Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pocherade ägg i tomatsås – Menemen


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 mindre gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd och 1 grön paprika
  • 800 ml körsbärstomater
  • 1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt, svartpeppar efter smak
  • 150 g fetaost
  • 1 handfull grovhackad bladpersilja
  • 4 ägg

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
  2. Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
  3. Rör ner tomater, kryddor, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
  6. Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
  7. Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.

Nutrition

  • Serving Size: 4