TÄVLING – Cantadou

22 mars, 2012

Dags för en liten tävling!!! Kul va!??

Posta ert favoritrecept med Cantadou här i kommentarsfältet (inte via mail eller på facebook!)
Tävlingen pågår till söndagen den 25/3 och vinsten är 10 valfria cantadou!

Mitt favoritrecept med Cantadou är ju detta, berätta nu ert!! =)

 

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


59 kommentarer

VINNARE – Cantadou 25 mars, 2012 - 15:59

[…] läskas i munnen på mig när jag läser alla era smaskiga recept!! Det är ett flertal som jag ska prova!! =) […]

Svara
Kyckling med krämig vitlök och baconsås 25 mars, 2012 - 14:36

[…] goda Cantadourecept här så jag tog sonika det sista som hade ramlat in, för det lät så gott! Tack! Det blev otroligt […]

Svara
Karin 25 mars, 2012 - 13:19

En av våra stående favoriter såhär på vårkanten är att ta parmaskinka eller en riktigt god salami och lägga några skivor omlott. Bred på Cantadou vitlöksost och lägg på 3-4 hastigt smörstekta sparrisar. Linda ihop till en rulle och njuuuuuut!

Svara
Maria 25 mars, 2012 - 11:14

*2 förp. Cantadou Vitlök
1 burk crem fraice alt grädde
2-3 paket becon
1-2 röd paprika
färska championer

skär beconen i bitar och stek, skiva championerna och stek, lägg i i en kastrull. blanda i catadu vitlök och crem fraice eller grädde. sen i med fin hackade paprikan. och servera med pasta.

Svara
Susanne - Lätta och Goda recept 25 mars, 2012 - 11:10

Hej Åse,
cantadouost är väldigt gott att använda i matlagning.

Här är ett av mina favoritrecept; http://lattaochgodarecept.blogspot.se/2011/03/flaskfile-med-cantadou-vitlok.html

KRAM Susanne

Svara
Anna L 25 mars, 2012 - 09:55

Här kommer mitt favoritrecept

4 kycklingfiléer
Soltorkade tomater, efter smak
100 g smör
1 msk senap
2 msk soja
1 burk Cantadou vitlök och örter,
2 dl grädde

Stek kycklingen i 175 grader i 20 min. Skär den sedan i bitar och lägg i en ugnsform. Strö över soltorkade tomater som du delat i bitar.

Smält smöret och blanda det med senap, soja, ost och grädde. Häll såsten över kycklingen och låt stå minst 2 timmar, gärna över natten.

Ställ formen i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
Servera med ris eller pasta.

Svara
Fröken Nilsson 25 mars, 2012 - 05:52

Min favvo är superenkel!!
Här kommer ”min” sås
1 burk cantadou 4 peppar kokas ihop men 2-4 dl grädde.
Låt småputtra till den konsistens du vill ha, KLART!!

Det bästa är att det går att byta smak väääldigt enkelt (ja kanske inte på den färdiga såsen men) bara byt smak på cantadou!!

Svara
Amanda 24 mars, 2012 - 21:19

Detta kommer låta helhemskt – men smördegsinbakade kycklingfileer med Cantadouost inuti är ljuvligt tillsammans med en fräsch grönsallad! Galet onyttigt – men fantastiskt gott!

Svara
Katja Själander 24 mars, 2012 - 19:58

Här kommer mitt Cantadou recept på risoni med vitlöks Cantadou. Mycket enkelt men väldigt uppskattad av mina 4 barn. Rätten används som tillbehör rill ugnstekt lax eller stekta kycklingfiléer.

Beräknat för 4 – 5 personer
1 paket risoni (Barilla t ex)
1 kycklingbuljongtärnig
1 pkt Cantadou vitlök

Koka upp vatten med buljongtärning i en stor katsrull. Koka risoni enligt anvisningar men spara 1,5 dl buljongen från pastan. Blanda ihop risoni, buljongen och 1 paket Cantadou vitlök. Servera till lax eller kyckling.

Svara
Amanda Bach 24 mars, 2012 - 19:10

Ta 400g färs, stek detoch tillsätt Cantadou med vitlök. Man får en krämig och smakrik köttfärssås, gudomligt gott! Bara att tillsätta spaghetti och middagen är fixad

Svara
Annika 24 mars, 2012 - 17:45

I dag lagar jag ”Kycklinggratäng med Cantadou-vitlök och olja”

Jag tog 4 kycklingfilèer (färska) och la i en ugnsform. Salta och peppra. På dem sedan en sås som jag gjort av creme fraichè, grädde, Cantadou, salt och pepper. (kokade upp på spisen först) Sedan smulade jag över en bit gorgonzolaost och in i ugnen.

När kycklingen sedan är nästan färdig strör jag över knaperstekt bacon och cocktailtomater, och låter det gotta ihop sig en liten stund i ugnen.

Till detta en blandad sallad och broccolimos.

Nom, nom… (eller var det nu är du brukar säga.. :-))

Svara
Idha 24 mars, 2012 - 16:49

Blanda lika delar Cantadou (t ex vitlök och örter) och Creme Fraiche. Bred röran över lättkokt broccoli. På med nån god ost, typ WB, och gratinera i ugnen

= godaste broccoligratängen!

Svara
Marias cupcakes 24 mars, 2012 - 13:32

Jag har egentligen två dunderrecept med cantadou, men den ena är snäppet godare och råkar vara min absoluta favoriträtt, så bjuder på den!

Ca 1 kilo fläskfile
3 paket bacon
2 frp cantadou vitlök och örter
5 dl vispgrädde
1 röd paprika
salt och peppar

1. Putsa fläskfiléerna och skär dem i skivor som du steker, krydda med salt och peppar.

2. Klipp eller skär baconen i bitar och stek dessa.

3. Lägg fläskfile och sedan bacon i en ugnsform.

4. Skär paprikan i ringar som du sedan lägger ovanpå köttet.

5. Smält ner osten i grädden och låt sjuda ihop i ett par minuter.

6. Slå på ostsåsen över kött/paprika och ha in gratängen i ugnen, ca 200 grader, tills att den har fått fin färg (ca 10-15 minuter).

Servera med kokt potatis och en grönsalld.

Inte alls komplicerad (även om det är en del moment) men det blir verkligen så gott!

Svara
Paola Allegrini 24 mars, 2012 - 09:53

Bred din favoritcantadou blandad med lite creme fraiche (t.ex. 4 peppar, mums!) över laxfilé. In i ugnen i 20 minuter. Snabbaste festrätten!

Svara
monika gustavsson 24 mars, 2012 - 09:37

Kycklinggratäng, alldeles alldeles underbar!

4 kycklingfileér, 1 pkt bacon, skuret i bitar
1 purjolök,1 banan,1 röd paprika
1 dl kycklingbuljong
1 Cantadou 4 peppar + 1 Cantadou Vitlök och örter
3 dl grädde
salt, peppar, curry

Gör så här:
Strimla och stek kycklingfiléerna, knaperstek baconet.
Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet.
Strimla purjolöken, strimla paprikan och skiva bananen.
Lägg detta över baconet.
Blanda i en kastrull kycklingbuljongen, ostarna och grädden.
Rör tills ostarna smält. Salta och peppra och strö i curryn.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna i formen.
Grädda i ugen i 225 grader cirka 25 minuter.

Servera med ris och en grönsallad.

Så gott!

vh
Mamma Monika

Svara
Katja 24 mars, 2012 - 09:04

Självklart vill jag vara med! 🙂
Det här är en variant av pastasåsen jag brukar göra hemma, den serverar jag helst med lite kokt broccoli. Som pastasås till övriga familjen minskas andelen grädde och ersätts med mjölk + lite redning och serveras med Tagliatelle t ex.

Ca. 4-5 portioner

*2 förp. bacon
*2 förp. Cantadou Vitlök
*Ca. 5 dl grädde
*Ett gäng skivade färska champinjoner
*1-2 Vitlökskyftor
*Lite finhackad färsk slätbladig persilja
*Salt & nymalen svartpeppar

Gör så här:

* Skär baconskivorna i bitar alt. köp färdigt, stek det knaprigt.
* Skiva champinjonerna, fräs i en stekpanna och ha i finhackad vitlök mot slutet.
* Häll grädden i en mindre gryta, ha i Cantadou och värm upp.
* Finhacka persiljan, ha i grytan tillsammans med bacon, champinjoner, salt och svartpeppar och låt allt sjuda på svag värme ca. 15 min.

Smaklig måltid! 🙂

Svara
Ida E 24 mars, 2012 - 08:47

600 gram kycklingbröstfiléer
matolja + smör till stekning (mer olja än smör)
salt och peppar
1 stor vitlöksklyfta
2 ½ dl grädde
2 dl hönsbuljong
125 gram Cantadou® 4 peppar
10 urkärnade svarta oliver
1 stor näve grovt hackad slätbladig persilja
1 msk grovt krossade rosépepparkorn

GÖR SÅ HÄR:
1. Skiva kycklingbröstfiléerna i 4 bitar på längden.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i en klick smör.
3. Bryn kycklingskivorna runt om och salta och peppra.
4. Slå på grädden och hönsbuljongen.
5. Blanda ner hela asken Cantadou® 4 peppar.
6. Låt det puttra i cirka 10 minuter eller tills kycklingen är färdig.
7. Skala vitlöksklyftan och hacka den.
8. Tillsätt vitlökshacket, oliverna, persiljan och strö över rosépeppar.

Svara
jessamy 24 mars, 2012 - 07:33

Hej 🙂

Jag vill vara med. Mitt favorit recept är.

Fläskfile.
Vispgrädde.
2 cantadouostar 4 peppar
grönpapperkorn
salt och peppar

Stek fläskfilen i bitar. Lägg i en ugnsfast form. Smält vispgrädde och cantadouostar. Ha 10 – 15 grönpapparkorn. Häll såsen över formen. In i ugnen på 175Grader i ca 25 min. Färdigt.

Servera antingen med hemmagjord klyftpotatis och en god sallad eller med färsk pasta och ät såsen som pastasås. Lika gott då 🙂

Svara
Carola L 24 mars, 2012 - 06:34

Mitt bästa recept är ett snabbrecept 😉

Blanda nykokt (helst färsk) pasta med Cantadou basilika & vitlök och hackade tomater!

Svara
emma 23 mars, 2012 - 21:49

200 g lövbiffar
4 msk cantadou med vitlökssmak (11 %)
1 krm svartpeppar, nymald
1 tsk kryddat smör, t ex persilja, salvia, rosmarin
Grönsaker
2 st morötter
2 st palsternackor
4 st potatisar
1 st gul paprika
2 tsk kryddat smör, t ex persilja, salvia, rosmarin
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
Till garnering
bladpersilja
🙂

Svara
Sofia N 23 mars, 2012 - 21:27

Färsk pasta (eller annat lchf alternativ som vitkål t ex), kräftstjärtar i lag i förp, delade coctailtomater en förp och cantadou paprika och chili en förp.
När pastan kokat klart, rör ner alltihop medans kastrullen fortfarande står kvar på spisen så det blir lite småvarmt. Klart!

Svara
annsofi 23 mars, 2012 - 19:01

jag vill se alla samakewr jag är med och tävlarar

Svara
ÅsaS 23 mars, 2012 - 18:37

Jag vill se ALLA Cantadou-tips, men ser bara 3 stycken… Klickar jag på ”Äldre kommentarer” så kommer jag bara tillbaka till samma 3 recept. Varför?
Kram ÅsaS (som är en dummie när det gäller sånt här…)

Svara
Åse 23 mars, 2012 - 18:42

Hmmmm!! Ska kika på det! Kram!!

Svara
Pornpimol Olander 23 mars, 2012 - 23:27

Samma här…

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 15:48

Nu fungerar det! =))

Svara
Tina Cederberg 23 mars, 2012 - 16:19

Rökt lax i tunna skivo
Cantadou peparot
Lägg en generös klick Cantadou på varje skiva och rulla ihop. Funkar bra som snittar, mellanmål eller fika.

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 15:48

Åh det är underbart! Det hade jag igår och är en stor favorit här hemma!

Svara
Petra Vainionpää 23 mars, 2012 - 15:31

Mitt bästa Cantadourecept är samtidigt så lätt att det nästan är skamligt. Det är en röra som jag har till laxen och den smakar ljuvligt!

100 gram frysta gröna ärtor
125 gram Cantadou med pepparrot
1 krm salt
2 msk hackad gräslök.

Koka ärtorna cirka 3 minuter, spola i kallt vatten. Mixa ärtor och ost, blanda i gräslök och smaka av med salt.

Smaklig måltid!

Svara
Anna 23 mars, 2012 - 13:06

Cantadou 4 sorters peppar kyckling
För ca 4 pers.
1 kg kycklingfile gärna färsk!
2 pkt bacon
2 brk Cantadou 4 sorters peppar
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 röd och 1 gul paprika
salt o peppar efter smak å tycke

Lägg in kycklingen i en ugnsform i 175 grader ca 20 min. Klipp bacon i små bitar och knaperstek. Blanda ingredienser till såsen och koka upp. Smaka ev. av med lite salt o peppar.
Skär kycklingfileérna i sneda bitar och lägg över i en vacker ugnsform. Häll äver såsen. In i ugnen 10 min till. Ta ut och strö över baconströsslet. Servera med ångkokt broccoli. Kycklingen blir sååå mör och god!

Svara
Erika Skalman 23 mars, 2012 - 11:07

Aldrig har jag duktig på köket vart,
men denna soppa fixar man på en kvart.
Så himla gott och lätt,
man blir dessutom mätt!
Smaklig måltid,
smakar gott alltid!

Antal portioner: 4
Färdigt på: 15 min

Ingredienser

2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
125 g Cantadou pepparrotsost
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 tsk riven pepparrot
4 msk koncentrerad kycklingfond
3 krm salt
färsk basilika (garnering)

6 skivor formfranska
25 g smör
1 msk olivolja
1 st solo vitlök
1 krm salt och 1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.

2. Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.

Svara
Gina 23 mars, 2012 - 10:31

Jag brukar göra en dippsås av canatadou vitlök, mosa fetaost, meze yoghurt, kalamata olivolja och salt och peppar. Ibland har jag extra pressad vitlök. Fungerar även som kall sås till kött och grillrätter…

Svara
Monica 23 mars, 2012 - 10:08

Mitt favvo-recept är ett gott tillbehör till kött eller fisk:
Blanda Cantadou Vitlök med äggula. Fyll sedan champinjonhattar med röran.
Gratinera i ugnen, 225 grader, tills svamaparna har fått fin färg.
Supermumsigt!

Svara
mia 23 mars, 2012 - 08:49

Jag gillar att gör ett snitt i en kycklingfile, bred ett hyfsat tjockt lager inuti kycklingen, jag brukar använda Cantadou vitlök och örter, sen läger jag i strimlade soltorkade tomater oxå, lindar därefter parmaskinka runt fileen och sen in i ugnen på en plåt, i ca 25min. på 225C. Servera med en fräsch sallad, otroligt gott, blev sugen nu, kanske blir det till kvällen.

Svara
Johanna 23 mars, 2012 - 07:54

Jag älskar cantadou på kex tillsammans med fikonmarmelad och en bit parmaskinka och papaya. Det behöver inte vara svårare än så 🙂

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 15:49

MUMS!!=)

Svara
Jessica S 23 mars, 2012 - 07:32

jag har ett fantastiskt förrätts-recept som det kanske är lite 80-tals varning över dock 🙂

Dela två avokador på hälften och ta ur kärnan. Gröp ut allt avokadokött, mosa och blanda med en cantadou vitlök/örter. Ev behövs även lite salt och peppar. Lägg tillbaka i avokado-skalen och toppa med en klick creme fraiche, färska smögenräkor, forellrom. liten dillkvist och en tunn citronskiva! MUMMA!!!

Svara
Ingela 22 mars, 2012 - 22:14

En liten cantadou-förrätt.
Kärna ur jalapenos och fyll med cantadou (jag gillar 4 peppar), linda bacon runt och in i ugnen.
En enkel och god förrätt 🙂

Svara
Monica 22 mars, 2012 - 21:49

Min senaste last är Cantadou med pepparrotssmak. Och då gärna som sås till ett fantastisk gott kokt kött.
Jag tar en bit kött, ex. fläskytterfilé, som jag kokar tillsammans med goda kryddor ex. kryddpeppar, svartpeppar, lagerblad, timjan, lite lök och kanske en bit morot. Koka upp och lägg i köttet. Detta får sjuda lite lagom ~ 45 min. Kan göras i förväg och bara värma upp!

Såsen gör jag genom att smälta ner en förpackning med pepparrotsost i ett par dl grädde. Koka upp och späd till lämplig konsistens med buljong från köttkoket. Smaka av med s/p samt ev. mer pepparrot.
Jag serverar med blomkål, antingen kokt, bakad i ugn eller som ris. Samt nyriven pepparrot förstås och lite sallad.
Supergott och superenkelt!

Svara
kaffeutansocker 22 mars, 2012 - 21:05

Hemmagjord pasta med cantadou är en klar favorit!

3 ägg
fiberhusk
120 gram cantadoue

Ugnen på 200 grader
Kavla ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen i ca 20 min. Srimla till pasta mha en pizzaskärare, MUMS!

Svara
Sandra Torvaldsson 22 mars, 2012 - 21:05

Det här är mitt favoritrecept med Cantadou och smaken Paprika/Chili. Helt underbar gratäng!

Fläskfilé med Cantadou
4 port.

600 g fläskfilé/fläskytterfilé
1 purjolök
1-2 pkt bacon
1 röd paprika, hackad
2-3 tsk curry
Peppar
Sås:
100 g Cantadou – Paprika/chili
0,5-1 köttbuljongtärning + 1 dl vatten
3-4 dl matlagningsgrädde

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén och skär den i cm-tjocka skivor. Bryn den och krydda med peppar och eventuellt salt. Klipp baconet i mindre bitar och fräs. Låt rinna av på hushållspapper. Bryn paprika och lök ihop med curryn. Lägg köttet i en ugnsform. Strö över bacon och grönsaker. Gör i ordning såsen. Låt osten smälta i en kastrull/stekpanna tillsammans med matlagningsgrädde och buljong. Häll såsen ovanpå kött, bacon och grönsaker. Gratinera ca 20 min i ugnen.

Svara
Pornpimol Olander 22 mars, 2012 - 20:29

Jag älskar din blogg! Besöker den varje dag sedan jag började äta kolhydratsfattig kost. Jag försöker vara mer strikt än undvikande, men det är inte alltid som vågen vill så mycket som jag anstränger mig….
Jag har ett recept som jag gärna bidrar till tävlingen med.

Man behöver;
Kycklingfilé i mindre bitar (mängden varierar efter smak tycker jag, men minst 3 st)
1 slantad stor purjolök från ljusa delen till en bit in på den mörkgröna blasten
4 stora Champinjoner i skivor
1 röd paprika i bitar
ananas i bitar (hoppas jag personligen över eftersom jag är på pågående viktnedgång)
1 pkt Cantadou Vitlök & Örter (inte det minsta men nu kommer jag inte ihåg vikten)
3 dl Vispgrädde
2 dl Creme fraiche
1 Hönsbuljongtärning
paprikapulver, curry, salt & svartpeppar (efter smak men minst 1 tsk av allt utan salt & peppar)
Stek kycklingen i kokosfett (utan smak) tills den nästan gått klart. I med purjolök och svamp krydda med paprikapulver, curry, salt & peppar och stek tills dessa mjuknat. I med ananas, paprika. Låt dessa mjukna en aning. Häll över C.F, vispgrädde och i med en buljongtärningen. Låt allt koka samman och blanda väl. När du smakat av låter du Cantadou´n smälta i grytan (rör ut den allt eftersom). Smaka av och ät den med Keso och en god grönsallad!

Denna rätt passar både till fest och vardag tycker jag 🙂

Svara
ÅsaS 22 mars, 2012 - 20:10

En av mina favoriter med Cantadou Pepparrot är ”sushi” – noritång, rökt lax, Cantadou Pepparrot, som rullas ihop till en fin rulle och sedan skärs i skivor. Eller varför inte hoppa över noritången och enbart göra rullar av den rökta laxen och pepparrots-Cantadou’n, som sedan skivas. Perfekt på en buffe. Eller rostbiffsskivor (den tunna kallskurna) som också får en fyllning av Cantadou Pepparrot. Ja, som du förstår så är pepparroten min favvo… 😉 Man kan ju göra sååå mycket med dessa små ostburkar. Och burkarna kan ju återanvändas till att frysa in kryddgrönt i (märker själv att det är pensionärsvarning på mig…) *S*

/ÅsaS

Svara
Catrin 22 mars, 2012 - 19:27

Hej Åse!

Jag undrar om det är OK att äta 4-5 ägg om dagen?

Jag äter alltid en omelett på 3 ägg till frukost, och sedan tar jag med mig ett eller två kokta ägg i handväskan som mellanmål. Det funkar perfekt – ägg mättar bättre än det mesta, de håller i rumstemperatur och smakar alltid gott. Jag är mycket på språng, så det funkar inte för mig med kylvaror som grekisk yoghurt.

På VV-tiden körde jag med deras chips och snacks – en katastrof. Idag inser jag hur mycket socker och tillsatser de innehåller, men på den tiden räknade jag bara points…

Frukt funkar inte heller (av naturliga skäl). Jag har prövat med nötter, men jag tycker inte att de mättar särskilt bra. Bär är bra men kladdigt (dessutom ska de väl helst ätas med en protein- eller fettkälla?)

Så hårdkokta ägg har blivit min räddning, men jag ska villigt erkänna att jag är lite rädd för all anti-ägg-propaganda jag läst genom årens lopp…hur är det egentigen, är så mycket som fyra eller fem ägg om dagen OK eller var drar du gränsen?

Svara
Åse 22 mars, 2012 - 20:28

Du kan äta hur många ägg du vill med gott samvete! Jag lovar! :))

Svara
Linruz 22 mars, 2012 - 19:24

Vår absoluta favvo är:
4 peppars Lövbiff

Strimla lövbiff och gul lök. Fräs upp i stekpanna.
Strimla gul och röd paprika och dela färska champinjoner i fyra delar.
Blanda ner detta i lök och köttfräset.
När champinjoner och paprika mjuknat till något i värmen rör du ner en förpackning Cantadou 4 peppar. Toppa med grädde och låt stå och småputtra i några minuter.

Sagolikt smarrigt och otroligt lätt att göra.

Kram kram Lina

Svara
lisa 22 mars, 2012 - 18:57

Gjorde dessa lax&wasabi rullar fast med cantadou pepparrot, mums säger jag bara!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/?s=laxrullar

Svara
Anna Haeggman 22 mars, 2012 - 18:17

Å vilken bra tävling!
Mitt favvo recept är att lägga en hel fläskfile i en god mariand. Sen steka den hel. Skär ett snitt längst hela filen och ”öppna” upp den lite. Fyll skåran med valfri cantaduo ost. Personligen tycker jag 4 peppar eller vitlök är godast. In i ugnen i 175 grader ca 30-40 min. Klart! 🙂
Ps. Passa på att släng i lite grönsaker runt filen i formen, olja och krydda och låt de följa med in i ugnen. Vips så har du en hel rätt klar samtidigt i en och samma form. Perfekt och enkelt till vardags och fest.
Mvh Anna

Svara
Anna 22 mars, 2012 - 17:07

Smygreklam? Tråkigt..

Svara
Åse 22 mars, 2012 - 19:12

Smygreklam??? Nej här smygs det inte med något! Detta är en tävling som alla andra tävlingar jag har!
Vilken trist attityd!

Svara
Anna Haeggman 23 mars, 2012 - 08:20

So what??!! Tävlingar är väl underbart. Och nått måste man ju ha i vinst. Annars är det ju ingen riktig tävling. 😉 Denna gång var priset ost. Ljuvligt!! 🙂
Men du andra Anna. Låt gärna bli och tävla. desto större chans till oss andra. 😉

Svara
Ulrika 22 mars, 2012 - 16:09

Mmm här kommer ett gott recept med fläskfilé och Cantadou vitlök:).
Skiva en fläskfilé, banka ut skivorna så de blir tunna. Stek dem och krydda med grovmalan svartpeppar.
Ta 2-3 dl stark köttbuljong (jag brukar ta en halv tärning och 2-3 dl vatten) och blanda ut med 2 burkar Cantadou vitlök. I med det stekta köttet och låt puttra i ca 10 min.
Till barnen brukar jag servera tagliatelle till medan jag brukar ta kokt broccoli.

Kul med tävling plus att man får se lite nya recept:).

Svara
Marie Frändén 22 mars, 2012 - 15:21

å mitt är så enkelt ..blanda en burk 4 peppar cantadou med lite grädde och du får en underbar god sås till allt med kött/fågel – mia

Svara
Helena 22 mars, 2012 - 15:16

Ett paket vitlöksCantadou, en burk creme fraice som man blandar. Lägg det på kycklingfiléer, in i ugnen! Superdupergott!

Svara
Maja 22 mars, 2012 - 14:42

Det godaste receptet är fylld lövbiff med gräddsås. Man fyller helt enkelt lävbiffen med en klick färskost (vitlök och örter), sedan steker man dem. När köttet är klart lägger man i resten av färskosten och blandar med grädde och soja. mmmmmmm så gott. Det är både min och min sambos bästa mat. Servaras med en fräsch sallad och brocolli eller blomkål.

Svara
Maria 22 mars, 2012 - 14:30

Världens lättaste & godaste!
1 burk Cantadou (eg valfri smak men jag brukar ha gräslök) och blanda med 1 brk Creme fraiche. Lägg lax i ugnssäker form (även gott med kycklingfilé), salta & peppra och bred oströra på.
Gratinera i ugn 200 gr i 20 minuter. Jag gillar wokade grönsaker till !

= )

Svara
Anita 22 mars, 2012 - 14:18

Funderar lite så återkommer jag med recept till tävlingen.

Idag var det min tur att shoppa, blev en Love Forever Maxi-kläning på Campadre i Offwhite. 😉

Svara
Ninni Lundqvist 22 mars, 2012 - 13:42

En av mina favoriter är Fyrpeppar förstärkt med finhackade grillade, soltorkade tomater som jag breder ut på en laxsida som jag först har saltat.
In i ugnen i 20 minuter på 200 grader.
Till det serverar jag gärna kokt broccoli och kall sås gjord på creme fraiche som även den smaksätts med soltorkade tomater och olika peppar. Alternativt om jag vill ha en lite friskare sås, lime, dill och chili.

Svara
Ewa 22 mars, 2012 - 13:37

recept vet jag inte om det är men jag brukar köpa serranoskinka och bre på cantadou pepparrot och sedan rulla ihop dem 🙂 Gott snacks /Ewa

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.