Pannacotta utan socker

av Åse

Pannacotta är en kanongod italiensk dessert som är enkel att göra sockerfri och därmed kolhydratlåg och den blir lika god i mitt tycke.

4-6 personer

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2  gelatinblad
1/2 dl sukrin

sås:
200 g hallon
1 msk vatten
3 tsk sukrin
ett sprut koncentrerad citron (gula plast citronen)

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden.. Koka upp i ca 1-2 minuter.
Dra åt sidan (viktigt!) och vispa ner sukrinet och lägg i gelatinet, se till så det löser sig och sila sedan upp vaniljstången och häll sedan upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Gör såsen någon halvtimme innan servering, Värm hallonen med sukrin och vatten, rör runt tills de ”smält”, mixa med stavmixer och koka upp.
Sila sedan bort kärnorna i sil. Häll över pannacottan och ställ in i kylskåpet en stund till. Vid servering lägg på några stora fina hallon.

023

Citronpannacotta

Jag brukar även göra som ovan fast jag lägger i rivet skal av en citron + saften.
I bland häller jag även i lite jordgubbsessence! Tror det ska gå lika bra med lite jordgubbsfun light, fast då kanske ni ska ta lite mindre sukrin i.
Jag slopar då hallonsåsen och garnerar i stället med lite skivade jordgubbar och lite rivet skal av citron.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

29 kommentarer

Iryna 18 januari, 2018 - 13:01

Min man gjorde den tärnan igår. Smakar så gott som helst!!! Men jag undrar hur många kalorier är i 100 gramm sån tårta???

Svara
JelenaNelly 5 mars, 2016 - 20:18

Har alltid använt mig av ditt pannacotta recept, men med Icas sötströ istället för sukrin och utan sås ..och gud så gott det blir! Men sist jag gjorde den tyckte jag att den blev för sött(o då hade jag redan halverat sötingen) så idag testade jag med bara 1 tsk sötströ. .blev ännu godare! ? Tack för alla dina fantastiska recept! ?

Svara
Pannacotta med lemoncurd och jordgubbar | Mika Joanna Desirée 27 juni, 2014 - 23:36

[…] vaniljpannacotta efter det här receptet (inte såsen). Sen gav jag mig för första gången på att göra lemoncurd. Lätt som en […]

Svara
Recept: Pannacotta utan socker | Tindrali 1 januari, 2014 - 09:17

[…] Recept: Pannacotta utan socker 4-6 personer (från 56kilo.se) […]

Svara
Matilda 11 februari, 2013 - 19:34

Hej!
Om man inte har vaniljstång, men vaniljpulver, hur mycket ska man ta då ungefär?

Svara
Söndag. « Frun på ön 16 augusti, 2009 - 11:26

[…] till pannacottan har jag hittat hos 56kilo.se och där finns också en bild på hur läckert det […]

Svara
Carolin 25 juli, 2009 - 16:35

Hej Åse!
Detta ser verkligen jättegott ut…Måste prövas inom en snar framtid!
Jag och min man har precis börjat med LCHF…så det här måste bara prövas!
Pannacotta är en av mina stora laster i livet =)

//Carolin

Svara
vickan 21 juli, 2009 - 00:16

Gött, jag äääälskar pannacotta!! avskyr dock sockerersättning, antar att det inte finns nåt annat sätt att göra desserter och sånt LCHF-vänliga då?? 🙁

grattis till den fina viktminskningen, du ser kanonläcker ut!!!!!!!!!!!!!!

Svara
Åse 21 juli, 2009 - 08:30

Tack!
Tja det beror ju på, många LCHF:are skyr ju sockerersättning så då får man acceptera att saker inte är söta eller smaksätta med tex honung etc fast då blir ju kolhydratinnehållet högre så klart.

Kram kram

Svara
Claudia 3 december, 2010 - 14:27

Hej ska göra pannacotta idag och tänkte du som gillar laga mat så har jag ett recept kan dock inte måtten utan smakar av man gör en kräm på en burk kesella, sen vispar man upp lite mycket grädde blandar ihop och sötar med sockerersättning, smaka av den ska vara rätt söt, sen köper man en påse frysta hallon mixar i en shaker och häller ner vatten tills det blir en sås och så sötar med socker ersättning så har men den söta ”krämen med den lite syrliga såsan till” Mums

Svara
Åse 3 december, 2010 - 14:30

Låter ungefär som mina frukostar;) kesella alt grekisk yoghurt med grädde och bär.

Svara
Soulsister 20 juli, 2009 - 15:00

Mmm, va gott det låter. Vi gör ofta panacotta här hemma, ska genast testa din variant.
kram

Svara
bibi 20 juli, 2009 - 13:44

Mmm vad gott det ser ut…måste testa att göra den.

Svara
Ingela 20 juli, 2009 - 10:19

Så kass på att kommentera, men jag är verkligen sjukt imponerad av dig och din viljestyrka och motivation som du verkar ha.. =)

I alla fall så undrar jag lite om drycker, alkhol. Förutom den där jätte smarriga drinken du la ut, vad dricker du annars? Har du nåt bra tips?

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 10:28

Det absolut bästa man kan dricka är rött vin, det innehåller väldigt lite kolhydrater (0,5 per litet glas) och är dessutom nyttigt!
Annars är ju inte alkohol direkt bra ;)) Men ren sprit är kolhydratfritt så blandar man det med lightläsk så blir det ju både kolhydratlågt och kalorilågt.

tACK FÖR DIN KOMPLIMANG!

Svara
Emelie 20 juli, 2009 - 09:00

Mums Mums Mums!!!
När lägger man i gelatnbladen? I kastrullen med grädden?
Jag får nog läsa en gång till, *fniss*
Ha en underbar måndag!
KRAM

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 10:02

Haha det är jag som glömde skriva in det, har uppdaterat receptet nu!

Svara
Lina 20 juli, 2009 - 07:44

Hej! Har hållt på med low carb-diet i en månad nu och gått ner 5.2 kg. Jag har inte använt mig sv nåt sötningsmedel alls hittills men nu känner jag att jag e beredd att testa. Vilket rekomenderar du? Det finns ju mängder… /Lina

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 08:23

Jag tycker att flytande suketter är bra, inga kalorier, inga kolhydrater.

Svara
Dessi 20 juli, 2009 - 00:26

Åh vad gott det låter! 🙂 Och den här bilden var verkligen läcker!

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 08:23

Tack goding!

Svara
Mia 19 juli, 2009 - 22:31

Vad gott det ser ut! Du lägger ut så många smarriga recept, jag blir inspirerad och det känns lätt att äta ”rätt” 🙂

Svara
Lena 19 juli, 2009 - 22:02

Åh vilket bra tips.
Skall till min lilla mamma imorgon på en semestertripp så då skall jag nog överraska och bjuda på detta smaskiga efter middagen!

Ha det toppen
/Lena

Svara
Malin 19 juli, 2009 - 21:58

Åhh den såg god ut 🙂 Ska jag helt klart testa en dag! Testade din Mintkladdkaka för ett litet tag sedan men tog utan mint, väldigt god! 🙂
Det är såå roligt att du lägger ut så många recept, du ger så mycket inspiration! Tack!
KRAM

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 10:04

Vad roligt, den är supersmarrig ja!

Svara
Aika 19 juli, 2009 - 21:50

Åh så mycket gott du lägger ut!!!!!!!!!!

Ps. Din pannacotta ser mycket godare ut 😉

Svara
Åse 20 juli, 2009 - 10:04

Haha tack min lilla supporter!! PUSS

Svara
Jessica 19 juli, 2009 - 21:39

Pannacotta är sååå gott! Blir så sugen på din bild!Nä det är helt rätt att ta en paus om du känner för det:))
Det löser sig nog i alla fall..du har lyckats förr..du rasar nog i alla fall..hihi

kram

Svara
Åse 19 juli, 2009 - 21:50

Jag fortsätter på samma sätt som jag gör nu så får vi se! :)) KRAMIS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.