Oemotståndliga ostbröd LCHF (glutenfritt, nötfritt)

28 december, 2014

Jag hade tänkt att göra Oopsies men Oopsies är så lätta och fluffiga och jag ville ha mer tuggmotstånd så jag slängde i lite mer som skapar tyngd och tuggmotstånd. De blev HIMMELSKA!
Bra för alla de som inte tål nötter och mina barn tyckte de var riktigt goda! Jag menar, vem gillar inte ost och ägg? =)
Tänk på att låta smeten stå i ca 10 minuter och smeten ska vara så pass tjock att den går att klicka ut.
Ni kan även förbereda smeten och låta stå kallt något dygn för att grädda när ni vill 🙂
De sjunker ihop lite när de kommit ut från ugnen och blir perfekta att lägga pålägg på direkt.
Jag märker att med västerbottensost så blir det fluffigare och högre än med enbart te.x. gouda! Jag blandar västerbottensost + gouda.
Jag tar ofta i 1 dl rostade solroskärnor, såååå gott!
PS! Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också va!? 
Skriv ut

Oemotståndeliga ostbröd (glutenfritt, nötfritt LCHF)

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
  • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

Notering

  • Per bröd: 155 kcal, 9.2 g protein, 1.4 g kolhydrater, 11.6 g fett
  • (Energifördelning: 4% kh, 25% p, 71% fett)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 10

06012015-012A4968

06012015-012A4969

06012015-012A4973

012A5030

06012015-012A4988

Så mätt så mätt efter denna frukosten med riktigt bra LCHF värden!
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

119 kommentarer
8

119 kommentarer

Anneli 6 januari, 2016 - 18:33

Menade ostbröd 🙂

Svara
Anneli 6 januari, 2016 - 18:31

Hej!
Är helt ny med detta och har mina Oopies i ugnen precis nu 🙂
Har en fråga, går dom att frysa? Hur smakar dom dagen efter man bakat dom? Bör dessa ätas direkt?
Mvh Anneli

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 18:35

Hej! Vilka menar du? Oopsies eller ostbröden? De är godast nybakade som allt annat men går bra att frysa! 🙂

Svara
HAMBURGARE MED OSTBRÖD | SKATBOET 1 januari, 2016 - 13:17

[…] har regelbundet gjort MajasLCHFs ostplättar, men nu har 56kilo.se utvecklat receptet till ostbröd, som hon kallar dem, och de blev nu om möjligt ännu […]

Svara
Oopsies och fiffiga prylar - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 14 december, 2015 - 14:37

[…] ett lass med Oopsies, var så länge sedan sist! Jag brukar ju göra en variant på oopsies, dvs Ostbröden istället! Gott […]

Svara
Italiensk LCHF pizza och Fonterutoli i glasen - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 7 september, 2015 - 11:15

[…] så har jag en solklar favorit, den HÄR så jag gjorde helt enkelt en pasta på Ostbrödsbotten med den […]

Svara
Leffe7 25 juni, 2015 - 23:51

Jag kör denna (många gånger) dubbel sats och långpanna, sprider ut över hela pannan och låter den vila där efter omrörning.
Han kört ”svettig” lagrad prästost, även parmensan, med bra resultat, men det salta i västerbottensosten är nog bästa iallafall.
Min son älskar dom (med alla ostsorter) och behöver inte vara lchf-nisse för att gilla.
/L

Svara
PIZZA på ostbrödsbotten LCHF - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 13 maj, 2015 - 09:57

[…] är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu! Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just […]

Svara
Valis 16 april, 2015 - 11:54

Asså SÅ. HIMLA. GODA!!!!!! Är så imponerad av nästan alla recept jag gör från din blogg tusen tack för att du underlättar så för oss som vill äta nyttigt! ♡

Svara
ellinorirene 5 april, 2015 - 13:12

Hej Åse!
Idag har jag gjort oemotståndliga ostbröd – så goda! Vågar nog inte låta mannen smaka dem. 😉
Idag blir det blomkålsgratäng.
Jag har följt din blogg ett tag och jag njuter av dina bilder – så fina. Bloggen är jättefin och jag får mycket inspiration av den. Jag har också köpt din senaste bok där jag skriver in bra recept ifrån bloggen.
Härliga Du!

Svara
Catrin 17 mars, 2015 - 12:22

Åååh dessa ska jag prova göra. Dessa bröd är alltså bra om man vill köra strikt lchf? Jag har nu kört lchf i 4 veckor men inte strikt,alltså jag har ätit chokladmousse på mörk choklad,sockerfria godisar osv. Tänkte börja medstrikt lchf från den 23 mars. Vet rätt bra vad man då får äta men hur tusan kan man veta så man inte ”överäter” ..jag menar så man inte slänger i sig allt för mkt kalorier på en dag. Jag hade tänkt slippa räkna varje dag för då tror jag att jag tappar suget haha…en ja kanske ett måste i början….jag har svårt för att veta mängden på min tallrik för att det ska vara jämt fördelat men jag tror det är hyfsat rätt. Jag provade räkna på matdagboken men blev ju less av allt kollande varje dag. Och det var svårt hålla sig till endast 1350 kalorier på en dag. . Jag har nog 10 kg att gå ner. Som mål just nu i alla fall.o målet är att ha nått det till i sommar nån gång. Är fettkaffe bra att ta innan träning…om man är dålig på frukost alltså :). Jag skulle gärna vilja äte frukost lunch o midda men vet inte hur jag ska fördela allt fett protein o kolisar på talriken,är nog rätt att ta för mkt fett till varje måltid hehe. Nåja ska in och leta efter din senaste bok för den kanske har massa bra tips till en sån som mig. Tack för en underbar blogg. Använt en hel del recept 🙂

Svara
1 4 5 6 7 8 9

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.