Rombollar LC / LCHF

av Åse

Go’kväll! Tittar ni på Let’s Dance?? Roliga deltagare i år tycker jag!

Jag sitter uppkrupen i soffan med min ziperall och njuter av att bara vara. Jag slängde ihop lite rombollar innan, baserade på Annika Rognebys gooooda recept på smörbollar! Oj så goda de blev!
(Här är nötbollarna jag gjorde för några dagar sedan)

Prova!

2,5 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 msk ekologiskt kokosfett
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 msk espresso eller starkt kaffe
2 msk mörk rom
1 tsk fin kakao
2 msk sötning (tex stevia strö)
100 gram mörk choklad

Blanda rumsvarmt smör med kokosfett, rör ner resterande och blanda till en smet/deg. Ställ kallt en stund. Rulla sedan små bollar och ställ kallt. Smält chokladen och doppa bollarna i och låt sedan torka på bakplåtspapper.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

32 kommentarer

Christina 19 december, 2017 - 21:04

Hej!

Det står kokosfett, menar du det i grå paket som finns i kyldisken eller kokosolja?

Svara
Åse 20 december, 2017 - 14:33

Nej aldrig silverpaketet det är processat kokosfett. Ekologiskt Kokosolja/Kokosfett – https://www.bodystore.com/livsmedel/fett-olja/kokosolja

Svara
Åse Deasy 3 mars, 2016 - 17:19

Hej Åse,

Vet inte om du ser/svarar på inlägg som gäller gamla recept, men jag gjorde dessa idag och de verkar goda ( har bara provsmakat dgen ännu) men HUR gör du för att få chokladen snygg runtom? Mina blev mest geggiga!
//Åse

Svara
Åse 4 mars, 2016 - 12:40

Oh inget speciellt? Bara doppade!

Svara
LCHF 'rombollar'.. | Low Carb Livsstil 20 maj, 2014 - 19:33

[…] jeg måtte i gang i køkkenet. Hos Aase havde jeg for længe siden set nogle fantastisk lækre ’rombollar’, og så var der ikke langt […]

Svara
Luciadagen | Nathalie – Blogg om träning & hälsa @ Spotlife 13 december, 2012 - 15:49

[…] Jag har gjort muffins med smak av pepparkaka och med smak av saffran. Sedan har jag även gjort arraksbollar (valde arraksarom istället för rom). Allt är gjort enligt LCHF men jag börjar inse att vanligt […]

Svara
Vackert väder! « josefinaslowcarblife 26 juni, 2012 - 14:25

[…] fina vänner. Får bli imorgon. Är sugen på att göra rombollarna som åse 56 kilo gjorde http://56kilo.se/rombollar-lc-lchf/ ser på sjukt goda ut. Har liksom inte ätit sötsaker på över en månad nu så det vattnas i […]

Svara
Sköna Söndag.. | Linsalusen 29 april, 2012 - 09:48

[…] jag choklad godis med Amaretto! Fy F*n så gott!!! Recepten kommer från Annikas Rogneby och från 56kilo . Dock tog jag bort kaffet och ersatte rom med Amaretto. och nästa gång kommer jag smaksätta det […]

Svara
Thessan 27 april, 2012 - 14:16

Mina blev helt misslyckade, ahha… De blev jtte mjuka, stelnade aldrig, vad gjorde jag för fel? själva degen blev så himla mjuk.

Svara
Åse 27 april, 2012 - 14:35

Ta lite mer mandelmjöl nästa gång. De ska inte stelna utan vara hårda som chokladbollar typ.

Svara
Sthlms tjej 11 april, 2012 - 18:32

Åhhh va goda de blev!!
Jag tog vanilj, kakao, kaffe plus lite arraksessence och pytte med stevia strö. Doppade i mörk choklad.

Mycket goda:))

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 10 april, 2012 - 21:39

Tänkte provgöra dessa i helgen. Hur många blir det av en sats ungefär? Förstår att det beror på bl.a. storlek, men hur många fick du ut av smeten?

Svara
Åse 10 april, 2012 - 22:04

Ca 15!

Svara
Sthlms tjej 9 april, 2012 - 06:59

Oj, skev fel i receptet nedanför gällande kokosmuffins med Hallon, Jag tog Sukrin istället för agavesirap. inte sötrix 🙂

Svara
Åse 9 april, 2012 - 08:46

Tack för receptet!! Ska provas!!

Svara
Sthlms tjej 8 april, 2012 - 21:59

Ser himla smaskigt ut :))

Jag testade att göra dina citronmuffins Åse, men misslyckades totalt. Smakade riktigt illa:( funderar på om mitt mandelmjöl är kasst? Har inte sellton, utan nåt annat märke. Beställde från bodystore.

Har förresten tips om supergoda kokosmuffins med hallon. Tog receptet från en gratis tidning från hälsokostaffären. Har kopierat sidan o kommer tyvärr inte ihåg vad den heter. Men, men, DESSA rekommenderas verkligen.

3 ägg ( vispas med sötningen)
1 dl agavesirap ( jag tog 1 dl sötrix andra gången eftersom sirapen triggade mig)
0,5 dl bakepro ( blanda alla torrvaror och rör ner i äggen. Häll sen i mjölk och smör.)
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör ( smältes)
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje. Gädda 200 gr i ca 12-14 min.
SÅ GODA!! 🙂

Svara
Åse 9 april, 2012 - 08:45

Vad hette mandelmjölet? Det kan skilja rejält. Man får även vara vaksam på att mjölet inte härsknat!
Något måste gått fel ju :(( kram!

Svara
Sthlms tjej 9 april, 2012 - 14:49

Jag tror du har rätt Åse. Hade faktiskt inte tänkt på att det är ju fett som kan härskna. Det smakar lixom lite unket 🙁 jaja, bara och hiva och testa en annan gång 🙂

Svara
ÅsaS 27 april, 2012 - 17:19

Har fått tips om att förvara mandel/nötter i kylen för längre hållbarhet. Och eftersom mjölet är malet så är det större risk att det härsknar, så in med det i kylen.

Svara
Åse 9 april, 2012 - 12:14

Provar detta nu 🙂

Svara
Anna 8 april, 2012 - 18:05

Mums vad gott det ser ut! Jag testade att göra en variant av Arraksbollar då jag utgick från Mariannes recept på Brownies fast jag uteslöt valnötterna och smaksatte med lite rom och arrak och sen körde jag kakan i matberedare och ner med en äggula, sen formade jag till bollar och doppade i mörk choklad. Blev supermumsigt!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 8 april, 2012 - 15:40

Dessa måste jag testa. Tror du personer som inte äter LCHF också gillar dem? Jag ska bjuda på kakor om några veckor och vill gärna göra något smarrigt, men LCHF-vänligt och det vore kul att göra dessa då.

Svara
Åse 8 april, 2012 - 15:42

Ja ABSOLUT!! De smakar inte LCHF! om du förstår =))

Svara
Stina 7 april, 2012 - 18:13

Hade ingen rom så jag provade med whiskey, och Gud så himmelskt goda de är. Får man äta alla själv, eller man måste bjuda?……..Vill passa på att nämna att Ica kvantum i Landskrona nu har Selltons mandelmjöl, toppen!

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:17

Visst är de farligt goda!! =)

Svara
Eva 7 april, 2012 - 12:58

Tack! Har länge funderat på vad jag ska göra med min rom som står i kylen, nu när jag inte dricker rom och cola längre:))
Dom ser mumsiga ut.

Svara
ÅsaS 7 april, 2012 - 09:21

Lika inspirerande som alltid!
Idag blir det påskbuffé hos mamma och pappa och jag kan ju tala om att jag INTE går hungrig därifrån.
Ha en riktigt go’ och glad påsk!
Kram ÅsaS

Svara
irene 7 april, 2012 - 07:53

Mmmmmm vad du är påhittig….
tack

Svara
Monicas Mat 7 april, 2012 - 07:06

Så fina naglar! Nu blev jag nyfiken på att prova med romessens…

Svara
Linruz 7 april, 2012 - 06:49

Mums ska definitivt testas ngn gång.
Kram på dig

Svara
Fru M 6 april, 2012 - 22:59

Så goda de ser ut.
Hatar att jag är allergisk mot nötter. Finns så mycket gott som jag också vill kunna göra.

Svara
Åse 8 april, 2012 - 11:20

Usch ja måste vara trist!! KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.