Nötmüsli

av Åse

Har ju glömt att lägga upp detta!= Gott gotti gottgott! Underbart gott till Grekisk yoghurt och bär!

2,6 kolh per matsked (12,5 g)

1 dl skalade hasselnötter (Gott liv)
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl gojibär
1 dl valnötter
1/2 dl mandelflarn/mandelflisor
1/2 dl pumpafrön

Grovhacka valnötter, hasselnötter och sedan i med resterande.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

51 kommentarer

Åses frukost - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 3 maj, 2019 - 14:21

[…] 100 g Eridanous grekiska yoghurt (Köps på Lidl). Den är krämig och har lägre kolhydratvärde än många andra grekiska/turkiska yoghurtar. 50 g keso 1 msk vispgrädde 1/2 dl hallon och blåbär en skvätt röd fun light (kan uteslutas om man inte vill ha konstgjort socker) 1 msk nötmüsli […]

Svara
Lchf Müsli | I'm Mivy 17 januari, 2016 - 10:30

[…] fick jag gjort en lchf müsli! Blev riktigt gott till lite vanilj kvarg. Yummy! Recept finns HÄR Gojibär är riktigt gott och gjorde sig verkligen bra till […]

Svara
Isabelle 20 april, 2015 - 20:51

Hej,

Har nyligen börjat med LCHF och det går sisådär; att bli av med sötsuget 100% efter alla dessa år är verkligen inte lätt! Men jag har bestämt mig för att under en 3 månaders period gå all-in på LCHF kosten (då jag har 25kg att bli av med, helst under detta år!) dock så har allergier gjort att problem uppkommit. Jag är nämligen allergisk mot nötter (men inte cashew och jordnötter, som man dock inte borde äta alls) så helst plötsligt står jag här med grekisk yoghurt utan någon müsli! Så, min fråga i dagsläget är tips/recept på LCHF godkänd müsli för nötallergiker?

Svara
Mona 7 mars, 2013 - 07:17

Kan bland i lite kanel när man gör müsli ?

Svara
Åse 7 mars, 2013 - 08:45

Javisst.

Svara
Mona 3 mars, 2013 - 18:39

Hej!
Jag undrar om man ska rosta nötterna o dom andra ingresserna eller ska dom bara blandas ihop?

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 18:42

Bara blandas men klart du kan rosta oxå, ger god smak.

Svara
Mona 3 mars, 2013 - 18:53

Vilket sätt är bäst tycker du att rosta nötterna på? Jag undrar vad din bok kostar?

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 19:03

Spelar ingen roll bara kolla så det inte bränns. Min bok kostar olika hos olika bokhandlare 🙂 men allt från 179:- till 225:- skulle jag tro

Svara
Mona 3 mars, 2013 - 19:09

Ska man ha vaniljsocker i såg att det stor med i ett av recepten?

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 19:10

Nej absolut inte vaniljsocker men vaniljpulver är gott i

Mona 4 mars, 2013 - 07:48

Hej!
Jag undrar om turkis yoghurt är bra o hur mycket ska man äta av det?

Svara
Åse 4 mars, 2013 - 07:53

Absolut! Men eftersom mejeri är lätt att överräta så är det bra att man begränsar till 1,5 dl per dag om man viktminskar

Mona 4 mars, 2013 - 08:09

Är kaffe bra att dricka med mjölk i?

Svara
Jag måste börja äta frukost.. « Cirkel 27 8 juni, 2011 - 08:49

[…] Jag ska prova göra en müsli ikväll – en glutenfri. Receptet finns på den här sidan http://56kilo.se/2009/05/notmusli/ […]

Svara
Frukosten! « 5 6 k i l o . s e 7 juni, 2011 - 10:14

[…] g kesella, 50 g keso, bär och nötmusli (blanda hackade hasselnötter (skalade o rostade), valnötter, mandelspån, pumpafrön, […]

Svara
ingela 27 april, 2011 - 16:19

detta måste måste jag testa…mums

Svara
~ Maria ~ 25 januari, 2011 - 18:19

Inne och hämtar muslireceptet, visst är det ett nytt recept nu! Testar det oxå, var hittar man gojibären – frysdisken?! 😯

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 19:33

jaaa! gojibär i är såååå gott!! Nej bland nötterna =))) KRAM!

Svara
Marie-Louise 10 januari, 2011 - 21:55

Det där måste testas nu direkt 🙂
Tack för alla inspirerande recept man hittar här.

Svara
~ Maria ~ 24 februari, 2010 - 09:33

Dax att blanda till denna underbara igen!

Svara
~ Maria ~ 30 augusti, 2009 - 09:25

Nu Åse har jag precis blandat & ätit min första nötmusli :))
Sååå gott!

Svara
Åse 30 augusti, 2009 - 09:27

Åhhhhh mums! Min nötmüsli tog slut igår och jag orkade inte blanda ny 😉

Svara
Sandra Hedberg 18 augusti, 2009 - 12:30

Japp…detta skall testas…låter så gott med kokos…har svårt att finna en god och rejälv frulle…kan för mitt liv inte äta stekt mat på morronen…måste bibehålla liiite av mitt frukostbeteende…faständå inte…

Kör Turkisk youghurt nu…tycker den är god…ska dock kika på kesellan…men får för mej att det kan vara billigare med en hink mat än en liten burk 😉 Vad vet jag…moahahaha!

Svara
Frukosttipset (kesella) | 5 6 k i l o . s e 13 augusti, 2009 - 10:02

[…] dl hallon/blåbär 125g (halv burk) 1% kesella Nötmüsli 2 msk vispgrädde Fun light, valfri smak (koncentrat) svårt att säga mängd men gissningsvis 2 […]

Svara
» Blog Archive » En ny bok. 11 juli, 2009 - 14:43

[…] bäst. Till frukost blev det idag Ekologisk naturell yoghurt med blåbär och hallon, samt Åses nötmüsli. Åt också två ägg till det. En frukost jag älskar och äter för det mesta. Vet att man ska […]

Svara
Petra 29 maj, 2009 - 08:25

Detta är bara så supergott, brukar själv göra min egen nötmüsli och tänkte komma med ett alternativt förslag;

Min underbara Fiberhavregrynsgröt med hallon & nötter

Nötmüslin:
cashewnötter
paranötter
pumpafrön
solrosfrön
mandlar
Gojibär (det kinesiska lilla röda russinet :))

Gröten:
1 Dl fiberhavregryn och 2 Dl vatten i tallrik, blanda ner 1 msk psylliumfrön/linfrön. in i mikron i 2-3 minuter. När det är färdigt häll ner ½ Dl frysta hallon (de tinar snabbt upp i den varma gröten). sen häller ni 2 msk av nötmüslin ovanpå…. GUDAGOTT! om man tvunget vill ”söta” sin gröt, går det superbra att hacka och blanda i 3 torkade aprikoser som ger sötma direkt.

test och njut!
tilläggas kan också att innan jag kom på detta avskydde jag havregrynsgröt… nu längtar jag till min frukost 🙂

Svara
fiffiz 28 maj, 2009 - 13:55

hejsan.
Tack för fantastiska bilder, jag har börjat plocka bort alla kolhydrater nu.. Men ack så jobbiga morgnar. Har en vana att ta knäcke och kaffe på morgonen..
Kramiz//
fiffiz

Svara
Suz 28 maj, 2009 - 07:24

Ser jättegott ut!

Svara
Hanna 27 maj, 2009 - 23:11

Det lät smarrigt! Har redan det mesta i filen men kanske läge att blanda ihop =) pyttsar fårn fyra olika burkar/påsar varje morgon! Har det kommit någon ny våg hem till er ännu? Jag är nyfiken!

Svara
susannelotus 27 maj, 2009 - 21:03

och jag ska prova åses mysli,kyckling,kladdkaka,voopsi-burgare i helgen-hur ska jag hinna äta allt gott? det är mitt problem just nu -kul! :0) vill prova en massa nya reccept.tralala

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 21:06

Haha vilka problem man har va?
Jag tänkte på det när jag handlade innan, att gud vilken gourmetmat man får äta varje dag och ändå gå ner i vikt.

Svara
Otilia 27 maj, 2009 - 20:27

Hej!

Ville bara säga att du är en otroligt stor inspirationskälla för mig! Håller på och ’lär’ mig om hur jag ska äta för att gå ner i vikt. Inte lätt alla gånger!

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 20:56

Tak vad snällt sagt! Lycka till!

Svara
Louice 27 maj, 2009 - 20:12

Nu har jag gjort en justering på min variant. Jag rostade kokosflingorna lite o sen i med min fröblandning (mandel, hasselnötter,linfrö, solrosfrön o nu även pumpafrön),kanel o lite honung o så rostade jag lite till under omrörning. Jag gör det på spisen i en panna. Rostar kanske några minuter bara. Sen efter rostning lägger jag till tranbär.

Det luktar fantastiskt gott! 🙂

Svara
Louice 27 maj, 2009 - 20:14

Just det! Ska tillägga att jag ätit detta till frukost m fil o keso o hallon/blåbär o man blir supermätt! Bara så ni andra vet! 🙂

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 20:56

Mums mums!! Ja det luktar så gott när man rostar! Gör ganska stor skillnad i smak!

Svara
Mona 5 mars, 2013 - 08:00

Hej! Jag undrar om man vill fil till müslien vilken är bästa att ha till då? Sen om man vill ha frysta bär till vilka är bäst då att ta?

Svara
Åse 5 mars, 2013 - 09:57

Så fet och naturell som möjligt! Gärna ekologisk.

Mona 5 mars, 2013 - 14:01

Är filmjölk bra?

Svara
Juventas 27 maj, 2009 - 19:43

Det här med kokosflingor förvirrar mig. Det verkar ju helt klart vara GI-vänligt, men enligt giviktkoll är det ”rött” och har skyhögt gi?! Vet du hur det ligger till?

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 19:48

Ja det är ju konstigt, verkar vara ett fel där för det har lite kolhydrater. (4-6 kolhydrater per 100 g)

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 19:49

”Tummen upp GI tips:

Kokosflingor består mest av mättat fett och innehåller bara 6,5 g kolhydrater per 100 g och har därför lågt GI. Dock är mättat fett inte hälsosamt i stora mängder vilket man bör tänka på.”

Lustigt att det har högt GI i GIviktkoll?

Svara
Juventas 27 maj, 2009 - 20:09

Tack! =) Det var det jag ville höra, att det är bra med kokos. Då åker det ner i müslin också. Står faktiskt och gör den just nu. Jag har även i psylliumfrön. Min mage saknar fibrer sedan jag började med GI och ett tips jag har fått är just psylliumfrön.

Längtar redan till frukosten imorgon då jag får smaka den! =)

Svara
Aika 27 maj, 2009 - 19:24

Du förresten, spelar märkena nån roll? Dum fråga kanske…Tänkte bara om du visste om dom är de bästa? Lite kul att du valt Kung Markatta, dom har jag ju demat och plockat för 😉

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 19:33

Nej det spelar ingen större roll, Kung markatta är ett bra märke därför väljer jag ofta dem! 🙂

Svara
susannelotus 27 maj, 2009 - 19:22

hej,hej.tack för ännu ett tips! du har skrivit kokos 2 gånger antar att det är bara 1 dl eller missade du nån grej? kramiz

Svara
Åse 27 maj, 2009 - 19:34

hihi det har bara blivit ett fel, tack för uppmärksammandet!!

Svara
Linruz 27 maj, 2009 - 18:53

Mmm älskar verkligen müsli med mycket nötter i.
Borde nog testa att göra egen. Den ser super smarrig ut.
kram kram

Svara
Aika 27 maj, 2009 - 18:31

Det ska jag prova! Har varit lite småhungrig fram till lunch igår och idag så det är nog bra att ”bottna” med lite mer fett! Funderar även på att gå över helt till den 10% för att inte känna mej så onöjd!Man får testa se fram. Tack för tipset!

Ps Testat vågen?

Svara
Lina 27 maj, 2009 - 18:24

låter supergott

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.