Pizza med ostkräm, chorizo och italienska smaker

av Åse

Hej hej!

Oj oj vad jag är inne i semesterbubblan!
Är ni?

Njuter ni av det varma vädret lik mycket som jag?
I går kom Vickan med familj ner och vi tog sen lunch på uteplatsen i form av LCHF Pizza och plock! Pizzan blev riktigt uppskattad! Tänk att man kan äta så gott utan massa kolhydrater och mjöl!

Jag gjorde två avlånga bottnar för att de skulle vara lättare att göra snittar av.

Istället för tomatsås så hade jag färskost med jalapenosmak – sååååå gott!

På med stekta champinjoner, färsk mozzarella, halverade tomater och oliver!

Sedan toppades det med ruccola och skars upp!
Ett kul sätt att dela på pizza!


Finaste vännen <3

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza med ostkräm, chorizo och italienska smaker


  • Författare: Åse

Ingredienser

Pizzadeg:
180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Topping:
200 gr. färskost, gärna med smak av jalapeno
150 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
2 mozzarella á 125 g
10 körsbärstomater
1516 skivor chorizo eller annan salami
1516 kalamataoliver
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl och kryddor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Dela degen i två delar och lägg varje degklump på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper). Lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en avlång tunn platta.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnarna är gyllenbruna.
Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
Skär pizzorna i snittar och servera.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Fredagsmenyn, TIPS! - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 7 september, 2018 - 15:29

[…] Huvudrätt: Pizza med ostkräm, chorizo och italienska smaker […]

Svara
Josefin 23 juli, 2018 - 20:55

Så gott! Hela familjen från 9-53 älskade denna pizza. Jag la på semitorkade tomater(recept från Coop) med hyvlad vitlök och timjan på. Vi lagade pizzan på pizzasten på gasolgrillen. Ett gott glas Ca’Marrone Appassimento till det… Yum! Tack för dina fina recept Åse.. i princip alla recept tilltalar mig 🙂

Svara
Åse 24 juli, 2018 - 19:59

Åh vad roligt att höra! Det var ett gott betyg! Tusen tack! 🌸
Förgräddade du degen innan eller lade allt direkt på pizzasten? Bra att veta! 🙌🏻

Svara
Millan 20 juli, 2018 - 18:55

Oj va gott det blev! Jag och sonen (22 år) uppskattade verkligen denna pizza, jag fick skippa proteinpulvret som jag inte hade hemma och halverade färskosten som du beskrev, använde kastrull och lät osten försiktigt smälta, inga problem, arbetade ihop degen för hand med en plasthandske, hatar att få gegga under naglarna😊 tänkte först vad liten degen blev men den räcker ju till två pizzor precis som på bilden,fick lägga degen med bakplåtspapper direkt på köksbänken då kaveln är för stor för bakplåten men det är inga problem att föra över allt till plåten sedan (tips) Mumsfilibaba med ett gott rött till! Kommer absolut att göra denna flera gånger så tack Åse för recept 🤗

Svara
Åse 21 juli, 2018 - 11:08

Härligt att höra! Tack för feedback! ❤️

Svara
Anna-Karin 17 juli, 2018 - 22:03

Sååå gott!!! 😋 Har verkligen samma smak ☺️ Men vad är flatvisp? Eller flatblandare?

Svara
Anna-Karin 18 juli, 2018 - 10:24

Tack så mycket för snabbt svar! Jag som använder Bosch matberedare och ankarsum assistent hittade inget tillbehör som heter det. Körde med kniven i matberedaren och tycker inte jag riktigt fick till det. Ska testa degblandaren till assistenten. Såååå gott med pizza nu på sommaren 😋

Svara
Jenny 17 juli, 2018 - 12:14

Pizza, så gött i värmen, med lite salt👌 inne i bubblan och gör bara det man måste… orkar typ inte handla, äter av vad kyl, frys bjuder på🍔🍹😎 kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.