Snabba fröfrallor

av Åse

Heeeeeej på er denna sköna freda’!

Jag mår bättre i dag! Känner mig fortfarande inte helt återfylld på energi och ska bespara er en fredagsbild av mig 🤪 men jag ska ta en lunchpromenad i det vackra vädret tänkte jag!

Som sagt jag vaknade till ett städat hem – balsam för själen! Nya mattan kom i går kväll och är på plats, blev såååå bra! Mycket bättre än jag förväntat mig! 😍
Ska visa er nästa vecka och då har jag samtidigt en riktigt bra rabatt till er!

Min vackra hortensia blommar nu, inga jätteblommor men så otroligt vacker färg!

Nu står en blomma här ovanför mig på kontoret 💙

Över till receptet!

Dessa blev väldans goda! Jag ska inte säga att jag uppfunnit hjulet på nytt, jag brukar använda mina färdiga recept som grund och sedan laborerar jag.

Dessa är snabblagade, klara inom 20 minuter, perfekt till helgen med andra ord =)

Jag valde chiafrön istället för linfrön. Provade linfrön första omgången med det blev inte lika bra.
Jag väljer dessutom att rosta solrosfröna/solroskärnor i torr panna – blir sååååå mkt godare smak!
Jag hade västerbottensost men man kan använda den ost man har hemma – jag gillar kraftigare, nötigare smak så jag väljer en lagrad ost.

Mustiga, frasiga och helt underbara!
Prova dessa!


Ruccola, lagrad herrgård, rökt sockerrfri samisk skinka, saltgurka och vanlig gurka

Per fralla:
242 kcal, 12 g protein, 2 g kolh (mindre om du räknar nettokh), 19 g fett

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabba fröfrallor


  • Författare: Åse
  • Total Time: 17 minutes
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl riven lagrad ost (t.ex västerbotten)
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl chiafrön
0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 tsk örtsalt
Toppa med svarta och vita sesamfrön


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop ingredienserna och forma fyra bullar på bakplåtsklädd bakplåt. Platta till något och sprinkla sesamfrön över.
Grädda i 15 minuter.
Dela varje fralla och lägga på valfritt pålägg

  • Prep Time: 2
  • Cook Time: 15
  • Category: lchf

Keywords: laktosfritt, glutenfritt, lchf, low carb, nötfritt, lchfbröd

KRAM på er!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

33 kommentarer

Catti 1 mars, 2022 - 11:57

Tack för ett jättegott och snabblagat recept! Jag tycker det är svårt att hitta gott glutenfritt bröd. Många känns som att äta sågspån…men dina är riktigt goda och känns faktiskt som brödsubstitut! Dessa var en höjdare i och med att de går så snabbt att fixa!

Svara
Åse 3 mars, 2022 - 08:04

Vad roligt att du uppskattar! Det är mitt favoritbröd också! =)

Svara
Februari lämnar oss och min tur att bli sjuk - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 28 februari, 2022 - 11:37

[…] de är galet gda! OCH nyttiga! 1 fralla innehåller 1,8 g kh, 13 g protein och de är glutenfria. HÄR hittar ni […]

Svara
mimmi 18 december, 2021 - 14:44

Älskar dina fröfrallor…perfekta att ha med till jobbet med en smarrig fyllning…du är bäst!

Svara
Sjukt god tryffeldressing! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 maj, 2020 - 16:46

[…] så skönt! Länge sedan jag sov så länge. Medans Daniel var på gymmet så gjorde jag mina snabba fröfrallor – idag bytte jag ut solroskärnor mot glutenfria havregryn, blev […]

Svara
Linda-Li 16 januari, 2020 - 09:49

Godaste frukostbullarna! är helt besatt i dessa. Jag har diabetes och jag mår så bra av dessa! TUSEN TACK!

Svara
Godaste fröfrallorna! Prova dessa! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 30 oktober, 2019 - 11:37

[…] HÄR hittar ni receptet […]

Svara
Sista chansen - 25% rabatt på tallrikar - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 27 oktober, 2019 - 08:34

[…] blir det frukost här! Snabba fröfrallor […]

Svara
10 goda lågkolhydratbröd - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 16 september, 2019 - 09:46

[…] Snabba fröfrallor […]

Svara
michelle 12 september, 2019 - 09:54

Ska men inte han något smör eller olja i?
btw det står inte kolhydrater på alla bröd recept är det med mening?

Svara
Åse 12 september, 2019 - 09:57

Receptet stämmer.
Nej alla mina recept är inte näringsberäknade. Är det viktigt för en kan man enkelt lägga in på tex https://kostbevakningen.se

Svara
Nac 24 juli, 2019 - 20:57

Testade att göra dessa idag (med riven cheddarost) och det blev bra tycker jag! Kommer absolut göra igen 🙂

Svara
Åse 25 juli, 2019 - 09:28

Roligt att höra!

Svara
The Magic Pill: Kan man äta sig frisk? - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 15 september, 2018 - 15:05

[…] frukost till NYMO var mina snabba fröfrallor – bäääääästa brödet just nu tycker […]

Svara
Elif 13 september, 2018 - 17:58

Innehåller alla mina favorit ingredienser och älskar mackor, samt att det funkar när man är i ketos! Grymt! Tack för många bra recept

Svara
Annika 10 september, 2018 - 10:31

Ser jättegoda ut!

Har i flera av dina recept läst ”örtsalt” vilken sorts använder du??
😊

Svara
Åse 10 september, 2018 - 10:33

Hej Annika! jag använder Herbamare: https://www.bodystore.com/herbamare-ortsalt-250-g

Svara
Annika 10 september, 2018 - 10:40

Tack👍🏻

Svara
Cissi 5 september, 2018 - 21:41

Om man vill baka detta utan ost (p.g.a. äter inte mjölkprodukter), tror du man måste ersätta den med något annat då? Eller kan man bara hoppa över den? Är den med enbart för smaksättning, eller har den någon annan roll också?

Svara
Åse 6 september, 2018 - 08:34

Hej! Detta receptet behöver ost. Prova ngt annat recept om du inte äter mejeri. Kika här: http://www.56kilo.se/kategori/recept/brod/

Svara
Mozzarellamacka - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 3 september, 2018 - 17:52

[…] snabbt populära snabba fröfrallor – använde standardreceptet fast gjorde två större avlånga frallor […]

Svara
Ya 2 september, 2018 - 13:07

Hej! Kan man frysa in dessa bröd? Hur förvarar man dom om man inte äter alla på en gång?

Kram Ya

Svara
Åse 2 september, 2018 - 13:07

Hej de går bra att frysa! Jag förvarar alltid bröd i frysen själv.

Svara
Liselott 28 augusti, 2018 - 11:00

Det i särklass godaste LCHF-brödet (och jag har provat många)

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 11:45

Åh men vad roligt att höra! 😍

Svara
Toini 19 augusti, 2018 - 18:18

Hej Åse,
Provade att baka dessa frallor till frukosten imorse. Tog riven lagrad prästost i. Sååå, fantastiskt goda och så enkla att göra. Stort tack för dina recept, tips och trevlig blogg😊

Svara
Åse 19 augusti, 2018 - 19:15

Åh vad bra att du gillar! Kul att höra! 👏🏻🌸

Svara
Margreth 18 augusti, 2018 - 15:05

Hej Åse!
Tack för en trevlig blogg och många härliga recept! Har testat ganska många och varit mycket nöjd. Dock har jag insett att jag inte tål fiberhusk. Blir rejält sur i magen och uppkörd. Finns det något man kan ersätta fiberhusk med i bakningen?
Kram från Margreth

Svara
ÅsaS 17 augusti, 2018 - 20:56

Samisk skinka är riktigt god, men mina två favoriter som jag alltid kommer tillbaka till är Brännebo- och Flatrökt skinka. Efter att ha klivit in i delidisken har en helt ny värld öppnats för mig. Hittar en massa nya godsaker, om inte varje vecka så varje månad iaf..
Efter 12 timmar på jobb och närmare 20 000 steg skjuter jag alla hushållssysslor till morgondagen och slänger mig i soffan och bara slappar och slösurfar. Men har lovat mig själv att göra ett rejält ryck med städ, fix och moskokning imorgon – bara för att jag vill!
Njut helgen! Kram 💕

Svara
Carina Ruthberg 17 augusti, 2018 - 15:20

Åhhh, ser så gott ut! Måste provas.
Bakar ofta ditt grova fröbröd liksom ”Erikas” fröbröd och har fått dela med mig av receptet till många väninnor som förvisso inte är LCHFare men är så förtjusta i brödet ändå. 🙂
Var hittar du den samiska skinkan? Låter också så god.

Svara
ÅsaS 17 augusti, 2018 - 20:45

Samisk rökt skinka säljs bl a över disk i större butiker. Vet faktiskt inte om den finns i konsumentförpackning.. Den är iaf riktigt god, ganska kraftigt rökt för att vara påläggskinka.

Svara
Charlotta 17 augusti, 2018 - 14:16

Jag älskar den samiska skinkan, frallorna ska jag testa till frulle imorgon. Håller själv på att hämta mig efter magsjuka här i veckan och börjar precis få tillbaka aptiten så nu kikar jag efter inspiration och godsaker här hos dej. Trevlig helg o tack för alla härliga bilder du lägger upp!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.