Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer med sötstark sås

av Åse

Hej Onsdag aka Lillördag!

Jag har precis fått i väg mamma med 1 säck med klänningar och blusar och lite annat 😅
Mamma började styrketräna i höstas (4-5 ggr i veckan, inte illa för en stundande 80-åring!) och har gått ner en hel del i vikt. Helt galet vad styrketräning kan göra! Visst lite skärpning med kosten men inga drastiska förändringar, hon äter redan mestadels lågkolhydratkost och med periodisk fasta som tillägg.
Roligt att hon nu fått en hel ny garderob 🥰

Hörrni, så länge sedan jag lagade mat nu haha! Alla dessa resor som varit på sistone har ju satt stopp för det men sedan några dagar tillbaka så är jag igång i köket igen och känner ny inspiration faktiskt!
Det är en sådan intensiv period för mig nu arbetsmässigt (även en privat) men det innebär ju massor med roliga åtaganden också och en del framtida roliga projekt!
Men nu ska jag försöka få till lite nya recept till er ❤️

Att jag älskar ost är ingen surprise och att jag älskar kyckling & dijon är nog inte heller en hemlighet haha!
Sååååå med det sagt jag älskar Kyckling Cordon Bleu!
HÄR har ni ett recept och HÄR en variant!

Denna varianten innebär helt enkelt att jag gjorde en ficka och fyllde kycklingfiléerna med ost & skinka och sedan tillagade dem i ugnen med en smarrig, krämig senapssås!
SÅ gott!

Jag kryddade kycklingen med salt, svartpeppar och paprikapulver – både utanpå och inuti.
In med skinka och Emmenthaler ost (ger SÅ god smak!)
Kycklingfiléerna steks sedan i smör i het panna, de ska bara få färg!

Såsen kokas upp snabbt och sedan hälls den över kycklingfiléerna.

Yum yum YUM!!

Jag toppade med lite mer paprikapulver för vacker färg!

In i ugnen i 25 minuter!
KLAR!

Så galet gott!
Servera valfritt tillbehör till! Hos oss serverades ugnsbakad delikatesspotatis och min grillsallad.

Hoppas det smakar! 💕

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer med senapssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer (ca 46 filéer)
46 skivor skinka
46 skivor emmenthaler
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl naturell färskost
2 msk dijonsenap
2 msk sweet chillisås
2 msk konc. kycklingfond
salt, peppar, paprikapulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och skär ett snitt längs långsidan så man kan fläka upp filéerna. Salta, peppra och krydda med paprikapulver, både insidan och utsidan.
Lägg på skinka och ost (vik osten) och vik ihop.
Stek hastigt i smör i het panna, kycklingen ska bara få färg.
Lägg över i ugnsform. Koka upp ingredienserna till såsen och häll över kycklingfiléerna. Pudra över paprikapulver.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter (innertemperatur på 72 gr)
Servera med valfritt tillbehör!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Veckans matsedel v. 13 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 26 mars, 2023 - 14:11

[…] Tisdag: Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer med sötstark sås […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.