Mina progressiva glasögon

5 februari, 2019

I början av januari var det dags att ta sig till optikern för att kontrollera synen. Jag opererade ju bort min närsynthet 2014 men eftersom jag inte hade åldersförändringar på synen då så kunde man inte sätta in progressiva linser. Så jag ser perfekt på långt håll men inte så bra längre på nära håll alltså.

En del astigmatism som lasrades bort har även kommit tillbaka.

Jag bokade tid på Specsavers, av ingen anledning för jag har inte varit hos dem tidigare men de låg bra centralt till här i stan.

Efter en noggrann undersökning så hade jag receptet klart! Nu kommer jag inte ihåg vad astigmatismen låg på men övrigt var det + 1,5.

Jag valde ett par Balmain och ett par Will.I.Am. De är snarlika!

Mina Will.I.AM ör dessutom UV tonade så hlaset blir mörkgrå ute i solen! Ser precis ut som solglasögon!

Så här ser de ut på! Inte riktigt vant mig än och upplever att punkten för vart glaset ändras i styrka ligger lite för högt.


(Blus HÄR)

Hur har ni med progressiva det? Vänjde ni er snabbt?

Kram!

29 kommentarer
4

29 kommentarer

Anna B 6 februari, 2019 - 09:55

Jag är på mina andra progressiva och jag tycker att det gick ganska snabbt att vänja mig. Men i början tog jag av mig glasögonen när jag skulle läsa och göra nåt pärlpyssel för jag tyckte att jag såg bättre då. (Blev inte lika smått allt..) Men nu har det gått så långt att det inte går att ta av glasögonen för att läsa eller pyssla. Men det jag tycker är jobbigt är att jag måste ha terminalglasögon när jag sitter vid plattan eller datorn o det blir det ju inte alltid😉 Ha en bra onsdag, kram!

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 13:06

Oh vad exakt är terminalglasögon? Varför fungerar inte de progressiva då? Kram!

Svara
Anna B 8 februari, 2019 - 13:27

Med terminalglasögonen sitter man på ett annat vis så att man inte får ont i nacke o axlar. Plus att när man blir äldre (som jag) så är det svårare för ögat att fokusera lika bra. 🤓

Svara
Åse 8 februari, 2019 - 13:33

Åh tack för info! 🙏🏻

Svara
Carola 5 februari, 2019 - 22:51

Jag kan verkligen inte vänja mig med att titta neråt när jag ska läsa….det känns ansträngande, som att jag ska få huvudvärk av att göra det. Irriterande….jag sitter och trycker upp glasögonen med handen istället 😂 Ger upp snart

Svara
Åse 7 februari, 2019 - 13:07

Ojdå, men kan det vara att synfältet sitter fel i glasen? Menar du att du böjer hellre hela huvudet neråt 🤔 Försöker se det framför mig 😅

Svara
Ellinor 5 februari, 2019 - 17:19

Snälla, kan du inte ta en bild på hur de ser ut i dagsljus/sol? Har så mycket skit som snurrar runt i synfältet, speciellt då det är sol, kanske blir det bättre med glas som tonas? Ska till specsavers på torsdag.

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 17:44

Hej! Här är bilder: https://imgur.com/a/LHuYEOK

Svara
Ellinor 5 februari, 2019 - 17:59

Så snygga!!!!!

Svara
Ellinor 5 februari, 2019 - 18:24

Och vad kostade det extra att få tonade? Vad gick dina på totalt?

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 18:45

Kommer inte ihåg men båda glasögonen (med ett tonat) gick på 7495:-

Birgitta 5 februari, 2019 - 16:39

Haft mina 3-4 år. Viktigt att jobba på att använda dom så man vänjer sig fort. Inte plocka av och på.
Lite försiktighet i trappor i början kan vara bra😉

Svara
Camillapa 5 februari, 2019 - 16:10

Fick mina för en vecka sedan, också Specsavers!😉
Håller också på att vänja mig. Det blir mer att röra huvudet än ögonen. Suddiga på sidorna,så lite hungrigt i början. De hjälpte mig med att böja bågar och skalmar lite, så att det blev lite lättare.
Lycka till, snygga glasögon och du passar i dom!💕

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 17:45

Oh kul Camilla!
Haha! Ja def röra huvudet en hel del :)) kram!

Svara
Mia 5 februari, 2019 - 15:33

Hej! jag har haft progressiva glasögon i snart fyra år och trivs jättebra med det, tog ett tag att vänja sig bara, när man ex ligger ner i soffan när man tittar på tv får man vinkla huvudet lite annorlunda men det blir en vanesak inget jag tänker på nu alls. Lycka till, skitsnygga bågar!

Svara
Anna 5 februari, 2019 - 15:33

Hej! Jag skulle säkert behöva progressiva brillor.Har vanliga läsglasögon nu.Är inte sugen på den stora prislappen och även svårigheten att hitta en fin båge…

Svara
al68 5 februari, 2019 - 15:09

Glasögonen passar dig perfekt. Jag hade samma problem med mina progressiva som jag har på jobbet, fick gå dit och ändra, de hade satt mina glas för långt upp. Så kolla upp det, för när det väl satt rätt så vande jag mig snabbt.

Svara
Åse 5 februari, 2019 - 16:11

Ahhh ska gå dit! Tror samma här!! Kram!!

Svara
Ewa 5 februari, 2019 - 15:00

Hej, Riktigt snygga båda bågarna och du passar så bra i dom. Jag har haft mina sedan december, valde två par liknande dina, har inte riktigt vant mej än känner jag. Ju mer man använder dom ju fortare vänjer man sig enligt optikern. Svårt att få läsfältet på rätt plats tycker jag.

Svara
ÅsaS 5 februari, 2019 - 14:19

Snygga glasögon och de klär dig!
Jag har progressiva glas sedan dryga året (eller är det 2..?) Jag vande mig rätt snabbt, på bara några dagar. Men jag är ju sån som är ”halvblind” utan mina extra ögon, så jag använder de all min vakna tid. Hur använder du dina? Hela dan eller bara när du läser? Kan det vara därför du inte vänjer dig riktigt..? Bara en fundering..
Lycka till med vänjningen.
Kram

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.