Påskafton med Gubbröra och Deviled eggs

av Åse

Vilket VÄDER!!! Jag ska svida om till bikini och lägga mig i solstolen om en stund. Årets varmaste dagar, underbart!
Vi hade en skön och mysig påskafton. Först kom påskharen och barnen fick leta upp ägg i trädgården och sedan intog vi en brakfrukost, mums!
IMG_9719
 
IMG_9764
Fjädrar hör ju till påsken 😉 Mitt fina roséhalsband med blå fjädrar + tunika från Plain Vanilla
Svärmor kom sedan hit på eftermiddagen och vi njöt av god mat tillsammans.
IMG_9741
IMG_9746
IMG_9766
IMG_9780
 
Jag hade gjort goda Deviled eggs (djävulska ägg) – sååååå goda!
IMG_9773
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Deviled eggs


  • Total Time: 15 minutes

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • några skvättar tabasco eller het chilisauce
  • salt, svartpeppar
  • röd paprika

Instruktioner

  1. Koka äggen i 8 minuter (hårdkokta)
  2. Skala dem och dela dem på längden. Gröp ur äggulan och mosa med gaffel i en skål.
  3. Blanda äggulan med övriga ingredienser och fyll äggvitorna med röran. Strössla finhackad paprika innan servering.
  • Prep Time: 15

Nutrition

  • Serving Size: 4

Jag gjorde även en gubbröra som var väldigt uppskattad! Yummie!
IMG_9775
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gubbröra


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 burkar Grebbestad ansjovis + lite av spadet
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 dl riven västerbottensost
  • smör, salt och peppar

Instruktioner

  1. Fräs finhackad rödlök i lite smör, det ska inte få för mycket färg, bara mjukna. Lägg i skål tillsammans med finhackat ägg och övriga ingredienser.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Ljuvlig äggtoddy pannacotta med lime och jordgubbar fick avsluta middagen! Såååååååååååå gooooooooood!
Jag orkade dock inte min så den sparar jag till i dag eller i morgon.
OBS att jag hade glömt grädde i receptet när jag lade ut det, det är uppdaterat nu!
IMG_9790
I dag blir det påskfika hemma hos mamma med systrar, svågrar och barn ♥
Fortsatt GLAD PÅSK!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

17 kommentarer

Carina 15 december, 2017 - 09:12

Hej! Tack för alla dina fina tips, idéer och pepp! I receptet ovan för Gubbröra står det creme fraiche 2 gånger, skall det vara något annat än creme fraiche på någon av raderna?

Svara
Åse 15 december, 2017 - 10:54

Hej! ja det ska vara 0,5 dl majonnäs istället! Jag ändrar!

Svara
MATPLATSEN » Påsken 2017 16 april, 2017 - 19:37

[…] En soft påskdag här kan man säga. Just avverkat varsin pizza. Tybble pizzeria (favvo!) hade påskstängt tyvärr så vi chansade på hemkörning men näää. Inte gott. Nåja, i går däremot åt vi desto godare. Knytis hemma hos grannarna. Jag hade med min skagencheesecake (recept HÄR), gravad och varmrökt lax med såser (hjortronsås HÄR och romsås HÄR), sill och Åses gubbröra. […]

Svara
Påsk i Örebo! - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 15 april, 2017 - 12:23

[…] PÅSK på er alla! Nu ska jag ställa mig och göra Gubbröra på order från Micke här! […]

Svara
Åsa Olofsson 10 juni, 2015 - 08:23

Hej!
Ska man använda spadet till gubbröran eller ej? Har inte gjort det förut så jag är okunnig på den biten.
MVH Åsa

Svara
Åse 10 juni, 2015 - 11:13

Nej inte spadet =)

Svara
Carina L 2 april, 2015 - 18:02

Hoppas hoppas du ser detta 🙂 Har du gjort gubbröran dagen före? Vill förbereda så mycke som möjligt men en del röror blir så vattniga om dom får stå så vågar inte chansa 😀 Glad Påsk önskar jag er!!

Svara
Alice Follin L 21 april, 2014 - 08:17

Men JA vad glad jag blev att jag hittade hit! Toppenfina matbilder och recept! Precis den typ av inspiration jag letar efter såhär preciiiis i början av the big change (första socker- och mjölfria dagen igår, efter ett försök tidigare i vår som dessvärre sprack efter knappt sex veckor). De djävulska äggen alltså, lägg AV, matporr på hög nivå! Kram från en äggälskande sockermissbrukare, FÖREDETTA sockermissbrukare menar jag såklart 🙂

Svara
Åse 21 april, 2014 - 12:09

Välkommen hit! Och varmt lycka till, detta kan ju du! =)

Svara
Linda 20 april, 2014 - 19:39

Hejhej!
Gjorde din pannacotta till efterrätt igår då vi träffade goda vänner. Stressgjorde efter den gamla varianten utan varken grädde eller vamiljpulver så nu förstår jag varför du har lagt till lite grädde 😉
Alla tyckte att den var jättegod ändå, men nu blir jag extra sugen på att prova din nya variant!
Vilket väder ja, minst sagt!
Kram, kram!

Svara
Åse 21 april, 2014 - 12:10

Hoppas det smakar 😉 KRAM!

Svara
jenny 20 april, 2014 - 17:09

Hej Åse! Längesen….(fast jag kollar din dig både här och följer dig på instagram) Glad Påsk ska jag väl säga också!! 🙂
Väldigt trevliga ölglas du har!! Var har du köpt dom?? Ser att det står Helsingborg på men vi ska dit över Valborg så kanske jag kan hitta dom i någon butik?!
Kram Kram i den uuunderbara värmen!
Jenny

Svara
Åse 20 april, 2014 - 18:35

Halloj! De är köpta på Cervera och är från Ritzenhoff och märken från svenska bryggerier. Kram!

Svara
Sabina 20 april, 2014 - 14:36

Hej
Jag har en fråga ang kcal. Jag vet att du inte använder dig av det, men jag tänkte fråga i alla fall. Vet du hur mycket kcal 1.5 msk chiafrön+1 dl krämig kokoksmjölk+1 nypa vaniljpulver är?
Jag har absolut ingen aning hur man räknar ut kcal.
Fortsatt trevlig påsk

Svara
Åse 20 april, 2014 - 15:12

Nej tyvärr! Men lägg in i tex lifesum eller matdagboken.se

Svara
Kirsi 20 april, 2014 - 14:35

Hmmm, inte undra på varför min Äggtoddy pannacotta blev lite konstig.

Svara
Åse 20 april, 2014 - 14:36

🙂 sorry!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.