Tacokrydda – utan socker

av Åse

Tacokrydda sockerfri och utan konstiga tillsatser

Vill jag äta socker så ska det vara ett medvetet val och det ska vara väldigt gott, inte gömt i olika livsmedel som kryddor. Därför bojkottar jag alltid färdiga taco- och fajitakryddor som innehåller väldigt mycket socker för att inte tala om andra konstigheter som jästextrakt, klumpförebyggande medel och modifierad stärkelse.

Gör gärna dubbel eller trippel sats av kryddan, så har du till fler tacofredagar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tacokrydda – utan socker


  • Författare: Åse

Ingredienser

1 tsk salt
1 msk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 msk  oregano
1 kryddmått cayennepeppar


Instruktioner

Blanda alla ingredienser.
Räcker till en sats nötfärs om 500 g.

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

43 kommentarer

Smashed Tortilla Burger - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 28 januari, 2024 - 10:59

[…] blandas med tacokrydda (köpt eller hemmagjord) Sedan vägde jag upp 100 g […]

Svara
Marleen 20 januari, 2024 - 08:47

Svara
Johan 22 oktober, 2023 - 14:08

Super bra

Svara
Mexikansk kycklingpaj - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 10 juli, 2020 - 16:26

[…] tacokrydda är bra! Ekologisk och utan socker etc. Givetvis är det enkelt att göra egen tacokrydda  också men jag har ofta några påsar Spicemaster hemma för snabb […]

Svara
Mexikansk tacogratäng - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 8 september, 2018 - 12:17

[…] gör jag själv – HÄR hittar ni mitt recept. Om ni inte orkar göra egen rekommenderar jag spicemasters som är utan […]

Svara
Maria thunell 20 juli, 2018 - 20:32

Hur mycket köttfärs är mängden krydda beräknad för? Tänkte göra tacos imorgon

Svara
Åse 21 juli, 2018 - 11:06

Ca 500 gram

Svara
Fredrik 5 juni, 2018 - 19:02

Jättegod men oj så spicey 🙂 Kommer definitiv fortsätta göra den men en vekling som jag behöver nog dra ner lite på cayennepepparn.

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 19:10

Haha härligt dt smakade ändå =) Bara anpassa efter din smak! Trevlig kväll!

Svara
Fredrik 16 juni, 2018 - 17:19

Tack och nu när jag gjort den andra gången så förstår jag varför den blev så stark första gången. Jag tog en tesked cayenne….Observerade inte att det skulle vara ett kryddmått 😀
Ny på LCHF och din hemsida är numera min bibel! Trevlig kväll!

Svara
Åse 16 juni, 2018 - 18:46

Haha där har vi förklaringen! =) Kul att du uppskattar bloggen! Lycka till!

Svara
Trött  – Leva utan socker 12 mars, 2016 - 19:44

[…] Fast till slut hade jag ändå lyckats äta upp hela tallriken. Tacokryddan gjorde jag efter 56kilo.se‘s recept som […]

Svara
Egen tacokrydda – madmax4ftw 17 januari, 2016 - 15:15

[…] lika varianter utan angivelse för hur mycket kött det ska vara, förutsätter 400-500 g då. 56kilo – egen tacokrydda – salt, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar […]

Svara
Anders 13 februari, 2015 - 17:42

tack för ett bra recept. Har blandat ihop ingredienserna nu. Bor utomlands så det vore kul att äta taccos ändå… Tror det eller ej, Sverige är ju världens största producent av taccoprodukter…

Nu ska jag bara hitta ett bra recept för taccobröd.

Svara
Tacopaj | Härliga Var Dag 23 november, 2014 - 22:23

[…] färs eller gör vegetarisk på 4 dl röda linser + 1 burk krossade tomater 2-3 msk tacokrydda (här hittar du recept) 2 dl vatten 200 gr Filadelfia 2 dl creme fraiche 1 burk tacosås 2 tomater i skivor 2 dl riven ost […]

Svara
Tips på LCHF-pitabröd till tacokvällen! | lchfungen's Blog 15 november, 2014 - 21:26

[…] bjöds det på tacos hemma hos oss, enkelt och gott! Vi gör alltid tacokrydda efter 56 kilos recept och idag testade vi att göra ett recept på pitabröd som jag såg på @majaslchf instagram för […]

Svara
Hälsa hemma 17 augusti, 2014 - 13:10

Detta blev ju jättegott! Jag var tvungen att dela med mig av receptet på min blogg. Självklart länkade jag även till dig.

Svara
Åse 17 augusti, 2014 - 14:01

Kul det smakade!! =)

Svara
Egen tacokrydda | 26 februari, 2014 - 07:43

[…] jag en stor sats av alla kryddor jag hade hemma. Om ni bara vill göra lite så kan ni följa detta recept, annars gör ni […]

Svara
LCHF-Tacopaj | Latadagar 22 februari, 2014 - 13:13

[…] Dennis önskade sig Tacopaj häromdagen, så jag tänkte prova mig på en LCHF-variant. Det är egentligen ingen större skillnad på den och vanlig Tacopaj, jag har bara valt bort pajskalet (går lika bra utan) och gjort en egen Tacokryddmix utan socker. Receptet för Tacokryddan hittade jag här. […]

Svara
Första inlägget! | Latadagar 21 februari, 2014 - 22:47

[…] taccokryddan: Jag länkar till denna blogg för det […]

Svara
4 Tips när du äter tacos | Kostrådgivare - Blogg 9 februari, 2013 - 19:45

[…] åt i mängden. Vill man vara riktigt noggrann så gör man en egen blandning, tips på det finns här. Själv brukar jag köpa El Tequito. Det är ett av dom bästa alternativen när man vill köpa en […]

Svara
Monica 27 juli, 2012 - 12:02

Åh va bra med en tacokrydda utan massa socker och tillsatser. Gillar verkligen din blogg, tack för att du delar med dig.
Vad använder du för chilipulver? När jag kollade innehållet på ”Santa marias” chilipulver såg jag att det var en blandning av flera av kryddorna som redan ingår i tacokryddan…

Svara
Tacopaj m.m « 5 6 k i l o . s e -en unik inspirationsblogg med inriktning LCHF. 7 augusti, 2011 - 23:24

[…] gram köttfärs 1 krossad vitlöksklyfta smör till stekning 1 msk tomatpuré 2 msk glutamatfria tacokryddor ½ dl vatten halverade körsbärstomater skivade lökringar 2 dl riven ost 1 dl grädde ½ dl creme […]

Svara
Tacopaj m.m | 5 6 k i l o . s e 23 mars, 2011 - 13:52

[…] gram köttfärs 1 krossad vitlöksklyfta smör till stekning 1 msk tomatpuré 2 msk glutamatfria tacokryddor ½ dl vatten halverade körsbärstomater skivade lökringar 2 dl riven ost 1 dl grädde ½ dl creme […]

Svara
Sofia koutsouridakis 31 juli, 2009 - 19:28

Hej!
Till hur mycket färs räcker kryddan på ett ungefär?

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 19:37

Ingen aning, på nedersta bilden ser du hur mkt krydda det blir av ”en sats”. Man kryddar ju inte mer än ngn matsked eller två när man gör tacos.

Svara
Esther 27 juli, 2009 - 21:48

Smart att göra egen tacokrydda. Tanken har inte ens slagit mig, men det blir säkert jättegott! 🙂

Svara
sofia 23 juli, 2009 - 12:45

smart.. detta ska jag prova! 🙂
och drinken ovan givetvis.. när jag kan!
fortfarande ingen bebis här.. +8
ha det gott!
kram

Svara
bittan 21 juli, 2009 - 10:24

ååå tack för smaskiga recept….jättekul att få se före bilder oxå….men den där choklade vart har du köpt den?? ( den med bara 24 kolhydrater) grattis till din förändring o tack för att du delar med dig av dina recept o inspirerar oss andra!!!

Svara
Åse 21 juli, 2009 - 10:35

Maxi! :))

Svara
Anneli 21 juli, 2009 - 08:35

Men så bra!!! Det här har jag verkligen letat efter, vill ju inte sluta äta tacos bara för alla tillsatser. Tack för att du delar med dig!

Svara
alexsandra 21 juli, 2009 - 08:06

Hejsan!

Skulle du kunna maila mig receptet på dom där maffiga vaniljbullarna? Familjen ville att jag skulle baka igen och sen såg jag att den andra bloggen var stängd så kunde inte se receptet :S

Bra kämpat med viktminskningen 🙂 Kämpar själv mot mina sista kilo nu.

Svara
Stulna 21 juli, 2009 - 00:34

Men gud vad bra, strålande! Thanks!

Svara
Ellinor 20 juli, 2009 - 21:29

Hej tjejen,

Nu har jag kört strikt lchf i 3veckor och 2dagar och jag har gått ner 4,9kg och det är ju jätte bra MEN jag vet inte riktigt om jag kan stå för hur jag äter? Känner mig knäpp som inte kan äta frukt eller morötter… Och visst orkar jag träna och jag känner mig stark men klara av ett spinningpass skulle jag inte. Känner mig tung i kroppen och man svettas ju bokstavligen fett… Vet inte riktigt om det här är svaret på vad jag ser som hälsosamt? Inte kunna äta gröt, frukt, rotfrukter … Annledningen till att jag skriver detta till dig är att jag tycker du alltid ser saker från så bra synvinklar och jag känner mig verkligen kluven. Jag är mycket överviktig (fetma) och jag jobbar på ett gym med barnpassningen och vi ska ju leva som vi lär … hälsosamt och jag vet inte hur jag ska stå för att bacon, bearnaise & vispgrädde ingår i min hälsosamma livsstil men inte äpple, melon och morötter? Hjälp mig Åse Jag vill ju gå ner i vikt men oxå kunna vara stolt över hur jag lever och jag orkar inte räkna och mäta. Ikväll mår jag inte alls bra …

Kramilikram

Svara
Åse 21 juli, 2009 - 09:05

Jag förstår hur du tänker och egentligen tror jag att det vore bäst om du tex slänger ut detta du skrev på http://kolhydrater.ifokus.se, tror du skulle få många bra svar.
Men mitt tips till dig hade nog varit att koncentrera dig på att dra ner kolhydraterna så mkt du kan men att lägga in matvaror du personligen tycker känns hälsosammare – dvs mötas på mitten och äta lite mer GI vänligt, det är så jag kommer äta sedan.
Man måste ju tro på, och kunna stå för sin matlivstil och kan man inte det så är det bättre att satsa på något annat, det gör dig inte sämre än någon annan 🙂

STOR kram!!

Svara
Malin 20 juli, 2009 - 20:16

Superbra ju! Har ibland haft egna kryddor i men inte riktigt fått fram den där tacosmaken som man vill ha. Bra att undvika så mycket konstiga tillsater som mögligt 🙂 KRAM

Svara
Ida 20 juli, 2009 - 20:00

Hej,

Tack för taco-krydds-receptet :o)
Har sett det någonstans innan men glömt vart.

Jag måste bara fråga dig lite…hoppas det är ok å hoppas att du orkar komma med svar…

Jag är typ…DESPERAT?!?
Jag är 1,68 lång, väger just nu 93,8 kg = BMI 33,3 = FETMA!
Jag vill väga mellan 60-65 kg. Jag är ”bara” 30 år gammal, har tre barn mellan 2,5 å 7,5 år å jag har varit överviktig sen 2003, vägde då runt 82, nuvarande vikt har jag i princip haft sedan sista graviditeten…
Jag har provat VV å det funkade när jag ammade men inte annars. GI körde jag ca 2 veckor, gick då med i GI-viktkoll. Jag gick ner 3 kg första veckan och tyckte att det fungerade bra. Jag är sockerknarkare nr.1 i vanliga fall men tyckte inte alls att det var ett problem under denna tiden. Det som var jobbigt var att få ihop mat till hela familjen, orkar inte göra två rätter. Barnen äter en del grönsaker men inte gärna varma…

Det jag ber dig om nu är tips, trix, idéer, andra hemsidor/bloggar kring detta. Jag läser 56kilo varje dag och har givetvis fått mycket tips å idéer där. Men du har ju oxå kört VV och kan då jämföra detta med varandra.

Ena dagen tänker jag att jag ska äta tre mål och 2 mellanmål i lagoma portioner, hur svårt kan det vara lixom? Men jag faller dit direkt, antingen så blir det för stora portioner, för många/få mål, fika/godis/snabbmat. Så jag känner att jag måste följa något ex vv/gi. Så tänker jag att VV är ju bra för där får man äta allt. Men samtidigt så är jag nästan alltid hungrig/sugen när jag räknar points å så håller det i en vecka eller två å så faller jag för suget. Är nu inne på GI men så måste jag börja träna en del då jag ska springa Göteborgsvarvet i maj 2010 å då måste jag äta en del kolhydrater…
Jag har heller ingen orka att göra NÅGOT, varken på egen hand, tillsammans med familjen eller med kompisar. Jag vantrivs så i min kropp att jag bara vill gömma mig inomhus och helst inte träffa någon annan. Att bada med barnen finns inte i min värld fast att jag mer än gärna skulle vilja…samvetet gnager hela tiden.

Mmmmm, det blev ett långt meddelande…kan nästan tro att jag skriver till en psykolog ;o). Jag menar absolut inte att tynga dig med mina problem, eller att du ska känna dig tvungen att svara. Men jag tycker att du är en stor inspirationskälla och jag är impad av dig och det du åstadkommit.

Kram Ida

Svara
Maria 20 juli, 2009 - 16:12

har blandat egen tacokrydda flera gånger, mest pga att jag blivit sugen på tacos men inte orkat åka och handla =)
tycker dem egenblandade blir mycket godare och så kan man ju ”hotta” till den efter egen smak……

Svara
Bella 20 juli, 2009 - 15:27

Aha! Det där lät bra. Det vill jag testa. 🙂 Tack för tipset.

Svara
Zandra 20 juli, 2009 - 14:24

Får man inte äta tacokrydda?

Jag har from helgen ändrat mina matvanor så att dom lutar mer åt ditt håll, blir alldeles skräckslagen om man inte får äta tacokrydda, det är ju så gott!

Visst får man väl äta ägg? Tänkte äta äggröra hemma på morgonen. Serveras knäckebröd på jobbet så jag vill äta nåt mer matigt för att inte falla för mackorna 🙂

Räknar du hur mycket kolhydrater /dag du äter? Jag vill komma ifrån allt räknande i livet så jag kollar bara att grejerna innehåller lite kolhydrater (5gr/100 gr)sen hur mycket jag får i mig under dagen vet jag inte. Måste man räkna i början?

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 14:46

Jo får och får men det är så mycke lustiga och mindre bra tillsatser i Tacokrydda som potatisfiber, druvsocker etc.

Jo ägg kan du äta, det är ju nästan stommen i en lågkolhydratkost :)Här har du en bra lista: http://www.markazits.com/diet/diet-lc-nutshell.html

Nej du behöver inte räkna, fungerar viktminskningen så tycker jag att det är bäst att inte räkna vare sig klhydrater eller kalorier.

Svara
Mumsig Tacogräng! | 5 6 k i l o . s e 20 juli, 2009 - 13:52

[…] philadelphiaost original 1 burk creme fraiche 34% 2 tomater 1 avokado Jalapenos salt, peppar 2 msk tacoskrydda 1 msk tomatpuré ½ dl vatten 1 vitlök lite soja 2 dl riven ost, jag använde Arla kökets 24% […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.