Lyxfrulle! Kokospannkaka

19 augusti, 2011

I dag är det freeeeeedag! Och då passar ju en lyxfrulle in, kokospannkaka med rysk yoghurt och Euroshoppers nya Berry Mix. Gooooott!!!
Man saknar ju knappast riktiga pannkakor med pannkakor gjorda på kokosmjöl! Men det ska vara kokosmjöl, inte malda kokosflingor tycker jag! Jag tycker inte det blir samma med malda flingor. Däremot med hela kokosflingor i kan man ju göra! Fast de får en tydlig kokossmak. Mitt recept på kokospannkakor finns här! Det är ett toppenrecept! Ursprungsreceptet är från Anna halléns Husmanskost men i det är det kokosflingor och lite andra mått på Fiberhusk (psylliumfröskal).

20110819-093358.jpg

Vad ska ni äta i dag?? Jag är sugen på något jag inte gjort förut!
I morgon blir det familjemiddag hos mamma och vi ska givetvis äta kåldolmar! Det är ju Falkmans ”nationalrätt” 😉 Jag ska festa till det på 1-2 potatisar också, för det måååååååste man ha till mammas fantastiskt goda kåldolmar! Och mammas mans egengjorda lingonsylt. Jag är sjukt galen i stekt vitkål överhuvudtaget 😉 Stekt vitkål, kåldolmar, kålpudding mmmmmm…. Brunsåsen är ju självklar!!!

Nä nu ska jag begrava mig i böckerna igen! Det är såååå kul när saker faller mer och mer på plats när man pluggar! Jag älskar Näringslära o Näringsfysiologi!!

KRAM på er alla fina läsare!!!!

19 kommentarer
0

19 kommentarer

Anita 19 augusti, 2011 - 20:53

Vad gott det såg ut med pannkaka. Ska testa det en dag, har varit och hämtat paket från LCHF butiken. Köpte mitt BakePro från dem, kokosnötmjöl och kokoschips. 🙂
Är det 1 pannkaka/ person?

Så svar på din fråga. Har ätit fläskgrytbitar, lök, champinjoner, grädde, lite soya, Asiatisk krydda, svartpeppar och salt. = (Gryta) serverades med stekt vitkål till. Blev jättegott.

Svara
milla 19 augusti, 2011 - 16:05

Gjorde kokosplättar i går. Det var gott men hade lite svårt att steka dem i början innan det blev bra.
Länkade till dig för det var du som inspirerade mig att göra dessa.
Ha en bra dag

Svara
Åsa 19 augusti, 2011 - 12:57

Hej Åse,
Mitt måste på sommaren är nypotatis från mina föräldrars potatisland, aldrig butiksköpt, 10 minuter från jorden till kastrullen, smakar som godis. Jag åt några nypotatisar varje dag i två veckor under semestern och gick bara upp 200 gram under den tiden. Ett bra resultat eftersom jag kalkylerade en 2 kg viktuppgång (även ett par glassar och lite kaffebröd slank ned men inget gick överstyr). Min kropp skötte sig exemplariskt:-)

Svara
Ann 19 augusti, 2011 - 12:06

Åhhh! Såg det där pannekaksreceptet i en tidning igår + en massa bra recept 😉 Men det är det som är SÅ skönt med dig gumsan att du faktiskt tillåter dig att knarka lite emellanåt! Kåldolmar utan potatis går ju inte! 🙂
Ha en underbar helg!
KRAM! <3

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 12:30

<3 KRAM på dig vännen o fin helg!!

Svara
Anna-Lena 19 augusti, 2011 - 11:43

Mums vad gott det ser ut ; )
Själv jobbar jag hemifrån och städar lite. Imorgon skall vi ha tjejfest på gatan, skall bli himla kul, vilket det alltid brukar vara. Ha en skön helg söta du ; )
Kramis

Svara
Millan, Trollhättan 19 augusti, 2011 - 11:24

Allt ser så smarrigt ut på bilderna! Du lägger upp snyggt, och fotar kanon! Det är en fröjd att komma hit o inspireras av alla fräscha bilder o maträtter!

Vad duktig du är som pluggar så! Kul när man hittar nåt så intressant och nyttigt att fördjupa sig i.

(Försökte skicka mail till dig häromdagen, men fick det i retur… Går det inte att maila dig längre, eller har du bytt adress?)

Stor kram från ett regnigt Trollhättan

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 11:52

Hej Millan! Ingen aning vilken mailadress du har, men det finns en länk ovan som har ett kontaktformulär. Kram

Svara
CamillaP 19 augusti, 2011 - 10:41

Yammi, beställning skall göras på LCHF butiken för jag måste testa detta, och lite annat =)
Har du provat göra receptet jag sa min svärmor gjorde till oss på Kreta? Det med stekt (friterad kanske är rätta ordet för hennes stekning kallar jag friterad) aubergin/zuccini som man lägger i ugnsform med tomatsås och smulad fetaost över??? SJUUUKT gott som tillbehör eller som ensamrätt med grekisk sallad till.
Jag har fått dille på stekt/friterad/grillad aubergin och zuccini 🙂
Men jag är sååå sugen på kåldolmar eller kålpudding just nu, MÅSTE göras känner jag med en god gräddsås till MUMS!!!

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 11:52

Nej inte provat men tack för påminnelsen!! Ska prova!!! namnam!!!

Svara
Pia B 19 augusti, 2011 - 10:40

Se smarrigt ut.

Kokosmjöl säger du. Är det bättre än fiberhusk?

Kram på dig pussgurka!!!

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 11:53

Det är inte bättre, det är annorlunda 😉 Som att jämföra äpple o päron 😉

Svara
Anne 19 augusti, 2011 - 10:38

Hej fina.
Var hittar du cocosnötsmjölet? Vet du? Jag tycker mycket av de produkter vi ska äta när man äter LCHF är så förbenat dyra. Jag har ju inte direkt stadd kassa just nu så det känns urtråkigt. Förhoppningen är att priserna går ner något i framtiden eller att jag får ett skitbra jobb 🙂

Puss & Kram

Svara
Åse 19 augusti, 2011 - 11:54

Se senaste inlägget 😉 Kraaaam

Svara
Räkans LCHF 19 augusti, 2011 - 10:13

Åhh va gott!!!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.