Hej hej!

Som sagt, jag har en del att dela med mig av, som jag inte hunnit!
Som tur är så sitter jag på tåget några timmar i morgon så jag får sitta och knappra på tangenterna då! =)

I fredags så var min kära vän Magnus med sin fantastiska kollega Linda här i Helsingborg med sin hejdundrande schlagershow: En jäkla massa schlager!

Jag mötte upp min älskade Fnula och kusse Aika och hennes dotter Remy som fyllde hela 29 år dagen till ära!

Eftersom Remy är ett stoooooort schlagerfan så hade jag frågat Magnus om inte vi fick komma bak och säga hej innan showen och det fick vi, gulliga M!

Remy fick en stor födelsedagskram av både Magnus och Linda – så gulligt att ta sig den tiden, strax innan showen!

Även jag passade på att norpa kramar!

Och showen då, huuuuuuuuur bra var inte den på en skala från 1 och 100?

100!

Som jag skrattade, dansade, sjöng och skrålade!
Jag har sett otaliga shower och framträdanden med Magnus och alla har varit fantastiska men den här stod ut! WOW!

Ett grymt band hade de också!
Nu kommer showen till parkerna i sommar så MISSA INTE!
Kika in HÄR

Efter showen gick vi till grymma DIPLOMAT och käkade!
Deras gambas pil-pil är MAGISKA! Godaste jag ätit och jag har ätit mååååånga 😉

Gänget!
Magnus och hans Mats & jag.
Svåger Martin, syrran och min Daniel
Madde, Fredrik och Malin (Fnulan)

Tack alla för en makalös kväll!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
4 kommentarer
14 FacebookPinterestEmail

God morgon!

Just nu tycker jag att det är för få timmar på dygnet! varför är det så ibland?
Jag har ännu en hackig dag framför mig och ikväll blir det till att packa för i morgon tidigt åker jag och Daniel till Stockholm för att använda upp tre 50-årspresenter jag fått! Det blir både en häftig restaurangupplevelse, ett för mig nytt hotell, lite häng med min svåger Maartin (japps, jag har två svågrar som heter martin!) och även ett besök på Louis Vuitton i morgon, inte synd om mig med andra ord 🤗

Men nu ska jag slänga upp det här enkla men FANTASTISKT goda receptet! MUMS!
En klassiker från förr, men jag brukar ha timjan i – den här gången blev det dill!
Laxen blir så saftig när den inte får gå i ugn för länge och på för hög värme.

Vi drack varsitt glas bärig Pinot Noir till laxen, jag föredrar oftast det än vitt numer faktiskt till lax.

SÅ himla gott! Prova detta SNART!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med fetaost och dill


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

150 g fetaost
dl grekisk yoghurt 10 %
2 msk hackad dill
rivet citronskal från 1/2 citron
salt, peppar
Garnering: 2-3 Dela gärna om ni gillar receptet ♥️ skalade räkor, dill

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och peppra.
Blanda fetaost med grekisk yoghurt, dill och smaka av med rivet citronskal och lite salt, peppar eventuellt.
Fördela röran på filéerna.
Tillaga i ugnen ca 12 min (innertemperaturen 48 gr)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
5 FacebookPinterestEmail

Hej på er! 🤗

Hur har ni det? Det är lite tyst om er 🤗❣️

Suck, vilken hackig dag hittills!
Upp tidigt och till gymmet, direkt hem för att köra Noel till jobb (han håller på att ta körkort, är nästan klar och det är ont om bussar till området han arbetar oftast på) sedan hem och hämta hundarna och gå bort till hundfrisörerna och lämna Alfons för klipp, ut på promenix med Polly sedan hem och prova ett bakrecept som dessvärre inte funkade och sedan hämta Alfons igen.
NU blir det datorjobb! Har på ”gift vid första ögonkastet” på SVT på paddan och skriver rent inlägg, har flera inlägg till er från både helgen som gick till recept till andra tips.

Men först det här! Har vi fler sushiälskare här?

Jag och Juni är de i vår familj som är tokiga i sushi. Men vill man äta lågkolhydratkost så sticker kolhydraterna i väg iom riset även om jag i mitt kostliv inte har något problem med att äta lite mer kolhydrater speciellt i kombination med en bra proteinkälla och hälsosamt fett som drar ner påverkan på blodsockret.
Men det här är förutom att det är lågt i kolhydrater SÅ gott! PROVA.

Vill man ha ännu mer crunch så bottna med stora blad sköljd och torkad isberg! MUMS!

Jag tror bestämt att det får bli det här ikväll! SLURP!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gurksushi


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 stor gurka
100 gram färskost
1 tsk sriracha
100 gram kallrökt i skivor, varmrökt i bitar eller tinad färsk sashimilaxfilé i strimlor
1 avokado
svarta sesamfrön
1 dl färsk koriander eventuellt srirachamajonnäs
plastfolie

TILL SERVERING
japansk soja
wasabi


Instruktioner

Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor på längden med en potatisskalare eller osthyvel.
Lägg sedan de skalade bitarna tätt och lite omlott bredvid varandra på ett ark plastfolie.
Torka av med hushållspapper.
Blanda färskost med sriracha.
Bred ut ett centi­metertjockt lager av färskosten på gurkarket, men lämna en 2–3 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Placera lax och avokado längs långsidan. Börja med laxen på en rad ca 5 cm in från långsidan, sedan avokado bredvid. Rulla ihop rullen med hjälp av plastfolien och skär i 2 cm tjocka skivor med vass kniv.
Strö över sesamfrön samt grovt hackad koriander och ringla över lite srirachamajonnäs.
Servera med japansk soja och wasabi.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
10 kommentarer
21 FacebookPinterestEmail

Zucchinilasagne

av Åse

God kväll!

Funderar ni liksom jag vad ni ska äta ikväll? 🤔

Jag är lite sugen på ngt med fetaost! Kom att tänka på den här godingen! Den tycker jag att ni ska prova.

Det här kan enkelt göras vegetarisk, ersätt då nötfärsen med tex svamp.
Det är en del moment i detta recept, men låt dig inte skrämmas. Förbered allt innan så går det snabbt att slänga ihop lasagnen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinilasagne


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 gul lök
2 msk olivolja
200 gram djupfryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
500 gram nötfärs eller 500 gram blandad svamp
4 dl tomatsås på burk (pastasås)
½ dl tomatpuré
½ dl rött vin (kan uteslutas men lyfter rätten)
1 ½ msk koncentrerad oxfond
12 tsk salt
1 krm peppar
1 msk torkad oregano
2 stora zucchinier (ca 400 gram)
200 gram mozzarella
1 dl färsk bladpersilja
1 dl färsk basilika

RICOTTARÖRA
400 gram ricotta
1 ägg
salt peppar
50 gram parmesan (1 dl)


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.
Ta fram spenaten och låt den tina i ett durkslag.
Skiva zucchinin tunt på längden, gärna med en mandolin.
Lägg den på bakplåtspapper och salta den.
Sätt in den i ugnen i ca 10–15 minuter tills den har vattnats ur och torkat lite.
Ta ut zucchinin och höj värmen till 200 °C.
Ta fram en mellanstor ugnsform och smöra den.
Skala och finhacka den gula löken.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk på inte alltför hög värme.
Löken ska inte få färg, utan bara bli mjuk och glansig.
Rör ner bladspenaten och finhackad vitlök. Låt fräsa i någon minut.
Salta och peppra lite grann. Lägg upp på fat under tiden som nötfärsen steks.
Lägg nötfärsen i en stekpanna. Finfördela färsen med en stekspade och stek tills den fått fin färg och färsen är klar.
Häll i tomatsås, tomatpuré och vin. Krydda med oxfond, peppar och oregano.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Riv parmesan och mozzarella i två olika skålar.
Blanda ricotta med ägg.
Salta och peppra.
Rör sedan ner parmesan.
Bred lite köttfärssås i botten på den smörade ugnsformen.
Lägg zucchiniskivorna ovanpå, sedan ricottaröra, spenatröra, mozzarella och hackade örter.
Upprepa tills ingredienserna är slut.
Avsluta med zucchini, hackade örter och riven mozzarella.
Tips! Tryck gärna till zucchinin lite med handen så lasagnen pressas ihop.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills osten fått fin färg.
Sätt gärna på grillfunktionen de sista 5 minuterna. Låt vila i minst 15 minuter innan lasagnen skärs upp.

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
2 kommentarer
16 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej fina läsare!

En ny vecka ligger framför oss och ni vet ju vad jag tycker om måndagar och alla andra ”brytpunkter”.
Dagen startade på bästa sätt med sovmorgon och 9 timmars sömn i kroppen!
Noel behövde skjuts till jobbet som han blivit inkallad till så jag tog med hundarna i bilen och så stannade vi till vid Bruces Skog här i Helsingborg.

Bruces Skog är ett kommunalt naturreservat inte långt ifrån mig med hela 248 hektar med våtmarker, betesmarker ängsmarker och ädelskogsområden. Älskar att gå där! Man kan välja om man vill gå i skog eller i slingor vid öppna ”landskap”
I dag gick vi vid de södra öppna markerna, runt fågelsjön. Ljuvligt med vitsippor i skogen och fågelkvitter i sjön.

Det är längesedan jag tipsade er om skönhetsprodukter! men jag vet att ni brukar gilla dem.
24k Gold Pure Luxury Lift & Firm Prism Cream är en nyhet i min necessär.
Den ger ett sådant fint glow! Man kan ha den under foundation eller ovan dagcreme eller blanda med foundation, bara ni som bestämmer beroende på hur mkt glow man vill ha.

En ultralätt, utjämnande primer eller highlighter som ger en vacker lyster och har en fasthetsgivande effekt. Passar alla hudtyper och hudtoner.

Jag blandar den till vardags med min gamla trotjänare Sensai Bronzing Gel!

Men jag blandar den även med min foundation Glow Fluid Foundation från Lumene som jag använder till kväll och fest. Ibland ihop med sensai bronzing gel!

Sedan den här  måste jag slå ett slag för! Magisk!
Jag läste om den i en tidning och blev nyfiken så köpte och den gör verkligen jobbet.
Håret blir galet blankt och slätt av det.

Extra Strength Dream Coat HÄR

Kraftfull, extremt återfuktande anti-frizz behandling som gör torrt och lockigt hår silkeslent, glansigt, och ger ett frissfritt resultat som håller 3–4 tvättar.
Extra Strength Dream Coat innehåller prisbelönt teknik som fyller torrt, poröst och frissigt hår med fukt. Den skyddar och motverkar lockigt hårs naturliga lust att dra åt sig fukt vid hög luftfuktighet som får det att se frissigt ut, och hindrar släta och raka hårstylingar från att återgå till naturligt lockigt eller frissigt. Ultralätt spray som aktiveras utav värme och innehåller värmeskydd.

Lite nya läppstift/gloss har kommit!
Lifter Gloss är en trotjänare och en HÄR färgen har jag var och varannan dag.

Glow Paradise (nytt namn, jag har tipsat om de förr när de hette Color Riche Shine) gillar jag!
De här färgerna är vårfräscha.

Pink Paradise HÄR
Watermelon Dream HÄR

Det var lite tips från mig! KRAM å HEJ!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
2 kommentarer
18 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

God förmiddag lördag!

Hoppas ni har en fin sådan! Här har vi tagit lite sovmorgon och jag började dagen med 30 min på min IR madrass i sängen. Bääääästa starten! Den mjukar upp, sätter igång blodcirkulationen och hela kroppen kickar igång känns det som. IR har en rad hälsofrämjande effekter för kroppen och sätter igång kroppens naturliga självläknings process.
Jag ska få hem en Chakra infraröd bastufilt att testa, spännande! (Hjälper och stärker immun-försvaret. Kan förbättra syretillförseln till hjärnan, näringsupptaget, sömnkvaliteten och kan även främja avgiftning)
Min kod 56kilo ger 20% ♥️

Nåväl!
Tiden går och nu är det hela 2 veckor + sedan det var skärtorsdag men jag lovade er att berätta lite om min helt underbara och boostiga skärtorsdag med mina tjejkompisar och en drös andra härliga underbara KVINNOR!Vaknade på långfredagen, fylld av extra allt! 🥰

 Byxor HÄR  Blus HÄR

Jag mötte upp Cissi, Anna och Ann på Brassieriet i Oceanhamnen.
Cissi har jag känt i 25 år, när vi gick samma utbildning på Komvux. Anna och Ann  har barn i samma klass som Alice och det är så vi har lärt känna varandra, fantastiska kvinnor alla tre och vi har SÅ roligt och kul ihop! Tacksam för dessa tre ♥️

Lammstek med potatisgratäng, SÅ gott fast jag tyckte nog steken var lite väl tillagad.

När vi suttit och babblat några timmar var det dags att möta upp Erica, för vi hade ett event på Sea U att gå till – nyinvigning av deras rooftop!
Vi möttes upp på Kitchen Floor på Helsingborg C först.

På SeaU var det fullt och stämningen på topp!
Det bjöds på tilltugg ovh dryck och Oj så fint där blivit! Så himla fint där och med fantastisk utsikt.

Titta vem jag stötte på! Syster-Yster 🥰 (Ja högst oklart vad det är hon har i glaset…)

Ingen ro och ingen rast för när vi varit där i en timme var det dags att sätta sig i taxin ut till Papa Piada där ett SÅ fint event ägde rum!
Bara kvinnor och inspirerande berättelser om kvinnligt företagande!
Maten! MY GOD!
Jag har faktiskt bokat deras foodtruck till Daniels födelsedagsfest (50 år) om 1 månad! Så kuuuuul!

Här ser ni Emma som ÄR Papa Piada tillsammans med Michel

TiCa Secco – bubbel på burk, Tina och Carolin bakom den här succén berättade sin story! SÅ trevligt!

Min grymma, fantastiska Erica som var den som bjöd in mig som hennes +1 till eventet!
Hon är också en SÅ inspirerande kvinna! Kika in hennes instagram (Erica Westerblad HÄR) där hon berättar om sitt liv som mamma till Dante med Downs Syndrom och familjehemsförälder till Sammy som är lika gammal som Dante 🥰
Hon har ett sådant driv! ♥️

Helena Wennerström som var HIF:s försäljnings- och marknadschef och tog HIF (Helsingborgs IF till allsvenskan för några år sedan!)
En sådan fantastisk inspiratör! Hennes tal tog jag till hjärtat och antecknade hennes ledord!

MOD & DRIV
KLOKSKAP

  • vem är jag?
  • vilka värderingar står jag för 

TILLSAMMANS ♥️

  • Var en FÖREBILD 
  • skaffa dig förebilder och bollplank 

DIALOG & KOMMUNIKATION

  • bättre att förekomma än förekommas 
  • Ljug aldrig 

HA ROLIGT! 🎉

Fantastiska Helena!

Och HBG är inte stort, för plötsligt dyker syrran och hennes kompis Iina upp, Iina hänger mkt på Papa Piada så den slutade ypperligt ♥️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
18 FacebookPinterestEmail

Volauvent, försvenskning av franskans vol-au-vent är en smördegsbakelse som man gör av ringformad utstansad smördeg ovanpå rundlar av smördeg så att man får ett hål som man fyller.
Man kan även kalla dem krustader.
Du kan använda lite högre smördeg som jag på bilden eller en mer utkavlad.
Jag köpte mina stansar på Ica maxi men även IKEA ska ha.

Jag är inte så förtjust i mjölstuvning så jag stuvar gärna med att låta grädden reducera och sedan förtjockna med västerbottensost men ni kan stuva med mjöl om ni vill, ost tycker jag är gott ändå men då kan det behöver mindre mängd.

Vill man kan man ju även göra en kräftröra istället. Ersätt då grädden med lika mängder creme fraiche och majonnäs och koka inte upp utan gör en kall röra (då skippar ni även smöret)

Alla sätt är bra utom de dåliga 😉

Dessa godingarna pryder vilket festbord som helst! Gärna med ett glas Champagne =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vol-au-vent med kräftstuvning


Ingredienser

2  förpackningar färsk smördeg (à 250 g)
1 ägg
1 burk kräftstjärtar (à 360 g), spar några kräftor till garnering
2 msk smör
2 msk vetemjöl (kan skippas och redas med osten istället)
2 dl grädde (kan även ersättas av lika delar creme fraiche och majonnäs utan uppkok)
2 tsk hummer- eller skaldjursfond
1/2 kruka dill (spara dillkvistar till garnering)
1/2 krm cayennepeppar
1/21 dl västerbottensost (mer om mjöl utesluts)
salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C.
Rulla ut smördegarna och stansa ut så många vol au vents som du vill ha, 7 cm i diameter.
Lägg undlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägget och pensla rundlarna på plåten.
Stansa ut ett 3 cm stort hål i mitten på lika många rundlar som redan ligger.
Placera 1 ring på varje rundel och pensla med ägg.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills smördegarna har rest sig och fått fin färg. Platta eventuellt till med baksidan av en stekspade om de blir för höga och tippar.
Låt svalna och fyll sedan med kräftstuvningen.

Kräftstuvning:

Låt kräftorna rinna av.
Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt lite av grädden i taget under vispning så att det inte blir klumpar. Rör ner fonden. Koka sakta under omrörning på medelvärme ca 5 minuter (mer om inget mjöl används). Skär dillen. Rör ner ost, kräftor, dill och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
Tryck ner mitten av vol-au-venten med tummen, fyll fördjupningen med stuvningen, Garnera med kräftor och dillkvistar.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
13 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej på er och Happy freda’!

Sorry, luften gick ur mig lite nu i veckan så jag har inte uppdaterat er så frekvent som jag tänkt men jag har lite att ta igen så ni får kika in desto oftare nu i dagarna.

Jag har precis fått rycka ut och skjutsa Noel till jobbet, han blev inkallad (bemanningsföretag) så passade på att lämna och hämta lite i jobblyan.
Nästa vecka blir det jobb där må-on sedan åker jag och daniel till Stockholm på torsdag, kul!

Frukosten intagen, Mikrofröknäcke med majo, ägg och mästarmakrill i tomatsås – jag tenderar ju till att fastna i samma frukostar haha! Detta är mitt nya, sååååå gott! Och en bra start på dagen med makrill somm fyller dagsbehovet av omega 3.

Jag matchar även frukosten i min klänning, älskar ”skynken” att skrota omkring i! Finns även i svart/vit.
Ni hittar den HÄR

Lätta sandaler (helt fantastiska! Har de i svarta och rosa också!) HÄR!

Men över till receptet!
20-talsfesten vi hade i lördags, där serverades den här som förrätt och den blev väldigt uppskattad!
Man kan välja vilken fisk- och skaldjur man vill ha. I den här hade jag skreitorsk och tigerräkor

Soppan blev verkligen SÅ himla god, så den ska jag göra MÅNGA gånger och hoppas att även ni testar.
I den här behövs Old Bay kryddning (recept nedan) men kan även köpas HÄR (där har jag köpt nu för att ha hemma)
Jag tycker även att Cajunkrydda funkar då det är en snarlik krydda men prova gärna kryddreceptet som jag hade i.
En väldigt god krydda till fisk- och skaldjur.
Jag vill även poängtera att INTE skippa den torra sherryn, det är kryddningen och sherryn som gör smaken!

Soppan går att förbereda och när gästerna kommit eller den ska serveras så lägg ner den råå fisken/räkorna och låt bara koka upp snabbt i ca 4 minuter.

Till soppan drack vi det HÄR vinet som var så bra till!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Newburg Skaldjurssoppa


Ingredienser

700 g potatis
3 stjälkar selleri
250 g champinjoner
1 gul lök
4 salladslökar
2 msk olivolja
4 msk smör
1 lagerblad
1 tsk salt
1 msk Old Bay-krydda, plus mer till servering
450 g skalade jätteräkor
450 g torsk eller annan vit fisk
(3 msk mjöl, eller red med valfri redning sedan)
1/2 dl torr sherry (gärna Fino)
ca 2,5 msk Bong skaldjursfond
8 dl vatten
7 dl grädde (eller gräddmjölk)
1 citron, saften

Old Bay krydda:
1 msk sellerisalt eller Herbamare örtsalt
1 msk stark paprikapulver
1 msk rökt paprikapulver
1 1/2 tsk Colmans senapspulver
3/4 tsk cayennepeppar
1/2 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk mald vitpeppar
1/4 tesked mortlade lagerblad
1/8 tsk mald kanel
1/8 tsk mald kryddnejlika
1/8 tsk mald muskotnöt


Instruktioner

Förbered grönsakerna. Skala och skär potatisen i 1 cm tärningar.
Hacka selleri, champinjoner, lök och salladslök grovt.
Fräs grönsakerna. Hetta upp olivolja och smör i en stor gryta på medelvärme. När smöret har smält, tillsätt selleri, svamp, lök, lagerblad, salt och Old Bay och koka i cirka 10 minuter, rör om då och då, tills grönsakerna har mjuknat.
Medan grönsakerna fräser skär räkor och fisk i lagom stora bitar. (Strö sedan mjölet över pannan) och rör om för att täcka grönsakerna. Låt fräsa i någon minut till, tillsätt sedan sherryn och koka ytterligare en minut under omrörning. Häll i fonden och vattnet och potatisen. Koka i ca 12 minuter tills potatisen är klar. Häll i grädden. Ta upp lagerbladet. Täck grytan.
Hit kan soppan förberedas.
Vid servering: Låt soppan koka upp. Sänk värmen tills det sjuder och rör ner fisken och räkorna. Låt koka i 4 minuter.
Pressa i citronsaft efter önskad smak och syra.
Häll upp soppan i skålar och servera toppad med salladslök, Old Bay krydda och ev en bit rostat bröd vid sidan av.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
2 kommentarer
11 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

I februari så var det dags för vårt första ”Gammal Mat” – ett koncept som vi kom på i höstas när vi alla var på middag hos Emma & Jens.
Det går helt enkelt ut på att värdparet gör mat från ett årtal som det förra värdparet bestämde!
Eftersom Patricia & Ronnie var först ut så bestämde de själva årtalet och det blev det härliga 70-talet!
Drinkar som smakade som Jane Hellen äppelschampo doftade (kommer ni ihåg??), räkcocktail och plankstek och glass med after eight och päronhalvor! En SÅ trevlig kväll och av Patzy & Ronnie fick jag och Daniel stafettpinnen och årtalet: 1920-talet!

Här kommer lite bilder från den kvällen.

Så, i lördags var det dags för 20-tals fest!
Jag dukade i vårt uterum, älskar att sitta vid runda bord när man är 6-8 personer eller fler.
Porslin: HÄR
Blå glas + vattenkannna: iIittala Ultima Thule
Vinglas: HÄR (samma serie i champagneglasen nedan)
Vinglas: HÄR
Duk: HÄR

Här har vi menyn!

Det var inte uttalat att det skulle vara utklädnad men vi nämnde det vagt förra gången vi sågs.
2/3 var utklädda haha så nästa gång tippar jag på att resterane kör all in även de!

Min Klänning HÄR
Hårbandet beställde jag på Partykungen.

Till förplock gjorde jag Vol-au-vents med kräftstuvning, 20-talet var glada i allt som innefattade bröd, sötsaker och snittar/krustader.
Jag insåg att mycket av den maten man åt kom igen på 70-talet!

Fördrinken var French 75!

Jens hade odlat musche för dagen som han även färgat! haha! Kolla in glasögonen!
Och Emma var smashing!


Säger inget mmen kanske var det fd värdparet som hade skippat utklädnad 😅
Jag slängde på Patricia ett långt pärlhalsband så var saken biff!

Här har vi hela gänget! ♥️

Soppan som var en variant på LObster Newburg blev väldigt uppskattad så den ska ni absolut få receptet på!

 

Chicken ala King bestod av kycklinglår med ben som fått koka i sin egen buljong och sedan så kryddade jag den enligt originalreceptet från 1900-talet.
Men nästa gång så ska jag krydda upp den lite mer!

Ni som hänger här vet att jag älskar ”förbudscocktails” dvs de cocktailsen som kommer från tiden för 100 år sedan när alkohol förbjöds och det bildades hemliga klubbar och barer där spritiga cocktails med oftast tre ingredienser blev poppis.
Ni känner nog igen de här klassikerna: Martini, Manhattan, Between the Sheets, Old Fashioned, SidecarGimlet, Cosmpopolitan, White lady, Mary Pickford, Last Word, Hemingway Daiquiri och så klart Aviation som ni ser nedan! Och så klart French 75!

Desserten bestod av den här godingen! Upside Down Pineapple cake – den ska ni också få receptet på!
Sockerstinn deluxe haah så inget för er som skippar socker.

En SÅ trevlig kväll och nu ser vi fram emot Emma & Jens och då kör vi 1950!
Vi ska bara hitta ett datum 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
4 kommentarer
32 FacebookPinterestEmail

Hej på er!

Det här är en underbar ljuvlig vårrätt!
Hel ugnsbakad lax i ugn är så enkelt men ger så saftigt kött.
I detta receptet så putsade jag bara filén lite och lade på bakplåtspapper. Olivolja, salt, peppar och Santa Marias Seafood & Fish krydda. Men det är ju även väldigt gott med Cajunkrydda eller Old Baykrydda (ni ska få receptet på den kryddningen senare idag när jag lägger ut ett annat recept)
Laxen tillagas i 150 gr i 25 minuter eller till en innertemperatur på 50 gr. Då blir den PERFEKT!

Detta är ett så enkelt knep för att få mer smak i tomater och vitlök, rosta dem i 200 gr i 30 minuter!
Saftiga och söta blir de 🍅

Vilket pajskal man vill ha är valfritt.
För glutenfri lågkolhydrat så har jag ett grymt gott recept HÄR.
Den här gången blev det en pajskalslös paj, det är också gott.

Strimlad purjolök, vitlöksklyftorna som jag hackat ner, tomaterna..
Detta receptet har jag gjort i massor med år – en solklar favorit.

toppa med bladspenat, oliver, fetaost och ett varv med salt & pepparkaret.

KLAR! Åh dofterna är ljuvliga! En ljuvlig paj till buffébordet.

Mmmmmmm saftig lax! Detta går inte att misslyckas med!

Se så saftig den är.
Jag gjorde en enkel sås på grekisk yoghurt, sriracha, vitlök och lite osötad chilisauce.

Prova detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel ugnsbakad lax med Santorinipaj


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Valfri pajdeg (se länk längre upp till mitt lågkolhydratalternativ)
2 stora vitlök solo
12 små tomater
salt, peppar
1 st purjolök
2 nävar bladspenat
12 svarta urkärnade oliver
150 g fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven lagrad ost


Instruktioner

Förbered pajskalet.
Sätt ugnen på 200 gr.
Dela tomaterna och halvera vitlöksolon och lägg i smord ugnsform. Salta och peppra något.
Sätt in i ugn i 30 minuter. Sänk värmen till 175 gr.
Ta bort skalet från vitlöken och dela i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken lägg i smord pajform. Lägg över tomaterna och vitlöken, bladspenat, oliver, fetaost. Vispa ihop ägg och grädde och salta/peppra oh häll över grönsakerna. Avsluta med den rivna osten.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Låt stå ett tag innan servering.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
4 kommentarer
17 FacebookPinterestEmail