Snabba kyllingen

av Åse

Cred till detta receptet går till Vickan för det är hon som tipsat mig om att använda Knorrs kryddor och hon har ett recept som detta är byggt på. Puss på Dig!

4 portioner á 8,5 pts

Kyckling (grillad, filéer etc (3 pts)
5 dl Milda mat extra (1,5 pts)
Knorr kycklingkrydda
Hela burkchampinjoner
Potatis valfri mängd (4 pts -duoval)

Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med klyftpotatis!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Sara 3 december, 2008 - 14:28

Tror faktiskt jag ska testa detta i kväll. Hade tänkt göra ungerska kycklingen men det åt vi ju för inte alltför länge sen. Vore roligare att testa nåt nytt! Vi har ju Knorr kryddan hemma så det ska bli intressant att prova den 😀

Svara
Ner40kg 8 november, 2008 - 11:49

Hej! Var inne och kikade här häromdagen och såg att du använde Milda Mat Extra och kycklingkrydda som sås, så jag testade det och la sedan in det på min blogg som recept. Nu var det någon som kommenterat att jag snott det av dig, men jag ville bara förtydliga att det verkligen inte var fallet. Ber så mycket om ursäkt, men jag tänkte inte på det eftersom jag bara använde Milda Mat Extra och kryddan. Länkade nu ändock, eftersom jag ändå fick idén av dig. Hoppas inte du tar illa upp. Kram

Svara
J0Z [JOZEFINNILSSON] 1 november, 2008 - 19:20

de där såg inte allt föräckligt ut du ;S vill haaa!!!!

Svara
Ellinor 1 november, 2008 - 14:41

Ser superläckert ut för en sån som jag som gillar kyckling! Såg detta receptet här på din sida och tänkte jag skulle testa det i helgen.

Men som en av de föregående talarna ”Susanne” så undrar jag oxå vad Knorr kycklingkrydda är för något? Kunde nämligen inte hitta det i butik.

Och eftersom jag är en novis på matlagning så undrar jag hur många grader du ställde ugnen på när du tillagade denna rätt?

Ha en fin allhelgona-helg!

/Ellinor

Svara
vickan 25 oktober, 2008 - 10:18

potatis 4 pts?? duoval?? nåt nytt?? sist jag vv:ade var det potatis 2 pts??

Svara
vickan 25 oktober, 2008 - 10:16

puss tillbax 🙂 *smack* du får all vv-mat att se så goooood ut, hur gör du??! 🙂

Svara
susanne 21 oktober, 2008 - 16:57

provade till middag idag-enkelt och gott!var ut på vickans sida och oj så mycket gott men tyvärr inte speciellt bra om man vill gå ner några kg.Tur vi har dig åse som är bra på att moddla reccept.

Svara
~ Maria ~ 19 oktober, 2008 - 11:05

Hallå Stumpan!
Detta blev vår middag igår, så himla enkelt och supergott – hela familjen gillade det 🙂
Tack!

Svara
Jenjo 17 oktober, 2008 - 14:59

Får jag fråga? Det står i rubriken att receptet heter ”Snabba kyllingen”…

Kallar ni kyckling för kylling i Skåne? Själv bor jag i Norrbotten och har aldrig hört det förut…

KRAMIS

Svara
admin 16 oktober, 2008 - 12:16

Jeanette: Tack! 4 points potatis är när man räknar duoval. Gör man inte det så kan man räkna potatisen som 2 points =)
Duoval listan finns nu i ovanmenyn.

Svara
Jeanette 16 oktober, 2008 - 11:06

Hej!

Först ett jättegrattis till din nya bebis!

Sen en liten undran! Du har skrivit 4 points för valfri mängd klyftpotatis. 2 points är det ju för kokt potatis, är det annorlunda om man tillreder den i ugnen eller är det för att du har haft på lite olja?

Suuuuuperhärliga recept har du också! Det här blir lördagens middag 😀

Svara
gruset 15 oktober, 2008 - 21:04

Hej och tack för inspirationen! Har, som du ju vet, saknat dina inlägg och dina GODA, moddade recept. Du är bäst!

Kram Linda

Svara
susanne 15 oktober, 2008 - 17:46

ska prova i helgen. kul att du är tillbaka med smarriga reccept igen.tack,tack!Äter du någon form av vitaminer eller dyl föresten när du viktväktar?

Svara
Hanna 15 oktober, 2008 - 10:43

Wow, ser jättegott ut. Ska testa detta på lördag tror jag bestämt.
Tog med mig receptet till min blogg. Hoppas det är ok. Länkade naturligtvis till dig och skrev att det är du som tagit bilderna. Är det ok? Annars tar jag bort det igen.

Svara
Pernilla 15 oktober, 2008 - 09:06

Smarrigt värre =)
Det får bli lördagsmat tror jag helt klart.

Svara
Carola 14 oktober, 2008 - 21:26

Ser supergott ut, ska skriva ut det och tillaga detta,
Tack för alla tips du kommer med.
Kram

Svara
Mico og Linn 14 oktober, 2008 - 19:58

Særiøst hvor har du funnet det designet du har??? det er det samme som jeg har men 2 sidebarer som jeg har lett etter 😀 Trur du du kunne delt litt info med meg? Hadde jeg fått en link eller noe så hadde jeg bligg kjempe glad:D Super fin siden din var.

Svara
Gabriella 14 oktober, 2008 - 19:12

Mmmm…låter jätte gott, måste jag testa någon dag. Älskar kyckling. Tack för all inspiration och recept. 🙂

Svara
c 14 oktober, 2008 - 18:52

Det va länge sen jag va här. Men haft mycket på sista tiden, så får nog läsa ikapp lite nu! Ett JÄTTE grattis till lilla bebisen!!! Ha det bra

Svara
Lotta A 14 oktober, 2008 - 18:41

Det ser ut att vara ett helt underbart recept!
Själv så älskar jag kyckling,
så detta får bli morgondagens middag.
Tack för härlig inspiration!
Kram

Svara
Cathrine 14 oktober, 2008 - 18:32

Ser jättegott ut!

Svara
Liz 14 oktober, 2008 - 17:33

Det ser himla gott ut måste jag säga, ska absolut prova det!!

Svara
Susanne 14 oktober, 2008 - 17:01

Det där ser gott och enkelt ut! Men vad är det för speciella kryddor från Knorr du pratar om?

Svara
Emelie 14 oktober, 2008 - 16:46

Det där såg ju mumsigt ut. Både kyckling och potatis är ju himla tacksamt (och pointsfattigt). Ha en bra kväll!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.