Räkfylld bergtunga i vitvinssås

av Åse

I går kände vi för att äta och dricka lite extra gott!! Det blev en middag på tu man hand med räkfylld bergtunga, blomkålsmos och vitvinssås. Faaaaaantastiskt gott! Egentligen började det med att jag såg ett spännande vin på systembolaget när vi skulle in och göra en beställning till mannen på lågkolhydratöl (Solsidan heter det) Så fungrar ofta jag hittar en krydda eller ett vin eller ett livsmedel som jag brukar kreera kring.
Vinet var ett Meerlust, ett chardonnay som var underbart till! Från Sydafrika. Ganska rökig och rik men ändå fruktig. GOD!
Maten var så god! Så prova gärna!
2 portioner:
4 bergtungafiléer
1 dl skalade räkor
150 g philadelphiaost
lite citronjuie och hackad dill
1/2 blomkålshuvud (gärna ekologiskt, så mycket finare då)
salt, peppar
1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
hackad dill
1 fiskbuljongtärning
Sätt ugnen på 175 gr. Tina fisken. Blanda 100 g färskost med räkor, citron och lite hackad dill.  Salta och peppra filéerna på båda sidor och lägg en klick räkröra på övre delen och rulla ihop. Lägg rullarna i smord form och häll 1 dl vitt vin över. Sätt in i ugn i ca 20 minuter.
Bryt blomkålen i buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten (ca 15 minuter). Mixa sedan med 50 g philadelphiaost, smaka av med salt och peppar.
Ta ut fisken när den är klar. Häll av vinspadet i sil över kastrull och håll fisken varm med folie. Koka upp vinspadet med 1 fiskbuljongtärning och låt reducera lite, vispa ner creme fraiche och dill och blanka av med en klick smör. Servera med valfria grönsaker, tex lite sparris.
Voila! =)
 
 


 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Martina H 10 oktober, 2012 - 20:27

Åh, så gott!!! Det får bli lördagsmaten! Tack för all inspiration!!!

Svara
Sanna 10 oktober, 2012 - 13:55

Öl som heter Solsidan, det måste jag bara prova 🙂 Jag kan inte leva utan min lördags bastu och KALL ÖL. Tack för tipset !

Svara
Linda 10 oktober, 2012 - 13:20

Mig förlorade du vid ”lågkolhydratsöl”. Vilken grej. Måste inhandlas! Tack för tipset! 🙂

Svara
Åse 10 oktober, 2012 - 13:23

Haha! Här kan du läsa lite om det: http://www.kostdoktorn.se/ol-med-lite-kolhydrater/
Annars finns ju redan Spendrups Bright på systemet!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.