Ostpasta – Tagliatelle LCHF

19 januari, 2015

Detta receptet har jag velat prova länge men det har inte blivit av, innerst inne har jag varit väldigt skeptisk!
Hur kan det blir en god pasta av…
Riven mozzarella
och
Äggula
?
Det var bara till att prova!
Först ska mozzarellan smältas. Det ska vara riven mozzarella i påse (Arla Kökets, det är den jag använde, Wernerssons blev inte lika bra!)


(230 g till 2 portioner)
19012015-012A5293

När osten är smält så ska den blandas med 2 äggulor.
19012015-012A5297

Man kan använda en slickepott och vända in äggulorna men jag är lat så jag tog hjälp av min Kitchen Aid och flatblandaren.
Blanda tills det blivit en deg.
Innan degen kavlas ut så måste degen smältas lite igen. 15 sekunde i min mikro på 900 w räckte, kastrull fungerar lika bra, se bara till att röra!

19012015-012A5299

Sedan ska degen kavlas ut. Enklast mellan två silikonbakpapper annars med bakpapper i botten och plastfolie överst.
Degen kavlades sedan ut till ca 2 mm. Tunnare blir inte bra.
Sedan var det bara att ”slajsa” degen med pizzaskäraren.
012A5332

012A5330

19012015-012A5305

Efter det ska tagliatellen torkas i ca 4-5 timmar!
19012015-012A5308

Ser ut och känns sedan nästan exakt som färsk tagliatelle!
Tagliatellen kan sedan förvaras i plastpåse i kylskåp några dagar.
19012015-012A5310

När tagliatellen ska användas så kokas den i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
Häll sedan av i durkslag, spola med kallt vatten och häll lite olivolja ovanpå och servera genast!
Konsistensen är genialisk! Smaken är grym! Som ni vet så tar mozzarella smak av de kryddor och smaker den serveras med.
Jisses, vad jag ska äta pasta from nu! 
19012015-012A5322

Jag rekommenderar dock att göra lättare såser till din pasta. Tex pesto, tomatsås, carbonara.
En tyngre gräddsås som jag hade i kväll gör inte tagliatellen rättvis och den försvinner liksom i mängden.
Tänk lite vitlök, svamp, bladpersilja och olivolja, salt och svartpeppar. YUM!
Skriv ut

Ostpasta – Tagliatelle LCHF


Scale

Ingredienser

  • 230 g riven mozzarella i påse
  • 2 äggulor

Instruktioner

  1. Smält osten på åg värme i kastrull på spisplatta eller i mikro.
  2. Rör ner äggulorna ordenligt. Degen ska gå ihop ordentligt.
  3. Värm degen lite till, ca 15 sekunder i mikro innan degen kavlas ut på bakplåtspapper med plastfolie ovanpå. Ca 2 mm tjock är lagom.
  4. Använd pizzaskärare till att skära tagliatelle remsor.
  5. Låt remsorna torka i rumstemperatur på ett galler eller på bakplåtspapper. Ca 4 timmar.
  6. Vid användning, lägg ner tagliatellen i lättsaltat kokande vatten i 1 minut. Häll över i durkslag, skölj med kallt vatten och häll lite olivilja över. Servera genast med valfri sås.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Tack till Up Late Anyway för receptet!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
41 kommentarer
0

41 kommentarer

Maria 9 november, 2017 - 14:10

Hej,
Tror du att det går bra att man skär tjockare skivor och gör som pappardele istället? Eller påverkas tork- och koktiden mycket då kanske?

Svara
Åse 9 november, 2017 - 16:29

Det ska nog gå bra!

Svara
Jennie 8 januari, 2016 - 09:48

Hej Åse! Tror du att detta recept funkar som lasagneplattor?

Svara
Åse 8 januari, 2016 - 13:53

Hej! Nä det kommer nog smälta med de andra heta ingredienserna, då är mitt andra recept på lasagneplattor bättre!

Svara
Lina 13 juli, 2015 - 11:09

Kan man avända pastamaskin til denna?

Svara
Åse 13 juli, 2015 - 11:31

Är inte säker!

Svara
Cim 1 mars, 2015 - 23:18

Letade efter det här receptet i appen som jag köpte av dej, men det fanns inte?

Svara
Åse 2 mars, 2015 - 07:10

Hej, nej det är inte alla recept som finns i den utan ett urval av populära recept.

Svara
Caroline 8 februari, 2015 - 19:01

Hej!
Jag vill bara säga till dem som tänkte prova att göra pastan på mozzarella i bit; det går INTE. Problemet är att den innehåller för mycket vätska och ger en konstig äggröreliknande smet istället för en fast deg. Ikväll gjorde vi med Arla kökets rivna mozzarella, och resultatet blev helt annorlunda, jättebra!
Jag undrar dock om någon provade att använda pastamaskin – blev det bra? Vore ju väldans smidigt!
Och förresten, Åse – den där såsen ser grymt god ut, vilket recept använde du till den?
Lycka till med experimenterandet i köket! 🙂
Mvh Caroline

Svara
Anette 7 februari, 2015 - 17:34

Någon som provat mozzarellapastan i lasagne? Jag har precis gjort en plåt som ska torka till imorgon och sen varvas med köttfärssås till lasagne. Jag kavlade ut mina mellan två bakplåtspapper, det gick utmärkt. Skar sedan till lagom plattor. Spännande att testa nytt!

Svara
Moa 7 februari, 2015 - 11:05

kan man micra pastan med sås utan att den smälter? Tänkte på om man blandar ihop den med annat i matlåda?

Svara
Ekofilosophie 6 februari, 2015 - 23:00

Ooh det ser gott och spännande ut! Men rätt meckigt eller? Får ta och testa detta någon gång! 🙂

Svara
jessica 5 februari, 2015 - 17:57

hej, tack för en superbra blogg med fina recept. provade att göra denna pasta och den torkade i 4 1/2 timme sen la jag den i kylen. kvällen efter la jag ner pastan i kokande vatten men haa haa den smälte 🙂 skulle den ha torkat längre tro?

Svara
Åse 5 februari, 2015 - 18:06

Hej! Vilken ost använde du?

Svara
jessica 5 februari, 2015 - 18:13

jag använde Ica basics hade läst på facebook att den skulle funka men tydligen inte 🙂

Svara
Veronica 1 februari, 2015 - 16:42

Gjorde pastan i morse och nu är det snart dags för provsmakning tillsammans med köttfärssås. Spännande. Återkommer med utvärdering.

Svara
Theresa 25 januari, 2015 - 09:29

jag köpte mozzarella i bit igår, så ser jag nu att det ska va riven på påse. Finns det någon särskild orsak till detta? Jag tänker ju att det bör gå fint att riva den själv? Men trist att paja hela projektet om jag har fel

Svara
Åse 25 januari, 2015 - 14:42

Vad jag förstått så fungerar inte den mozzarellan.

Svara
Anna76 23 januari, 2015 - 11:14

Såg väldigt gott ut…men jag tänker….går det inte mer energi att göra pastan än vad den ger 😉

Svara
Åse 23 januari, 2015 - 15:04

Haha näää så kan man väl inte tänka om mat 😉 Detta är urenkelt!

Svara
Marie 20 januari, 2015 - 19:41

Ser supergott ut med ostpasta. Tack Åse för så fina recept du lägger delar med dig

Svara
Dilar 20 januari, 2015 - 16:17

Hej pastan såg jättegod ut:)
Jag vill däremot ha recept på såsen för ser riktig god ut.

Svara
Lotta 20 januari, 2015 - 15:42

Haha, Jag trodde först du hade skrivit fel, och missat halva receptet. Tror du man kan göra den på kvällen och lämna den att torka över natten?

Svara
Anna 20 januari, 2015 - 14:12

Har precis gjort en dubbel laddning av denna pasta. Awesome! Nu ligger den på tork tills ikväll då jag ska servera den med en tomatsås och toppa med riven peccorino! Tack för alla goda recept Åse! Denna pasta kommer jag att göra många gånger!

Svara
Pernilla 20 januari, 2015 - 10:18

Lägger du degen på bakplåtspapper och sedan plastfolie och kavlar ut eller är det mellan två bakplåtspapper och plastfolie på de översta?

Svara
Camilla p-a 20 januari, 2015 - 10:15

Mycket jobb, men värt det antar jag! 😉
Har du provat äggvite pasta, du som inte är rädd att prova nytt?! 😉 jag har inte tagit tag i det än och undrar hur det smakar! 🙂
Nu…iväg på pilates pass! 😀

Svara
Maria 20 januari, 2015 - 09:41

Tänkte att man kanske kan göra detta på kvällen och låta degen torka under natten på plåten. Vad tror du om det?

Svara
Bara brittiskt 20 januari, 2015 - 08:40

Åh tack! Detta måsre provas.

Svara
Sandra 20 januari, 2015 - 08:37

Hej finns det något alternativ om man måste ha den laktosfri? Den mozarella som är laktosfri är ju oftast i bit!

Svara
Åse 20 januari, 2015 - 09:15

Ingen aning tyvärr!

Svara
Suzanne 20 januari, 2015 - 07:38

Åhhhh tack snälla för ännu ett härligt recept, du är grym som delar med dig. Jag äter mest vegetariskt och älskar pasta så nu kan jag göra massa härliga vegetariska såser till.

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 20 januari, 2015 - 06:11

Jag har inte mikro. Har du nån aning hur jag gör det i ugnen? Vilken temperatur och hur länge?

Svara
Åse 20 januari, 2015 - 07:07

Det är ju bara att värma den i kastrullen igen då tills den blir hanterlig 🙂

Svara
Annika 19 januari, 2015 - 23:33

Kan man köra den i pastamaskinen?
Mvh
Annika

Svara
Åse 20 januari, 2015 - 07:06

Det vet jag inte, prova!

Svara
Jennica 1 februari, 2015 - 14:02

Testade du om det gick bra med pastamaskinen, Annika?

Svara
Johanna 19 januari, 2015 - 23:30

Om man inte går en micro, kan man värma upp degen ingen I en kastrull?

Svara
Underbara Saker 19 januari, 2015 - 23:03

Å det måste jag prova! Älskar pasta och det här kan bli en favorit. Tack för tipset!!!

Svara
Jaana 19 januari, 2015 - 22:59

Ser jättespännande ut! Måste prova!

Svara
Cissi 19 januari, 2015 - 22:48

Låter jättegott men jag fattar inte riktigt. Har du först bakplåtspapper sedan plastfolie och sist degen när du kavlar ut degen?

Svara
Åse 19 januari, 2015 - 22:59

Degen ligger på bakplåtspapper, plastfolie är ovanpå.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.