Minipizza

av Åse

Hej hej på er!

jag ska strax svida om till gymkläder och ta mig till gymmet, åh så skönt det ska bli!
Men först ett recept till er!

I går gjorde jag minipizza på ett lite omarbetat recept från detta pizzareceptet – det blev så bra!
Jag rekommenderar dock att man gör tunnare bottnar än de ni ser på bilden.

Jag toppade med tomatsås, champinjoner, Milano salami, grön paprika och färsk mozzarella. Så gott!

Degen är fast men kladdig men går enkelt att platta ut med händerna.
Jag har naturellt vassleprotein i dessa för det gör konsistensen men om man inte har det hemma så kan man nog utesluta utan för stor påverkan på konsistens och bakegenskaper eller ersätta med pofiber.

Här kommer receptet på bottnen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Minipizza


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

3 ägg
0,75 dl grädde (kan bytas ut mot annan vätska)
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 msk vassleprotein utan smak
1 tsk bakpulver
200 gr. riven parmesan
1 färsk mozzarella (á 125 g), riven
lite salt och oregano


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå en stund.
Tryck ut deg på smord bakplåtspapper, så tunt som möjligt (ta lite olja på händerna)
Förgrädda i ca 15 minuter tills bottnarna fått fin färg.
Ta ut bottnarna och höj värmen till 225 gr.
Lägg på ingredienserna och grädda klart pizzorna tills osten smält.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

ÅsaS 3 april, 2019 - 14:31

Ledig dag och tjejerna har beslutat sig för att spendera mammans pengar.. Började med besök hos Polisen (pass och id-kort) för att fortsätta till deras lunchställe. Nu har de bestämt sig för Dollarstore.. Det är väl bara att hänga med.. Glad så länge mitt sällskap duger. Eller är det plånboken de vill åt?

Svara
Birgitta Jung Strandberg 3 april, 2019 - 11:53

Hej,
Är vassleprotein och bakprotein samma sak?
Du hade ett recept på vitt bröd med bakprotein som jag inte kan hitta.
Skulle vilja prova.

Svara
Åse 3 april, 2019 - 11:54

Yes bakprotein är samma som proteinpulver / vassleprotein

Svara
Barbro 3 april, 2019 - 11:39

Verkar ju jättegott-men vad är vassleprotein för något?
Kan man utesluta det eller ta något annat?
Ha nu en riktig bra dag/ kram

Svara
Åse 3 april, 2019 - 11:41

Hej det står i inlägget 🙂
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.