Pocherade ägg i tomatsås – Shakshuka

av Åse

Hej på er!
Härligt väder ute! Jag sitter med färg i botten och ska hinna med Mage/Armar i mitt hemmagym innan jag går på jobblunch, liten skön dag så där!
Och apropå träning så fick jag en akuttid hos min kiropraktor igår, fick en kraftig låsning efter mitt BBG pass i måndags!
Jag borde verkligen vetat bättre, köra på med så många gående utfall och X jumps/Burpees när jag varit dålig och haft ont hela februari och mars var ju väldigt DUMT. Jag kör sällan utfall på gymmet för min PT ser ju att det inte är optimalt för min kropp.
Gör om, gör rätt. 
Något som känns optimalt det är kosten just nu.
Under mars när jag var så under isen rent fysiskt så blev det lite för ostrukturerat med kosten vilket inte passar mig.
Men nu är jag tillbaka till periodisk fasta i kombination med lågkolhydratkost och där jag förlägger kolhydraterna på kvällen är det som passar mig bäst.
I går kväll blev det en riktig fullträff!
Enkelt men med massor av goda smaker! Shakshuka! Ja eller en variant på det!
Jag serverade det till bönpasta men det är ju ett trevligt tillbehör till mycket!
012A3244
Muttis körsbärstomater är min favorit och jag använder alltid den när jag ska ha krossade tomater. Tomaterna är hela men jag krossar dem med en sked i såsen.
012A3247
012A3256
012A3257
Voila!
Detta måste ni prova!
Vill man ha mer protein i, så kan man fasktiskt ha i nötfärs! Då blir det lite som en köttfärssås.
Jag gjorde en yoghurtsås med vitlök, så gott att klicka på!
2 dl turkisk yoghurt
1/2 vitlök solo
salt & svartpeppar
012A3262
012A3267
012A3268
012A3271
Här kommer receptet så som jag gjorde det!
Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pocherade ägg i tomatsås – Menemen


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 mindre gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd och 1 grön paprika
  • 800 ml körsbärstomater
  • 1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt, svartpeppar efter smak
  • 150 g fetaost
  • 1 handfull grovhackad bladpersilja
  • 4 ägg

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
  2. Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
  3. Rör ner tomater, kryddor, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
  6. Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
  7. Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Min första Aperol i vårsolen - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 19 mars, 2024 - 22:29

[…] hade förberett Pocherade ägg i tomatsås (Shakshuka) såååååååå gott! Hon hade så klart gjort på sitt sätt och det var Mums! Mitt recept […]

Svara
Veckans matsedel v. 13 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 26 mars, 2023 - 14:09

[…] Måndag: Pocherade ägg i tomatsås […]

Svara
Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma 21 april, 2016 - 10:28

Ha en fantastisk dag fina du!
Kram <3

Svara
Clean eating by Annika 20 april, 2016 - 20:56

Gud så gott det ser ut! Ett måste att testa. Fina nya färger på bloggen!

Svara
5gram 20 april, 2016 - 19:12

Det ser fantastiskt gott ut ? Jag har ingen spis men jag skulle nog kunna testa göra detta i crockpoten.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.