Poké Bowl med avokadomajonnäs

av Åse

Nej det blir inte mycket matlagning för min del just nu så jag bjuder på ett smakprov av allt gott som finns i min och Annas nya bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt
Jag ÄLSKAR Poké Bowl!
Sushi är ju som jag tidigare skrivit i särklass det godaste jag vet och överhuvudtagget så älskar jag umamin i asiatisk och orientalisk mat.
Poke Bowl är hawaiiansk streetfood och det är bara fantasin som sätter gränser!
Generellt består en poke bowl av en ggrund som sallad eller ris, rå marinerad fisk och topping.
Det här är så rackarns gott!
Avokadomajonnäsen är så god till annat kött och fisk så prova den!
Gillar ni inte salmalax så prova att byta ut mot frästa kungsräkor.

 
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Poké Bowl med avokadomajonnäs


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 400 g Salma lax

Marinad

  • ½ dl Tamarisoja
  • 1 msk risvinäger
  • 1/2 tsk rostade sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 liten vitlöksklyfta

Topping

  • 2 avokados
  • Ruccola
  • 1/2 gurka
  • 4 dl strimlad rödkål
  • 1 stor strimlad morot
  • 4 salladslökar
  • 1 msk svarta sesamfrön

Majonnäs

  • 2 dl neutral olja
  • 1 helt ägg
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt

Avokadomajonnäs

  • 1 avokado, urkärnad
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt

Instruktioner

  1. Skär laxen i tärningar, ca 1 cm. Låt marinera medan du förbereder
  2. grönsakerna.
  3. Dela avokadorna och skär köttet i tunna skivor. Strimla gurkan med
  4. potatisskalare. Strimla rödkålen med osthyvel. Skär moroten i stavar.
  5. Skär av blasten och botten på salladslöken och skiva den tunt.
  6. Fördela rucolan på fyra djupa tallrikar och lägg på laxen. Gruppera grönsakerna och strö över sesamfrön.
  7. Servera med en klick avokadomajonnäs

Majonnäsen

  1. OBS: Alla varorna ska ha samma temperature, jag rekommenderar kylskåpskalla!
  2. Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och en majonnäs har tagit form.
  3. Mixa sedan ingredienserna till avokadomajonnäsen.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Marie Person 8 februari, 2017 - 20:37

Hej, hoppas ni är på bättringsvägen!
Har gjort din majonäs något år nu. Den blir alltid lika bra, godast blir den med MCT- olja tycker jag. Min man blir lika imponerad varje gång, hur snabbt och enkelt det är att göra den. Skall prova avocadomajonäsen till helgen. Tack för en trevlig och inspirerande blogg.
Marie

Svara
~ Maria ~ 8 februari, 2017 - 16:13

Ser fantastiskt ut, måste prova 👌🏻💜

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.