Ost- och Broccoliplättar och saftig kyckling

av Åse

Jag fick en fråga av en klient om hur man bäst tillreder och kryddar kycklingfiléer och så här gör jag:
Jag putsar kycklingfiléerna och lägger sedan i påse tillsammans med MCT olja (rapsolja går också bra), tamarisoja (som är glutenfri och fermenterad) och någon god kryddblandning! Här är det fritt fram att ta vad man vill ha! Många ggr tar jag bara torkad timjan, lite salt och peppar. I går tog jag en ekologisk argentisk stekkrydda från Herbaria.
Låt marineras i ca 30 minuter sedan grillar jag dem alternativt steker i ugn (200 gr i 20-25 min)
Viktigt är att låta kycklingen vila under aluminiumfolie efteråt så blir de saftiga!
25052015-012A1110
25052015-012A1111
Puuuuuuuurrfecta saftiga kyllingar!! Njum njum!
25052015-012A1117
I går gjorde jag ost – och broccoliplättar, huuuuur genialiskt är inte de egentligen? 
Jag hade två paket frysta eko broccolipåsar och kokt broccoli är ju inte alltid det mest spännande så jag tänkte att jag gör plättar av dem istället! 
Galet gott!
Jag stekte dem i ugnen eftersom de var så många men de fungerar ju att steka i smör eller olja också i panna, då blir de nog ännu godare!!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ost- och Broccoliplättar


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 800 g broccoli
  • 4 ägg
  • 5 dl riven ost
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 riven gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Koka broccolin mjuk men spänstig i lättsaltat vatten. Låt rinna av och sedan ånga av ordentligt.
  3. Mosa broccolin lite med en potatisstöt och blanda sedan med ägg, ost, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och kryddor.
  4. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och klicka ut 12-14 st plättar.
  5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 6

25052015-012A1113
25052015-012A1115
25052015-012A1125

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

ingegerd karlsson 4 juni, 2015 - 18:51

låter supergott!!vad är mctolja ?

Svara
maud 29 maj, 2015 - 12:56

Mot olja till att marinera kycklingfiléer vad är det o var köper man det?

Svara
Åse 29 maj, 2015 - 13:10

Du menar nog MCT olja? Du behöver inte MCT, det går lika bra med rapsolja. MCT köper jag på MMSports.

Svara
Kerstin 28 maj, 2015 - 22:42

Oj vad goda de ser ut. Kommer nog funka utmärkt till lunch i morgon som tillbehör till lite färdiggrillad kyckling 🙂 Tack för inspirationen Åse!

Svara
Annica 26 maj, 2015 - 19:30

Så himla goda, kommer bli en favorit här hemma. Stekte dom i stekpanna och det gick utmärkt.

Svara
Angelica 26 maj, 2015 - 18:06

Hej!
Jag har kört lchf i två mån nu, tycker det funkar bra, godissuget är borta.
Allt är frid och fröjd MEN…. Viktminskningen uteblir, magen är större än vanligt… Känns lite hopplöst faktiskt, lite deppigt.jag tränar både med vikter och kondition ca 3 ggr i veckan, äter jag för mycket? Jag tror inte det men jag kanske ska minska portionerna lite?
Vad göra???

Svara
Pernilla 26 maj, 2015 - 16:14

Detta låter jättegott!! Vad hade du för smarrig sås till?

Svara
Åse 26 maj, 2015 - 16:40

Bara blandade smaksatt färskost med créme fraiche ?

Svara
Gitte 26 maj, 2015 - 15:40

Hej Åse! Broccoliplättarna låter väldigt goda. Tror du att man skulle kunna steka dem kanske? Jag tänker mig att de kanske kan bli lite frasiga i stekjärnet.

Svara
Pia - Kakaobönan 26 maj, 2015 - 11:10

Älskar grillad kyckling och tipsar som en super god marinad. Blandar ihop marinaden och sen gör jag som du.
Till 1kg kycklingfileér tar jag ca
1dl rapsolja, 2msk soja, 1 msk vit balsamvinäger, 2 vitlöksklyftor (rivna el hackade), lite svartpeppar, lite paprikapulver, lite chilipeppar och 1msk torkad dragon. Kan verka mycket kryddor men blir så gott, tillsätter även lite salt men det törs man väl knappt skriva med saltdebatten som snurrar nu 🙂
Kram Pia

Svara
Gunilla 26 maj, 2015 - 10:32

Hej och tack för en superbra sida!
Om man inte äter mjölkprodukter, kan man ersätta osten med något annat eller kan man helt enkel skippa den tror du?
Mvh Gunilla.

Svara
Åse 26 maj, 2015 - 10:32

Nej i detta receptet krävs det nog ost dessvärre. Osten ger både smak och konsistens, men det är bara att prova utan 🙂

Svara
Michaela 26 maj, 2015 - 11:38

Går säkert att göra broccoliplättar med samma recept som till blomkålsplättar, inga mejeriprodukter 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.