Mexikansk räkrätt

av Åse

Detta recptet hittade jag hos Charlotte Perelli och det var jättegott! Snabbt och enkelt och går att variera tillbehör till!

4 portioner á 9 PP

2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk champinjoner i skivor, ca 200 gr.
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
1 kryddmått vitpeppar
1 kryddmått cayennepeppar
400 g skalade räkor, (ca 1 kg oskalade)
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten

Skala och hacka löken.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av. Fräs lök och champinjoner i smöret i en låg, vid kastrull. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor. Låt koka 8-10 min. Tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten och låt allt bli genomvarmt, utan att koka. Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Kristina 15 oktober, 2010 - 07:47

Detta blev gårdagens middag! Jättegott och med en annorlunda smak. Tack för receptet!:)

Svara
Caroline 9 oktober, 2010 - 02:49

Ahh en till som följer hennes blogg 🙂 Jag har kollat in det receptet men tvekat lite… vet inte varför… sist jag gjorde en räkgryta efter recept så blev det inte alls gott så jag tror att alla mina räkgrytor ska bli likadana hehe. Men visst ser den riktigt smarrig ut!

Svara
Ingela 8 oktober, 2010 - 22:08

Jag testade denna nu i kväll, toppengott!(som allting annat här, bör jag väl tillägga!) 🙂

Svara
susanne karlsson 4 oktober, 2010 - 11:46

ska testa till middag ser mumsigt ut

Svara
Ida-www.lippstick.se 3 oktober, 2010 - 16:47

Det såg väldigt gott ut!
/ Kram Ida

Svara
jennyh 1 oktober, 2010 - 21:51

Mmm låter gott. Blir till att prova när jag börjar äta igen. På söndag börjar jag med cambridge,,ren kur!!!
Känns rätt och bra att göra så 🙂 Jag behöver en riktig rivstart för att komma igång ordentligt just nu går det bara på halv fart.

Svara
Malou 1 oktober, 2010 - 14:15

Perfekt! Tack för inspration 🙂

Svara
Anna-Lena 1 oktober, 2010 - 11:02

Ser smaskigt ut, måste testa detta. Äter mindre kolhydrat med nu, mår så mycket bättre av det, sen så går jag ner lättare och det är ju inte helt fel ; )

Ha det gott i helgen!

Kram AL

Svara
Krickilina 1 oktober, 2010 - 11:00

Blev jättegott med kyckling och utan paprika också! Så kan det bli med diverse allergier i familjen… 😉
Fin helg till dig och de dina!

Svara
Åse 1 oktober, 2010 - 14:26

Kan jag tro! Kram och detsamma till dig/er!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.