Taco Wrap

av Åse

Mums, jag älskar verkligen tacos! Det är ju lite småtacky på något sätt, ungefär som IKEAS köttbullar 😉
Så här gör jag min LCHF variant!

Guacamole 2-3 personer
1 avokado
0,5 dl creme fraiche
0,5 tomat
saften av en 0,5 lime
en skvätt chilisauce (D’elidas tex)
1 vitlök solo (liten)
salt efter smak

Mosa avokadon
Skär tomatköttet i tärnor (släng kärnhuset)
pressa i vitlöken
lägg i övriga ingredienser och rör runt! Ställ kallt.

Salsa/Tacosås 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk tomatkross
2 tsk vinäger
(1 tsk agavesirap eller honung)
1/2 tsk salt
Olja

Hacka lök och grön chili och fräs mjuk i olja på mellanstark värme. Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. Sola bort överflödig vätska och häll upp i skål

Tacokrydda sockerfri

11/2 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda! Krydda köttfärsen efter smak! (Glöm inte addera vatten)

Wrap, 2 stycken

4 ägg
6 msk grädde
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Vispa ihop och låt stå ett tag, steg sedan i smör på medelvärme.
Låt svalna i kylskåp någon timme innan!

Addera sedan era favorittillbehör! Vi har alltid: Jalapenos, lök, tomat, gurka, riven ost, sallad, gräddfil

LCHF Taco LCHF Taco LCHF Taco LCHF Taco LCHF Taco

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

43 kommentarer

Elli 30 september, 2022 - 18:39

Hej! Hur mycket köttfärs räknar du att tacokryddan räcker till?

Svara
Mattias 4 januari, 2019 - 17:22

Gott! Men gjorde riktig Guacamole. Creme fraiche har inget i en guaca att göra. 🙈😂

Svara
Åse 4 januari, 2019 - 17:25

Åtta år gammalt recept 😉 Skulle inte få för mig att ha CF i idag men det är sjukt gott till trots! Även avokadomajjo är grymt gott!

Svara
Carina Glenning 6 november, 2018 - 19:01

Vill görna ta del av fler recept du listar ut!

Svara
Lyckat kycklingrecept - Fnulan 4 mars, 2018 - 19:48

[…] (ex ris). Äter du LCHF? Brassa på med ”äkta grejer” och gör din egen tacosås. Åse har ett bra recept här. Bjud blomkålsris […]

Svara
Anita 29 oktober, 2017 - 17:38

Idag åt jag den godaste tacon någonsin. Guacamolen är supergod, likaså salsan. Wrapen blev lite tjock, men det är första gången så … Jag har ätit lchf nu i fyra veckor, nu syns det och känns det att jag gått ner. Jag har ingen våg så jag mäter mig en gång i veckan. Nästa vecka ska jag testa dina recept. Du har en veckomeny, som lät kanon.
Tack snälla för dina goda recept

Svara
Annika 15 januari, 2016 - 15:41

Hej.
Lite förvirrad! 🙂 Ska wrapsmeten vila i 1 timme eller ska bröden vila 1 timme efter de stekts? Alltså innan eller efter stekning som det ska vila i kylskåpet.

Mvh Annika

Svara
Åse 15 januari, 2016 - 17:01

De färdiga wrapsen ska svalna i kylskåp =) 1 timme är nog att ta i dock så du kan äta dem tidigare =)

Svara
Annika 15 januari, 2016 - 17:09

Tackar tackar 🙂

Svara
Opps! | Roelani 10 mars, 2013 - 22:32

[…] har jag försökt mig på att göra wraps som taco-bröd, gick väldigt bra och det är absolut något jag kommer att använda istället för […]

Svara
Tips på LCHF-recept | 7 augusti, 2012 - 22:48

[…] Tacos är jättebra som LCHF variant. Jag brukar göra egen krydda och äta utan bröd som en sallad typ. Självklart gör jag guacamole själv också och nu har vi även provat att göra egen salsa enligt detta recept. […]

Svara
Tacosbröd på LCHF-vis! | Mitt liv som Wakt | ShapeMeUp! 19 maj, 2012 - 10:24

[…] Jag ska försöka mig på att göra egna tacosbröd. Jag hittade ett recept hos 56kilos blogg.  (LÄNK). […]

Svara
Fredagsmys LCHF style | fettresan 2 mars, 2012 - 16:16

[…] in på den här bloggen och fick se nedanstående  recept på sockerfri tacokrydda – den man köper har ju så […]

Svara
Chrissan 28 augusti, 2011 - 17:47

Tack för recepten! Känns fräschare att göra t ex kryddblandningen själv än att köpa färdigt.

Svara
Egen tacokrydda | [el:sklingen] 20 augusti, 2011 - 19:20

[…] att göra egen tacokrydda efter recept från 56kilo.se. Måste säga att det var gott. Smakade ingen större skillnad mot påse, möjligtvis att jag […]

Svara
Rebecca Söderström 18 augusti, 2011 - 18:22

Hej Åse!
Jag gillar iden med wrap men när jag gjorde en sist blev den väldigt ”äggig” och den konsistensen (?) finner jag rätt äcklig när man vill ha det mer brödaktigt.. Din wrap såg väldigt god ut, men var den äggig?

Svara
Åse 18 augusti, 2011 - 18:44

Det verkar som att en del är känslig för äggsmaken i en del LCHF recept, jag är det inte så det är svårt att svara på.

Svara
Jenjo 17 augusti, 2011 - 19:28

Vad kul! Nu ska taco testas i helgen. Alltid kul när man gör saker ”från scratch”. I vanliga fall är det mest mixar och färdiga saker som används hos oss till tacos. Inte alltid nyttigt… 🙁
Ha det bra!
Kramis!

Svara
Marie 17 augusti, 2011 - 13:24

Åhh jag blir så glad när du lägger upp sådana här recept, jag som glutenintolerant måste alltid passa mig när det gäller färdiga kryddblandningar så som Taco och guacemolekryddor då de ibland innehåller till exempel vetemjöl. Sen har jag aldrig ätit en wrap förrut, bara hårda skal så ska testa detta recept redan ikväll! Ska bli så kul!!! Tack!

Svara
Åse 17 augusti, 2011 - 13:26

Så lite så!! =)

Svara
Jennie 17 augusti, 2011 - 11:31

Oj va sugen jag blev på tacos nu!!
Ska absolut prova att göra dina wraps istället nästa gång.
Du tänker då på allt du. 🙂
Vilken tur för oss.

Svara
Annica 17 augusti, 2011 - 11:06

Hur går det för din syster som du coachar? Är lite nyfiken och alltid kul att följa någoni verkliga livet 🙂

Svara
Milo2011 16 augusti, 2011 - 23:35

mumms ser riktigt gott ut=) ska provas i morgon kanske=)
kram!

Svara
Ellinor 16 augusti, 2011 - 23:24

Hej Åse!

Jag älskar också tacos, ett tag åt vi det varje fredag, men nu har det varit lite lugnare på den fronten. Kanonbra tips att äta wrap istället för tortillabröd, det har jag inte alls tänkt på att man kan!

Svara
Anita 16 augusti, 2011 - 21:17

Tack för ytterligare bra recept, det ska vi testa. Jag har ju varit med i VV förrut, men sedan jag blev sjuk orkar jag inte räkna PP. Har nu testat LCHF en vecka och det känns bra. Spännande att se vad vågen visar lite längre fram. 😉

Måste jag räkna något när jag äter LCHF? Har ätit en frukostbulle på morgonen med bregott, skinka, tomat och gurka. Sedan lunch ex. Fläskpannkaka m lite hemmagjord lingonsylt (lite socker i) och Middag Fläsfilégrytan din med blomkål. Är det ok???

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 22:00

Nej jag räknar inget 🙂

Låter jättebra! Var det en LCHF frukistbulle?

Svara
Anita 16 augusti, 2011 - 22:22

LCHF Ostfrallor, de första du gjorda. Har inte fått hem BakePro än, men de har skickat det fick jag mail om.

I dag har jag varit på Kung Markatta Kokosolja jakt. Varit runt i Linköping i 6 affärer, men de hade slut överallt. Det var Maxi, Coop Forum mfl. Undrar om många börjat med LCHF här i Östergötland. 😉

Kan Hälsokost ha den? Jag tänkte baka det senaste brödet du bakat.

Tack för du svarade på min fråga, är osäker i början. 🙂
Men det är fantastiskt att man kan vara mätt med LCHF igemfört med VV. Jag har alltid tyckt att vissa lightprodukter triggar mig. Tyvärr har jag gått upp en del i vikt sista året, sedan min sjukdom. Men nu tar jag tag i vikten igen, och nu hoppas jag att jag ska lyckas. 🙂

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 23:29

Kung markattas är slut överallt 🙁 brist på råvara! Men ska snart vara inne igen. Bodystore säljer cocosa

Svara
jenny 16 augusti, 2011 - 21:11

Oj så gott det ser ut!! blev galet sugen på tacos nu kan jag säga!!
Du, jag måste rådfråga dig lite…. Jag har ätit LCHF ett tag nu men för att vara helt ärlig har jag ätit på tok för mycket kalorier vilket innebär nada viktminskning. Nu har det då äntligen gått upp för mig att jag ska i min bikini (nya, snygga, perfekta bikinin i stl 40) om ca 9 veckor! Mätte mig nyss och inser ju att jag har stl 44 vilket blir ett problem förstås 😉 Så iaf så tänker jag såhär: Jag minimerar kcal-intaget till 1300/dag (återupptar mitt VK) samt äter max 20 kh/dag så nog borde jag väl kunna gå ner 2 storlekar?? Eller är det för stort och orealstiskt mål?? Jag har inte svårare än någon annan att gå ner i vikt… Klart att du inte kan garantera men jag vet ju att du gjorde nåt liknande för ett par år sen. Hur übernoga var du varje dag? T.ex. +/- 100 kcal eller klarade du 1300 varje dag?!
*kramar*

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 23:32

Jag låg oftast på 14-1600 kcal! Med LCHF så kan man ofta ligga högre pga att fett o protein skapar högre förbränning i kroppen. Kcalräkning lämnar mkt att önska men kan vara ett ganska bra mått!
Sänk inte ämnesomsättningen med för lite mat. Lycka till!!

Svara
jenny 17 augusti, 2011 - 15:48

Jaha… fast i en annan kommentar till mig (9 mars) skriver du att ditt framgångsrecept var just att hålla dig runt 1300kcal och äta medel/fullfeta mejerier, då rasade du i vikt. Brukar inte känna mig förvirrad hos dig men nu snurrade det till lite… 😉

Svara
Åse 17 augusti, 2011 - 16:16

Se mail :)) haha förstår att mina viktprojekt har varit förvirrande, jag gar ju kört några olika varianter, så jag jan knappt hålla koll på dem!

Svara
jenny 17 augusti, 2011 - 16:44

ja det förklarar endel! Känns lite med 1300 men jag är desperat efter snabb fettminskning, 14-1600 låter mer hållbart och gav dig det bättre resultat är det kanon ju!! 🙂
Ej förvirrad längre! 😉

ÅsaS 16 augusti, 2011 - 21:10

Tacos är ju nånting som går hem hos de flesta och serveras i var och varannat hem på fredagar. Ganska enkelt att göra LCHF-vänligt också – jag hoppar helt enkelt över bröden och chipsen…

Ska snart göra egen taco-krydda enligt ditt recept, kan ju inte vara alltför svårt. Och allting finns ju redan hemma. 🙂

Kram och ha det fortsatt gott!
ÅsaS

Svara
ÅsaS 16 augusti, 2011 - 23:05

Förresten, snygga skålar du har till tillbehören! Älskar svart porslin! De fyrkantiga skålarna var ju helcoola. Var hittade du dina? Känner ett ”måste” när det gäller dem…
Kram

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 23:28

Ikea!! 🙂

Svara
ÅsaS 17 augusti, 2011 - 17:20

Var ju där igår… Med man och son som hade väääldigt bråttom förbi köksavdelningen… Får ta en sväng dit igen, SJÄLV, när jag får tillbaka ”min” bil…
😉

Svara
Linda 16 augusti, 2011 - 21:10

Jag beställde tacokrydda från LCHF butiken utan socker, glutamat och stärkelse..super god men barnen tyckte den var lite stark…

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 21:12

Jaaaa den är lite stark, deras krydda!

Svara
Anna Johansson 16 augusti, 2011 - 21:05

Ett litet snabb tips. I Lidls taco kryddmix i påse är det varken socker eller smakförstärkare (glutamat) i. Den är super god och smakar som vilken annan taco krydda som helst från kändare märke.
Kram och tack för en toppen blogg jag inte kan slita mig ifrån.
Anna Johansson

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 21:07

Tack!! kanontips!! Ska kika in! =)) Roligt att du gillar bloggen! =) KRAM

Svara
Anna Johansson 16 augusti, 2011 - 22:49

Dock så innehåller den lite potatisflingor och majstärkelse. 🙁 En påse innehåller ca 10 kolhydrater men då räcker den ju till 500 g köttfärs. Så det blir inte så många kh per person iallafall. Delar man tex 500 på 3 personer blir det ca 3.3 kh/pers.
Men din är ju ännu bättre, den innehåller ju bara kryddor. 🙂 Ska testa den! Lidl,s kan man ju ha i nödfall när tacosuget är större än orken. 🙂

Svara
Åse 16 augusti, 2011 - 23:28

Ja de ska alltid lägga in skräp i det mesta 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.