Små frukostfrallor

av Åse

God morgon och God helg!

Smarriga små frallor till helgrukosten.
Yoghurten går att ersätta med t.ex. havregurt om man inte tål eller vill äta mejeri.
Pofiber finns på glutenfria hyllan i din livsmedelsbutik.

Strö över lite västerbottensost eller vallmofrön innan du gräddar frallorna.

De går bra att frysa in!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Små frukostfrallor


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 frallor

Ingredienser

2 ägg
2 dl fet yoghurt (10 %)
3 msk smält smör eller kokosolja (utan smak)
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
1 ½ msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
½1 tsk salt
1 ägg
svarta vallmofrön


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Vispa äggen fluffiga, och vispa sedan ner yoghurten och det smälta fettet.

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i äggsmeten. Låt stå och svälla i minst 5 minuter.

Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Toppa med vallmofrö.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Fanny 3 juni, 2020 - 11:54

Tack för recept Åse! Vaknade i morse och var så sugen på bröd till frukosten så jag testade detta recept. Många gånger tycker jag att lchf-bröd blir för ”äggiga” i konsistensen men det här var ett av de bättre jag testat. Jag prövade att byta ut 1/3 fibrhusk mot xantangummi – blev superbra. Tydligen kallas kombinationen av dessa två ”glutenfri bakning 2.0”. Blir en till fralla nu med ägg och kaviar.

Ha en underbar dag!

Svara
Åse 3 juni, 2020 - 13:11

Hej Fanny! Härligt att det smakade! Ja jag läste att Lindroos kallar kombinationen det =) Xantan används ofta i amerikanska recept.
Njut av dagen du också <3

Svara
felix 4 april, 2020 - 10:44

måste det vara mandelmjöl eller kan man byta till annat icke vetemjöl? som typ majsmjöl eller rågmjöl?

Svara
Åse 4 april, 2020 - 11:27

Det kan man säkert men jag kan inte måtten för det för man kan inte bara byta rakt av.

Svara
Millah 3 januari, 2020 - 09:58

Tips hur man kan göra dessa utan ägg?

Svara
Åse 3 januari, 2020 - 10:01

Kanske med chiaägg?

Svara
Siw Lindh 7 oktober, 2019 - 15:53

Hej och tack för goa brödrecept. Kan du tipsa om en bra neutral kokosolja samt även ett bra märke på magnesium?
Tack på förhand!
Allt gott!
Hälsningar Siw

Svara
Åse 8 oktober, 2019 - 15:56 Svara
Jenny Johansson 5 oktober, 2019 - 17:57

Ser gott ut. Älskar bröd😍

Svara
Catherine 5 oktober, 2019 - 14:55

Sorry, jag borde ha sökt på havregurt först…hade ingen aning om att det fanns! Fick inte ihop det riktigt med havregryn i stället för yoghurt:-)

Svara
Åse 5 oktober, 2019 - 14:56

Haha ingen fara! 🌸

Svara
Catherine 5 oktober, 2019 - 14:52

Förlåt, vad är havregurt? Havregryn?

Svara
Ullendotter 5 oktober, 2019 - 11:30

Bakade dessa i morse, jättegoda. Ska även pröva receptet som tårtbotten och då inte ta så mycket salt, tillsätta en aning stevia i stället, tror det kan bra. 🎂

Svara
Åse 5 oktober, 2019 - 11:41

Kul att höra!
Jag har ett bra recept på tårtbotten annars 🙂

Svara
Ullendotter 5 oktober, 2019 - 18:02

Tack, då ska jag titta på dessa också. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.