Långlagade kotletter i tomatsås

29 mars, 2012

Denna veckan har jag fått prova Middagsfrids 2 personerskasse.
Det jag gillar är att det är produkter med naturlig fetthalt och jag fick ekologiska och bra råvaror! Det går även att kombinera bra med LCHF (se nedan hur jag gjorde) Det som jag reagerade på var att det var en hel del man behövde ha hemma som Ris/gryn, oregano, smör, olivolja, balsamvinäger, vitvinsvinäger, svensk senap, tomatpuré, vitlök, honung och maizena.

I går provade jag ett recept på kotletter i sås med glaserade rotfrukter.
Jag modifierade givetvis receptet (gör jag alltid!)
I stället för att marinera kotletterna i lök, olivolja, tomatpuré, balsamvinäger, salt och peppar och steka dem i 3 minuter i marinaden så stekte jag kotletterna i smör, lök, saltade och pepprade och hällde sedan på vatten så det täckte kotletterna, i med tomatpuré (4 msk till 7 kotletter) och balsamvinäger (3 tsk) och även 1 gul lök, 1 morot i stavar och en halv buljongtärning och sedan fick kotletterna sjuda i 2 timmar! Då blir de fantastiska!!! 
När de var klara tog jag upp kotletterna, silade buljongen och redde den sedan med grädde och redix!

Till det serverade jag rotfrukter i ugn (palsternacka, morot, rödlök) tillsammans med mangold (enligt receptet fast uteslöt honungen), inget ris till som det var i receptet.
Gott!!!! Så prova!


Efter 2 timmar!


Ska in i ugnen på 225 gr i 25 min!


Klart!!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
17 kommentarer
0

17 kommentarer

Eva-Cecilia 5 mars, 2013 - 19:10

Shit vad gott det blev! Jag gillar inte fläskkött något vidare, men det här slank ner både hos mig och äldsta dottern. Maken äter allt så att han gillade det räknas knappt ;). Minstingen tyckte inte det var något vidare, men man kan ju inte göra alla nöjda jämt :). Det här kommer jag absolut göra om, så gott och så enkelt.

Svara
Åse 5 mars, 2013 - 19:15

Kul! Tack för recensionen :))

Svara
Mia 4 april, 2012 - 19:00

Gjorde kotletterna igår, och guuud vad goda, sååå möra! Kommer definitivt göras igen! Sambon och mamma som var på besök tyckte dom var underbara, de bara föll i sönder så möra de blev! Serverade blomkålsris och sallad till, underbart gott!!

Svara
Åse 4 april, 2012 - 22:06

Visst är det gott?!!!

Svara
a piece of happiness 1 april, 2012 - 14:29

Jag har precis idag börjat med LCHF. Har varit motståndare länge.
Men blev så imponerad av en annan bloggtjej att jag tänkte ge det en chans.

Tror inte något hjälper för min del. Har tappat den tron alldeles. Men som sagt jag är ”all in ” nu. Detta recept norpar jag direkt eftersom jag har kotletter i kylen idag.

Jag ska läsa din blogg från början .

Svara
Mathias Andersson 30 mars, 2012 - 05:52

Härlig blogg. Blir otroligt mycket roligare att läsa när du tar såpass bra bilder. Väldigt bra skärpa. Jag skriver om hur TJEJER ska vara utifrån killens perspektiv. Kolla gärna in min blogg om du vill=)

Svara
Uppochhoppa 29 mars, 2012 - 21:49

Ha, ha, det lät iofs inte som att du följde receptet särskilt mycket alls, men huvudsaken är ju att det blir bra. och det ÄR roligare att laga mat efter eget huvud!

Appropå härliga recept, i morgon visar jag upp fantastiska bollar som smakar ben&jerry. De är galet goda!

Svara
Åse 29 mars, 2012 - 22:10

Haha joooo bara förfaringssättet som ändrades ;))

Svara
Lena 30 mars, 2012 - 15:23

Du ändrade ju marinaden också 😉

Svara
Åse 30 mars, 2012 - 15:46

Ja en matbloggare ändrar väl alltid 😉

Svara
Dagarna 29 mars, 2012 - 19:35

Vi åt också kotletterna i.
Gör nästan alltid o recepten lite. LCHF för mig och mjölkfritt för sonen. Din variant lät godare än originalet, men man har ju inte tid alltid med långkok 🙁

Svara
Lena 29 mars, 2012 - 19:22

Problemet med basvarorna är att man inte kan skicka 4 msk tomatpuré tex. Och skulle man skicka senap, tomatpuré, honung, ris osv. varje gång så skulle kunderna klaga för att deras skåp skulle bli överfulla. Vi brukar varva mellan tillbehören ris/potatis/bröd osv. men de gillar ris/gryn minst. 🙂

Svara
Smaljeansen! 29 mars, 2012 - 12:59

Det låter spännande! Men blir de inte torra av att ligga två timmar?

Svara
Åse 29 mars, 2012 - 13:15

Nej tvärtom! De är torra när de steks i 3 minuter, men möra efter 2 timmar!

Svara
Smaljeansen! 29 mars, 2012 - 13:31

Låter sjukt gott, måste prova.

Svara
Annika 29 mars, 2012 - 11:38

Hej! var kommer din härliga form från den du har grönsakerna i. Tack för en super blogg. Gör många av dina recept. Tack.

Svara
Åse 29 mars, 2012 - 11:38

Den är från Rice! Love it!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.