Mandelpannkakor

av Åse

Jag tror inte jag lagt upp receptet på mandelpannkakor som jag brukar göra. Dessa är de av alla LCHF pannkaksrecept som mina barn gillar bäst så gör jag pannkakor till dem är det detta receptet jag gör.
3 pannkakor (2 portioner)
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
1/2 dl mandelmjöl
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
lite salt eller eventuellt 1/2 tsk vaniljpulver
Mixa allt med stavmixer eventuellt vispa ihop med visp ordentligt.
Låt stå 5 minuter. Stek sedan i rikligt med smör eller kokosfett på först hög värme sedan lite lägre.
Späd eventuellt smeten med lite mer vätska om den blir för tjock efter hand.
IMG_0982
Fina Rice tallriken/glaset från Dukatbord.se

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

36 kommentarer

Catti 9 maj, 2021 - 13:26

Skulle detta kunna funka till crêpes? Jag hittade ett recept på svampcrêpes på Matplatsen och undrar om vetemjölet kan ersättas med mandelmjöl, eller om mandelmjöl funkar bäst med söta tillbehör?

Svara
Åse 9 maj, 2021 - 15:35

Hej! Absolut! Annars har du detta receptet: https://www.56kilo.se/kottfarscrepes/

Svara
Catti 9 maj, 2021 - 16:40

Tusen tack, Åse!

Svara
Elsa 6 februari, 2018 - 19:44

Äntigen har jag fått äta plättar! Inte ätit sedan i höstas då jag började med lchf. Dessa blev jättegoda! Sonen märkte inget att det var ett annorlunda recept, han åt med god aptit.
Lite krångliga att steka men jag satte lite mer mandelmjöl så blev det bättre.
Tack!

Svara
Åse 7 februari, 2018 - 09:54

Härligt!! Kul det smakade!!

Svara
Ida 4 december, 2016 - 14:39

Bästa lchf pannkakorna jag har ätit. Tips är att steka med massa smör och på svag värme (kör på 3:an av max 6). Bäst blir de då jag gör dem i en mindre stekpanna eller som plättar.

Svara
Kim Frost 11 augusti, 2016 - 19:55

När jag läser receptet så står det ” / dl mandelmjöl”. Vad är det för konstigheter?

Svara
Åse 11 augusti, 2016 - 20:00

”Konstigheterna” är att mitt nuvarande tema inte kan läsa vissa tecken.

Svara
Kim 12 augusti, 2016 - 11:38

Aha! Så hur mycket mandelmjöl ska det vara? Jag körde på med 1 dl och det blev tokbra! Tack för ett bra recept!

Svara
Åse 12 augusti, 2016 - 11:55

Nu har jag uppdaterat temat så det blir rätt! 1/2 dl men bra det blev bra med 1 dl också!

Svara
Julia 6 april, 2016 - 17:43

dessa var inte bra, fick slänga alla tre. Dom gick sönder och fastnade i stekpannan så blev bara en röra med halvklar pannkaka :/

Svara
Åse 6 april, 2016 - 17:50

Prova att öka fiberhusken, vissa mandelmjöl håller ihop smeten bättre än andra.

Svara
Caroline 10 mars, 2016 - 18:01

Är nybörjare i lchf-köket och står här precis och gör dessa pannkakor. Gjorde satsen x4, tänkte att det kan vara bra att ha lite pannkakor redo. Men de vill inte hålla ihop. Har provat alla stekpannor jag har; små, stora, teflon och gjutjärn, men smeten bara fastnar. Nu kör jag dem i våffeljärnet och det funkar bra! Lade till lite bakpulver i smeten och man får passa så man inte häller i för stor slev, för då blir det översvämning fick jag nyss erfara….

Svara
| förkylningstider 21 januari, 2016 - 10:51

[…] Till frukost lyxade vi med mandelpannkakor (recept här), hemmagjord och nyttig hasselnötskräm (recept), kiwi och några koppar citron/ingefärste för […]

Svara
Ulrika Dragén 26 september, 2015 - 09:41

Detta är de godste LCHF-pannkakorna jag har gjort. Tack snälla Åse för ett toppenrecept!

Svara
Skogsutflykt och enkel kinamat! - EN KLICK SMÖR 13 april, 2015 - 08:02

[…] något som skulle bli en liten cykeltur i skogen. Min man hade stekt pannkakor med recept från 56 kilos Åses hemsida och fyllt dessa med bär av olika […]

Svara
Frida 10 januari, 2015 - 20:03

Fantastiskt goda ! Med vispad grädde och hallon till så smakade dom ju nästan precis som vanliga pannkakor. Detta gick hem hos hela familjen och då är både min man och min son pannkaksmonster! 🙂 Tipsade om dom i min blogg !
Tack för bästa lchf pannkakorna & för en as bra blogg !
/ Frida

Svara
Åse 29 oktober, 2014 - 20:51

Då gör du tyvärr inte som jag, kanske använder ett annat mandelmjöl? Mina blir toppenbra!

Svara
Helena 18 juni, 2014 - 16:56

Det blev verkligen jättegott! Detta receptet sparar jag! 🙂
Både 1-åringen och 5-åringen tyckte att det smakade kanon!
Tackar!

Svara
Louise 15 november, 2013 - 19:21

Supergoda pannkakor! Dock fastnade mina i stekpannan och smulades därmed sönder, vad gjorde jag för fel..?

Svara
Åse 15 november, 2013 - 20:04

Ingen aning tyvärr!

Svara
Nymald vanilj » MrsLi 16 augusti, 2013 - 22:29

[…] frukost till mig och Milo gjorde jag mandelpannkakor efter ett recept hos 56kilo, som jag stekte i min söta yttepytte-stekpanna från Åhlens 🙂 […]

Svara
Ida - mysteriesjuk livsfilosof 13 april, 2013 - 13:41

Tack för ett jättebra recept!
Jag lade till ett par teskedar kakao och lite kanel, och det blev väldigt gott. Kan nog passa lite extra bra runt jul!
(Ombloggade 13/4-13)

Svara
Annso.nu » Blog Archive » Frukost och lunch dag 10 13 mars, 2013 - 12:27

[…] – Mandelpannkakor. Receptet hittade jag här. Åt dem med Coops smoothie frukt- och bärmix (jordgubb, blåbär och banan) som jag tinat lätt […]

Svara
Pia 18 februari, 2013 - 21:33

Wow!! Dessa blev kanongoda! Ska prova 1/2 mängden nästa gång då jag oftast äter ensam. Åt mina pannkakor tillsammans med mosade hallon med lite grädde i. Festmåltid som gick supersnabbt 🙂

Svara
Marih 18 februari, 2013 - 20:19

Jag gillade pannkankorna starkt och dottern ÄLSKADE dom. Tack för din helt underbara blogg och alla härliga recept. Allt jag ser är av intresse att testa och det vi testat hitills har varit väldigt gott. Imorogn testas nog köttfärslimpan 🙂

Svara
Annika Pettersson 18 februari, 2013 - 19:17

Vill bara tacka för din blogg och dina härliga recept. Kör LCHF sedan ett tag tillbaka och blir jättepeppad av att läsa bloggen. Provade Kesobrödet för första gången i går och det blev ju supergott. Åt en skiva till frukost idag tillsammans med te med kokosfett i och lite osötad yoghurt med blåbär och var proppmätt fram till eftermiddagen. Dottern som var hemma på besök blev oxå förtjust i brödet och förvånades av hur fort det gick att göra.
Tack
//Annika

Svara
~ Maria ~ 18 februari, 2013 - 17:01

Å! Det låter enkelt och smidigt, me like!
Åse, vad tycker du om Lindahls kvarg? Sprang på den idag på Hemköp – billig var min första tanke som är ensam mamma 🙂 Har köpt den oxå, ska prova i morgon till frukost!

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 17:24

men den är väl riktigt lågfet eller finns den i 10%. 1% använder jag själv pga proteinet men lidls är väl på 0,1%
Jg tycker inte om smaken på lidls men det är ju smaksak. kraaam

Svara
~ Maria ~ 18 februari, 2013 - 18:24

Ja precis, den är riktigt lågfet 0,3 % (jag brukar ju äta Kesellas 10%)
Protein 12 gram

Svara
~ Maria ~ 18 februari, 2013 - 18:26

Tack för att du tar dig tid att svara fresten! Finis <3

Svara
Birgitta Norman 18 februari, 2013 - 15:47

Hur står sig detta recept jämfört med det du hade i Mat o Hälsa (smaskens) vad gäller kolhydrater?

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 16:01

Det är ju mandel, ägg och grädde i dem båda men bara hälften så mycket mandelmjöl i detta så det är nog lite mindre i detta. Lägg in båda recepten i tex minmat.net eller liknande så ser du enkelt.

Svara
Ninni 18 februari, 2013 - 15:00

Hej
Kan man använda mått annat än fiberhusk? Gillar inte smaken eller knastret som det ger ?! 🙁
// Ninni

Svara
Ida - mysteriesjuk livsfilosof 13 april, 2013 - 13:39

Jag vet inte hur pass stor skillnad det ger i smak, men jag brukar alltid använda vanliga psylliumfröskal istället och tycker inte att det knastrar.
Man kan använda samma mått, men kanske vara lite generösare med fröskalen.

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 18 februari, 2013 - 14:56

Då ska jag prova dom på mina barn, för dom gillar fortfarande inte nåt av alternativen….

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.