Stekt vitkål

av Åse

När man börjar med lågkolhydratkost så är ofta stora frågan, VAD man ska äta som tillbehör istället för pasta, ris och potatis.
Jag gör ofta sallad, ugnstekta grönsaker, squachpasta, blomkåls/broccolimos. Något som är fantastiskt gott är stekt vitkål!! (Ja om man gillar kål!)

Strimla ett halvt litet huvud med osthyvel och stek på medelvärme i mkt smör. Salta och peppra och servera!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Hannah 22 juni, 2020 - 11:35

Hej! Ska det vara så att en pannkaka tar typ 15 minuter att steka? Eller ska konsistensen vara så att dom känns lite kladdiga? eller typ degiga i alla fall..

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 11:47

Hej, vilket recpt refererar du till? Du har kommenterat under ”Stekt vitkål”?

Svara
Hannah 22 juni, 2020 - 17:27

Men gud vad konstigt, det här receptet har jag inte ens varit inne på. Jättemärkligt! Jag menade lchf pannkakorna på denna länken (ifall där finns flera): https://www.56kilo.se/lchf-pannkakor/

Svara
Åse 23 juni, 2020 - 08:44

Haha ja vad skumt!

Nä 15 minuter och degig ska den inte vara! Gör du kanske för tjock pannkaka?

Svara
Julia 22 augusti, 2014 - 15:05

Åh låter jättegott! Måste prövas! Men jag har hört att man ska vara försiktig med vitkål när man har hypotyreos. Stämmer det? Hoppas INTE att det är så! Tror också att det bara gäller rå vitkål

Svara
Alex 21 april, 2012 - 12:21

Stek kålen med salt, peppar. Blanda soya, balsamvinägeroch ev lite chilipasta och skvätt över med någon minut kvar. Mycket godare!

Svara
Åse 21 april, 2012 - 13:06

Ja så gör jag oftast ngt liknande med salt, peppar, tamari soja och sambal oelek.

Svara
Åse 21 april, 2012 - 13:06

Ja så gör jag oftast ngt liknande med salt, peppar, tamari soja och sambal oelek.

Svara
Joakim 8 januari, 2012 - 04:13

Åt precis det där, fast med tonfisk!
Tycker verkligen att vitkål har blivit en favorit sedan lchf äntrade mitt liv 😀 haha.
Keep up the good work!

Svara
Pernilla 5 oktober, 2010 - 13:38

Prova med lite sambal Oelek (stavning??) i lite lite sting till den söta kålen, jättegott!

Svara
Åse 5 oktober, 2010 - 14:52

Gott tips! Me love sambal oelek!

Svara
Carina i Tyskland 24 september, 2010 - 21:12

Det måste jag testa! Jag älskar verkligen kål i alla dess former, men det här var något nytt!
Kram på dig snygging

Svara
Maria 14 september, 2010 - 10:26

Japp det är mumsigt OCH något annat som är gott är ungsrostad… riktigt mumsigt det oxå!

Svara
Suzan 12 september, 2010 - 14:33

Jag har så svårt att utesluta kolhydrater för då orkar jag inte träna 🙁

Svara
Åse 13 september, 2010 - 09:09

Nej många behöver bra kolhydrater i samband med träning.

Svara
gruset 12 september, 2010 - 12:20

Tusen, tusen tack för alla dina tips och recept!
Har sagt det förr, men, I love them! 🙂

Kramar

Svara
Åse 13 september, 2010 - 09:09

KRAM!

Svara
Åsa N 12 september, 2010 - 11:02

Såg inne hos Dessi att hon också stekte vitkål. Ska testa det.

Svara
Åse 13 september, 2010 - 09:09

Gör det! Ett jättegott tillbehör.

Svara
Susanne 12 september, 2010 - 10:16

Bra tips! Det ska jag testa. 🙂

Svara
SaraG 12 september, 2010 - 10:13

Bra tips, har funderat mkt på vad man ska äta istället för pasta/ris/potatis men du hade ju många bra förslag! Just nu kör jag ren VV, har fungerat bra för mig förut och hoppas det gör det nu oxå men min sambo tycker vi ska köra LC/LCHF. Problemet har dock varit hela tiden VAD ska jag äta till köttet/fisken.

KRAM!!

Svara
Åse 13 september, 2010 - 09:10

Det är en vanlig fråga i början men sedan blir det inget konstigt, finns otroligt många alternativ =)

Svara
Linruz 12 september, 2010 - 08:02

Guuud sååå gott!!!!
Kram kram Lina

Svara
Chrissan 11 september, 2010 - 23:16

Det är sååå gott. MUMS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.