Mot våren!

av Åse

Morning! Hörrni börjar inte ni också bli trötta på vinter, blask oh kyla? Jag vill ha VÅR! Ta på mig jeansjackan och en snygg kjol och bara ben. Njuta av ljusare dagar och vår i luften! Men vi får hålla ut två månader till.. Tills dess frossar jag färska blommor som aldrig förr!
Har ni tips på att få tulpaner att hålla länge?? Förutom att ha dem i liiiiite vatten.
IMG_0753
IMG_0763
Frukost i magen innan jag beger mig i väg på lite ärenden. Blir aldrig trött på min keso/kesellafrukost!!
Jag äter fortfarande enligt PF fast då och då.
I går hittade jag äntligen salladsbroschyren jag utformat tillsammans med Fontana! Jag är faktiskt riktigt nöjd över den! Det är riktigt goda salladsrecept i den! Längtar ännu mer nu till fräscha sallader i vårsolen!!
IMG_0756
IMG_0757
IMG_0759
IMG_0761
Nu ska jag pysa i väg, men titta in igen efter lunch! Då kickar jag igång en tävling!
KRAM på er, en och var! Är så roligt att det är sådan aktivitet i bloggen! Hoppas så att ni som är så aktiva nu även stannar kvar sedan när januari och februaris viktfokus lagt sig 😉 😉
All kärlek! ♥

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

37 kommentarer

AnnSophie Bergqvist 13 april, 2013 - 10:10

Vill du njuta av de längre..ha inte så mycket vatten i vasen. Runt 5 cm räcker. Ju mer vatten desto fortare växer dem och blommar över. Och nytt vatten varje dag och gärna ny snittyta, fast klipp dem inte då kan kärlsträngarna pressas ihop och då sugs vattnet upp dåligt.Och skulle de hänga så klipp av stjälkarna och slå in i nåt papper så de får stöd och fyll på lite kallt vatten. Lite småtips =)
Fick din bok igår och snart ska jag och familjen börja med din 6 veckors meny =) Jag och sambon behöver ner i vikt, iaf jag 😉 Ska bli kul att följa dig och dina recept.
Länkar dig på min blogg: http://www.annsophieb.blogg.se
Välkommen

Svara
Maria 4 mars, 2013 - 20:19

Imponerad!
Tulpanerna. Snitta dem en bra bit. Låt stå i plasten ett par timmar och i varmt vatten.

Svara
Kristina 9 februari, 2013 - 14:28

Älskar oxå tulpaner!! Många bra tips här i kommentarerna som jag kommer ha nytta av! 🙂

Svara
Jenny 7 februari, 2013 - 21:44

Is i vattnet är det bästa. Snittar dem ofta, men mest för jag tycker de blir för långa annars.

Svara
Anna 7 februari, 2013 - 21:15

Fick ett tips av en tulpangrossist: snitta dem tvärs över, lite vatten i vasen och släng i ett par isbitar varje dag!

Svara
Eva 7 februari, 2013 - 20:31

Många har sagt att de skall stå svalt över natten det är bra och vill man ge dom lite extra hjälp virar man lite papper som stöd, då mår dom fin fint 🙂

Svara
Linda 7 februari, 2013 - 18:58

Jag brukar dels snitta dem på sneden (med kniv, man skall ej använda sax), men sedan göra jag ett rakt snitt rakt upp i stjälken efter det. Jag fyller på med kallt vatten varje morgon från vattenkanna (Eftersom de dricker oerhört mycket). När jag gjort detta står tulpanerna vackra i en vecka. Sedan om det är länge eller inte, det vet jag faktiskt inte 🙂

Svara
Cecilia 7 februari, 2013 - 18:33

Jag har fått mina tulpaner att stå längre genom att bara fylla på med is i vasen och lägga en gammal koppar 50-öring i botten.

Svara
Karin 7 februari, 2013 - 18:29

Hej! Tack för en bra blogg med härlig inspiration! Lite nyfiken på hur du gör din Goa frukost, blandar du bara ihop keso och kesella å sedan strör över bär å nötter? Kram

Svara
Maria G 7 februari, 2013 - 14:29

Vilken fin kopp du har, den rosa med fågeln på, vilken serie är det?

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 15:11

Det är PIP =)

Svara
MalinSt 7 februari, 2013 - 13:38

Att ställa tulpanerna i kyl över natt är det bästa, som någon skrev. Men jag har inte plats i kylen, och istället byter jag vatten (iskallt med isbitar i) varje dag och skär en ny snittyta – då håller de länge och känns sådär krispiga som alla pratar om!!
Lycka till..

Svara
Magda 7 februari, 2013 - 13:36

Letade på ICA maxi sist men hittade inte, ska leta efter den imorgon igen 🙂 Så snygg den är på dina bilder.

Svara
LindaB 7 februari, 2013 - 13:18

Hej! Var får man tag på foldern?

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 13:25

Den finns ute i butik där Fontana har sina produkter.

Svara
LindaB 7 februari, 2013 - 13:27

Tack för snabbt svar! Verkar vara många goda recept!

Svara
Pilotfrun 7 februari, 2013 - 12:57

Verkar som att du redan har fått grymma tips vännen. Jag har dom också alltid kvar i plasten ett tag och ställer ner dem i en vas med kallt vatten och isbitar.
Ha det bäst!
Kram

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 12:59

Svara
mallan 7 februari, 2013 - 11:30

Ställa dem kallt på natten är mitt bästa sätt, då håller de mycket längre! 🙂

Svara
Åsa 7 februari, 2013 - 11:22

Hej
Fick ett tips om om att man skulle ha potatismjöl i
vattnet. Tydligen skulle detta vara otroligt bra, har inte hunnit prova än.

Svara
Tina 7 februari, 2013 - 11:21

Snitta tulpanerna och låt plasten vara kvar , låt dom dra i vatten blandat med potatis mjöl i timme , byt vatten sen :-)) och ta av plasten . Varje dag nytt kallt vatten och gärna natte tid låt stå så kallt som möjligt .
Ha en trevlig dag !

Svara
Malin Henriksson 7 februari, 2013 - 11:21

Visst längtar man efter båren nu! Sååååå himla less på kyla o snö!
Jag fullkomligt älskar tulpaner och det jag fått lära mig ang snittblommor är att inte ha bladen i vattnet för då vissnar de fortare.
Ha en bra lunch. Jag kikar in senare igen.
Kram :))

Svara
Åsa 7 februari, 2013 - 11:21

Hej
Fick ett tips om om att man skulle ha potatismjöl i
vattnen. Tydligen skulle detta vara otroligt bra, har inte hunnit prova än.

Svara
Marie 7 februari, 2013 - 10:51

Hej
Gjorde precis din blomkålrisotto, helt underbar god. Gjorde keso brödet igår, så gott !! Du är bäst

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 10:54

❤ Tack! Kul det smakade!

Svara
Mathildas mamma 7 februari, 2013 - 23:31

Ja visst är Åse bäst 😉

Svara
Susanne 7 februari, 2013 - 10:29

Snitta tulpanerna och ge dem isbitar varje dag:)

Svara
Annika 7 februari, 2013 - 10:02

Hej!
Behöver lite råd och hjälp. Går ner för mkt i vikt med lchf, mår ypperligt av att utesluta kolhydrater (dock inte strickt) och det är något jag vill fortsätta med men jag vill inte gå ner mer i vikt. Hur ska jag göra? Har ökat upp kolhydraterna lite, och äter lite frukt och rotfrukter. Jag klarar av d..utan tråkiga följder. Men jag fortsätter att smyga ner i vikten. Har totalt tappat 7 kg, är 157 lång och väger nu 47. Dom första kilona va en ren bonus, testade lchf för magen skull och har fått bort alla mina magproblem. Men d kan inte fortsätta så här. Har du några tips till mig?
Mvh
Annika
Tack för en grym blogg!

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 10:57

Hej! Ät oftare och öka på kolhydraterna tills vikten stabiliseras, fast givetvis utan gluten och socker. Men havregrynsgröt är helt ok men det kan ju vara en balans mellan viktstabilisering och välmående. Öka även portionerna lite. Lycka till!!

Svara
Anne 7 februari, 2013 - 09:56

Jag ställer mina tulpaner på det kallaste stället jag har,kyl (om det får plats:-)),kallskafferi eller nåt, över natten. Ny snittyta och nytt vatten varje dag.Håller betydligt längre tycker jag 🙂

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 10:57

Ska snittytan vara rak eller sned? Tack för svar!

Svara
Anne 7 februari, 2013 - 11:02

Helst sne med en vass kniv! Ha en fin dag! 🙂

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 11:04

Tack!! :)) du också!!

Svara
Helena 7 februari, 2013 - 09:54

Lite bakpulver i vattnet gör att de håller sig längre.

Svara
Åse 7 februari, 2013 - 10:58

Oj, kul tips!!

Svara
Carina 7 februari, 2013 - 09:48

Jag låter bli att snitta dom så klarar dom sig mycket längre! Tack för alla underbara recept och all inspiration!!

Svara
Carola 7 februari, 2013 - 09:47

Härligt att hitta och kunna följa din blogg med helt underbara recept. Ha en bra dag

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.