag ibland mår bättre och börjar ”slarva” lite igen så känner jag alltid att jag kan gå tillbaka till dina recept och hitta tillbaka till en bättre livsstil.Tack för inspirationen.
2) Jag tror på låg kolhydratskost därför att det håller magen lugnare och blodsockret stabilare. Jag tror inte det är bra att blodsockret åker för mycket upp och ner i kroppen, det skapar inflammationer vilket märks både inuti och utanpå kroppen tex sämre hy.

Karin 7 december, 2015 - 20:38

Jag skulle gärna önska mig paket.För vikten har varit ett stort problem i många år.
Jag gillar dina fina blogg med mycket inspiration.

Kristina 7 december, 2015 - 20:36

Hej!
Första gången jag körde LCHF gick jag ner 27 kg på 9 mån. Ont i kroppen, ingen ork, hetsätning, allt detta blev bättre med Lågkolhydratkost för mig. Mitt problem är att jag tröttnar. Då ”tror” jag att jag bara kan äta lite lite av det söta. Det kan jag inte och vips äter jag massor av mat, fika, godis och snacks. Vikten blir högre och högre för varje misslyckande. Skulle behöva dina böcker för inspiration och för att ”hålla ut”. Jag vet ju egentligen att jag mår bättre…..

Margaetha Frey 7 december, 2015 - 20:27

Vill ge mig själv och mina döttrar en nyttig julklapp, så vi får koll på både vikt och hunger.
God Jul!

Maria 7 december, 2015 - 20:26

1. Jag vill vinna bokpaketet för att jag vill lära mig mer. Jag är jätteintresserad av allt som handlar om hälsa och välbefinnande och har utvecklats från att vara en jojobantare till att bli en hel och harmonisk människa med ett sunt och självklart förhållningssätt till mat. Men jag är nyfiken och ständigt på jakt efter inspiration och kunskap och därför vill jag vinna.
2. Min pappa fick celiaki för 35 år sedan vid 50 års ålder. Båda mina numera vuxna döttrar fick samma diagnos när de var i två-årsåldern. För mig har att äta glutenfritt varit förknippat med ”sjukdom” och ett nödvändigt ont. Nu har jag själv så sakteliga börjat byta ut livsmedel stegvis mot glutenfria alternativ och upptäckt att min kropp också mår bra av det. Frukosten består numera inte av mackor utan mandelgröt, äggröra, fet yoghurt med egen granola…osv och jag mår så mycket bättre hela dagen med den starten. Att min frissa, som är utbildad kostrådgivare i paleolitisk kost sporrar och inspirerar mig ger mig också en ovärderlig push i att göra bra val. Sist jag var där sa hon ”tänk vad långt du har kommit”! Då blev jag så glad.

Catrin 7 december, 2015 - 20:15

Jag brukar aldrig vara med i tävlingar, men detta skulle jag verkligen vilja vinna. Har blivit tipsad om din sida av en kompis då jag har haft stora problem med min mage i flera år. Ändrade min kost och började utesluta gluten och rikta in mig på lchf. Trodde aldrig att det skulle ha sån effekt som det haft och mitt liv ser väldigt annorlunda ut idag. Så oavsett om jag vinner eller ej, så känner jag mig som en vinnare, och mycket av min inspiration i köket kommer från dig! Så tack för en bra sida! Kram Cattis

ann Adolfsen 7 december, 2015 - 20:09

Hejsan åse! 🙂
Jag skulle gärna vinna dina böcker för jag har i höst tagit tag i mitt själsliga och nu ska jag ta hand om min kropp..
Vill komma i form till tjurruset som jag ska ta mig runt i oktober. Då är det perfekt med din mat som är glutenfri och utan tillsatser, det gör att jag känner mig lättare i kroppen plus att jag känner mig mätt längre!
Har provat låg kolhydrat kost till och från förut så jag vet men har inga egna böcker :/
Tack för inspiration 🙂

Jeannette 7 december, 2015 - 20:07

Hej
Jag tycker att jag (vi) skall vinna dina böcker för att jag äntligen fått min man att förstå att det är LCHF kost vi skall hålla oss till!
Under våran senaste resa till Spanien ( november 2015) fick min man boken ”Matrevolutionen” av kostdoktorn Anders Eenfeldt, som han läste från pärm till pärm, flera gånger!
Sedan sa han, det är nog så man skall äta!
Från den dagen så skippade vi allt socker, vitt bröd och till ock med ölen lämnade han kvar till nästa gäster!
En laktos och glutenfri kost tror jag kommer att hjälpa oss att gå ner i vikt, bli piggare, slippa våra uppsvällda magar, ömmande leder, och huvudvärk!
Vi driver café, bistro och camping och kommer inför kommande säsong att lägga menyer med mindre, gluten och laktos, vilket efterfrågas mycket!
Tack för en fin blogg!
/Jeannette Lundin

Isa Volt 7 december, 2015 - 20:04

Jag skulle vilja vinna dina böcker för att få lite ny inspiration.
Min dotter är allergisk (björk, gräs och kvalster) och lider av astma. Min son är vete allergiker. Jag är övertygad om att en paleo / lchf kost är det bästa för båda två. För min son känns det betydligt bättre med alla alternativ från lchf världen än de vetefria alternativen som finns att köpa i affären (fulla med majs och rismjöl). För mig själv märker jag också att jag blir mindre sugen på sötsaker ju mindre kolhydrater jag äter. Ett av mina favoritrecept är pannpiff med löksås ifrån dig, att det kan vara så enkelt att göra en sås som smakar så gott! Likaså var jag övertygad om att jag aldrig skulle kunna göra majonnäs eller hollandaisesås men med dina recept här på din hemsida går allt lätt som en plätt 🙂
Tack för all din inspiration!
Isa

Sakiba Sijaric 7 december, 2015 - 20:04

Hej Åse!
Jag har gillat och delat på Facebook. Själv vill jag jätte gärna ha dina böcker. Jag har skrivit ut varenda recept jag har kommit åt men det skulle vara mycke trevligare att ha de på ett och samma ställe, desutom med alla dina goda råd. Det är mycke mer motiverande när man kan se dina böcker än recepten samlade i en pärm. Och jag behöver den motivationen. Tack .

Ann-Kathrin Villman 7 december, 2015 - 20:01

1. Har tappat fokus på maten och välmående. Skulle sitta perfekt med några nya böcker som inspiration.
2. Man mår ju som bäst och är pigg och glad av den naturliga maten.
3. Delar naturligtvis på FB.

Andrea Nilsson 7 december, 2015 - 19:58

1. Perfekta julklappen till mig själv! 🙂 och massor av inspiration till ett nytt hälsosamt år.
2. Är sen jag började äta mindre kolhydrater äntligen mätt och nöjd länge och klarar mig bra på tre mål mat om dagen. Innan var det min mages knorrande som ständigt bröt tystnaden i varje rum 😉

Pernilla Olsson 7 december, 2015 - 19:47

1. Det vore den ultimata julklappen till mig själv! Jag håller just nu på och läser så mycket som jag kan hitta om LCHF för att kunna börja i mitten på januari. Har inte ätit kött/kyckling på åtta år så det är en del att ta reda på så att det blir rätt. Och vad vore då bättre än att läsa dina böcker för att lära mer!
2. Jag tror att det bidrar till att minska hjärt- kärlsjukdomar samt ger en minskad risk för diabetes typ 2. Även sockersug och längtan efter godis minskar. Bara fördelar!
3. Tyvärr kan jag inte gilla ditt inlägg på Facebook eller instagram då jag inte har ”kommit ut ur garderoben” än. Jag har två väninnor som är väldigt konservativa och jag måste ha mer på fötterna innan jag kan gå ut med att jag kommer att bli en LCHF:are.

Pia 7 december, 2015 - 19:38

För att få mera inspiration till nyttigare mat.
Skulle så gärna förbättra mitt immunförsvar, så innerligt trött på att vara flunssig alldeles för ofta.

Susann Linde'n 7 december, 2015 - 19:30

Hej!
Jag skulle vilja vinna böckerna för att ge till min 79-årige svärmor som precis börjat med Lchf för att dra ner på sin medicinering för diabetes. Så slipper hon skriva av alla mina recept!
Jag själv mår mycket bättre i mage o i humör vid en glutenfri o kolhydratsnål kost. Tror inte att våra kroppar är gjorda för gluten eller för mycket kolhydrater.
Med vänlig hälsning,
Susann

Anna Maria Eriksen 7 december, 2015 - 19:29

Vill gärna vinna paketet åt en vän som just börjat äta LCHF. Äter själv LCHF sedan många år med stora hälsovinster, speciellt sedan jag dragit ner på mejerier.
Jag vill ge min vän en genväg genom att få tillgång till recept och information lätt. Min vän har stora hälsovinster framför sig med IBS, diabetes och övrig ohälsa.

Birgitta Samuelsson 7 december, 2015 - 19:22

Skulle väldigt gärna ge dessa böcker till min sonhustru för att jag tror att denna kost LCHF o glutenfritt skulle kunna hjälpa henne att bli mycket bättre i sina fotleder o med denna kost då kunna röra sig bättre på sitt nattjobb som undersköterska. Tror ej på pillervärlden!!

Anneli Lindberg 7 december, 2015 - 19:20

Hej!
Jag skulle vilja vinna dina fina böcker och ge dem i julklapp till min dotter som bor i England. Hon är ett stort fan till dig och läser alltid din blogg och recept.
Det bästa med denna kost att man blir pigg, positiv och perfekt kropp!
Hälsningar Anneli Lindberg

Sara 7 december, 2015 - 19:16

Då jag ska gifta mig 20 augusti behöver jag all hjälp jag kan få. Jag vill gärna ha min drömkropp eller åtminstone gå ner en del tills det är dags. Jag vill gärna testa lchf då jag tror det kan passa mig men då jag aldrig följt lchf tidigare behöver jag tips på och hjälp om hur man gör och hur man ska äta med mera.
Jag tror att att en glutenfri kost kan hjälpa mig mot en uppsvälld mage och att man blir piggare. Jag tror att kroppen mår bättre i det stora hela om man minskar eller äter glutenfritt.

Carina Sunnerås Börjesson 7 december, 2015 - 19:13

Skulle så gärna vilja vinna detta. Är i startgroparna för att börja med LCHF och är osäker på hur jag går tillväga. Så jag kan tyvärr inte skriva om vad som är bra med dieten….. Behöver en kick och därför skulle dessa böcker bli en perfekt julklapp till mig själv.
Hoppas på tur 🙂

Lena Pettersson 7 december, 2015 - 19:12

1. Dina böcker skulle vara en perfekt julklapp till mig själv. Även om jag redan nu försöker att äta nyttigt så planerar jag ett ännu mer hälsosamt år 2016. Med dessa böcker kan jag inspirera både mig själv och min familj och vänner till att äta bättre.
2. Den främsta fördelen med att äta paleo tror jag är att man inte får i sig en massa tillsatser utan äter naturlig mat som kroppen mår bra av. Även om det påverkar vikten positivt så främjar det framför allt en välmående kropp på insidan.

Karin 7 december, 2015 - 19:01

Hej! Så kul med en tävling!
1) Jag frågade min man om han kunde hjälpa mig med motiveringen.. Svaret kom direkt: jag vill gärna vinna för att jag: ”dagligen läser din blogg som en bestatt, och att hela familjen få njuta av recepten VARJE dag” ja det var vad han sa och jag tycker att det passar jättebra.
2) jag har under min tid som följare av din blogg verkligen upplevt att HELA kroppen mår bra av lågkolhydratkost och periodisk fasta. Hud, hår, naglar och självklart vikten, men även själen! Tänk att aldrig äta så att man känner sig ”äcklad”.
Tack för en underbar blogg!
Kram

Catharina Olsson 7 december, 2015 - 19:00

Har provat lågkolhydrat och lite paleo sista halvåret och upptäcker att jag mår oändligt mycket bättre på den. Din blogg har varit en fin källa till recept och inspiration. Tycker det är enkelt (bra mat på bra råvaror, ofta ganska snabbt att laga) men samtidigt svårt (man är ju så hårt uppfostrad på fettskräck och framförallt bröd är svårt att klara sig utan)! Just nu har jag halkat ur de bättre hjulspåren och genast är huvudvärk och ledvärk liksom ständigt sugenhet tillbaka i min vardag. ?

Marie-Louise 7 december, 2015 - 18:58

1.Hade varit kul o vinna, perfekt julklapp.
2.Jag tror att kroppen mår bra av de.skulle gärna vilja läsa mer om detta i dina böcker.

Jeanette 7 december, 2015 - 18:49

1. Jag är nybörjare och behöver allt material jag kan få tag på. Dina böcker har jag fått rekommenderade från många olika håll.
2. Jag tror att jag kommer bli friskaste och piggare, få bort mina tarm och led problem.Jag är inte överviktig, men detta känns den rätta vägen att gå och fler och fler går den.
Min start blir 1/1-16 och då ska jag tillbaka till gymet igen också.
3. Delat och gillat!
Nu hoppas jag att turen är på min sida!

Lenita 7 december, 2015 - 18:44

1. Jag skulle vilja vinna böckerna för jag har åter igen hamnat i sockerträsket efter en graviditet. Mår dåligt och hetsäter socker och onyttiga saker. Vill förändra mitt liv och vara en bra förebild för min dotter genom att lära henne den rätta kosten. Böckerna skulle kunna hjälpa mig att kickstarta en ny hälsosam livsstil och göra mitt liv till det bättre.
2. Lchf/paket är bra därför att det handlar om naturlig mat utan onödiga tillsatser. Det är bra för oss sockerberoende eftersom det håller blodsockret på en jämn nivå och det finns himla massa gott man får äta på lchf 🙂 mindre socker och gluten ger gladare och mindre deppade människor!

Britt 7 december, 2015 - 18:42

Jag älskar dina böcker!!!!!!!!
Jag som astmatiker och allergiker bevisar att lchf är rätt!!! Jag mår bättre med mindre medicin??
Kram Britt

Kirsi Borzoo 7 december, 2015 - 18:42

Hej,
1. Oj vad underbart det skulle vara att vinna alla dina böcker, har kört rejält fast i min viktnedgång, behöver nya tankar och idéer men har inte råd att köpa de själv.
2. Mår så bra med sådant här kosthållning, inga humörsvängningar, svullen mage och hunger så fort du har slutat att äta. Och det är sååååå gött! Tror att alla skulle se de här positiva förändringar om de bara vågade prova.
3. Har också gillat och delat inlägget och håller tummarna nu ?

Ulrika Bergman 7 december, 2015 - 18:37

1. En present till mig själv ifall jag skulle ha turen att vinna. Eftersom jag för första gången på många år känner mig stolt över mig själv! ?
2. Har sen januari i år ätit Paleo under vpren o sen sommaren övergått till lite mer lchf. Har följt dig sen din medverkan i Tv4 i våras. Jag har hittat min nyckel till att kunna gå ner i vikt o hålla vikten, är så lycklig o sprider mer än gärna information om Paleo o lchf, flera arbetskamrater som fått ta del av dina goa recept!
3. Gillar sen länge o delar mer än gärna!
Tack för en mycket inspirerande sida o mycket fina bilder! Hoppas du får en riktigt fin jul med de dina!

Ida Berglund 7 december, 2015 - 18:29

1. Jag vill vinna för att ge böckerna till min vän Emma som har det jobbigt just nu! ( jag har redan alla)
2. Det jag tycker är positivt är att magen mår bra, knoppen mår bra och att orken blir bättre! ?
Gillar o delar!

Elisabet Nääs 7 december, 2015 - 18:46

Jag skulle behöva en nykick då det är lite trögt med både viktminskåning o idéer just nu. Det som varit mest positivt för mig sen jag började med Lchf 2012 ät dels viktmindknungen, men framförallt att min hud fått så mycket bättre kvalitet o blivit lenare:-)
God jul!
Elisabet

Maja Andreasson 7 december, 2015 - 18:19

Kämpar dagligdags med att få ordning på maten, är utbränd o ätstörd, just nu i en period när det går uppåt hela tiden… Att vinna ditt bokpaket hade varit välkommen inspiration för att hålla mig på rätt spår då jag märkt att jag funkar bäst på paleoaktig kost utan för mycket snabba kolhydrater… Har bara haft råd att köpa den ena av dina böcker än så länge.. 🙂

Kristin 7 december, 2015 - 18:10

Hej Åse! Jag är en stolt LCHF-are sedan 4 år tillbaka då jag lyckades tappa 25+ kilo efter graviditeten med sonen tack vare dina recept ?! Har nu kommit på in på ett ohälsosamt sidospår sedan jag började studera i augusti och är totalt omotiverad, därför skulle den här vinsten vara total lycka för mig då jag behöver ny härlig inspiration ?? Jag vet ju att jag kan om jag vill och att lchf får mig att må så bra! Tack för en grym tävling ?!

Ann Bickram 7 december, 2015 - 18:08

Hello, My name is Ann and I have lived in Toronto Canada for 31 years. My niece in Stockholm told me about your website so I signed up for your emails. I am very much enjoying these. I would be thrilled to get your books. I find it very positive to change the food intake. You have more energy and your outlook on life gets more positive. Thank you for all the fabulous recipes. Sorry but it is easier to write this in English than in Swedish, but I do read everything in Swedish.. Ann Bickram

Anna Lanz 7 december, 2015 - 18:05

1. Har lite en dotter, som jag knasigt nog 🙂 va tvungen att trycka ut den 19/12 som jag så gärna skulle vilja ge innehållet i dessa böcker till. Vi läser LCHF tidningen, som Expressen ger ut ,från blad till blad för att hitta det som vi båda gillar och vill laga. Jag tror att våra middagar skulle bli både godare och mysigare med dina böcker till hjälp.
2.Jag tror att gluten och sockerfri kost är bra för oss människor. Mindre socker=färre hål i tänderna tex. Många av oss idag har problem med magar som krånglar( IBS, uppblåst,oregelbunden avföring,gaser mm) Jag kan i varje fall härleda gluten och socker till mina problem med kroppen. Sedan jag började med lchf så har min kropp svarat bra på att ”måbra”. Inga socker humörsvängningar och framför allt så slipper jag gaser i magen:), vilket underlättar om man mot för modan skulle vilja gå på dejt

Cherie 7 december, 2015 - 17:48

1. Eftersom jag har en kompis som varje gång hon är här försöker sno med det två böckerna jag har från dig så skulle det vara perfekt att vinna detta för att själv behålla två böcker och ladda upp med mer inspiration och sen ge henne två böcker för jag vet att det kommer innehålla tårar och glädjeskutt 😉
2.Jag äter själv gluten men jag tror att det underlättar för många att bli mer medvetna om vad man stoppar i sig och det minskar uppsväldhet och att man kanske håller en jämnare energinivå.

Mia 7 december, 2015 - 17:47

Mamma till två troll en med funktionsnedsättning så all tid har gått åt att vara mamma. Trött mamma som gått på kaffe o choklad. Nu visar vågen för mycket o jag vill hitta min kropp igen o vägen dit är hälsosam mat! Vore underbart att få inspireras av dina böcker. Gluenfritt = puff fritt. mindre förkyldningar o irritationer i kroppen. ✊ håller tummarna!

Sara 7 december, 2015 - 17:43

Hej Åse!
Jag behöver verkligen en nystart med god kosthållning, känner mig trött hela tiden. Vill bli pigg och glad som jag upplever att du är.
Tror att lågkohydrat kost är bra för att bli piggare och kanske slippa sötsuget som jag går och har hela tiden. Vet att det inte är lätt, har provat massor med betoning på massor av dieter går ner i vikt och sen upp igen. Nu får det vara slut.
Hoppas på vinst och tack för en superbra blogg ❤️ Kram Sara

Maria Z 7 december, 2015 - 17:40

Hej! Jag skulle så gärna vilja vinna dessa böcker för att fortsätta inspireras i min kamp emot kilona. Började med LCHF för två månader sen och har gått ned 3 kilo. Utan din blogg hade det aldrig fungerat. Du är inspirerande och har fantastiska recept att ta till när fantasin tryter : )-
Jag är tidigare ”ständig” viktväktare och alltid gått upp i vikt efter avslutat medlemskap. När jag började med LCHF tänkte jag: Är jag i himmelriket??? Tjohooo jag får äta allt gott som inte var tillåtet innan. Därav tror jag på detta eftersom jag gått ned 3 kilo och är inte hungrig eller småsugen på allt längre .
Även om jag inte vinner så är jag tacksam för din blogg. Kramar från Maria Zettersköld

Linda Cronsten 7 december, 2015 - 17:23

Efter tre år på LCHF, och som relativt nybliven heltidsarbetande singelmamma till två tweentjejer börjar inspirationen tryta. Lagar samma mat varannan vecka till ungarna och ännu sämre till mig själv veckorna när jag är utan barnen. Så att kunna kickstarta mig själv med lite mer roliga recept vore toppen. Det absolut bästa med att leva med den här livvstilen är att jag hoppas (trots tjejernas gnäll om hur äckligt det är med broccoli och kål) att jag lär dem något de kommer ha med sig resten av sina liv och dessutom må bättre och vara friskare. För det är det som hände mig. 🙂
/Linda

Christina P Persson 7 december, 2015 - 17:38

Jag började med LCHF i mitten av april. Fick en Amöbautlöst IBS för 2,5 år sedan. Kände att jag var tvungen att prova ngt nytt, då jag hade jätte problem med min mage, tålde INGENTING, magen svällde upp nästan varje kväll och jag hade fruktansvärda smärtor. NU mår jag mycket mycket bättre, får tänka mig för ibland så att det inte blir för mycket för magen av vissa livsmedel.
Detta var prio 1 för mig. Tyvärr gick jag upp lite i vikt under den här tiden då jag oftast fick småäta istället för ordentliga måltider.
Så NU skulle jag behöva DINA böcker för att peppa mig lite till i rätt riktning.

Charlotte Lysebring 7 december, 2015 - 17:22

Hej!
1. Min motivation har börjat svalna! Jag är 25 år. Har ätit LCHF kost i snart ett år och tränat löpning. LCHF blev min räddning. Hade sjuklig fetma och var alltid trött. Har under året blivit av med 58 kg. Har 20 till jag vill/behöver bli av med. Dina böcker skulle ge mig ny motivation.
2. fri från gifter och kemikalier.
Mvh
Charlotte Lysebring

Maria B 7 december, 2015 - 17:22

1. Helt enkelt för att din första mycket vackra bok med guldrygg ser så ensam och tummad ut här i mitt kök. Den behöver julledigt?
2. Att det inte är en qickfixdiet utan helt enkelt bara bra, naturlig, sund och god mat.
3. Har varken Facebook eller Instagram men vill gärna tävla ändå.

Ann-Kathrin Villman 7 december, 2015 - 17:21

1. Har tappat fokus och kommit ifrån det sunda ätandet och kan behöva en nystart i form av några nya böcker.
2. Man mår ju så otroligt bra på denna maten.
3. Delar på min facebooksida.

Heidi Udddelöv 7 december, 2015 - 17:08

För att jag älskar dina recept vill gärna ha dem i bokformat.
glutenfri kost är jätte bra för dem med magproblem

Liza Borg 7 december, 2015 - 16:57

Åhh detta vill jag gärna vinna! Jag har så svårt att komma från sockret, faller alltid tillbaka i gamla mönster, men med dessa som hjälp kanske jag för en gång skull klarar det!
Jag vill komma ifrån mitt sockerberoende och bli fri som det och jag tror att det enda sättet är lågkolhydratkost!! Jag bara älskar din blogg och ditt sätt att skriva!!

Dessire Sundin 7 december, 2015 - 16:57

Jag har redan din första bok och den inspirera mig väldigt mycket.
Fick ett nytt tänk kring mat och välmående.
Det hade verkligen varit toppen att ha de andra tre också för att öka kreativiteten i köket och få extra tips och nya smaksensationer.
Tycker att det är bra att det kommer fram mer nyttiga böcker med hälsosam mat.
Många vet inte hur dom ska gå tillväga och pga det hamnar i det onyttiga träsket.
Det är en hel vetenskap med kost och då är det fantastiskt att få hjälpen genom kokböcker.
Själv mår hela jag bättre utan gluten. Jag blir så mycket piggare och magen kommer i balans?

Lotten 7 december, 2015 - 16:50

Snälla, snälla jag behöver verkligen vinna!!! Har varit medlem hos vv i många herrans år och det funkar inte för mig … sötsug och småätande tar över. Jag blir tjockare och tröttare för var dag som går. Önskar en ny start och förändring till 2016! Dessutom är min dotter glutenintolerant. Har helt kört fast i träsket av halvfabrikat!:( Behöver dina hjälp med inspirerande recept för att komma igång.
Jag är helt övertygad att hela mig familj kommer att bli piggare av rätt kost och lite motion … vill bli en glad och fräsch mamma igen!
Delar och gillar!

lenah 7 december, 2015 - 16:41

Hej Åse,
så kul med tävling och OJ vilken fin vinst.
1. Du är en god förebild med mycket kunskap om god kost samtidigt är du inspirerande och positiv och är glad i livet. Dina böcker innehåller allt det och mer därtill därför vill jag så gärna vinna dem.
2. Kroppen mår bra av ren kost, inflammation minskas. utan gluten och socker och insulinet balanseras till en naturlig nivå och cellerna förnyas till nya, bättre och friskare versioner av sig själva..
3. Gillar
Hälsningar Lena Häggqvist

Maria Öberg 7 december, 2015 - 16:41

1. Jag delar dina värderingar och tankar om hälsosam kost och vill gärna börja laga och äta den!
2. Jag tror att vi alla mår bättre av att utesluta socker och även slippa kemikalier och andra onaturliga tillsatser som påverkar kroppen negativt.

sara 7 december, 2015 - 16:30

Hej Åse
Åhh det vore helt underbart att vinna dom för en fattig sjukpensionär
då jag inte hunnit köpa din sista bok och sen ha några fina julklappar att ge bort
Det bästa med denna kost är att mina magproblem är som bortblåsta 🙂
Tack för en underbar blogg och ha en fin Jul med dina kära
Mvh Sara

Lillemor Floren 7 december, 2015 - 16:28

Varför jag vill vinna är för att lära mig mer om lchf och att den maten är bättre för hälsan,

Maud 7 december, 2015 - 16:25

Alltid lika goda,lättlagade,varierande lchfinspirerande ,både bak o matrecept,snacka om bra!de är ett måste i varje hem !
Har efter ett år med lchf ,och även mycket mer gluten o sockerfri matintag så är ju den stoooora vinsten den enorma energi man får av den!viktnedgången kommer som en bra bonus också!
God jul på er alla!

Ann S 7 december, 2015 - 16:18

Jag skulle gärna vilja vinna för att kunna dela med mig av dina fantastiska böcker till min käraste vän, hon skulle uppskatta dem :).
Det bästa med LCHF har för mig varit att min kropp mår så mycket bättre än innan, när jag var en pasta-junkie av nåde. Sen att jag hittills gått ner 23 kg har ju inte gjort saken sämre direkt 🙂

Jenny Strandfors 7 december, 2015 - 16:18

Hej! Jag skulle vilja vinna böckerna för att ge till min pappa i julklapp. Jag och min syster har sedan flera år ätit LCHF, detta för att må bra, inte för att viktminska. Jag har haft magproblem hela mitt liv som nästintill försvunnit med LCHF. Nu är det så att min pappa har exakt samma problem och haft i ruskigt många år. Därför ska jag och min syster ”ge” honom en månad på LCHF i julklapp. En korg med recept, tips och produkter. Dina böcker skulle passa perfekt där!
Tack för en bra blogg!

Nina Larsson 7 december, 2015 - 16:10

Hej!
Det vore toppen att vinna alla dina 4 böcker!
Både jag och mina döttrar följer din blogg och vi
träffas och lagar mat tillsammans.
Vi mår så bra av denna kost, behöver inta gå och vara uppblåsta i magen längre!!
Nu när det närmar sig jul så ger jag nog bort någon eller några av böckerna.
god Jul önskar Nina

Linda Jeppsson 7 december, 2015 - 16:07

1. För sex månader sedan blev jag mamma men snart är det dags att sluta amma. Vill ge mig själv och min son den bästa (ny)starten med maten och inget är då bättre än en bok från dig som är så klok!
2. Att äta glutenfritt och lågkolhydratkost är att äta på det sätt som våra kroppar är skapade för. Det är därmed det mest naturliga och bästa för kroppen och naturligt kan aldrig vara fel.
———-
Tack för en bra och inspirerande blog. Både jag och maken älskar dina recept och ser nu fram emot att introducera vår son till lågkolhydratskost.
Kanske kan du göra en barnmatsbok nu när du ska bli moster?
Vänliga hälsningar
Linda

Eva Medin 7 december, 2015 - 15:59

Tycker verkligen att jag själv är värd lite uppmuntran….. Kanske i form av dina böcker då jag just nu håller på med den mentala förberedelsen inför mitt inträde i LCHF året 2016

ingrid 7 december, 2015 - 15:59

1.Jag skulle få mer inspiration att fortsätta min goda kosthållning.
2.Jag mår så himla bra och har inte dessa blodsockersvängningar som blivit värre och begränsa mig i vardag och helg.Magen är nöjd och lugn och platt och inte uppblåst längre!!1Detta är 2 skäl som gör att jag som 59 åring fortsätter att äta LCHF.

Annika 7 december, 2015 - 15:58

Detta skulle vara den optimala julklappen till min kära mor som kämpar med mat och vikt (trots GP), så all kunskap som finns i dessa böcker skulle nog hjälpa henne enormt.
Det bästa med denna kost är all energi/lust/vilja som man får, inte bara lugn och fin mage med viktnedgång. Livslust helt enkelt! 🙂

Emma 7 december, 2015 - 15:56

Jag har nyligen upptäckt att jag troligtvis lider av IBS, och jag är även laktosintolerant, så därför behöver jag all hjälp och inspiration till en kost som passar mig, vilket är glutenfritt och mejerifritt. Man behöver inte all gluten, vi klarade oss helt utan gluten förr. Gluten är ett växtprotein som kan förstöra våra tarmväggar. 🙂 Hoppas på en vinst av dina underbara böcker, då hade jag kanske mått bra i min mage igen 🙂 /Emma

Annelie 7 december, 2015 - 15:53

Jag skulle vilja vinna paketet, eftersom jag just börjat med Paleo kost och vill ha många bra recept att kunna välja bland. Slippa surfa på nätet varje gång det ska vara mat.
Det bästa med en hälsosam kost ( som paleo, glutenfri lågkolhydratkost är) är att hela kroppen mår bra. Mer energi och glädje i livet.

Barbro 7 december, 2015 - 15:36

Vore jättekul att få vinna dina fina böcker.
Man mår bättre av detta.

Malin Windefors 7 december, 2015 - 15:31

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet? Det räcker med en kort anledning =)
Jag försöker att justera min kost men tycker det är svårt att alternera maten.
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
Det lilla jag har hållt på med denna slags mat är att mitt sockersug är i princip helt borta! 🙂
3. Gilla gärna och dela detta inlägget om du har Facebook / instagram
Hade jag gärna gjort om jag visste hur det gick till (Du kan kalla mig tekniskt handikappad) !
Men jag berättar gärna om det för mina vänner the old fashioned way! 🙂

Christina Grönlund 7 december, 2015 - 15:23

1. Jag är helt glutenfri!
2. Mår bäst av lågkolhydrat kost och förstås glutenfritt, blir piggare och minskar informationerna i kroppen!
Med vänlig hälsning Christina Grönlund Sandåkravägen 15, 610 14 Rejmyre

Annica Carlsson 7 december, 2015 - 15:10

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet? Det räcker med en kort anledning =)
Svar: Jag har hållit på med LCHF en tid nu men behöver lite pepp och nya fräscha recept.
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
Svar: Att magen är lugn och inte så bubblig! Tycker dessutom man kan laga minst lika mycket god mat utan gluten och socker.
3. Gilla gärna och dela detta inlägget om du har Facebook / instagram
Tack för fina recept, ska testa en del nu till jul! // Annica

Anna Ohlsson 7 december, 2015 - 15:01

Skulle gärna komma igång med lågkolhydratkost för jag tror att det är bra. Behöver en kickstart ?

Ingrid Wildermuth 7 december, 2015 - 14:59

Jag bor i Alabama och följer din blogg som ger mig en fläkt från Sverige och en härlig inspiration till ett hälsosamt liv, att få läsa dina böcker på svenska skulle vara en fantastisk julklapp! LCHF är del av mitt liv, är frisk från övervikt, astma och bröst cancer:) Tack för en härlig blogg. Ingrid

Eva Nilsson 7 december, 2015 - 14:58

Vill gärna vinna dina böcker och ge dem till mig själv i julklapp. Behöver en nystart med LCHF och har bläddrat i dina böcker som har många inspirerande recept men även många kloka ord.
Att äta glutenfri lågkolhydrat kost ger mig mer ork och mindre sötsug.

Frida ELmgren 7 december, 2015 - 14:46

Jag lyssnade på din föreläsning på Johanna Toftbys event i somras på Sankt Jörgen Park och jag blev väldigt inspirerad. Jag har kört lite smått med LCHF tidigare men det har gått sådär men har tagit tag i kosten mer och mer och jag märker skillnaden av att äta enligt denna kost. Min kropp mår mycket bättre, jag är piggare och mer alert!

Marie Edholm 7 december, 2015 - 14:44

Jag har en inflamatorisk sjukdom som gör att jag har värk och långa skov av extrem trötthet. Försöker ta bort socker och mjöl ur kosten för att bli bättre men det är svårt…. Dina böcker skulle hjälpa mig mycket med inspiration och mer kunskap. Har lagat flera av dina recept från nätet och dom är så goda och enkla ! Därför vore det en perfekt julklapp till mig själv 🙂

annmari abrahamsson dahlqvist 7 december, 2015 - 14:42

Hej Åse, jag vll gärna vinna paketet för jag äter lchf och paleo varje dag. Har inte lyckats gå ner i vikt. Men skillnaden i kroppen är enorm och jag kommer absolut inte att äta något annat någonsin.

Linnea 7 december, 2015 - 14:42

Min äldsta son är glutenintolerant sen ett år tillbaka och jag har slutat med socker och börjat vara mer noggrann med vad jag stoppar i mig då jag srpi ger mycket och vill orka och må bra. Jag älskar kokböcker och dina hade varit perfekta, en fin julklapp till mig själv. ☺️

Emilia 7 december, 2015 - 14:41

1. Åh jag skulle bli så glad om jag kunde vinna paketet, du är en enorm inspiration som dessutom är en stor anledning till att jag och min familj blivit så medvetna om kost (och således sluppit många av våra tidigare problem). Jag skulle behålla två av böckerna själv, och ge de två andra till min mamma som också är ett av dina stora fans (hon har redan böckerna jag i så fall behåller, eftersom att jag gav henne dem i julklapp förra året).
2. Vad är inte positivt med att följa kroppens signaler och behov?! Genom att äta naturligt glutenfritt/paleo är jag snäll mot min kropp, mår bra och håller min vikt. Att familjemedlemmar numera slipper sin ibs, sina eksem och sover bättre är en otrolig vinst.
Kram! Tack för att du är så inspirerande!

ingrid 7 december, 2015 - 14:40

Hejsan
1.Jag skulle vilja vinna de helt enkelt för att jag inte har råd som sjukpensionär att köpa de 🙁 ocj jag behöver lära mig mera eftersom de här är en livsstil för mig och har så varit sen jag hittade din blogg för lite mer än ett år sen
2.Jag tror att glutenfritt och paleo/lchf håller nere inflammation i kroppen för så här bra i min mage har jag aldrig varit innan jag började med lchf , jag försöker så mycket de går att äta så ren mat som möjligt jag tror de kan hålla en del sjukdomar borta
3. delat på fejan ( som jag ofta gör ..till å med min äldsta dotter har börjat ta efter min kost även om de inte är fullt ut är de toppen tycker jag när de skippar köpe pizzan och gör en egen med bra råvaror )
mvh Ingrid

Dinah Oinonen 7 december, 2015 - 14:38

Hej!
1.) Min son har precis fått diagnosen glutenintolerans, så jag läser mycket på din blogg just nu för att få inspiration och tips. Du har många fina recept och jag har redan hunnit testa flera stycken. Jag och min man försöker dessutom äta en kost med lågt kolhydratsinnehåll. Så det vore väldigt roligt att få fina receptböcker!
2.) Jag har en autoimmun reumatisk sjukdom, SLE, vilket innebär att jag har mycket värk och är extremt trött. Jag tycker att naturlig kosthållning, samt begränsning av kolhydrater och att jag undviker gluten har positiv inverkan på min kropp. Minskad värk och mer ork.
Tack för all inspiration! ?
Mvh Dinah

Elin Hansen 7 december, 2015 - 14:38

Hej Åse!
1. Jag vill vinna dina böcker eftersom att så fort jag vill ha ett bra recept när jag googlar tar jag ett av dina och det slår aldrig fel. Har aldrig blivit missnöjd!
2. Jag tror på LCHF, då min mage säger i från direkt när jag äter socker/gluten. Det i sig säger ganska mycket hur bra det är att minska på de dåliga kolhydraterna. Jag tror våra kroppar inte är gjorda för socker och mjöl. Vad åt vi till en början? Jo, mest kött, speck o nötter.

Sara Palmqvist 7 december, 2015 - 14:30

Hej Åse!
Jag har aldrig kommenterat på din blogg förut, men besökt den desto mer, därför vill jag börja med att tacka dig för de 13 kg som jag gått ned sedan 1 mars i år, det är i stort sett endast tack vare dina recept från bloggen. Och helt och hållet din förtjänst att jag startade:)
Min motivering till utlottningen av böckerna, är att jag viktmässigt kommit i mål, sedan någon månad tillbaka, jag var superfokuserad och det gick faktiskt väldigt lätt. Jag har gått ned 13 kg och 14 cm runt magen :)), det är jag helt överlycklig över. Men…så kommer det där ”men-et”, jag har precis upptäckt (en obarmhärtig obekväm insikt, som tog ett par dagar för lång tid att förstå) men de senaste ca tre veckorna har det slunkit ner allt för mycket onyttigt, allt från pasta, en cafebaguette, lussebullar, pepparkakor, glögg och lördagsgodis och mer….som tidigare ALDRIG har glidit ned, eller ens funnits i mina tankar.
Min plan är, sedan jag startade att äta lchf, att det skulle vara en livslång kost, för hela familjen, men det är som att jag slappnat av nu när jag kommit i mål och inte insett att den riktiga utmaningen börjar NU, att faktiskt hålla vikten. Det är första gången sedan jag började som jag faktiskt inte håller mig till sund kost. Men jag är på något sätt glad för att mina alarmklockor iallafall ringer nu, för de gör det verkligen. Jag har tidigare bantat 10 kg (lågkalori) för några år sedan som slutade med att jag hade gått upp 13 kg efter 2 år.
Jag är livrädd att samma sak skall hända igen och ditt inlägg om böckerna kändes nästan som du skrev till mig att vakna upp och se vad som faktiskt händer just nu, innan det är försent.
Jag tror verkligen att dina böcker kan ge mig ny inspirationen (jag vet att du haft liknande problematik innan, med jojo-bantning). Jag behöver liksom återigen förstå vikten av det långa loppets val på riktigt och inte bara förstå vikten av det när läget är akut med övervikt, och att den utmaning som kanske börjar nu, ska tas på lite mer allvar. Jag tänker att man kanske rent intellektuellt kan välja rätt ”beteende mönster” när man är fel på det, och söka ny inspiration och befästa kunskap som motiverar en till att välja tillbaka på rätt spår igen istället för att välja att inte se vad som pågår, för mitt inre liksom övertalar mig att det inte är så farligt nu när jag kämpat så länge så kan jag unna mig något gott, bara idag osv….men det håller inte. Punkt slut.
Därför hoppas jag att jag blir den lyckliga vinnaren så att det blir min köksbänk som går upp flera nya tunga kg i bokform, och jag istället fylls med mer kunskap, motivation och goda recept ;).
God jul och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter på bloggen på det ödmjuka vis som du gör, det är guld värd!
Vänlig hälsning Sara

Sara Palmqvist 7 december, 2015 - 14:59

Jag glömde skriva in i min tidigare kommentar, att det mest bästa med lchf har från mitt perspektiv varit en möjlighet att gå ner i vikt utan att plåga sig själv med konstant hunger. I större perspektiv måste jag också (snart färdig läkare) säga att det öppnar upp för att den traditionella näringsläran kan behöva sig ordentlig uppdatering och alla de nya möjligheter det kan ge, för att förebygga, behandla eller rekommendera sina patienter till.

Su Eriksson 7 december, 2015 - 14:26

Hej jag önskar vinna dina böcker för att, min mamma har tyvärr fått diabetes och tilsammans försöker vi hitta bättre mat att äta, och jag VET att LCHF fungerar! Jag vill kunna ge böckerna till min mamma så hon ser de vacka bilderna och blir inspirerad till att laga din goda mat.
Tack
Mvh
Su

Alexandra 7 december, 2015 - 14:24

Har du fått min kommentar? Jag ville vara med på tävlingen om böckerna men det hände något fel och sen när jag försökte skicka meddelande på nytt så stod det att jag ”redan hade skickat ett likadant meddelande.
Med vänliga hälsningar, Alexandra

Alexandra 7 december, 2015 - 14:17

1. Jag älskar dina recept! Jag har länge velat ha någon av dina matböcker både för att jag vill lära mig mer om nyttig mat så som LCHF och Paleo. Jag vill också visa folk ”att man faktiskt kan äta gott och njuta med LCHF!” Jag har sökt in till en kock/restaurang utbildning så skulle vara underbart att få testa dina recept på kock skolan sen när den startar igång. 🙂
2. Positivt med dessa kosthållningar: denna kosthållning är bra för dom människor som har haft besvär med magen, blodsockret och mer! Jag tycker inte bara att folk ska kunna njuta av nyttig mat, utan även av god mat med gott samvete!” 🙂

Jennica 7 december, 2015 - 14:17

1. Älskande känslan att slå i böcker när jag letar inspiration till veckans måltider. Tycker om när de sen ligger på hög å bara är vackra att se på.
2. Jag gillar känslan i min kropp efter jag slutade med snabba kolhydrater, jag är aldrig uppblåst lr har ont i magen längre.

carina högström 7 december, 2015 - 14:15

har tidigare gått ner 25 kg ,gick upp 10 igen pgr av massa olyckliga skador o sjukdomar och nu står jag bara fast , har suktat över dina böcker ett tag nu och skulle verkligen vilja ge mig själv det som en nystart 🙂

Alexandra 7 december, 2015 - 14:15

1. Jag älskar dina recept! Jag har länge velat ha någon av dina matböcker både för att jag vill lära mig mer om nyttig mat så som LCHF och Paleo. Jag vill också visa folk ”att man faktiskt kan äta gott och njuta med LCHF!” Jag har sökt in till en kock/restaurang utbildning så skulle vara underbart att få testa dina recept på kock skolan sen när den startar igång. 🙂
2. Positivt med dessa kosthållningar: denna kosthållning är bra för dom människor som har haft besvär med magen, blodsockret och mer! Jag tycker inte bara att folk ska kunna njuta av nyttig mat, utan även av god mat med gott samvete!” 🙂
3.

Inger Rabenius 7 december, 2015 - 14:04

Hej, jag går ofta n och tittar på din sida och följer dig både på fb oh webben. Skulle gärna vilja få vinna dina böcker då jag själv mår så mycket bättre av av äta lchf. Har även lyckats få min make att testa detta. Visade sig då att hans blocksocker sjönk rejält. Det är en stor inspirationskälla och skulle vara trevligt att få bläddra i dessa böcker också.
Lycka till för mig
Inger
P.S. Tack för alla fina recept och pepp

Eva 7 december, 2015 - 14:01

Hej
1. Har precis börjat med LCHF och börjar komma in i det, läser din blogg för tips odyl.
2. Eftersom jag har ätit Paleo ett tag och det funkar så tror jag även på LCHF, vill bli av med min värk
Mvh Eva
[email protected]

Linda Carlbom 7 december, 2015 - 13:55

1. Behöver inspiration!
2. Har hört att man blir piggare, gladare och mår allmänt bättre av sådan kost. Jag har ofta huvudvärk och känner mig trött och hängig och tror att en kostföröndring kan vara ett sätt att må bättre.

Felicia Jakobsson 7 december, 2015 - 13:55

Hej Åse!
1. Eftersom jag är en ny LCHF frälsare och behöver massa recept- enkelt!
2. Inget sötsug, bättre återhämtning efter mina hårda boxningspass. Blir starkare och snabbare!!
3. Fixar det på direkten:)
God Jul!
/Felicia

Heleen 7 december, 2015 - 13:53

Hej!
Har nyligen upptäckt LCHF och de hälsovinster den gör för mig. Önskar vinna dina böcker för vidare inspiration och kunna föra budskapet vidare.
Jag vet att för mig är LCHF en ”medicin” för all min akuta och kroniska- värk, inflammationer etc. (över 15år)och att äntligen få känna att jag kan leva,inte bara överleva.
och vill kunna hjälpa andra att hitta en hälsosammare livsstil med hälsovinster.
Tack för att du delar med dig!
Heleén

Camilla 7 december, 2015 - 13:51

1. Bästa julklappen !!
2. Det mest positiva måste vara att slippa sötsuget och kunna ligga på en jämn energinivå, utan toppar och dippar.

Erika Björklund 7 december, 2015 - 13:50

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet?
SVAR: Jag vill ge bort hela bokpaketet till min mamma som både är överviktig och har värk.
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
SVAR: Största fördelen för mig är att min mage mår mycket bättre utan gluten och kolhydrater. Jag slipper dessutom sötsuget när jag äter lågkolhydratskost.

Linda 7 december, 2015 - 13:44

1) Skulle gärna vilja vinna böckerna som bröllopspresent till mig och min man. Är just nu på bröllopsresa på Aruba 🙂
2) Kosten är naturlig och inflammationshämmande.
(Tack för en inspirerande blogg, har just börjat följa dig och dina goda recept)
Med vänlig hälsning, Linda

Azita 7 december, 2015 - 13:34

1. Just jag borde vinna då jag älskar allt du gör, har aldrig gjort ett av dina recept och blivit besviken. Helt klart bästa receptsidan!!!
2. Det bästa med lågkolhydratkost. Får utgå från mig själv. Jag började äta såhär för att jag ville gå ner i vikt. För många år sedan blev min mamma sjuk i cancer och dog sedan av det. Det försatte mig i en djup depression och jag fick medicinera för det. Den medicinen jag fick hade kraftig viktuppgång som biverkan och den i samband med ett ÖKAT intag av skr och vitt mjöl gjorde att jag snabbt gick upp lätt över 40kg. Lågkolydratkisten Fick mig att gå ner i vikt. Men jag fortsätter äta såhär idag. Varför? Jo jag märker otroliga hälsovinster. Från att haft kronisk migrän har jag sällan huvudvärk längre. Sällan ont i magen. Jag är piggare, lättare till mods och gladare. Det händer att jag får för mig att jag ska äta smågodis, men ångrar mg alltid dagen efter då jag vaknar med sprängande huvudvärk. Oavsett om jag vinner el inte så tack för alla underbara recept!! Du är bäst!

Emma 7 december, 2015 - 13:31

Hej!
Jag skulle så gärna vilja vinna dina böcker för du inspirerar mig och jag skulle tycka det vore en så bra julklapp till mig själv. Jag är en fattig student som tar min socionomexamen i januari, så det skulle ju även vara en väldigt bra examenspresent 🙂
Jag är glutenintolerant och äter lchf för att jag mår bra av det, men det blir lätt att man fastnar och bara äter samma hela tiden. Så för att få inspiration till ny mat vore detta bokpaket perfekt för mig så jag får utveckla min mathållning.
Vänliga hälsningar
Emma Eriksson.

Maria Nilsson 7 december, 2015 - 13:26

1. Jag vill vinna ett par av böckerna till mig själv för jag försöker bli kvitt den candida jag haft i 15 år. Och två ger jag till min mamma som försökt alla sätt genom åren att gå ned i vikt 🙂
2. Den kosten är bäst för att den är mest naturlig, så som vi ska äta egentligen. Innehåller inte massa konstigheter som vi människor hittat på

Heidi Gulliksen 7 december, 2015 - 13:26

Jag vill vinna paketet för att kunna ge de till min syster i en försenad födelsedagspresent. Hon har ätit lchf sedan flera år tillbaka och blivit så mycket hälsosammare. Men nu har hon fastnat lite märker jag så därför vet jag att detta bokpaket skulle vara den perfekta lilla ”puschen” som hon behöver.
Lchf är en livsstil, ett hållbart sådant. Jag tror att orsaken till att man väljer denna livsstil är för att de finns så mycket positivt med de, man blir piggare för att sockret man vräkte i sig innan inte äts mer, man går ner i vikt då man får en helt ny energi och ork till att träna och när man blir piggare och nöjdare med sig själv försvinner även depressioner och andra saker som får en till att må dåligt.

Saga Eriksson 7 december, 2015 - 13:26

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet?
Ett helt ”smörgåsbord” av härliga recept för att hitta inspiration till ett hälsosammare liv. Har ju gjort en GBP och visste redan innan att kolhydrater är en fruktansvärd bov i mitt liv! Nu när jag nått målvikt och inte behöver tänka ”gå ner i vikt” utan nu behöver jag en bra grund att stå på för att hålla vikten resten av livet och framförallt för att kroppen ska finna sitt lugn efter alla år av bantningsdieter. Därför skulle dina böcker vara den perfekta julklappen till mig själv.
Böcker fyllda med bra information och framförallt härliga recept som inte innehåller en massa skräp!
En perfekt julklapp till mig själv och min kropp med andra ord!
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
Kosten har blivit allt viktigare för mig efter operationen, jag märker snabbt när jag ätit något som triggar igång mitt sug.
Eftersom protein är viktigast för mig så har det blivit naturligt att hålla mig undan kolhydrater i största möjliga mån.
Slutsats; det positiva med att äta lågkolhydratskost är att kroppen mår bättre, jag håller mig mättare och slipper en massa blodsockerdippar!
Håller tummar och tår och hoppas att jag blir den lyckliga vinnaren!!

Lina Berg 7 december, 2015 - 13:24

1. Min brors flickvän älskar LCHF och har ätit LCHF sedan 3 år tillbaka. Hon startade ett instagramkonto för inte så länge sedan ”LCHFstudentskan” och det går väldigt bra för henne. Jag skulle vilja ge henne dessa böcker som en uppmuntran till att driva hennes konto vidare och en present för att hon är så duktig på det hon gör.
2. Jag har själv provat LCHF, och jag tycker verkligen att det fungerar. Det som jag ser mest positivt på med LCHF är att man håller sig mätt. Det finns inget så jobbigt som en kurrande mage och det slipper man med LCHF, vilket jag ÄLSKAR!
3. Gillat din fb-sida och självklart följer jag dig på IG!

Veronica Abelson 7 december, 2015 - 13:23

1. Jeg trenger ny inspirasjon til å fortsette med lchf. Jeg har holdt på i et år.
2. Kroppen har det bedre. Huden blir renere og magen krangler ikke like mye som før. Det å spise rene produkter og kutte ut sukker er bra for kroppen.
3. Deler innlegget?

Helena 7 december, 2015 - 13:19

Jag har problem med sköldkörteln. Att äta LCHF gör att jag mår så mycket bättre. Jag behöver böckerna för inspiration så jag kan hålla mig kvar på den banan.

Malin Stridsberg 7 december, 2015 - 13:16

Hej Åse!
Jag har själv alla dina böcker och gillar dem skarpt!!!!!
Hade jag vunnit hade jag gett böckerna till min dotter som studerar och helst äter glutenfritt.
Hon hade blivit överlycklig :=)
Ha en fin dag,kram Malin!

Sofie 7 december, 2015 - 13:14

Jag förtjänar att vinna för att jag är värd det! 🙂
Och för att jag älskar att samla på fina bra kokböcker!
Har i knappt 1 års tid försökt och sträva efter balans i min kost och provat en lchf/paleo variant och det har resulterat i ett gladare liv!
Jobbet kämpar jag fortfarande med att få ner i tid men halva resan är gjord då jag nu förstår hur mycket skillnad en bra kosthållning gör.
Det spelar roll vad jag stoppar i mig!

Marie 7 december, 2015 - 13:14

Hej! Vill gärna vinna dina böcker. Har använt dina recept ett bra tag men bara följt din blogg en vecka, love it! Jag är övertygad om att LCHF är det riktiga sättet att äta. Kroppen mår så mycket bättre med den kosten. Vill därför kunna dela med mig av dina kunskaper till resten av min familj genom dina böcker? Ha det bäst! Med vänlig hälsning Marie

Helena Wikell 7 december, 2015 - 13:14

Jag vill gärna vinna dina kokböcker då jag får så otrolig inspiration av dina härliga recept och ser dem gärna på min samlarhylla.
Jag tror att det positiva med lågkolhydratkost/Paleolitisk, naturlig kosthållning är att hela kroppen mår bra både fysiskt och psykiskt. Jag själv mår så mycket bättre när jag håller mig till denna kost, slipper magont och uppblåsthet.
Tusen tack för en fantastisk blogg

Annica Löfgren 7 december, 2015 - 13:13

1. Jag skulle vilja vinna eftersom vi, hela familjen är inne i en omställningsfas där vår dotter är spannmålsallergiker och vi andra försöker att äta glutenfritt för hennes skull men även för vår egen. Jag/vi skulle behöva lite hjälp med recept och extra inspiration
2. Jag mår mycket bättre av att äta glutenfritt och lågkolhyderatkost. Jag känner mig mindre svullen och har mindre magproblem.
Har följt dig länge på bloggen och Instagram och tycker att du ger massor av energi till mig genom dessa medier. Tack!!!

Cecilia ström 7 december, 2015 - 13:09

1- jag vill vinna då jag är fattig arbetslös som kämpar med vikten och har kommit av Lchf så många ggr men nu har hittat ett mellanläge där jag försöker ligga. Har inte råd att köpa dina böcker men dina recept har hjälpt mycket. Jag skulle ha stor användning av dem.
2- jag har ätit helt gluten och laktosfritt innan och jag mådde otroligt bra. Jag vet att alla människor mår bättre av speciellt glutenfritt.
3- delar inlägget på min instagram och hoppas på turen 🙂
God jul! ?

Linda Johansson 7 december, 2015 - 13:09

1. Har hur många ”skärmdumpningar” som helst av dina recept på min platta. Bara älskar din mat. Hade varit kul att ha recepten samlade på ett ställe och kunna hitta dem smidigare än att bläddra bland alla foton. Samtidigt kunna sätta böckerna på tavellisten i köket för att inspirera andra med din mat.
2. Man mår så mycket bättre!
God jul och gott nytt år

Jenny Lundin 7 december, 2015 - 13:02

1. Fullkomligt ÄLSKAR dina recept och söker alltid inspiration på din blogg. Problemet är dock att ”internet på landet” där jag bor, många gånger inte funkar..å med min fullständiga brist på fantasi så BEHÖVER jag ”dig” ?.
Ärligt talat så är jag också gammalmodig och föredrar, just recept, i bokform.
Böcker kan dessutom följa med som kvällslektyr.
2. Har som så många andra ”ätit mig till” Diabetes typ 2 och när läkaren tyckte att jag skulle börja med insulin insåg jag allvaret och började äta NYTTIGT OCH GOTT, istället för ”det gamla vanliga”.
Å jag är sååå lycklig över det beslutet.
Försöker nu att övertyga min man och våra två söner att också överge det onyttiga…sönerna har ju förmodligen ärvt diabetes-risken.
Det är verkligen värt det!
Jag mår MYCKET BÄTTRE både fysiskt och psykiskt.
HJÄRTLIGT TACK! för att du delar med dig ? till oss fantasilösa ?

Rebecka 7 december, 2015 - 12:55

1.
Jag skulle så gärna vilja vinna ditt bokpaket för att både jag och min syster behöver en ordentlig push till ett hälsosammare liv och viktminskning. Jag tycker att jag äter hälsosamt och tränar men ser inga resultat. Jag har följt dig på instagram ett tag nu och har tänkt lägga om kosten efter nyår, en nystart på det nya året. Massa recept i bokform vore fantastiskt och inspirerande då det är lättare att sätta sig med en bok och leta recept och laga dem. Jag skulle bli så galet glad och skulle ge min syster två av böckerna så hon kan finna inspiration också. Hon behöver gå ner i vikt för att kunna bli gravid vilket i nuläget ser hopplöst ut. Känns som det är lite nu eller aldrig :/
2.
Jag tror att det är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning för att kroppens tarmar inte mår bra av mat som innehåller gluten vilket jag antar ger problem med mage och matsmältningen som trögar upp allt. Tänker också att paleolitisk naturlig kosthållning innebär mer ekologiskt och då undviker man ju besprutningar och mat som producerats under onaturliga omständigheter.
3. Jag har delat din tävling men min instagram är privat och eftersom det inte var ett krav behåller jag den i privat läge då jag inte vill att alla ska kunna se mina bilder.
Hoppas verkligen på vinst! 🙂
Mvh Rebecka

Mathilda Albinsson 7 december, 2015 - 12:53

Ätit LCHF förut men har en ”paus” nu under min tredje graviditet, skulle vara kul med ett bokpaket som motivation till att komma igång igen efter! Jag tycker att det är en bra livsstil för att det är hållbart i längden. Delar på min instagram @mathildaalbinsson. Hoppas på vinst 🙂

Jane halunen 7 december, 2015 - 12:52

Jag skulle vilja ge böckerna till min svärmor Monika Halunen Hon tror inte på hälsovinsterna med lchf trots att jag
Är ett stort bevis .mina magplågor har försvunnit med -gluten o jag har gått ner 30 kg på 1,5 år. Hon är också mkt överviktig.

Camilla Daneborn 7 december, 2015 - 12:44

Jag skulle gärna vilja vinna dina böcker. Önskat mig dom länge men inte fått dom än.
Jag har ätit lchf och glutenfritt i ca 7-8 mån. Mår mycket bättre och känner mig otroligt mycket piggare.
Håller tummarna!
Mvh Camilla

Malin Tolwers 7 december, 2015 - 12:44

Jag äger inte en enda av dina böcker tyvärr men följer din blogg och tycker att du är en fantastisk inspirationskälla!
Önskar jag har turen att vinna detta paket till mig själv för att få en kick till få ännu mer tips och recept till en bättre livsstil!
Jag tror att den största vinsten är att man blir piggare!!
Jag håller tummar och tår att du väljer mig! ?

Marlene 7 december, 2015 - 12:42

Jag har din bok ”ät och njut” och började för ett par månader sen att läsa in lite för att förstå tanken och har sedan dess försökt att leva utifrån bokens tips och på min egen känsla. Har ätit efter Viktväktarna innan, men kände till slut att hela mitt liv kretsade kring mat, och inte på ett positivt sätt. Vill slippa räkna och ”tänka” och istället äta naturliga saker och bli mätt. Mättnadskänsla är något som inte varit självklart för mig innan.
Din bok har gjort mig mycket gott (och jag har fått njuta av en massa gott också) och gett mig inspiration. Skulle bli så himla glad över att få ta del av alla dina böcker. En julklapp till mig ?
Tack för allt Du gör!
Vänligen Marléne i Tomelilla

Åsa Olsson 7 december, 2015 - 12:40

Jag har gjort en lång resa med olika slags viktminskningsprojekt och har äntligen funnit något som verkar fungera i längden för mig. Vill också hitta balansen mellan Omega 3 och Omega 6 där jag hoppas hitta lindring för min värk. Jag har däremot dålig fantasi med vad jag ska äta och det vore kanon om jag fick tips genom de fina kokböckerna. Jag tror på LCHF för att det bygger på ren mat fri från tillsatser och konstigheter, kan tänka mig att även äta Paleo, den dag jag känner mig trygg i mitt förhållande till mat, av den anledningen att där ingår mer grönt o frukt än i LCHF vilket jag kan sakna en del dagar.

Åsa Järlström 7 december, 2015 - 12:36

Den 12 november förändrades mitt liv då läkaren berättade för mig att jag har bröstcancer. Jag upptäckte knölen själv då jag är för ung för mammografi.
För att bli frisk snabbare ska jag börja med en mer naturlig kost där jag kan se vad det jag egentligen äter och inte massa snabba kolhydrater som kroppen inte behöver. Så nu kommer dina böcker väl till pass.

Heidi Zerche 7 december, 2015 - 12:33

Trenger litt inspirasjon. Man blir veldig frisk av å spise lavkarbo mat.

Annika Nero 7 december, 2015 - 12:27

Jag önskar mig dina fina böcker till mig själv och min dotter. Två av böckerna har jag redan så de blir julklapp till dottern.
Jag mår så mycket bättre i min kropp med lågkolhydratkost och att man minskar i vikt är ju bara bonus!

Pernilla 7 december, 2015 - 12:26

Hej!
Solklar julklapp till mig själv! Har följt dig och andra förespråkare för socker och glutenfri kost ett par år nu och har levt efter det periodvis. MEN nu behöver jag en spark i baken!! Har släppt efter på tok för mycket 🙁
När jag utesluter gluten och socker så mår jag ju så mycket bättre!!!! Varför, varför är det då sååååå svårt att hålla!!!
Mvh
Pernilla

Maria 7 december, 2015 - 12:24

Hej
Jag hade hättegärna velat vinna dessa böcker till mig själv, det är oftast jag kommer i andra hand. Först ger man barnen. Men detta hade vart en bra julklapp.
Jag önskar jag visste vad detta ger mig och hur man mår, men det är det jag vill lära mig. Har börjat träna så smått så nu är det kosten kvar:)

Birgitta Angelo 7 december, 2015 - 12:24

Hej Åse,
Din blogg har inspirerat mig och ändrat mina kostvanor helt och hållet. Jag känner mig så mycket bättre och hälsosammare och absolut älskar dina recept 🙂
Att vinna bokpaketet, OCH SIGNERAT, skulle vara den PERFEKTA Julklappen till mig! Eftersom jag bor utomlands så är det inte lätt att få tag på dina böcker och så kostar för mycket med frakt.
Att äta glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning gör att jag känner mig mer energisk, är väldigt sällan sjuk plus att jag har gått ner i vikt. Det är bara fördelar och jag känner mig faktiskt yngre!
Tack för all inspiration och underbara recept!
Puss o kram,
Birgitta

Hilde bjørneset 7 december, 2015 - 12:22

Hei.
Jeg er en dame på 49 år som bor i Norge. Jeg har en svensk venninne som ofte gir meg gode resepter fra deg. Nå trenger jeg motivasjon til å endre mitt kosthold og det hadde vært fint å få dine bøker.
Klem fra Hilde

Ida-Maria Nylund 7 december, 2015 - 12:22

1. Jag skulle ge åtminstone 3 böcker i julklapp, men tror att jag skulle behålla 2.0 själv, för den har jag ännu inte 😉
2. Jag VET att lchf lugnar ner min mage, mitt humör, mitt temperament och får mig att må bättre och orka bättre. Paleo har jag börjat intressera mig för den senaste tiden, så 2.0 skulle verkligen ge mera inspiration!

Eva Rosell 7 december, 2015 - 12:20

Hörde din föreläsning i Dubai o både jag o min man blev taggade att utöka vår gluten o mejerifria kost. Skulle sitta Fint med lite ny i spiration. Båda två mår mycket bättre i magen, humöret är lugnare o känner oss fräschare helt enkelt. God jul

Anneli Karlsson 7 december, 2015 - 12:17

Åse, jag behöver inspiration! Böckerna ger mig garanterat det!
Rekommenderad (lchf) kosthållning funkar jättebra för mig som är diabetiker! Det finns ju forskning i ämnet och det visar ju sig göra oss friska och dessutom lite smalare! Det funkar iaf på mig och min mage mår så mycket bättre!
Mvh Anneli

Caroline N 7 december, 2015 - 12:15

1. Min mamma har de senaste 10 åren kämpat med vikten och skulle behöva all inspiration i världen. Detta bokpaket skulle hjälpa henne enormt.
2. Det bästa är att man blir pigg, kroppen mår bra och alla nyttiga ämnen man får i sig. Dessutom hjälper det vid PCO som jag har, vilket är super! Vi äter det hela familjen 🙂

Anna-Carin Björklund 7 december, 2015 - 12:14

Kris!! Ifjol hade jag mycket problem m ond rygg och kunde inte mer än gå små promenader. Äter mer än vad jag gör av med. Dags för en förändring i kost och träning så vinner man mycket. Lågt kalori intag och glutenfritt är gynnsamt för kroppen, själv blir jag svullen och gasig om jag får i mig för mycket.

Linnea 7 december, 2015 - 12:12

Jag behöver pepp och komma igång igen efter en lång period av felsteg!
Lchf, lågkolhydrat och paleo har den positiva inverkan på människor att de blir friskare, gladare och i regel hälsosammare. Det är inte viktemiskningen man ska se utan allt annat. Man ska äta mat man mår bra av!

Tobias Jonsson 7 december, 2015 - 12:11

Hej! Jag vill vinna de signerade böckerna för på den korta tid jag varit i lchf diet så har ditt fb konto inspirerat mig otroligt mycket. Vet att böckerna skulle inspirera mig ännu mer. Efter prövotid på ett drygt halvår så är det just det du säger att kosten känns naturlig och kroppen kommunicerar detta. Mvh Tobias

Cecilia Sandström 7 december, 2015 - 12:07

1. Jag behöver få bukt med min övervikt och mina humörsvägningar. För en vecka blev jag friställd från mitt arbete. Förutom att jag verkligen skulle behöva lite uppmuntran just nu så ser jag detta som ett tillfälle att få tid att ta hand om mig själv på riktigt, från grunden.
2. Nyttan med den kost du förespråkar tror jag är en renare kropp vilket jag hoppas ska leda till ett renare och gladare sinne.

Ida 7 december, 2015 - 12:07

1.Jag behöver inspiration! Har pcos och har provat att äta lchf för nåt år sedan och då fick jag tillbaka min mens som jag inte har haft på 8 år så min kropp svara bra på kosten. Vill så gärna ha fler barn❤️
2. Känner mig mindre uppsvälld och blir inte lika sötsugen. Blir bättre i magen också.

Eleonor 7 december, 2015 - 12:04

Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet? Det räcker med en kort anledning =)
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med ?
3. Gilla gärna och dela detta inlägget om du har Facebook / instagram
Jag skulle så gärna vinna bokpaketet för just nu har jag en mage som mår jätte dåligt. Allt detta för att jag har slarvat med motionen, maten, ätit sånt som jag inte ska äta p.g.a brist på intresse för tillfälligt, stressad, dåligt med pengar. Det jag har hemma är typ bröd och det har jag flest på allt för många dagar. Även en gipsad hand ställde till det då jag inte kunde fixa mat själv och drog mig för att gå på toaletten.
Framför mig på borde har jag just nu ett paket plommon, ett glas katrinplommon juice, dulcolax allt detta för att få igång magen som jag har så ont i 🙁
Det positiva med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning att jag mår bra och framförallt magen mår bra. När jag mår bra mår resten av familjen bra. Tur att mina barn är hos sin pappa så de slipper mig för tillfället. Inte äta mat som gör att jag är förstoppad, som jag är just nu är…suck….

Emelie 7 december, 2015 - 12:02

Jag skulle vilja vinna eftersom att jag helt tappat motivation till att hålla lchf/lågkolhydratskost ? Behöver ny inspiration!
Det bästa med lchf är att jag slipper min ibs, slipper vara sjuk varje vecka och att energin är på topp hela tiden! Hoppas att jag kan hitta tillbaka till det klokt igen ?

Kristina Jonsson 7 december, 2015 - 12:00

1. Jag behöver ta ett nytt grepp om min kost, äter lchf men har tappat styrfart pch fuskar mycket. Behöver strama upp mig själv! En receptsamling kan vara grejen!
2. Det som är bra med lchf är att jag mår så bra när jag följer det mer strikt, attmagen blir lugn, den extra valken är borta från midjan å jag känner mig både nyttig och snygg

Anneli Ivarsson 7 december, 2015 - 11:59

Jag skulle väldigt gärna vilja ha dina böcker! Min yngste son flyttade hemifrån i somras… Efter detta har jag väldigt svårt att motivera mig till matlagning. Tråkigt att laga till sig själv bara… Med hjälp av dina böcker finns det stor chans att inspirationen kommer 🙂
Jag försöker att äta lågkolhydratkost så mycket som möjligt. Har nu i 2 månad avstått från bröd och lider inte av varken svullen mage eller förstoppning 🙂 Försöker även att handla ekologisk frukt och grönsaker, inte nyttigt med all besprutning som inte går att tvätta bort.
Tack för alla lätta och goda recept du delar med dig av!

Gia Liljälv 7 december, 2015 - 11:58

Varför jag skulle vilja vinna: Tappat precis all motivation att äta hälsosamt just nu och skulle behöva den rätta pushen för att komma tillbaka på banan och vad passar då bättre än fyra receptböcker?
Ätit gluten/lågholhydratskost från och till i två år och mår så mycket bättre när jag äter det, slipper må dåligt över vad man äter och man orkar mer och i min mening håller sig mätt längre. Man blir vad man äter.

Marielle Nilsson 7 december, 2015 - 11:58

Jag skulle vilja vinna dessa böcker till min mamma och hennes gubbe. Från att ha haft minimjölk i kylen och varit livrädd för fett så har hon nu gjort en helomvändning och de ska testa LCHF. Dina böcker känns som en fin vägledning på deras resa! Jag tror att det positiva är att kroppen blir mer nöjd och att den på så vis kräver mindre och mindre onyttighetet. Att den blir mätt och nöjer sig!

Yvonne Jagersjö 7 december, 2015 - 11:56

Jag följer dig och dina fantastiska recept, gör en del, men skulle så innerligt gärna ha de samlade i böckerna.
Jag vet att detta är den rätta kosten och känner själv hur kroppen fungerar optimalt med denna kost.
När jag slarvar, för det händer, reagerar kroppen negativt direkt 🙁
Föreläser en del, för jag tror och vet att människor är inte medvetna om hur kosten påverkar oss.
Tack för du delar med dig och hoppas vi ses någon gång 🙂
Kram Yvonne

Annika Troell 7 december, 2015 - 11:53

1: Jag använder så många av dina recept både till vardag och fest men hämtar allt från nätet. Hade varit fint att ha riktiga böcker att bläddra i.
2: För mig har det betytt ett nytt liv sen 8 månader tillbaka! Min diabetes är borta, mitt höga blodtryck är borta, 21 kilo är borta och förblir borta :). Det finns inget eller ingen som kan få mig att tycka att gluten och socker är bra igen, någonsin!
Nu håller jag bara tummarna att jag vinner dina fina böcker.

Mia ripa 7 december, 2015 - 11:51

Efter stora svårigheter att gå ner mina gravidkilon visade det sig att jag har pco, vilket påverkar såväl vikten som mina chanser att bli gravid igen, negativt. Därutöver har jag reumatism och jag tror att nyckeln till en bättre hälsa och till att orka va den bästa mamma jag kan va sitter i LCHF-kosten. Jag har nu kört strikt LCHF i ett par veckor och det funkar bra och att vinna bokpaketet hade gjort mig än mer inspirerad att fortsätta min livsstilsförändring.
Alla hälsovinster som följer med denna typ av kost är det bästa enligt mig! Överflödskilon som försvinner utan att man går runt och är hungrig, att kroppen får ”ren” mat istl för massa tillsatser och att det i förlängningen kommer göra mig personligen till en bättre mamma!

Jonna Ringsby 7 december, 2015 - 11:49

Jag skulle vilja vinna dessa eftersom jag ständigt lånar hem dessa från bibblan, tror snart jag får låneförbud för att jag alltid har dem för länge! Dina böcker är definitivt på min topplista över de bästa lchf-böckerna då du förklara allt så enkelt utan krusiduller med lätta och framförallt fantastiskt goda recept!
Jag tror på lågkolhydratskost eftersom jag själv har ätit det sedan januari, det absolut bästa är att jag aldrig längre behöver oroa mig för blodsockerfall och uppsvälld mage. Till och med min mensvärk(som var outhärdlig tidigare) är mycket bättre! Älskar lchf kombinerat med periodisk fasta!
Ha en fin dag! /Jonna (jonnaslchf)

Sara Kampf 7 december, 2015 - 11:47

1. Jag har länge försökt dra ner på kolhydraterna och använt recept från din blogg. Men det hela skulle vara mycket lättare med recepten samlade på ett ställe, dessutom skulle det se fint ut i kolbokshyllan 😉
2. Jag känner mig mycket piggare på när jag äter glutenfritt och kolhydratssnålt. Sen känns immunförsvaret bättre och magen svulnar inte upp på samma sätt.

christina bargmeyer 7 december, 2015 - 11:43

Efter många försök att gå ner i vikt (väger 120kg) utan att lyckats så har inspirationen från dig gjort att jag precis börjat med LCHF, följer din blogg varje dag och blir så lycklig och glad för att se att du lyckats och du är min största inspirationskälla. Du är BÄST!!
Jag tror att det är en av dom hälsosammaste livstilarna som finns, det är ingen diet utan en livsstil som man enkelt kan leva med. Man får bort så mycket tillsatser och onödigt socker. Man lagar oftast maten från grunden och man vet att man får bra och hälsosam mat.

christina bargmeyer 7 december, 2015 - 11:42

Efter många försök att gå ner i vikt utan att lyckats så har inspirationen från dig gjort att jag precis börjat med LCHF, följer din blogg varje dag och blir så lycklig och glad för att se att du lyckats och du är min största inspirationskälla. Du är BÄST!!
Jag tror att det är en av dom hälsosammaste livstilarna som finns, det är ingen diet utan en livsstil som man enkelt kan leva med. Man får bort så mycket tillsatser och onödigt socker. Man lagar oftast maten från grunden och man vet att man får bra och hälsosam mat.

Theresia Wallden 7 december, 2015 - 11:34

Försöker förändra mitt liv till ett nytt mer helsosamt och behöver hjälp på vägen. Kost, träning och det blir en glad Tessan ?
Det är kosten dom gör oss sjuka och ju renare och sundare vi kan äta ju bättre mår vi, enklare blir det inte ?

Louise 7 december, 2015 - 11:33

Har tagit mod, i samband med att jag fått ork, att faktiskt testa lågkolhydratkost…..och märker att jag mådde mycket bättre! Nu behöver stressen vika av och jag få nytt fokus.
Varför jag vill vinna dina böcker nu lagom till jul är för att hitta nya favoriter till alla högtider samtidigt som jag får ett helt nytt batteri med recept som någon annan sett är bra…både gör mig och resten av min familj..

Jennifer 7 december, 2015 - 11:32

Du har förändrat mitt liv. Därför skulle jag vilja ha dina böcker i bokhyllan.
Allt är naturligt och energi nivån håller sig bra hela dagen. Man blir aldrig sugen på socker när man håller sig till lchf. Detta trots att jag jobbar bland bakverk hela dagarna.
Tack för en fantastisk blogg och alla recept.
Kram Jennifer

Josefin Hjelte 7 december, 2015 - 11:30

För mig handlar paleo om att ha en stabil tillvaro där inte blodsockret åker upp och ner, och framför allt slipper min familj mitt dåliga humör.

~ Maria ~ 7 december, 2015 - 11:28

Jag skulle vilja vinna ditt fina bokpaket då jag tycker du har så sunda, hälsosamma tankar kring det du skriver om, samt vetenskapliga belägg förstås.
Jag är intresserad av att lära mig mer om detta då jag märker stor skillnad på min fina pojke som har npf diagnoser.
När han äter enligt detta mår han bättre både fysiskt och psykiskt. Är lugnare och kan koncentrera sig.
Puss å kram!

Petra Wedenstrand 7 december, 2015 - 11:27

Hej!
1. Jag och min familj behöver av olika hälsoskäl göra förändringar i vår kosthållning. Jag har läst på och tror att LCHF/glutenfritt/paleo kan passa oss alla som handen i lovikkavanten. Därför vill jag gärna vara med och tävla! Det fantastiska bokpaket vore en suverän julklapp till vår familj och vår ”nystart”!
2. Jag tror att man med hjälp av LCHF/glutenfritt/paleo – naturlig ren mat – kan bota och/eller förbättra mängder av sjukdomar och ohälsa. Både fysiska och psykiska, då kropp och själ går hand i hand. Jag tror på närproducerat och lokalodlat för både människor, djur och miljö. I denna generation, och alla kommande. Att lära sig, och sedan sina barn, om hållbar kost och hälsa är en enorm gåva – till alla! Människor som mår gott, gör gott, det är jag säker på.

My 7 december, 2015 - 11:24

Jag behövde ingen av dina böcker.
(Jag har redan alla fyra faktiskt…) Det är min mamma som behöver dom. Hon vet bara inte om det, eller rättare sagt, hon vägrar inse det. Kära mamman är bröstcanceropererad men friskförklarad. Pappa lider emellanåt av sina divertiklar. Ja, mamma lagar maten och pappa byter däck på bilen. Är man 40-talist så är man…
Jag har själv ätit liberal lchf sedan några år tillbaka och mår så mycket bättre. Är lite rädd för allt som livsmedelsproducenterna stoppar i maten och tycker därför om rena ingredienser som ju är grunden i lchf. Att sedan sockersuget är mer kontrollerat är en bonus. En bonus för mig är att humöret är jämnare (Skönt för omgivningen också!). Hämtar ofta recept och inspo från dina böcker.
God jul och tack för uppmärksamheten..
Mvh
My

Alexandra Andersson 7 december, 2015 - 11:24

Hej Åse
1. Jag vet precis varför jag vill vinna ditt bokpaket! Jag har helt nyligen köpt din senaste bok LCHF 2.0. Detta gjorde att jag självklart vill ha dina andra böcker, har skrivit upp dom på min ”saker jag vill ha”-lista! Gör inget att det blir dubbletter av denna bok, för den ger jag då till min mamma som varit aktiv LCHF:are men på senaste åren halkat av banan!
Jag vill lära mig så mycket jag bara kan om lågkolhydratkost eftersom hela min familj behöver det, från dom två av mina fyra barn med diagnos till jag själv som behöver hitta ett hållbart sätt att se på mat och äta till min käraste man som behöver gå ner minimum 20 kg, helst mer, så att jag får behålla honom många år framöver. Vi behöver alla dina kloka ord!!!
2. Den största fördelen är utan tvekan att det är enkelt!!! Att man mår bra, att man blir mätt!!! Jag har ett jättekomplicerat förhållande till mat och jag gör det oftast svårt för mig själv, krånglar till det och mäter och väger. Stressen det föder är förmodligen orsaken till varför det aldrig verkar ge något resultat. Jag hoppas att ditt tänk kring mat ska vara den lösning som passar mig!!!
Tack för allt du redan gör för oss alla där ute..
Kram kram
Alexandra

Jessica 7 december, 2015 - 11:23

1. För att känna mig stark och frisk både i kropp och knopp till min 30 årsdag i februari.
2. Magen mår bättre, blodsockret hålls i fas och man blir mindre trött. Varför ska man sätta kroppen i obalans med massa tillsatser när vi har otroligt mycket bra naturlig mat

Angelica Gustafsson 7 december, 2015 - 11:23

Hej Åse! Du är en enorm förebild och vill vara med att tävla.
1. Jag skulle vilja vinna paketet för att min ekonomi är urusel just nu pga jag är mammaledig. hoppas jag kan vinna dessa böcker för att kunna fördjupa mig i hela denna kosthållning. Jag vill rikta in mig på paelo och tycker det är väldigt svårt att hitta info och tips om det. Hört mkt gott om dina böcker !
2 jag har ont i leder, ont i magen, migrän och är lite överviktig. När jag har testat paelo så mår jag mkt mkt bättre men skulle behöva mer tips. Är trött och sliten. Min kropp lägger av känns de som… Jag är 25 år och 2 barnsmamma. Vill bli stark, pigg utan besvär. En glad mamma som orkar hela dygnet utan att tappa energi och bli grinig. Jag tror stenhårt på paelo! Vill göra de till min livstil men behöver hjälp! HOPPAS jag vinner. Tack för en underbar blogg och instagramkonto. God jul kram!

Sandra Hansen 7 december, 2015 - 11:23

1. Jag vill vinna för att jag älskar dina recept, men som ensamstående till en treåring så räcker inte pengarna till att köpa dina böcker.
2. Det finns många fördelar med lågkolhydratskost. Det bästa för mig är att min migrän och pollenallergi har försvunnit.
Min dotter är så van med naturlig och ren mat att hon spyr om hon äter godis med massa e-nummer och färgämnen. Win-win, då vill hon inte ha godis längre 😉

Filiz Demir 7 december, 2015 - 11:22

Vill vinna då jag är 34 år
Och lider av väldigt högt blodtryck, äter 2 sorters mediciner för det. Vet att om jag lär mig lägga om kosten och äta mer
Hälsosamt så ska mitt blodtryck kunna gå ner, och slippa mediciner.
Mina föräldrar kommer från medelhavsområdet i Mellanöstern och min farmor blev 108 år och levde på bra kost på syrianskt sätt 🙂 . Man tog vad man hade, mest grönsaker och det som
Fanns i naturen.
Hon fortsatte Leva så och många av våra rätter är baserat på grönsaker och grytor . Fortfarande skirar våra föräldrar smöret!!
Hoppas innerligt jag vinner, då jag vill sluta med mediciner och leva länge så min man och barn får
Njuta av god mat baserad
På dina böcker!
Med vänlig hälsning, Filiz Demir

Therese Elvstrand 7 december, 2015 - 11:21

1. Jag skulle gärna vilja vinna detta paket då jag tror att vår familj kan ha stor nytta av dessa böcker. Vår stora tjej (6år) har precis fått diagnosen fetma 🙁 och vi har försökt hjälpa henne i något år själva men misslyckats… och inne på viktkliniken pressar dom fram ”nyttigheten” med mackor och sötningsmedel =aspartam!! Heela min kropp skriker när jag hör detta! Min grundtro ligger i naturlig mat och mat från grunden. Jag har ganska halvlamt försökt mig på lågkolhydratkost men inte riktigt hittat helheten, eller motivationen.
2. Jag kan ju jämföra med mig själv och märka de gånger jag gett mig på detta är att min hunger/sug minskar drastiskt när jag minskar kolhydrater = min blodsockernivå måste ju ligga stabilare. Och med naturlig kost tror jag att alla våra organ mår bättre av, tänker att de kanske inte behöva jobba så hårt för att rena bort alla onödiga kemikalier! Och hela miljön belastas ju mindre av att fler väljer naturligt!!
3. Delar och håller tummarna!!!

UlrikaNynäshamn 7 december, 2015 - 11:19

1. En trött, irriterad, sliten IBS-mage behöver få hjälp. Första steget är taget då magen fått träffa en dietist för att stötta magens ägare. En vinst av kokböcker med recept, inspiration, tips och råd skulle ge ytterligare stöttning på vägen till faktiskt ett bättre liv. 2. Genom att googla, läsa på och fått bra information av dietisten förstår jag att en glutenfri tillvaro kommer att göra min mage gott. Har startat och kommit en bit på väg. 3. Gillar såklart 🙂

Marina Starborg 7 december, 2015 - 11:17

Hej!
1. Jag har börjat med Lchf för 6 veckor sen dels för viktminskning men även för att jag har artros i hela kroppen. Har även fått högt blodtryck pga av att jag rör mig för dåligt…..ond cirkel. Har gått ner ca 6 kg och det känns bättre i kroppen trots att jag kunnat sluta med medicin som jag ätit i ca 15 år. Vore kul att få lite inspiration med nya kokböcker ?
Har just nu dina köttbullar i ugnen och har tänkt göra rödbetssallad och vörtbrödet senare i veckan. Tack för en härlig blogg med många goda recept ?
2. Har läst en hel del om att kolhydrater är en stor bov till många sjukdomar så därför så ville jag prova den kosten.

Tina Lindgren 7 december, 2015 - 11:16

1. Jag har lagat manga av dina recept från bloggen men skulle mer än gärna vilja ha dina underbara recept och bilder I bokform till mig själv I julklapp.
2. Jag började med en lågkolhydrats kost främst för att gå ner I vikt. Efter att ha tappat 10 kilo vill jag fortsätta äta en kost med mindre kolhydrater och mindre socker för att jag mår så bra av det och det finns så mycket gott att välja på.
3. Gillar och delar på Facebook.

Linda 7 december, 2015 - 11:15

Jag skulle gärna vilja vinna för jag behöver en spark i baken för att komma igång med min viktminskning. Har precis varit på 40 årssamtal och fick höra att jag var överviktig?Tror och hoppas att magen också skulle fungera bättre med en lchf kost?

Sara selero 7 december, 2015 - 11:14

1.Jag skulle vilja vinna därför att jag behöver komma till ro i livet, sluta söka kickar i socker och börja ett nytt kapitel.
2. Jag tror det är bra just för att man bli fri från ett beroende av socker bla.

Johanna edvinsson 7 december, 2015 - 11:14

Vilken fantastisk tävling en solig måndagmorgon! Jag kommer inte alls igång med varken mat eller träning nu efter graviditeten, vilket är 6 månader sedan.. Dina böcker hade verkligen hjälpt mig att få tillbaka min kropp och hälsa. Har ätit lchf förr och mår så mycket bättre då det får mig att känna mig lätt, blir aldrig så mätt att jag vill kräka utan mår bra. Kram

Frida 7 december, 2015 - 11:14

Har snart ätit LCHF i 1 år nu.. har aldrig mått så bra som nu. Tyvärr så har de blivit lite ”stopp” i hjärnkontoret och blir ofta samma mat hela tiden. Skulle behöva lite nya å spännande recept. Jag tror att kroppen mår allra bäst av att äta lite kolhydrater. Jag tycker kroppen talar sitt eget språk då man mår toppen på LCHF men inte på massa kolhydrater. De måste väl ändå säga ganska mycket.
Håller tummar och tår.☺
Mvh Frida

Anna Tervakoski 7 december, 2015 - 11:12

Jag skulle vilja vinna bokpaket för jag länge önskat mig böckerna och för att jag vill ha dom med mig till Thailand för att läsa på stranden.
Det som är positiva för mig med Lchf och paleo är att jag mår bättre och är inte svullen runt magen längre. Jag orkar mer när energierna fylls på med rätt bränsle. Ett stort plus är att min IBD sjukdom har hållt sig utan skov nu i snart 1 år ! Och det är tack vare kosten.
Hoppas på vinst 🙂

Karin Åström 7 december, 2015 - 11:11

Jag vill vinna bokpaketet för alla goda recept och kunskap om vad vi stoppar i oss. Jag har två av böckerna redan och vill ge dessa vidare om jag vinner så fler inser hur vi behöver äta för att må bra. Jag har nog lagat mig igenom de flesta recept ur de böcker jag har. Jag har ätit lågkolhydratkost/Paleo i ett halvår. Har inte haft viktproblem men migrän, kroppsliga smärtor och ett ständigt sug efter att stoppa mat i munnen. Jag har fått ett lugn i min kropp, blir mätt av det jag äter, klarare i huvudet, färre migränkänningar mm. Detta är kosten vi är skapade för därför rekommenderar jag alla att gå över till en ren kost utan en massa tillsatser, utan gluten och socker och kanske även utan mejerier, en kost som inte är inflammationshöjande utan tvärt om. Förutom allt positivt jag räknat upp har jag också fått ett stort intresse för att laga mat!

Anette Lindvall 7 december, 2015 - 11:10

Hej!
Älskar dina recept. Har en sjukdom som heter primärt lymfödem och har blivit tipsad om lchf för att minska svullnaden. Vilket den också gjort. -12 kg på vågen får räkna som bonus. Böckerna skulle bli en julklapp till mig själv om jag vann ?

Mathilda 7 december, 2015 - 11:09

Hej! Jag är en tjej på 18 år som för bara några månader sen la om min kost till lchf. Jag har dock under största delen av min livstid tänkt på min kost och för 6 år sedan slutade jag med godis, kakor, chips etc. Jag är ganska strikt och hård mot mig själv. Jag tror detta bokpaketet skulle göra mig gott och hjälpa mig med allt inom vad jag vill lära. Jag är så intresserad och engagerad i kost och träning så att vinna detta vore enormt stort och roligt.
Det positiva med en glutenfri lågkolhydratskost tycker och tror jag är att man som person mår bättre både fysiskt och psykiskt. Nyttigt och näringsrikt för kroppen och knoppen. Det är också ett val av en kost som inte innerhåller en massa onödiga tillsatser. En massa onödiga tillsatser är inte bra för kroppen.
Jag håller tummarna på att just jag ska få vinna detta fantastiskt intressanta paket!

Alicia 7 december, 2015 - 11:09

Hej Åse!
Jag skulle vilja vinna dina böcker och ge dom till mig själv i julklapp. Det blir en perfekt motivation till att börja ett nytt och hälsosamt 2016!
Jag tycker att lågkolhydratskost gör en pigg och alert. Man blir behagligt mätt och man behöver inte äta så mycket för att bli nöjd.
Kram och God Jul!

Maria 7 december, 2015 - 11:08

Vinna dina böcker skulle verkligen vara en guldkant i tillvaron. Är reumatiker sen 3 år tillbaka och känner ju hur BRA jag mår när jag äter lchf. Man faller ju dit ibland och stoppar i sej en massa sötsaker men det svar man får av kroppen gör ju att man har ågren i flera dagar.

Maria Backman 7 december, 2015 - 11:08

1) Jag önskar att jag skulle vinna dina böcker då jag nyligen startat min resa med att lägga om kosten. Jag läser din blogg och hämtar mycket inspiration från dig. Men jag älskar böcker! Känslan att bläddra i den känna doften av boken det är verkligen något speciellt.
2) Min dotter är glutenintolerant så jag lagar speciell mat till henne, men jag är inte så förtjust i dessa alternativa produkter som finns. Tror att hela familjen skulle vinna på att vi la om kosten till mer ”riktig” mat. Inte minst min dotter som trots specialkost väldigt ofta har ont i sin mage.
3) gillar självklart inlägget på FB

Harpa Júníusdóttir 7 december, 2015 - 11:05

Jag vill så jätte gärna få alla dina fina böcker, har kollat i dom på affären och har bestämt att jag skulle köpa när jag kan. Går ner i vigt nu med bland av lchf och 5:2 och det kommer va bra att få hjälp från dina böcker 🙂

Sofia Rönnbacka 7 december, 2015 - 11:05

1. Jag skulle ge böckerna till min kära mor eftersom hon under en längre tid kämpat med att gå ner i vikt och lyckats med lchf dieten. Det känns ibland som att hon saknar inspiration då det kommer till matlagningen och det blir ensidig kost.. Tror hon skulle få mycket hjälp av böckerna!
2. Har själv märkt en stor förändring redan med att lämna bort socker från min diet. Blir mycket piggare, mindre morgontrött och har mera motivation! Skulle gärna lämna bort kolhydrater helt men tidpunkten är inte den rätta just nu, samt att ekonomin inte är så bra..

Hanna Andersson 7 december, 2015 - 11:05

Jag skulle gärna vilja vinna böckerna för att gå en nystart plus att bli kvitt sockerberoende. Jag älskar dina recept och följer dig både på blogg och insta gram.
Det skulle vara bra med kosten på grund av att jag och sambon upptäckt att våra magar mår bättre med mindre spannmål och mer grönt på tallriken.

Sanna 7 december, 2015 - 11:05

Jag började året med högprotein/lågkolhydratkost och gick ner 8 kg på 7 mån. Efter sommaren landade jag tillbaka i gamla vanor. Nu behöver jag få tillbaka inspirationen igeb och dina böcker skulle vara en stor hjälp. Jag tror att lågkalorikost hjälper att hålla sötsuget borta genom att stabilisera blodsockret. Lågkolhydrat, paleo kan i.många fall oxå vara lågkalorikost.
tack för en inspirerande blogg och instagram. Mvh Sanna

Linda 7 december, 2015 - 11:03

1. Jag skulle vilja vinna för att få lite mera inspiration till ny mat och mat som funkar för hela familjen. Har barn med olika diagnoser som ofta kräver specialmat som dock ej är så nyttig så jag vill lära mig nya sätt all laga mat så det blir nyttigare för dom. Tror dom skulle må bra av att få ner socker o gluten mm i sin mat.
2.
Det positiva jag märker är att jag mår bra. Alldrig grinigt för att jag e hungrig mm
O sen så har maken med diabetes gått från 4 sprutor insulin till bara 1 spruta. Helt underbart

Madeleine 7 december, 2015 - 11:02

Jag skulle bara vilja ge min kropp en ärlig chans att få läka inifrån! Efter många år av att misshandla den med socker och onyttigheter!

Sofia Bucht 7 december, 2015 - 11:01

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet?
Jag har precis börjat med lchf och skulle verkligen behöva inspiration och nya recept. Har hittat din blogg men älskar att bläddra i riktiga kokböcker.
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
Jag känner redan efter 3 1/2 vecka att jag mår så mkt bättre. Sockersuget är borta. Jag håller mig mätt länge och går sakta men säkert ner i vikt efter min andra graviditet.

Linda L 7 december, 2015 - 11:01

Jag äter sedan i somras glutenfritt och inriktat mot en blandning av Paleo och LCHF för att min kropp behöver det. Jag har tre autoimmuna sjukdomar och för att hålla dessa under kontroll och få min kropp att må bra äter jag denna kost. Jag vill ta hand om mig själv och leva ett långt och friskt liv. Det här lär mig samtidigt massor om kost och hälsa, vilket är något av det mest intressanta jag vet 😀 Din blogg (och Instagram) är dessutom den mest inspirerande som finns och jag är så glad att jag hittat till den. Att vinna det här bokpaketet vore en dröm för mig som försöker begränsa min skärmtid och istället kan bläddra i fysiska böcker för recept. Jag älskar böcker 😀
Det skulle dessutom vara en kombinerad 30-årspresent och julklapp, kan det vara så mycket härligare?

Emma Olofsson 7 december, 2015 - 11:01

Hej!
Jag vill börja med att tacka för all inspiration du ger och den energi du tillför.
Jag lider av IBS och jag får inte riktigt kontroll på min sjukdom. Jag leder dessutom av stressyndrom och som du vet är det ju så fantastiskt hur hela kroppen hänger ihop och magen blir enormt drabbad av detta.
Jag vet dock att en lågkolhydratkost hjälper mig, men i vissa situationer kan det vara svårt att hålla sig till detta när huvudet inte riktigt hänger med. Lite inspiration från dig skulle helt klart hjälpa! Det skulle självklart även hjälpa min sambo som ofta upplever det problematiskt att laga mat till mig då min mage är känslig.
Jag tycker att en lågkolhydratskost passar alla i olika utsträckning. Det handlar om att anpassa det till sig själv och sin situation. Inga kroppar mår bra av socker i för stora mängder och det vore bra att få fler att förstå att det faktiskt är ett gift för kroppen. Självklart man man låta sina barn få några bitar godis till lördagsmyset, men samtidigt så finns det så otroligt många alternativ. Vi människor måste sluta vara så otroligt lata och istället tänka smart. Det är nog få människor som skulle ge sin 7-åring ett glas vin en lördagkväll, men sockrigt chikladflingor till frukost, en bulle efter maten och en stor påse godis till kvällen.
Det är nog få saker som är bra att överkonsumera och det handlar som sagt att anpassa denna livsstil till sig själv. Balans helt enkelt!
Återigen, tack för din inspiration! 🙂

Anna 7 december, 2015 - 10:57

Jag skulle vilja vinna detta bokpaket för att bli mer motiverad och inspererad till en hälsosammare matlagning och livsstil. Jag har själv provat att dra ner på gluten/kolhydrater och har märkt stor skillnad på mitt mående. Jag blir piggare och slipper bli ” efter lunchen trött”, och känner mig även slankare och mindre svullen.

Michaela Hällbacka 7 december, 2015 - 10:57

1. Behöver nya tips och ider, har ätit lchf i snart 6 år men känner att jag stannat på samma ställe! Är speciellt intresserad av 2.0 boken:) men alla skulle sitta bra att få bli ägare till:) 2. Själv mår jag bäst av att äta lågkolhydratkost, jag mår bra på alls vis, speciellt min mage:) allt fler kommer nog på att med denna kost får man många hälsofördelar. Och då har ni nog kommit mycket längre där i Sverige än här i Finland 🙂

Lotte johansen 7 december, 2015 - 10:57

Hej, jeg ville så gerne vinde disse, jeg bruger mange af dine opskrifter fra nettet, samt din app, leveformer hjælper mig med at komme af med mine kilo, har tabt 20 kg, men mangler stadig 10, så det ville være en ære at eje dine bøger

Caroline Källström 7 december, 2015 - 10:56

1. Har kört lchf sedan november 2104 men har kört fast nu. Är 21 år och fick sådan kick i början av denna kost. Men sedan har inspiration legat på noll de senaste månaderna. Kanske jag kan få en ny kick av lite smarriga recept? För kolhydrater är inget jag kommer återgå till…
2. Det bästa med det är att jag inte får sådan uppsvälld mage av lchf!

Sofia Hjelm 7 december, 2015 - 10:56

1. Jag har hamnat i en svacka och börjat äta mer än en macka. Behöver hjälp att komma tillbaka och finna nya saker att smaka. För jag vet hur bra jag mår när jag mindre kolhydrater i kroppen får. 😉
2. Jag tycker det bästa är att man mår så mycket bättre. Piggare, gladare och mindre sötsugen. Även om min typ 1 diabetes inte kan botas kan jag dra ner ordentligt på insulinet på en lågkolhydratskost vilket är underbart! Ekonomin blir även bättre när man inte jagar socker hela tiden.

Helena Olbrich 7 december, 2015 - 10:56

Hej
Har fastnat helt för dina recept.
Har själv 4 barn, jobbar som varuhuschef på Åhlens, tränar mycket och har en man som jobbar jämt.
Trots det så hinner jag laga god och bra mat tack vare dina recept. De är snabba enkla och fantastiskt goda.
Jag har bara din senaste bok och skulle så gärna vilja ha de andra.
Det jag har märkt med lågkolhydratkosten är att min mage svullnar inte och jag får inte den bubbliga magen jag får av fel kolhydrater.
Håller tummar och tår att jag vinner/Helena

Louise 7 december, 2015 - 10:56

Hej Åsa!
Jag skulle vilja vinna dina böcker för att ge de till min mamma i julklapp. Förra året så fick hon tarmcancer och har klarat sig igenom denna pärs. Nu har hon nyligen gått över till en glutenfri kost och märker att hennes mage mår bättre av det. Jag önskar att hon genom dina böcker kan få inspiration att laga hälsosam glutenfri och god mat samt att det ska hjälpa henne att hålla fast vid och trivas med maten i sitt liv .
Jag tror att lchf/paleo/glutenfri kost och livsstil är viktig för att undvika att skapa inflammation i kroppen och tarmen. Att vi inte behöver vitt mjöl eller vitt socker, det klarar sig våra kroppar bättre utan . Att vi behöver näring från långsammare kolhydrater men också så viktigt samtidigt att maten ska få vara god och njutbar!
Tack och God Jul och Gott Nytt År !
Louise

Susanne Lundberg 7 december, 2015 - 10:56

Den perfekta julklappen till min svärmor! Hon behöver en kickstart med hälsa och viktnedgång efter att pga medicinering gått upp mycket i vikt och som följd av det fått problem med knän och leder. Hon älskar att laga mat och baka och provar alltid massa nya recept! Hon är innovativ och superduktig i köket och jag tror detta skulle vara en fantastisk nystart för vår underbara Ninna som alltid ställer upp för oss och gärna bjuder på 3-rätters så ofta vi vill!
Personligen tycker jag LCHF är det ultimata sättet att behålla mättnad länge och alltid vara pigg och alert! Passar mig perfekt – använder dina recept ofta som inspirationskälla.
Tack för att du finns!

Sara 7 december, 2015 - 10:55

Skulle vara en perfekt julklapp tull mig själv. Ptovade lchf innan jag fick förta barnet och det funkade super bra. Jag gick ner i vikt å mådde allmänt mycket bättre. Nu 6år å 2 barn senare (som resulterat i 30kg viktuppgång/barn) skulle detta bokpaket verkligen ge mig den inspiration som behövs för att jag ska börja må bättre. Som ensamstående student har jag inte riktigt lyckats hitta tiden och orken att googla bland allt som finns på nätet. Så nu håller jag mina tummar å tår ☺

Cecilia Valle 7 december, 2015 - 10:55

Hade varit roligt och vinna dessa för som ny inom LCHF. Plus ett stort fan av er recept som jag testat i veckan. SÅ lite guide på väg hade varit extra roligt med era böcker samt få med hela familjen på detta.
Tack på förhand

Annelie Jonsson 7 december, 2015 - 10:54

Jag önskar ge detta bokpaket till min syster i julklapp då hon har mkt värk o övervikt?
Lågkolhyratskost fri från gluten är enda sättet att låta sin kropp må sitt BÄSTA jag. Det är bara då den kan använda sina resurser fullt ut?

Katarina 7 december, 2015 - 10:53

1. Jag är nybörjare på Lchf och har fått ett bonusbarn med diabetes.
2. Min mage mår redan bättre och jag hoppas kunna bidra till ett stabilare blodsocker.
3. Jag delar gärna, gillar dina recept här. Kesoplättor är en favorit hos bonussonen.

Jenny mårtensson 7 december, 2015 - 10:53

Jag behöver en nytändning då jag tidigare ätit LCHF men tappat det, det senaste året. Gillar också din sunda inställning till LCHF/mat överhuvudtaget!
Jag gillar LCHF för att det inte är komplicerat och för att jag märker att min kropp mår så mycket bättre.
Hoppas på tur! ✊?✊?

Ylva 7 december, 2015 - 10:53

1.Har precis börjat med lchf och behöver inspiration.
2. Jag tror/hoppas att jag kommer bli mindre trött, få mer energi och minskat sug efter sötsaker

L;inda Isaksson 7 december, 2015 - 10:52

Hej Åse!
Som en trogen läsare av din blogg så vore det fantastiskt att få ta del av dina fantastiska böcker. Jag har precis kommit igång med LCHF/Paleo kost igen och skulle behöva lite inspiration.
Fördelarna för mig med att äta LCHF/Paleo är att jag blir nästintill symptomfri från min Reumatism (bechterews). Jag blir piggare, rörligare och mår helt enkelt så bra. Konstigt att kosten kan betyda så mycket men jag är så tacksam för att det fungerar för mig.
Med vänlig hälsning
Linda Isaksson

Hanna karlsson 7 december, 2015 - 10:51

Hej Åse!
1. Jag önskar har har turen att vinna paketet med dina böcker. Du är en sann inspiration och med dina recept har jag lyckats gå ner 19,9 kg. Det går segt (6mån nu) pga stress med c och d-uppsats men snart är jag färdig lärare och kan koncentrera mig på att gå ner resten (25kg). Detta vore en perfekt ”grattis till examen-present”
2. Glutenfrikost (inkl sockerfri) har iallafall hjälpt mig minska mina ibs besvär och min pappa har kunnat minska sin insulin (diabetes).

Catarina Johannisson 7 december, 2015 - 10:51

1. Behöver den ultimata inspirationen som paketet kan ge mig.
2. Ger kroppen den bästa förutsättningen för hälsa

Helena Johansson 7 december, 2015 - 10:50

1. Jag skulle vilja ha böckerna som en nystart till mej själv, efter utmattningsdepression med lång sjukskrivning är jag nu på väg tillbaka med nytt jobb. Behöver dock ändra kosten. Har celiaki o ibs o tror din matfilosofi skulle passa mej fint!
2. För att det är en ren kost utan massa halvfabrikat och tillsatser.
Varma adventskramar/ Helena

Therese Lillsjö 7 december, 2015 - 10:49

Åhhhh…hade varit en underbar julklapp till mig själv då jag har brottats med min kropp och övervikt länge nu…försöker att läsa på så mycket jag kommer över ang lchf, så det hade vart toppen att få läsa dina kokböcker över alla helgerna nu för att få så mycket inspiration som möjligt??? Kramkram Therese

Christina Holgerson 7 december, 2015 - 10:48

Inspiration och nytänk, kunskap och kompetens! Allt är så behövligt för att lyckas och det tror jag att jag hittar i dina böcker.
Jag har ätit lågkolhydrat, glutenfritt och sockerfritt, än så länge, i bara 3 veckor. Vikten har minskat med nästan 6 kilo, men bäst av allt är att min värk i leder och muskler är borta! Fantastiskt!

Eva Lundgren 7 december, 2015 - 10:48

1. För att få mer kött på bena o bevisa för mina vänner att det är bra kosthållning!
2. Klibbar inte igen ådrorna runt om i kroppen! Som vetemjöl mat faktiskt gör!
Mvh
Eva Lundgren
Skolvägen 13 A
77240 Grängesberg

Erika 7 december, 2015 - 10:47

Jag vill gärna vinna då jag precis börjat med lchf! Jag har länge lidit av IBS och märker redan stor skillnad!! Kan gå på stan utan att veta vart alla toaletter är, vilken lycka!
Kram!

Marie eriksson 7 december, 2015 - 10:47

Hejsan
Jag har blivit mycket bättre i min höft och har kunnat börja att träna igen. Och det är jädrans gött.
Kommer inte sluta med detta. Men jag känner att för att motivera mig och min familj så hade det varit bra med lite andra recept.
MarieE

Mia Karlsson 7 december, 2015 - 10:47

Hej,
Jag hoppas på att vinna dessa böcker för min sambos skull. Han blev diagnostiserad med fibromyalgi för några veckor sedan, men vi har misstänkt just den diagnosen i ett par månader och kört lchf sedan dess. Vi har märkt stora förbättringar, och det skulle vara kul att kunna laga lite rolig mat till honom.
Jag kan tyvärr inte mycket om kosten, jag harsom sagt bara märkt de stora förändringarna som skett sedan vi började med lchf; han sover bättre på natten, om känner sig mer rörlig under dagen, vilket jag helt tillskriver kosten. 🙂
Tack för en super blogg!
Kram, Mia

Maria 7 december, 2015 - 10:45

Hej,
Jag skulle vilja vinna bokpaketet för att ge det till min pappa i julklapp. Han har sedan jag varit liten varit sjuk i Crohns, och har nu börjat inse att kosten har en inverkan på hur man mår. Böckerna skulle visa att det är inte ”omöjligt” att lära sig att äta på ett nytt, rätt sätt.
Jag tror att med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning kan man både äta sig friskare, och också minimera riskerna för att insjukna. Finns väl inga argument för att fortsätta äta ”vanlig” västerländsk kost.
Hälsningar
/Maria

al68 7 december, 2015 - 10:39

Åh, detta skulle jag vilja ge min älskade syster i julklapp, då kan hon som jag känna vilken skillnad det är när man äter denna maten. Magen mår så mycket bättre och man känner sig lagom mätt alltid. Jag håller tummarna för mig själv nu, kram kram

Monika Lundqvist 7 december, 2015 - 10:38

1. Känner mig fast i PCOS, ätstörning, eksem, ulcerös kolit och sockerberoende. Skulle verkligen behöva lite pepp och en spark i rätt riktning och har aldrig i hela mitt liv vunnit något. Skulle vara så sjukt kul om det blev jag!
2. Tror att skräpmaten vi äter idag innehåller alldeles för mycket inflammatoriska och beroendeskapande komponenter. Vi behöver komma ur detta hjul och framåt i hälsosamma, lugna vanor med rätt kost. Inte minst för våra barns skull.
Kram 🙂

Elinor 7 december, 2015 - 10:38

Hej!
Har följt din blogg under en tid och blivt peppad och inspirerad till att se över mina matvanor. Jag tror precis som du att vi ska äta så ”ren mat” som möjligt för att må bra. Att utesluta gluten och mejeriprodukter ur kosten är ett omdiskuterat ämne – jag är övertygad om att vi mår bättre utan detta. Jag skulle önska att jag vann dina böcker för att få mera kunskap om matens betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande. Du är ett levande bevis för att dina kunskaper leder till ett sunt liv och hälsa.
Tack underbara du för en superfin blogg…. Ha en fortsatt skön dag.
Elinor

Åsa 7 december, 2015 - 10:30

Jag vill så gärna vinna för att få motivation till att ta tag i maten igen men böcker ligger tyvärr långt utanför min budget.
Hela kroppen mår så mycket bättre utan gluten och sockret. Mage, hjärna och själ längtar efter ett sockerfritt liv, alla utom röde hund. Gissa vem som vinner..?

Zandra Bordi 7 december, 2015 - 10:18

Jag skulle så gärna vilja vinna detta av den enkla anledningen att jag är gravid. Jag har haft en kämpig graviditet med 2 operationen i magen drygt halvvägs in i graviditeten. Har nu ca 12 veckor kvar innan bebisen är här. Är fullkomligt livrädd att bebisen tagit skada av mina akuta operationen samtidigt som jag innerst inne vet att läkarna verkligen tänkte till och gjorde det bästa möjliga för mig och barnet i magen. Jag försöker sköta kosten och allt kring mitt liv till punkt och pricka nu, främst för bebisen skull. Speciellt viktigt efter mina akut operationer!
Dessutom har jag redan 1 av dina böcker (viktminskning med lchf). Vinner jag detta paket så ger jag den vinstboken till min syster som är kraftigt överviktigt. Hon skulle behöva komma på rätt spår med kosten speciellt eftersom hon är ensamstående mamma till en 5-åring. Vill inte att hon för över sin dåliga kosthållning till dottern.
Tycker en bra kosthållning som du förespråkar gagnar mig själv, mitt barn i magen och även miljön som är så viktig att tänka på. Alla mår bra och det är dessutom lätt att följa. Bort med konstgjorda tillsatser som gör att matvaror håller sig ”färska” i 1 år! Huvva!

Linda 7 december, 2015 - 10:17

Jag har fått vårt 3:e barn för 3 månader sen och skulle behöva inspiration för att komma igång och komma i form. Detta skulle vara en riktigt kickstart. Laga mat är roligt men har ingen inspiration just nu.
Känner att kolhydrater inte gillas av min mage. Har ätit lchf tidigare men när jag är gravid skriker kroppen efter bröd o pasta ? så detta skulle passa toppen för mig nu o samtidig få hela familjen att må bättre o äta rätt.
Nu håller jag tummarna på bästa julklappen till mig ?
Tack för en inspirerande blogg o toppenrecept!
Kram

Göran Jansson 7 december, 2015 - 10:13

Varför skulle just jag vinna? förmodligen inte eftersom jag aldrig vinner något, men har för närvarande hamnat i en negativ spiral och kilona bara rasar in, vågen ökar varje dag så jag behöver så mycket pepp och tips som möjligt för att vända detta och är mycket nyfiken på dina böcker.
Tidigare, innan sommaren och innan det vände till negativt, så hade jag fått perfekta värden vad gäller BS, blodfetter etc, jag mådde helt enkelt så bra. Nu har allt vänt åt fel håll.Naturlig och ren mat är så mycket godare.

Kim 7 december, 2015 - 10:10

Hej och tusen tack för din blogg!!
Detta är första gången jag är med och tävlar ?
1. Efter två täta graviditeter försöker jag komma på banan igen med kost och träning men det är svårt med inspirationen så detta bokpaket skulle vara en jättebra julklapp till mig själv ( och hela familjen ?)
2. Jag mår så bra när jag äter lågkolhydratkost. Mitt hunör är på topp, magen är lugn och vikten går sakta men säkert ner.
3. Delar på Instagram
Håller nu tummarna ??
/Kim

Lina 7 december, 2015 - 10:06

Detta skulle verkligen pigga upp nu när jag sitter här, rullstolsbunden av foglossning i väntan på bebis nr 4 i början av mars! Kommer behöva dina böcker till min nystart till våren❤
Det jag känner är mest positivt (förutom den uppenbara fysiska påverkan i form av viktminskning) är att mitt psyke mår så mycket bättre av en ren, naturlig kosthållning- vilket i sin tur ger en mängd positiva effekter: bättre och mer tålmodig mamma, stöttande fru, närvarande vän/syster m.m. Finns där egentligen något negativt??

Gunilla Lundstedt 7 december, 2015 - 10:06

Hej Åse! Jag hittade din blogg i våras och har följt dig sedan dess. Min svärfar blev hastigt sjuk i cancer i mars och jag började läsa och söka information på nätet om hur man kan hindra eller förbättra sina chanser att bli sjuk och bland annat så läste jag mycket om lchf och fann då dig. Jag gillar din blogg och har laddat ner din app och följde under våren lchf och periodisk fasta men givetvis föll det lite under sommaren och under hösten har jag följt i perioder. Det jag tänker på mycket är att jag vill förbättra inte bara min hälsa utan även mina barns, bland annat att minska på socker och vetemjöl samt att få dem att äta mer grönt och röra på sig. Jag vill verkligen vinna dina böcker för att få en skjuts in i nästa år för att förbättra vår hälsa. Jag fyller dessutom 40 år om 13 dagar och skulle bli så glad för böckerna. Önskar dig en fin dag!

Britta Svensson 7 december, 2015 - 10:04

Har levt med LCHF kost i ca 6år och mår så bra av detta.
Skulle vara roligt med lite nya tankar om det
Jag har själv blivit av med min typ 2 diabetes och gått ner ca 25 kg.
Fått mycket bättre sömn.

Sandra 7 december, 2015 - 10:00

1. Varför skulle just du vilja vinna bokpaketet? Det räcker med en kort anledning =)
Jag har ätit lågkolhydrat kost och glutenfritt i över ett år och märker att min mage mår bättre av denna kost. Magen är mindre uppblåst och jag vågar mig på att testa nya matprodukter som jag aldrig skulle annars ha gjort om det inte vore för LCHF.
2. Vad tycker eller vad tror du är positivt med en glutenfri lågkolhydratkost/paleolitisk, naturlig kosthållning?
Att slippa tillsatt socker framför allt, mindre tillsatser och veta att det du köper och stoppar i dig är bra och naturlig mat.

Evelina 7 december, 2015 - 09:50

Jag är super nyfiken på att lära mig mer om detta sätt att äta, tror min kropp skulle behöva det eller kanske läggas in på ”socker avvänjningshem” =) Värsta lyxen att vinna alla fyra böcker, så får man ju precis ALL info man behöver. Jag skulle till och med kunna tänka mig att dela med mig till mamma och svärmor eller nja kanske låna ut böcker till dom 😉 Håller tummar och tår för mig och min kropp!!

Maria 7 december, 2015 - 09:48

Du är här: Hem / Tävlingar pågående / TÄVLING: Signerat bokpaket av Åse Falkman Fredrikson
TÄVLING: Signerat bokpaket av Åse Falkman Fredrikson
7 december, 2015 kl. 08:27 av Åse 41 kommentarer
God morgon raringar!
En ny vecka, en ny dag! Alla möjligheter att göra val vi mår bra av, eller hur!?
Själv ska jag kickstarta veckan med frukost ute med en kär vän, en bra start! ?
Nu var det länge sedan jag tävlade ut mina böcker! Och för första gången kan ni vinnaalla fyra!
Den perfekta julklappen till någon ni tycker om kanske?
För att vara med och tävla:
1. Vi har tre döttrar varar två har flyttat till varsin studieort. Varje gång de är hemma hos oss serverar jag något morgonmål från dina böcker. Till en av döttrarna har jag köpt din senaste bok men jag har två kvar som behöver vägledning!
2. Jag mår så väldigt mycket bättre!! Skillnaden är enorm! Vår yngsta ( 18 år) har också märkt skillnaden. Vi är inte längre sjuka i magen och uppsvällda. Jag har i över 20 år kämpat med min mage och har nu ÄNTLIGEN med din hjälp fattat vad man ska undvika. Tack för all din inspiration! Du är bäst!

Lena Fahlström 7 december, 2015 - 09:46

Hej.
Jag har precis upptäckt LCHF. Spännande men svårt att bryta ovanor. Jag behöver veta o lära mig mer. Hittat många intressanta grupper på fb.
Mitt sug efter att äta hela tiden är borta efter kort tid, ca 2 veckor.
Nu är det huvudet som ska fatta vad jag håller på med 🙂
Kram Lena

Katarina L Hedenquist 7 december, 2015 - 09:46

1. Jag skulle vilja vinna dessa böcker då jag behöver en skjuts till en sund och nyttig viktminskning!
2. Naturlig och lagad mat från grunden.

Elisabeth Layza Hällås 7 december, 2015 - 09:45

1. Jag har bara din sista och vill gärna komplettera biblioteket med de andra! 2.0 – den jag har – ger jag gärna bort till någon god vän. Dina recept är enkla och otroligt inspirerande! Du gör att det är roligt att hålla ut och fortsätta med denna livsstil. 56kg-recepten är bäst!
2. Jag känner mig nöjd, glad och balanserad med denna kost. Jag tror att vetemjölet som finns idag är ganska så ”livsfarligt” och att lära sig baka och laga mat utan gluten gör att jag blir uppfinningsrik och påhittig. Jag lär mig läsa noga på innehållsförteckningar på matvaror och har blivit mycket mer kostmedveten och blir sur över hur mycket det fuskas inom livsmedelsindustrin. Om jag någon gång äter frukt är det enbart ekologisk sådan som duger! Och köttet helst ekologiskt, närproducerat och gräsbetande.
Vem vill få i sig gifter och penicillin och annat dumt via maten!
3. Självklart!

Caroline 7 december, 2015 - 09:43

1. Jag tycker dina böcker kompletterar varandra så bra, älskar dina recept här på bloggen och det skulle vara grymt att ha dina recept samlade
2. Jag har fått IBS och märker att min mage mår bättre av att äta naturligt

Sofi Käller 7 december, 2015 - 09:41

1. Jag skulle vilja vinna bokpaketet som en perfekt julklapp till mig själv. Det är kanske det som behövs för att jag ska lyckas med mitt lchf-liv där viktminskningen har helt stannat av och jag är oförmögen att komma vidare.
2. För mig är den största fördelen att jag slutar nästan helt småäta när jag äter lchf- kost.

Mirjam Jansson 7 december, 2015 - 09:39

Jag följt dig i många år ….
Och hoppas på att Jag ☺️ Böckerna får
Tror man skulle må så mycket bättre !!!
Märker själv att jag mår så bra om jag hoppar över bröd ( får oftast ont i magen )
Och allt det vita …
Vill så gärna ta tag i detta och hoppas på att få god hjälp och bra start med dina böcker

Elisabeth Gistavsson 7 december, 2015 - 09:38

Skulle vara perfekt och vinna så jag kan ge som julklapp till en vän som precis börjat med denna kosten.
Kosten är bra för man mår sååååå mycket bättre av den.
Ha en trevlig dag!

Johanna 7 december, 2015 - 09:33

Hej Åse, jag skulle verkligen vilja vinna då jag är rätt ny (3 mån snart på LCHF) och vill lära mig mer och utforska både Paleo men främst just nu LCHF. Du är en stor inspiration och jag skulle bli överlycklig för mer inspiration i bokform. Helt ärligt skulle jag behålla alla själv, för jag känner att för en gångs skull vill jag unna mig själv något fantastiskt. Jag börjar ju faktiskt tycka om mig själv igen.
Min kropp mådde genast bättre när jag lade om helt till LCHF. Jag har inte tappat ett enda av mina ”massa” överkilon (troligtvis på grund av stress) men jag mår bättre i kroppen. Fördelen med lågkolhydratkost tycker jag är att jag inte är sugen på sött eller på att småäta, mitt blodsocker är jämt. Mitt humör är bättre och maten jag lagar är både godare och har mer kärlek i sig.
Tack för en fin, inspirerande och matnyttig blogg!
/Johanna

Irene Holmqvist 7 december, 2015 - 09:33

Godmorgon från soliga Mariestad.
Att få öppna den stora brevlådan och finna ett paket från dig,
vilken överraskning, då har du gjort min vecka till ett lyckorus.
Lejon gillar ju överraskningar, god mat och dryck och livet.
? Hälsningar från Irene H

Carina Dahlin 7 december, 2015 - 09:32

Fick en propp i lungan för 1 mån sen o MÅSTE gå ner ca 25 kg! Eftersom jag nästan jämt har ont o är uppsvälld i magen o känner mig allmänt nere..mår inte bra…så hoppas jag på att den här kosten kunde hjälpa mig! Kram <3

Sophie 7 december, 2015 - 09:31

Hej!
Jag vill vinna bokpaketet för att dels kunna bli inspirerad i min egen matlagning efter en svacka som fått mig att bli sjuk i ett sockerberoende igen men också för att lättare kunna övertyga/inspirera min mamma samt min svärmor som båda har diabetes att börja äta en kost som kan läka dem naturligt.
Jag tror absolut att en naturlig Lågkolhydratkost är det bästa för oss, speciellt om vi är sjuka, då jag själv märkt stora, positiva skillnader för min psykiska ohälsa. Dessutom hjälper det oss att ta tillbaka kontrollen över våra liv, att inte vara slav under sockret osv.
Jag har gillat och delat inlägget på fb, tack för en bra blogg!

Louise Hansson 7 december, 2015 - 09:31

Jag skulle vilja ge min dotter dessa böcker så jag får ha mina ifred. Har ätit Lchf i många år och är övertygad att det har en positiv inverkan mot en massa åkommor, bl.a. Depression som min dotter lider av. Hon mår mycket bättre när hon äter efter lchf så hade varit en perfekt gåva till henne?
God jul?

Nadia 7 december, 2015 - 09:30

1 jag skulle vilja vinna till mig själv. Efter två graviditeter under tre år och en gastic bypass för fyra år sedan och då fått gått upp igen behöver jag en nystart en ny kick för hälsan. Jag vill finnas kvar för mina barns skull och kunna leka med dem och ge dem ett aktivt liv.
2 genom att äta glutenfritt/paleoinspirerad kost tror jag främst att magen och tarmen mår bra. De får inte lika stora påfrestningar och kan ta upl näringsämnen bättre. För mig som haft ett missbruk av främst mackor skulle det vara bra med extra kunskap hur det påverkar kroppen och framförallt recept och tips för att kunna ta mig vidare. Min gbp är bara ett verktyg men jag är fortfarande fast i jojobantandets kunskaper och behöver en livsstilsförändring.

Rebecca Jägerhäll 7 december, 2015 - 09:25

Jag skulle vilja vinna ditt bokpaket för att få ännu mera inspiration att fortsätta ha en kosthållning enl LCHF, mer inspiration än vad jag redan får från din blogg.
Fördelarna med LCHF för mig är att jag gått ner några kilon, men framför allt att jag inte längre är svullen om min mage, har aldrig ont i magen längre, samlar på mig mindre vätska än tidigare, håller mig mätt hela dagen, känner inget sug mellan måltiderna, bättre humör, mindre huvudvärk och sover bättre. 🙂

Agneta Göttrik Egsten 7 december, 2015 - 09:20

Åse… du kanske känner igen mitt namn….vi var FB vänner .men du fick rensa bort…..jag fick så mycket hjälp….
Fick RA och PA 2006…cortison…relifex.. tramadol…methotrexate cellgift…morfin…Lyrica tar nervsmärta….. detta resulterade i Läkemedelsförgiftning….julen 2013 var jag övertygad om att inte överleva ett nytt år….kom i kontakt med Anders Sultan ….så började jag ta MSM och KS.. och ändrade kosten efter dina böcker och även Annas….Ni blev mina livlinor… efter 6 månader blev jag MEDICINFRI…jag besöker min biopar Monika .Hälsomedveten i Laholm.som arbetar med kinesiologi….och sakta men säkert återvänder jag till livet….jag stöttar och hjälper andra som övermedicinerar …..och har då lånat ut era böcker …vilket gett resultatet att jag inte alltid fått dem tillbaka… besviken…
Jag har varit med i ngn grupp för reumatiker där jag skrivit om min medicinska resa…som ovan… då har jag blivit borttagen…Jag blir mörkrädd när jag ser att alternativa möjligheter att bli medicinfri mörkas starkt…och jag får en obehagskänsla när jag ser vad dessa stackars reumatiker stoppar i sig i medicinväg…vi dör inte av våra sjukdomar vi dör av mediciner och dess biverkningar…
Jag har nu vikten att jobba med …Lyrica gav mig extra 17 kg… det blev en hormonstörning som jag fått göra en cellrensning för och LCHF gör nu nytta äntligen…skulle bli så glad att få böckerna så jag kan släppa besvikelsen över de som utnyttjat min välvilja…KRAM OCH TACK…..av hela mitt hjärta <3 /Agneta Göttrik Egsten

Sandra Dudley 7 december, 2015 - 09:18

Hej Åse!
Jag har under hela mitt liv haft kramper i magen och återkommande kraftiga diarréer. Jag har alltid trott att detta var en del av mig. I juli 2015 började jag med lågkolhydratkost och uteslöt gluten. Sedan dess har mina magbesvär i princip försvunnit. Jag kommer aldrig att ändra tillbaka min kost till ”vanlig” kost igen. Jag skulle behöva lite mer inspiration i min matlagning och därför önskar jag mig dina kokböcker. Jag skulle bli själaglad om jag vann då jag tidigare bläddrat i dessa böcker men inte äger dem.
Tack och God jul

Malin Wikholm 7 december, 2015 - 09:17

1. Det är en fantastisk bok samling med så mycket kunskap och inspiration som jag behöver för att lyckas.
2. Jag mår så mycket bättre. Inflammationen i lederna svullnaden i kroppen och tröttheten försvinner.

Ewa Niklasson 7 december, 2015 - 09:17

Hej Åse .jag har nu under ett års tid andvänt mig av dina böcker och app. Det har varit en underbar resa och haft mycket glädje av att följa dig även på instagram. Rekommenderar ofta dina böcker till andra som är intresserade av att äta bra. Nu skulle det vara underbart att vinna dessa böcker.Eftersom jag själv har dom skulle jag ge bort dom i julklapp till mina fyra vuxna barn som alla äter lågkolhydratkost.?? tack på förhand och önskar dig en fin Jul. ?

Viktoria 7 december, 2015 - 09:16

1,jag vill gärna vilja vinna detta bokset för du är den största inspirations källa för mig sen jag började äta lchf för fyra år sen.Jag vet inget recept som jag misslyckat med och allt är så goootttt…….
2,jag väljer att uteslutagluten ur min kost för jag blir piggare,magen är lugnare och min blodsockernivå håller sig i schack.fördelarna är många
3,gillat och delat

Maria Eriksson 7 december, 2015 - 09:15

Om jag vann böckerna skulle jag ge dem till min mamma som har diabetes. Hon behöver inspiration och recept för att hålla sig till lågkolhydratkost och inte falla tillbaka i dåliga vanor. Det som för mig varit positivt med glutenfri lågkolhydratkost är att psoriasisen blivit helt bra! Tack för inspiration!

Nina Jansson 7 december, 2015 - 09:14

Har följt dig och dina goda recept från start. Har ätit antidepressivt halva mitt liv..men har varit utan ett halvår nu. Mår så bra utan socker mjöl men kämpar varje dag med sockerberoendet. ☺

Madelene 7 december, 2015 - 09:13

Dina böcker vore den perfekta julklappen!
Har med hjälp av LCHF-kost ( många av recepten och inspirationen kommer från dig! ) och träning hittills gått ner 24 kg!
Fördelen med detta levnadssätt är många men kort beskrivit mår jag så mycket bättre både fysiskt och psykiskt ( viktnedgång, piggare, inte lika hungrig, bättre värden, inte uppkörd och strulig mage, glad, bättre självkänsla m.m ).
Har hamnat på en viktplatå nu ( vill ta ca 10 kg till ). Tänker inte dra någon snyfthistoria men har haft en väldigt tuff höst med många tråkigheter i familjen och därför känt av en negativ stress. Är rädd att det är den som gör att viktnedgången stannat av lite nu! Därför vore dina böcker den extra kicken och nya inspirationen jag behöver just nu!
God Jul!
Med vänlig hälsning,
Madelene

Olivera Jönsson 7 december, 2015 - 09:02

1. Jag tycker att jag ska vinna bökerna för att sen den 4 juli så har jag lyckats att gå ner hela 17 kilo. Med hjälp av bla din hemsida. Och så slipper jag låna bökerna på biblan hela tiden . ☺.
2. Jag mår så mycket bättre nu nästa inte alls huvudvärk aldrig svullen om magen och min rosasia är helt borta .
Tro mej jag rekommendera alla att äta så här att de bara skulle behöva ta 38 år och massa jojo bantning innan jag hitta rätt de är ju synd . ☺??
3. Delar så klart.
Kramis Olivera ?

Sara H 7 december, 2015 - 09:01

Hej detta pris vill jag vinna till mig själv . Jag skulle behövas gå ner några kilon. Efter att jag har haft gips i tre månader på min fot efter en kraftig opration. Så dessa böcker skulle jag använda flitigt varje dag om jag vinner.

Cecilia Torstensson 7 december, 2015 - 09:00

Du har väck mitt intresse för bra mat;)) skulle vara så intressant att få läsa dina böcker, då lchf är helt nytt för mig.?
Känns som att denna kosthållning verkar bra för kroppen, bra mat på bra råvaror, o allt socker som vi får i oss kan väl aldrig vara bra..
å går man ned i vikt så är det ju en underbar bonus:))
Tack för en inpirerande blogg Mvh Cecilia

Sara H 7 december, 2015 - 09:00

Hej detta pris vill jag vinna till mig själv . Jag skulle behövas gå ner några mer kilon. Efter att jag har haft gips i tre månader på min fot efter en kraftig opration. Så dessa böcker skulle jag använda flitigt varje dag om jag vinner.

Åsa Svensson 7 december, 2015 - 09:00

Hej,
Vill så gärna vinna detta bokpaket.
Önskar mig en ny inspiration och nya idéer till olika matrecept inför 2016. Jag är trött på att vara en slav till för mycket kolhydrater. Nystart till hela familjen.
Det positiva är att magen mår så mycket bättre och då blir jag en bättre helhet. Energin och orken tror jag kommer och öka avsevärt. Blir jag gladare kan jag förmedla mer till min omgivning.
Kram Åsa

Maria 7 december, 2015 - 08:59

1. Dina böcker har jag läst & använt så att en del snart är dags att byta ut (slitna) och vad passar bättre än en ny omgång signerade böcker till just mig?
2. Jag äter glutenfritt sedan 17/2 och min mage mår så bra av det. Mindre svullen & inget buller samt enklare att gå ner i vikt är bonus för mig sedan jag slutade med gluten på grund av sköldkörtelproblem.

Karin Dahllöf 7 december, 2015 - 08:59

Jag vill gärna vinna detta paket för att dela med mig till min syster. Hade varit en perfekt julklapp så jag kan dela med mig om vad just Åse har lärt mig under 2 1/2 år som jag ätit glutenfritt. Eftersom jag efter det kostvalet mår mycket bättre och magen äntligen mår bra och jag sällan blir sjuk numera.

Bibbi Widengren 7 december, 2015 - 08:59

Behöver ändra min livsstil då övervikt bidragit till hjärtproblem, älskar dina recept på bloggen!
Gillat och delat!

Annika 7 december, 2015 - 08:58

Hej,
Jag skulle gärna vilja vinna böckerna för att få inspiration till en nystart 2016 där jag äter hälsosamt och tränar mer.
Det positiva med en glutenfri och även helst sockerfri livsstil är att man blir pigg, stark och får bättre immunförsvar.
Med vänlig hälsning,
Annika Lemming
Samuel Bagges väg 21
443 32 Lerum

Elisabeth Lundin 7 december, 2015 - 08:57

Hej❤️ Jag började med LCHF i början av juli 2015 och gick ner 9 kg på 6 veckor. Jag mår bättre än någonsin av detta och självförtroendet blev bättre. Min stora last har alltid varit bakverk av alla de slag och nu de senaste veckorna har jag haft svårt att låta bli dessa. Jag har hittat min inspiration via webben hittills och har inga böcker om LCHF. När jag såg ditt fina och säkert inspirerande bokpaket så tänkte jag vara med och tävla. Jag behöver ny inspiration för att nå mina mål med ändrad kosthållning och även för övriga familjen. Nu håller jag tummarna till att jag vinner bästa julklappen. Jag önskar dig med en God och hälsosam Jul. Hälsningar Elisabeth ❤️

Carina lindholm 7 december, 2015 - 08:56

Kort och gott, precis som dina recept!
Gillar dina enkla smakfulla men nyttiga recept. Hittar alltid inspiration i de böcker jag redan har eller på din blogg! Me like!

Jessica Wistasäng 7 december, 2015 - 08:53

Har kört lchf-kost i två år nu och behöver lite ny inspiration så även maken kan få en ny kickstart och kommer tillbaka till lchf-kosten ?
Det bästa med lchf är att man slipper blodsockerfallen och blir inte grinig och behöver mat nu!

Cecilia Renemar 7 december, 2015 - 08:49

En perfekt julklapp till någon jag tycker om….. jag tycker om mig själv 🙂
Men jag skulle allt behöva lite mer inspiration och nytändning, det vet jag att dina böcker kan ge.

Maria Lissvall 7 december, 2015 - 08:48

Åse! ?
Efter år av ibs och ohälsosam stress, av socker och mjöl, av vilsenhet och frustration har jag nu hittat en väg som leder mig rätt. Min mage blir allt bättre och jag har hittat glädjen i mat igen. Jag läser alla dina inlägg och känner att jag funnit en livsguide, en inspiratör, en vän!
Å vad jag skulle älska att vinna dina böcker! Inte för att ge till någon annan – jag vill ge dem till mig själv! (Och kanske låna ut dem till min mamma ?)
Kramar, Maria

Therése Rapp 7 december, 2015 - 08:42

1. Har ätit enligt Lchf en tid. Min syster ska gifta sig i augusti och jag ska vara hennes tärna. Jag har precis ”fått med henne på tåget” och det skulle vara perfekt för oss båda med lite extra inspiration! Vill ju att min syster ska känna sig som världens vackraste på hennes stora dag <3
2. Jag har märkt att jag över lag mår mycket bättre och är piggare samt har mer ork. Magen mår betydligt bättre och känns inte uppblåst. Dessutom får man fantastiska träningsresultat!

Pia 7 december, 2015 - 08:41

1. LCHF böcker kan man inte få för mycket av
2. Naturlig kost håller oss friska

Anna-Lena Carlsson 7 december, 2015 - 08:41

Hej jag mår inte bra av gluten. Mjölk produkter. Jag försöker byta livstid. Och behöver gå jer i vikt. Kanske detta är något för mig. Jag väger 75kg och är 160 lång. 57 år och arbetar som undersköterska. Försöker tränaren del. Dansar två gånger i veckan. Hoppas på att vinna?

Tina myrström 7 december, 2015 - 08:40

1. Ge den till mig själv så jag inte ”ramlar dit så ofta
2.jag har diabetes typ 2 och mina värden är nästintill perfekta när jag äter på detta sätt, ssk tycker det är fantastiskt. ?

Malin Ström 7 december, 2015 - 08:40

1. Jag vill vinna böckerna för att jag tycker att du har en sund inställning till ”livet”. Framförallt maten men även hela livsstilen. Sen gör du att det ser så enkelt ut (vilket jag vet att det inte alltid är) och det inspirerar.
2. För mig som är glutenintolerant – är det ett måste att äta glutenfritt. Men jag tror att alla skulle må så mycket bättre av att äta mindre gluten/stärkelse/socker och tillsatser. Jag tror att lite någongång är förmodligen inte farligt – men helt ärligt är det ”coctaileffekten” och mängderna vi får i oss som är oroväckande. Det Paleolitiska gillar jag då jag har svårt att släppa frukten och som jag tror trots sin fruktos inte är så dåligt för oss i lagom mängd. (Sen kan man ju se det som det lilla extra och istället för godis..)
3. Såklart! 🙂
Ha en fin måndag!
//Malin

Anna-Karin Näslund 7 december, 2015 - 08:39

Jag har börjat äta lågkolhydratkost sen ett par månader tillbaka. Jag älskar att laga mat så att bara äta en fisk-/köttbit och någon grönsak är inte aktuellt. Jag måste skapa rätter för att må bra. Dina recept på nätet är en stor inspirationskälla för mig och jag skulle älska att använda dina böcker som inspiration!
För mig, som har IBS, har detta sättet att äta förändrat mitt liv! Magen är lugn, glad och ”platt” (nåja, är överviktigt så inte bildligt platt…). Dessutom går jag stadigt och långsamt ner i vikt, vilket är fantastiskt!

Lena Alm 7 december, 2015 - 08:37

I vårt träningsteam bestående av 4 medelålderkvinnor som börjat ett nytt liv skulle det behövas lite mer kunskap kring kost så detta vore en perfekt julklapp för oss.
Vi provar denna kost men har lite svårt att hitta motivering och recept.

Hanna 7 december, 2015 - 08:37

Vill så gärna vinna dessa böcker till mig och min mamma. Jag behöver verkligen börja tänka om efter en graviditet som slutat med många extra kilon. Vore perfekt om jag och mamma kunde peppa varandra till ett nytt hälsosammare liv!!

Malin Chronquist 7 december, 2015 - 08:35

1. Kan behöva en rejäl kickstart
2. Tror att vi som familj hade mått bra av att försöka äta mer naturligt.

Kristina Söderlund 7 december, 2015 - 08:35

Efter en tid med cancer och annat är det dags att minska vikten igen.
En dröm är att kunna använda alla mina fina kläder igen, men just nu är de för små.
Jag tror att min kropp skulle må bra av att prova på glutenfritt för att få ordning på mage och leder.

Helena Pettersson 7 december, 2015 - 08:35

Åh vad jag önskar att det blir jag som får vinna dina böcker! Jag försöker äta LCHF/Paleo men lyckas sisådär… Faller tillbaks i samma gamla fällor efter ett tag. Jag vet ju att hela jag och hela min kropp mår så mycket bättre och blir så mycket piggare när jag äter ”rätt”; dvs kolhydratlåg kost och helst glutenfritt. Såklart att jag delar ditt inlägg både på Facebook och Instagram! Hälsningar //Helena

Tove Olsson 7 december, 2015 - 08:34

1. Skulle behöva lite ny inspiration och tycker du har en väldigt sund inställning till kost jämfört med många andra LCHF förespråkare.
2. Tycker att just uteslutande av för mkt gluten och laktos brukar ha en positiv inverkan på magen och svullnadskänslan i kroppen.

Kommentarer är stängda