LCHF-muffins med kokosfyllning

av Åse

Fick en idé som jag var tvungen att prova och visst blev det så gott som jag trodde! Underbara muffins för oss som undviker mjöl och socker!
8-10 stora muffins
2,5 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tog 0,5 dl sukrin+)
125 gr smält smör
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
4 ägg
Kokosfyllning:
50 g smör
Sockerersättningsströ motsvarande 1/2 dl socker (jag tog 2 msk sukrin+)
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 gr
Börja med kokosfyllningen: smält smöret och blanda ner kokosflingor och sockerersättningen.
Vispa äggen poröst (fluffiga och vitt), smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ner smör och grädden.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna.
Portionera upp till hälften i muffinsformar och klicka ut kokoskrisp ovanpå (klicka gärna ner lite i smeten med skeden).
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

35 kommentarer

Maria Lundbohm 25 april, 2020 - 23:26

Testade dessa i dag med lite vispad grädde! Gjorde lite mindre så jag fick ut 18st, 1,4g kolh/ st.
Riktigt goda, nästa gång ska jag testa och lägga i lite kakao.

Svara
Johanna 5 juni, 2018 - 17:21

Psst, inlägget syns inte.

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 17:24

Nu funkar det! Ett plugin som ställde till det!

Svara
Erica 15 augusti, 2015 - 20:30

Mycket goda muffins. Tack för recept

Svara
Marie-Louise Ekdal 30 oktober, 2013 - 17:22

Har precis bakat dessa, blev inte lika fina som dina, men de smakade gott. Jag använde Stevia Suger från DanSukker. Kan det jämföras med vad jag sett att du använder. Sukarin+ och ICA’s Stevia? Jag är alldeles ny på detta med Lchf och vill ha rätt grejor från början. Tack för en bra blogg!

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 17:55

Hej! Nej tyvärr! Stevia sugar innehåller socker OCH stevia.

Svara
Anna 29 oktober, 2013 - 17:54

Hej Åse. Kan man frysa in dessa muffins? Tänkte baka dem nu och servera dem på barndop om en månad. MVH Anna

Svara
Åse 29 oktober, 2013 - 19:08

Hej! Absolut! Går bra!! 😉

Svara
Malin 15 oktober, 2013 - 19:10

Går det att byta ut mandelmjölet mot något annat? Är nämligen allergisk mot nötter.

Svara
Kitty 5 mars, 2013 - 19:59

Dessa muffins ser jättegoda ut! Försöker gå igenom dina recept, men här finns massor!! Får fortsätta en annan dag… för jag kan inte sluta! Och ibland behöver man ju lite nya tips. Har testat tre av dina recept och gillat dem mycket. Har skrivit om dem på min blogg och länkat hit från så att de får läsa recetet här! 🙂
Tack för alla fina recept du delar med dig här!
H. Kitty

Svara
Elisabeth 10 februari, 2013 - 16:07

Hej!
Eftersläntare är jag här. Men jag har bakat dom här idag. Har inte smakat än, kanske till kvälls teet:) men jag och min son är mjölk intoleranta så jag fick ta mjölkfritt margarin och 12% ig havregrädde istället. Dom ser jätte fina ut iallafall.
Hoppas dom faller familjen i smaken. Glad att jag hittat den här bloggen. Finns hopp för oss
Som inte klarar av vete o andra mjöl produkter. Mkt inspirerande!!!
Hälsningar Bettis 63

Svara
Ida 13 november, 2012 - 02:53

Åh vilka goda muffins jag har gjort i mindre formar och det blir väldigt många muffins.

Svara
Annika 30 oktober, 2012 - 20:58

De här fikade vi på ikväll, vansinnigt goda! Och gigantiska och mäktiga! Nästa gång gör jag dem i mellanstora muffinsformar, så blir det ju fler! 🙂
Extra lyxigt att det var rikligt med kokoscrisp, de här kommer jag att baka många gånger!

Svara
Millan 21 oktober, 2012 - 21:24

Testade dessa när jag bjöd familjen på söndagsfika idag, de var verkligen underbara! Mamma trodde mig inte när jag sa att de var lchf, det måste ju vara ett bra betyg? 🙂 Kommer bakas många gånger!

Svara
Alice 18 oktober, 2012 - 19:57

Hej där! Jag tycker att där fanns en liten liten bismak som sätter sig i svalget på mig och när jag tänker efter så har jag kännt den förr… misstänker att det är kokosmjölet faktiskt. har du erfarenhet/knep av/för detta?
jag bakar ofta och tar med till salongen och alla kunder älskar bakverken, dessa blev mycket poppis 🙂
kram

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 21:00

Hej!! Det är nog stevian, många som förklarar det så – kan det stämma?

Svara
Alice 18 oktober, 2012 - 21:31

Använder alltid samma sötningsmedel och känner inte detta i vanliga fall så det tror jag inte. Det är återkommande i samband med kokosmjölet. Sist var med semlorna och det där ”vita rostbrödet” som är kokosmjölbaserat. Där finns ju inget socker! :/ lite surt då jag gillar egenskaperna i mjölet…

Svara
Åse 19 oktober, 2012 - 08:08

Vad trist! Kanske är du alltså lite stenfruktsallergiker? Eller åtminstone känslig!

Svara
anna 18 oktober, 2012 - 13:02

De såg goda ut!! :=) Får ta och prova en dag

Svara
Anette 18 oktober, 2012 - 12:39

Men ååå bad fina muffins!!! Kul att testa! Annars tycker jag att många lchfbakverk kan se torra och tråkiga ut. De här ser ut som vilka smaskisar som helst! /Anette

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:50

De var goda!! =))

Svara
Camilla 18 oktober, 2012 - 12:37

Var bara tvungen att testa dessa. Dina blev helt klart finare, men de blev ändå gudomligt goda! De kommer bakas ofta! Om inte annat bara för att få slicka skålen 😉
Tack för alla underbara mattips och recept!

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 18:50

Kul att de smakade!! =)

Svara
PYSSELITEN 18 oktober, 2012 - 09:37

du bjuder på så många fina recept länka din sida idag hoppas det gick bra .
Ps vänta förlänge innan jag stkte plättaarna denna gång så dom blev så tjocka ;( Men gick att äta 🙂

Svara
Åse 18 oktober, 2012 - 09:44

Absolut!! =) Oj vad trist, bättre lycka nästa gång! =)

Svara
Rebecca 18 oktober, 2012 - 08:51

De ser fantastiskt goda ut vännen! Tror till och med att de skulle falla herrn i smaken:) han är ju inte så mycket för kakor annars. Får prova att baka dem någon dag. Ha en fin torsdag!
Kram

Svara
Tommy 17 oktober, 2012 - 21:20

Bakat i kväll blev jättegoda tack för receptet.

Svara
Alexandra/Dietandthecity 17 oktober, 2012 - 19:59

Detta får jag testa när jag gått ner lite mer ;)!!!

Svara
fian 17 oktober, 2012 - 18:41

Har nyligen börjat läsa din blogg. Jag är vegetarian men lite lite mullig min stora last är vin. Jag har börjat läsa innehållsförteckningar mera noggrant nu och massor innehåller ju socker vill inte äta sånt men det finns tydligen socker i mycket. Tex så i min salladskrydda så kom socker på andra plats bland ingredienserna………… Vet du någon god krydda jag kan använda? Mvh Fian

Svara
Ulla 17 oktober, 2012 - 16:34

De ser fantastiskt goda ut. Nu bakar jag nästan aldrig då jag inte kan använda alternativen för socker. Min hals sväller igen när jag provat. Hur mycket extra kolhydrater blir det med björksocker, har du någon aning?
Nu ska jag faktiskt provbaka dem. Någon gång måste man få något riktigt gott på helgen till kaffet efter middagen.
Du har toppenrecept, använder dem flitigt.

Svara
Åse 17 oktober, 2012 - 16:51

Björksocker har 75% mindre kolhydrater än socker! Så är du inte sockerberoende så tycker jag absolut att du kan använda björksocker.

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 17 oktober, 2012 - 15:22

Mums, de ser verkligen goda ut! Jag sjäv älssar verkligen kokos 🙂

Svara
Maria 17 oktober, 2012 - 13:37

Ser underbara ut!!
Jag har börjat använda kokossocker ist för sukrin/stevia då jag har så svårt för smaken av s/s.
Vad är din åsikt gällande kokossocker ?? Tycker inte att det triggar mitt sötsug men har bara använt det några gånger än.
Gjorde förresten både din kladdkaka med lakrits och citronpaj förra helgen!
SUpergoda !!
=)

Svara
Åse 17 oktober, 2012 - 14:45

Kokossockret innehåller stor mängd fruktos och är raffinerat precis som annat socker och det höjer GI värdet tyvärr lik mkt som vanligt socker.
Björksocker från björk är i så fall mycket bättre.
Kul att det smakade!!! =))

Svara
Paula 17 oktober, 2012 - 12:52

Ser supergott ut, jag älskar kokos!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.