Skagenröra och Kyckling- och Baconröra

av Åse

Röror är ju så användbart! Som fyllning eller som tillbehör till kött/fågel/fisk!
Jag gör främst de här två olika rörorna!
Skagenröra och Kyckling- och Baconröra

11042015-012A8580-2
Till middag blev det bakad potatis med räkröran.
Matkoma efter det! Haha!

11042015-012A8592
Även gott att servera röran som tillbehör till lax eller fisk:
Laxen är fylld med en röra på fetaost, basilika och philadelphiaost.
Kryddad med salt, svartpeppar och lite ekologisk fiskkrydda.
Körsbärstomater, citron och grön Sparris utöver laxen.

12042015-012A8598-2
12042015-012A8620
Till det Räkröran och wokade grönsaker.

12042015-012A8623

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skagenröra och Kyckling- och Baconröra


Ingredienser

Räkröra

  • 500 g skalade räkor
  • 1/2 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färskost (philadelphia)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Citron och Dill till garnering

Kyckling- och Baconröra

  • Kycklingkött från 1 grillad kyckling
  • 1 paket stekt bacon
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • ev. lite majs (barnen gillar det)
  • lite Chilisås
  • salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till de två olika rörorna. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Inger Lundin 22 mars, 2024 - 10:42

Tack för en underbart god räkröra😋😋😋😋 Jag kommer aldrig att göra någon annan!! Nu är det slutletat!
Till påsk kommer kyckling- och baconröran att tillagas👍 Säkert lika god 😋
De kommer att ätas på Grytbröd som också är fantastiskt gott😋/ 🙋‍♀️

Svara
Åse 26 mars, 2024 - 09:14

Vad härligt att det smakade! tack för fin feedback 🤗

Svara
Eva wallgren 8 augusti, 2016 - 12:59

Hej!
Jag lagar ofta dina recept. Alltid gott, så gott att jag överäter.
Antagligen, och det som det som triggar mig är just fett.
Älskar majonnäs, dressingar, grädde och creme fraiche i maten.
Inte så mycket efterrätter eller choklad eller godis, men fett!
Under året som gått har jag nog inte gått ner ett endaste kilo trots att jag försökt i omgångar att vara sträng mot bröd, pasta, ris, potatis, sötsaker, ostkrokar o s v.
Så jag vet inte, med det verkar som att lchf inte funkar på en som älskar fett!
Eva

Svara
Åse 8 augusti, 2016 - 14:26

Hej Eva! Absolut, fett, salt, konsistens, kolhydrater är alla triggers men jag tror du ska se över mejeriprodukterna. Behåll fettet men skippa tex grädde, ost, creme fraiche.

Svara
Eva 8 augusti, 2016 - 15:19

OK, så då kan kokosmjölk också vara godkänt?
Tack för svar!

Svara
Åse 8 augusti, 2016 - 19:16

Javisst! 🙂

Svara
Lax och Räktårta - glutenfri LCHF Low Carb - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 3 juni, 2015 - 10:24

[…] mycket smak och mycket mat! Extra allt med andra ord! YUM! Gjorde den ungefär som jag brukar göra skagenröra. Botten brukar ju vara kavring på räk och skagentårtor men jag ville ju göra en […]

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 april, 2015 - 06:44

Gud så gott, detta vill jag verkligen göra! Jag blev hur sugen som helst på skagenröra på något gott bröd…

Svara
mallan 13 april, 2015 - 19:54

Åse, du har säkert sett det, men i räkröran på 2an står det bara ”1/2 dl” och inget mer.
Kram!

Svara
Åse 13 april, 2015 - 21:02

Det är ändrat 😉 nog bara filen som är cachad. Tack ändå! Kram

Svara
Jonna 13 april, 2015 - 16:37

Ser verkligen underbart gott ut! Jag älskar både lax och räkor så denna kombon måste testas snart.
Tack för alltid lika inspirerande recept 🙂

Svara
Camilla 33 år och 10 barnsmamma 13 april, 2015 - 15:58

Ååhh vad gott det ser ut 😀
Mvh Camilla

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.