Saffranspasta med räkor

av Åse

Gomorron freda’! Och inte vilken fredag som helst utan luciafreda’!

Har ni blivit lussade? För 1 år sedan var Alice skolans Lucia, gullunge! Hon har blivit så stor sedan dess.

Jag insåg nyss att jag har en frisörtid kl 9! Så jag ska bara snabbt avsluta detta inlägget och dra på mig kläder och hasta iväg! Skönt att få bli fredagsfin!

I går blev det min favoritpasta! Sååååå gott! och enkelt.
Jag hade stora ACS räkor som låg upptinade så det gick snabbt och smidigt att svänga ihop middagen igår.

Först fräser jag ihop saffran, tomatpuré, tunt skivad vitlök och finhackad urärnad röd chili i lite olja.
Sedan får de skalade räkorna (stjärt borta) fräsa med i någon minut innan resterande ingredienser åker i pannan.

I går hade jag bönspaghetti i. Jag överdriver inte konsumtion av baljväxter och speciellt inte sojabönor. (De är dock låga i kolhydrater)
Men för mig är detta ett bra alternativ till vetemjölspasta.

I med riven parmesan – bästa!

När pastan kokat och runnit av blandar jag i med såsen. Vill man servera vid sidan om så kan man göra det!

Här kommer receptet! En härlig rätt en Luciafredag som denna!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffranspasta med räkor


  • Författare: Åse

Beskrivning

1/2 dl olivolja
1 paket saffran
1/3 röd chili, urkärnad
1 vitlök solo, i tunna skivor
200 gr. halverade små tomater
400 g ASC Vannameiräkor, kokta
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 dl tomatsås
1 dl grädde
1 fiskbuljong – t’rning (eller motsvarande fond)
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti av vald sort
1 dl riven parmesan


Ingredienser

Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, buljong, tomatsås och grädde. Rör ner parmesan. Tillsätt den kokta spaghettin.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över parmesan vid servering.


annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Popprinsessan 16 december, 2019 - 20:09

Detta låter grymt gott och kommer att bli huvudrätten på vårt alternativa julfirande på lördag!

Svara
Åse 17 december, 2019 - 09:53

Vad roligt! Hoppas du gillar Christel! 🤗😍

Svara
ÅsaS 13 december, 2019 - 21:08

Lucia i all ära, men hos oss firar vi födelsedag denna dag. Vår ”lilla” tjej föddes just på Lucia, för 19 år sedan. Såå liten är hon inte längre, men när hon föddes var hon 44 cm lång och vägde 2185g. En riktig liten plutt.
Kram och trevlig helg! 💕

Svara
Monica Persson 13 december, 2019 - 09:18

Jag undrar vad du menar med tomatsås. Antar att det inte är chilisås…?
Tack på förhand!

Svara
Åse 13 december, 2019 - 09:31

Hej Monica! Ska förtydliga i receptet! Jag hade passerade tomater igår (Muttis)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.