Rotfruktspytt, murkelsås och BALTOS!

av Åse

Nu blir det två inlägg på raken med provning av vin, blir så när jag varit borta!
I går var det dags för provning av en spanjor vid namn Baltos! Och detta var extrakul då vi drack detta hemma hos Stefan & Catrin i augusti och vi tyckte det var så gott! Så det var inte alls jobbigt att behöva prova detta vinet igår 😉
Vinet passar till tapas, ost och pasta men jag kan lova att det gick minst lika bra till ryggbiff, rotfruktspytt och murkelsås i går! 🙂
Vinet är gjort på druvan Mencia och det är en medelfyllig, fruktig smak med balanserad syra och karaktär av mörka bär, viol, örter och fat.
Ett mycket gott fylligt vin som jag tror passar till mycket faktiskt!
Snygg är den också!
Pris 89:-
IMG_2820
 
Extra kul var det att maken smsade Stefan med bild på vinet vi drack och fick tillbaka denna nedan, haha! Ett omtyckt vin m.a.o. 😉
FOTD977
 
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://utskick.vinguiden.com/baltos/?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
 
Betalt samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga.
 
Som sagt det blev ryggbiff med rotfruktspytt och supergod murkelsås!
Rotfruktspytt 4 portioner:
3 morötter
2 palsternackor
1/2 kålrot
1 lök
4 skivor rotselleri
salt, peppar
Skär ner till småpytt och stek i två stekpannor med smör. Ca 20 minuter.
Per Morbergs murkelsås
2 finhackade schalottenlökar
2 små burkar förvällda murklor (ca 2 dl)
0,5-1 svampbuljong
1 tsk kinesisk soja
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
salt, vitpeppar
Finhacka murklorna och skölj noggrant.
Finhacka schalottenlöken och fräs i smör, tillsätt sedan murklorna och stek i ca 10 minuter.
Smula ner svampbuljongen och häll på vitt vin och grädde och låt sjuda i ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite soja.
IMG_2818
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Ulrica 25 december, 2013 - 13:41

Hej!
Måste fråga angående vinet…
Kan vi lchf-folk dricka vilka vin som helst eller beroende på vad vinet har för innehållet?
Vet att vi får dricka 2-3 glas per vecka eller inget alls…. Men hur är det med självaste med innehållet av vin?
MVH Ulrica och är tacksamma för svaret…

Svara
Åse 25 december, 2013 - 13:44

Hej, torra viner med lågt sockerinnehåll är ju att föredra. Är inte säker på att jag förstår din fråga?

Svara
Anette 5 oktober, 2013 - 14:56

Åh, äntligen recept! Har följt din blogg i några år och tyckt att den varit kanon. Kikade in 2-3 gånger per dag men sedan du minskat på recepten och ersatt med kläder o annat så är jag inne max 1-2 ggr i veckan. Saknar verkligen den ”gamla” bloggen som fylldes med recept nästan varje dag. Hoppas på fler recept i framtiden 😉

Svara
Åse 5 oktober, 2013 - 15:12

Hej! Bloggen följer mig i livet och det innebär att den förändras med mig. Då jag jobbar med mat så innebär det att jag inte alltid kan spruta recept här inne också. Jag kan tyvärr inte lyssna på vad läsarna vill ha då ni alla vill ha olika. En del vill ha mer kläder och shopping och andra mer recept etc. Jag skriver helt enkelt om det som jag för tillfället inspireras av och har inspiration till 🙂

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 5 oktober, 2013 - 14:26

Murkelsås är fantastiskt gott! Kan inte fatta att jag inte gillade svamp förr. 🙂
Kul med dina vinprovningar tycker jag. Alltid roligt med goda tips till helgmaten. 🙂
Ha en bra helg!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.