Ostbiffar med krämig timjansås

av Åse

Muuuuuums!!!

I går kväll blev det smaskiga biffar i en uuuunderbar sås med klyftpotatis. Jag vet inte när jag åt klyftisar sist! När jag VV:ade var det ju typ 5 ggr i veckan 😉

8 personer

Biffarna:
1,2 kg nötfärs
1 burk Philadelhiaost vårlök & peppar
2-3 msk oxfond
1 ägg
salt och peppar

Såsen:
4 dl Arla Gourmet Creme Fraiche karljohan, timjan & citron
1 kruka timjan
3 scharlottenlökar
1 ask champinjoner (250 g)
2 dl grädde
1 msk oxfond

Klyftpotatisarna kryddade jag med salt och timjan.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

18 kommentarer

Suss 16 mars, 2011 - 07:40

Åhhh guuuud va gott!!! Det där ska testas omgående! Hade vi inte gjort pannbiffar igår så hade det blivit kvällens middag, men snart så…

Kram
Suss

Svara
Jana Eriksson 9 mars, 2011 - 19:36

Jag gjorde denna rätt ikväll …. SSSSSSSSSSuper gott så här på en lillördag 😀

Svara
Åse 10 mars, 2011 - 10:01

Gott att höra! =)

Svara
Sarah 8 mars, 2011 - 22:04

Låter jättegott !
Hur många pp är det per pers?

Svara
Åse 9 mars, 2011 - 08:27

Det vet jag inte tyvärr, lade inte in det i Viktklubb och kunde därmed inte konvertera till PP.

Svara
Susanne 7 mars, 2011 - 19:03

Dina recept är ljuvliga, ännu ett till samlingen : )

//Susanne

Svara
Anita 7 mars, 2011 - 18:35

Det måste jag testa. Philadelhia osten m vårlök & peppar har jag inte sett, nu ska här spanas.

Svara
maja 6 mars, 2011 - 22:17

Mums! Den philadelphian harb jag bommat:)

Svara
ÅsaS 6 mars, 2011 - 20:43

Vilka smidiga genvägar det finns i butikernas sortiment nu – smaksatta färskostar (typ Philadelphia) för att inte tala om creme fraiche varianterna. I just love them!!

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Marie Frändén 6 mars, 2011 - 19:16

Måste bara testas ser jättegott ut…..lördagsmat nästa vecka 😉 är ju klar då

Svara
Åse 6 mars, 2011 - 19:29

Mycket gott! =))) KRAM och trevlig vecka på er!

Svara
Nina 6 mars, 2011 - 15:11

*mums* vad gott det ser ut, måste testa nån dag.

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 6 mars, 2011 - 14:13

tänk att man kan göra så mkt gott med köttfärs!! har inte heller ätit klyftisar på år och dar men blev riktigt sugen nu. Kanske stoppar några i fritösen i veckan 😉 min nya bästis!

puss

Svara
Åse 6 mars, 2011 - 14:31

Eller hur!!? Köttfärs är underskattat!
Hmmm en frigör kanske man skulle skaffat sig!! Puuuss

Svara
Mamma 6 mars, 2011 - 13:40

Det ser ju underbart gott ut! Det kanske blir fredagsmat här hemma till veckan!
Kramis Mamma Mia

Svara
Åse 6 mars, 2011 - 14:29

Tycker jag! Var riktigt gott!! Jag har till ikväll också i kylskåpet! Hihi kram!!

Svara
jeanette 6 mars, 2011 - 13:39

Tack för alla dina goa recept!! Trevlig Söndags eftermiddag!

Svara
Åse 6 mars, 2011 - 14:27

Du också! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.