Skriv ut

Saftiga tonfiskbiffar

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

2 burkar tonfisk a 200 g
2 ägg
3 msk majonnäs
1/2 tsk fiberhusk
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
12 tsk sambal oelek


Instruktioner

Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Forma biffar och låt dem vila i kylskåp i ca 1 timme, detta hjälper biffarna att hålla ihop.
Stek sedan i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra.


Notering

God kall örtsås:
3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering