Laxbiffar med kronärtskocksröra med "ett par"

av Åse

I går var det dags för veckans vinprovning.
Vinet vi provade var ett friskt och härligt vitt vin och det var grymt gott! Men jag serverade fel mat till, skulle varit mindre fet mat, lättare som skaldjur och kyckling! Ska prova det till räkor en dag!
Men en snygg, cool flaska och smaken och doften var frisk och smått fruktig.
Con un Par Albariño = ”Med ett par”
[button color=”lightgray” size=”large or small” link=”http://www.vinguiden.com/utskick/con-un-par-albarino/” target=””]Vinet kan beställas här[/button]
 
IMG_0130
Betalt samarbete med Vinguiden, omdömet är personligt.
 
Till vinet serverade jag laxbiffar med kronärtskocksröra! SÅ GOTT! Denna röra bjöd Klara Desser på i fredags! TACK! jag adderade även till lite soltorkade tomater – blev om ngt ännu godare!
6 portioner
6 laxfiléer
2 ägg
salt, citronpeppar
chiliflakes
2 burkar kronärtskocksbottnar i vatten
1 dl majonnäs (gärna egengjord)
rivet skal + saften av 1/2-1 citron
salt, svartpeppar
1/2 dl strimlade tomater
Mixa lax, ägg och kryddor i matberedare med knivar: Stek i smör.
Lägg kronärtskocksbottnarna i hög mixerbringare med majonnäs, citron och kryddor. Sätt igång stavmixern. Smaka av med lite soltorkade tomater.
IMG_0132
 
 
IMG_0137
 
 

Knorr Middagshjälpen.se är en helt ny typ av community för matintresserade och spelsugna. Middagshjälpen bygger på tips, recept och inspiration, men Knorr har också implementerat dimensioner från spelvärlden. På Middagshjälpen belönas användarnas aktivitet med poäng som kan lösas in mot produkter eller skänkas som pengar till välgörande ändamål. På Middagshjälpen finns uppdrag som ger utdelning i form av poäng, medaljer och topplisteplaceringar. Man växer i ranking om man deltar i diskussioner kring mat och matlagning, delar recept eller ger goda och tips. Poängen kan dessutom lösas in mot köksprodukter och upplevelser, eller skänkas som pengar till välgörande ändamål.
Jag tillfrågades om jag ville välja ut en favoritsak som skulle finnas i poängshoppen och jag valde denna kanonbra grillpanna från Le creuset!
Skärmavbild 2013-07-04 kl. 18.05.13
 
 

 
IMG_4652
 
Sedan vill jag klargöra en sak för sista gångenDå och då kommer det kommentarer (ytterst sällan men ändock) att det är mycket alkohol i bloggen och nu sist var det även en fråga om jag hade ersatt mitt fd sockermissbruk med alkoholmissbruk.
Låt mig då berätta: En gång i veckan (oftast tisdagar eller onsdagar) provar jag vin tillsammans med Vinguiden. Detta gör jag för att det är trevligt och för att jag tycker att det är kul att kunna tipsa er. Är man inte intresserad av vin så fine, då kan man läsa om det ofta tillhörande receptet. Utöver det så figurerar det kanske alkohol på någon bild från helgen då vi umgås med vänner. Knappast något fylleslag!
Om någon tycker att dessa två gånger i veckan är mycket så får det stå för denne. Om någon tror att alkohol måste betyda överflöd och omåttligt så talar det nog mer om dennes förhållande till alkohol än mitt.
Jag älskar mat. Jag älskar vin. Jag avnjuter gärna ett gott glas vin till maten då och då. Måttligt. Det är sorgligt att vi kommit dit hän att man tar för givet att allt missbrukas. Bara för att någon tex äter bröd varenda dag så antar väl inte jag att de överkonsumerar eller hetsäter mackor? Likaså om man väljer att äta godis 2 ggr i veckan så antar väl inte jag att de är sockerberoende/missbrukare?
I denna bloggen kommer det ALLTID finnas mat & dryck för det tillhör livets goda, guldkanten i livet. Jag missbrukar varken mat eller dryck – Enough said!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.