Krämig Ost- och Svampsoppa

av Åse

Det blev en god ost och svampsoppa i går! I mina nya fina soppskålar jag vann i julklappsspelet på nyår 😉

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig Ost- och Svampsoppa


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 msk smör
2 stora gula lökar
1 vitlök solo
250 g champinjoner eller annan färsk svamp
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
4 dl grädde (valfri fetthalt)
8 grönpepparkorn
1 tsk körvel
4 dl (200 g) cheddar eller annan smakrik ost, ädelost går bra!
salt, peppar
1 msk viltfond
ev philadelphiaost till redning


Instruktioner

Grovhacka löken och vitlöken.
Rensa och skär svampen i små bitar.
Hetta upp smöret i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan.
Färs lök och svamp så den får lite färg och börjar mjukna.
Tillsätt buljongen, peppar, viltfond, körvel och grädde. Låt soppan koka upp och småputtra i cirka 10 minuter.
Ta grytan från värmen och mixa soppan helt slät och lite luftig.
Riv osten.
Sätt soppan på spisplattan och rör eller vispa ner den rivna osten medan du värmer soppan.
Det går fint att använda en stavmixer till både mixandet och vispandet. Red den eventuellt med lite philadelphiaost!
Smaka av soppan och salta vid behov.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Christos Tsalios 22 februari, 2013 - 21:16

Perfekt resultat…jag har lagat det precis som ovan men lagt till lite chilipeppar (färsk) och använt en Dansk Danablu trekant på 145 gr. Ädelost.. Reddningen gjorde jag med en tesked majsmjöl i ljummet vatten så. Att den inte grumlar i soppan.

Svara
Britt 4 januari, 2012 - 06:56

Låter jättegott! Tack för receptet, ska provas idag.

Svara
Danielas Lchf 3 januari, 2012 - 15:59

Vad gott det där såg ut, man blir ju lite småsugen att testa 🙂

Svara
Popprinsessan 3 januari, 2012 - 15:32

Soppan låter väldigt smarrig och kommer troligtvis att testas här inom kort 🙂
Kram!

Svara
Tina 3 januari, 2012 - 14:40

Hur gör du när du reder med philadelphiaost? Har läst flera som gör det men jag får det liksom aldrig att blanda sig ordentligt. Det blir grynigt och såsen/soppan blir inte det minsta tjockare tyvärr.

Svara
Åse 3 januari, 2012 - 15:13

Använd stavmixen, den tycker jag är bra! Annarss e till att värma upp såsen/soppan ordentligt!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.