Snabba Thaigrytan

av Åse

Detta går så snabbt att svänga ihop och blir så gott! Går att variera mycket! Detta äter vi ganska ofta.
Man kan servera ris till men jag hade bara wokgrönsaker idag.

3 pers á 9,5 PP

3 kycklingfiléer skurna i mindre bitar
1 burk Mrs Chengs bas av Red Curry
2-3 tsk röd currypasta
ca 500 g wokgrönsaker
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 msk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde

Stek kycklingen i rikligt med smör, salta och peppra och lägg sedan på hushållspapper för att rinna av. Torka ur pannan.
Stek hastigt upp wokgrönsakerna och löken och häll över i kastrull. Ner med kycklingen, basen, vitlök och övriga ingredienser och hetta upp snabbt.
Klart!

IMG_4992

IMG_4993

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Anna 6 januari, 2010 - 14:14

Måste tacka för att du lägger ut så mkt recept här! Jag provar dom ofta och blir alltid nöjd. Igår hade vi kompisar på middag här. Jag gjorde din laxgryta med pasta. Den gjorde succé! Tack!

Svara
Eva 6 januari, 2010 - 10:28

Vilket superrecept, enkelt o gott. Tack!
Brödet såg också gott ut, det ska provas.
eva

Svara
Linda 5 januari, 2010 - 16:57

Hej!

Måste bara fråga vart du fick tag i de röda bären till Bröd receptet. Jag har letat överallt.
Samt nötterna, hette det bara ”blandade nötter”??

MvH Linda

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 17:07

Gojibären köpte jag på ICA Maxi och ”blandade nötter” köpte jag på Tasty House, bara att blanda vad man vill ha, blanda nötter kan man ju göra i vilken välsorterad livsmedelbutik som helst =)

Svara
Sandi 5 januari, 2010 - 14:35

DETTA ska jag laga till middag, Tack Åse för inspirationen!

Svara
Kakan 5 januari, 2010 - 14:10

Hej, låter smarrigt! Måste bara fråga, äter ni alltid samma mat alla i familjen, eller anpassar du till barnen, eller lagar annan mat till dem. Tror inte att varken min 6- eller 3-åring skulle äta mat med röd curry i. Och då blir det ju lite omständigt att laga två grytor… Tips?

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 14:16

I går gjorde jag ris till barnen och de små barnen fick stekt kycklingfilé istället för thaigrytan. Vi får ofta göra lite sådana kompromisser här efetrsom de små barnen inte alltid kan äta samma som de stora barnen och vi, tex starka maträtter.

Svara
Ann 5 januari, 2010 - 11:34

Det ser jätte gott ut. Använder du färska wokgrönsaker eller vilket märke om du köper färdiga?

Ann

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 11:48

Jag gör oftast egna wokgrönsaker, annas köper jag Findus Wok Classic.

Svara
Jessica 5 januari, 2010 - 11:10

Thai ska det ju vara:)
hihi

Svara
Jessica 5 januari, 2010 - 11:09

Skulle kunna leva på Taimat tror jag:))
Gör liknade men utan bas! Måste absolut testa det också!
Ser jätte smarrigt ut!
Nämen är det inte glada toner här inne? det har jag aldrig märkt av:( Trist att det ska finnas!
Du är bäst gumman och kommer att fixa dom sista också!!

KRAM

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 11:11

Det är bara EN gnäll***** som försurnat miljön här inne lite, som tur är.
Tack hjärtat! <3<3

Svara
Anna-Lena 5 januari, 2010 - 08:57

Visst är det gott, det äter vi ofta med, mina stora killar älskar det………

Ha en skön dag, själv jobbar jag bara till 12.00 sen bär det av till badhuset med maken och lillkillen.

/Kram Anna-Lena

Svara
Caroline 5 januari, 2010 - 02:19

Ojojoj detta lät ju bara så smarrigt!!! Blir definitivt fredagsmat! =D

Kram!

Svara
jennie -failsafe- 5 januari, 2010 - 00:34

hej! jag hittade din blogg av en slump när jag letade efter ett recept. verkligen imponerad av ditt jobb med vikten. skulle själv behöva gå ner i vikt (låg länge på 53-56kg men har på sista året gått upp till 65. och jag är bara 162cm!).. dock väldigt fäst vid sötsaker. vad har du för tips för en ”sån” som mig, som man kan äta istället för att småäta massa sötsaker. undrar också om du kör med VVrecepten rent av, eller tar bort kolhydraterna helt (tex potatisen) eller om du bara skär ner på det? vore väldigt tacksam för tips!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.