Lussebullar med mandelmassefyllning LCHF

14 november, 2014

God kväll på er!
Här kommer resultatet av dagens bak, Lussebullar med mandelmassefyllning. Glutenfria och i mitt fall sockerfria (men man tar den sötning man vill ha)
Jag hade Xylitol + steviadroppar när jag bakade.
De blev riktigt goda! T.o.m min svårflirtade tonåring som brukar dissa allt jag gör i bakväg tyckte att de var riktigt goda! ”10 poäng på dessa mamma!” Jo jag tackar jag!
Jag utgick från mitt recept på kanelbullar och ändrade om lite 🙂
 

012A3003

012A3005

012A3006

012A3024

Slurp!
Skriv ut

Lussebullar med mandelmassefyllning

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Bullar

  • 4 ägg
  • 5 msk honung eller sockerfri sötning
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 4 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • Drygt 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran
  • 3 msk smör (45 g)
  • 1 apelsin, skalet + saft
  • mandelflarn

Mandelmassa

  • 150 g skållade mandlar
  • 1 3/4 msk vispgrädde
  • 1 3/4 msk msk sötning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 g (180 g varmluft)
  2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning.
  3. Smält smöret med saffran. Vispa ner yoghurt, smör, saffran och apelsinjuice + skal i äggsmeten.
  4. Rör ihop de torra ingredienserna och vispa ner. Låt stå i 10 minuter
  5. Mixa skållade manddlar till mjöl i en mixer, blanda ihop med grädde och sötning. Vill du ha lösare mandelmassa späd med mer grädde. Rulla 12 små kulor (ca 15 g)
  6. Portionera upp smeten i bakformarna och tryck ner kulorna, dra över lite smet så mandelmassan täcks. Pensla med uppvispat ägg och strö lite mandespån över.
  7. Grädda i ca 15-20 minuter tills bullarna fått fin färg.


Notering

  • Per bulle: 201 kcal, 7.5 g protein, 4 g kolhydrater (0,2 g socker), 17 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

45 kommentarer
0

45 kommentarer

Madlene Jönsson 16 november, 2014 - 08:17

Tack för receptet! Kommer att bakas nästa helg 🙂

Svara
Smygstartar julbaket… | lchfungen's Blog 15 november, 2014 - 16:06

[…] ändå kan jag bära honom i selen utan att få ont i ryggen direkt. Det resulterade i ett gäng lussebullar med mandelmassa som blev himla smarriga 🙂 Tanken var att vi skulle bakat lussekatter (vi brukar göra 56kilos […]

Svara
Jenny Holm 15 november, 2014 - 13:11

Det där ska testas verkligen. Tror du Åse att det går att ha i lite saffran också?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 15 november, 2014 - 13:58

Hur menar du? Det är saffran i degen =)

Svara
Jenny Holm 15 november, 2014 - 14:19

Ha ha, bara jag som missade den detaljen

Svara
Annelie Connolly 15 november, 2014 - 12:21

Ser fina ut. 4 kolhydrater/bulle, är det med honung eller sötströ?

Svara
Åse 15 november, 2014 - 14:58

Utan honung!

Svara
Linn 15 november, 2014 - 09:35

Hej.
Låter gott! Försöker äta mindre å mindre snabba kolhydrater och dessa skulle jag gärna byta ut vanliga bullarna mot. Men jag får inte ära mandelmjöl. Har du tips på vad jag gör då?
/Linn

Svara
Rosa 15 november, 2014 - 07:42

Vil bare lige kommentere billedet af din nye bog! Hvor er den smuk :-))))
Og ser DU godt ud ;-))))

Svara
Åse 15 november, 2014 - 11:21

Tack Rosa!! Är så stolt över den! =)

Svara
Linn 14 november, 2014 - 23:56

Dessa verkar goda och enkla att göra – och kul att du fick impa på tonåringen också 🙂
Vad använde Du för sötning till din mandelmassa?

Svara
Åse 15 november, 2014 - 10:31

Jag använde xylitol + steviadroppar

Svara
Linn 17 november, 2014 - 20:20

Har precis gjort dessa, det var en del pyssel med dem, men kanske ffa för att jag inte hade köpt mjöl utan mixade till det direkt!
Använde 5msk honung för sötning till smeten och 1+3/4 msk xylitol för sötning till mandelmassan.
Jag använde köksvåg till mandelmassan och det var kul att se hur bra det stämde med dina 15g/boll 🙂
Smeten var jättegod!
Den blev relativt rinnig även om den fick svälla… men det gjorde inget – jag bara plattade till mandelmassebollarna innan jag la ner dem i smeten ..och hällde den sista smeten över för att täcka, samt skippade att ”pensla med ägg”..bara strödde över lite mandelflarn…
– och de blev jättefina muffins i ugnen på ganska prick 20min!
De står för att svalna nu… Vilket härligt recept! Ser verkligen fram emot att smaka!
Antar att man kan frysa in dem när de svalnat, eller hur?

Svara
Stina 14 november, 2014 - 22:29

Åh…super måste göra dessa till 1:à advent. Menar du att du inte hade någon sötning varken i degen eller fyllningen?
Trevlig helg
Stina

Svara
Åse 15 november, 2014 - 10:30

Jo mängden sötning står i receptet i både deg och mandelmassa 🙂
(Sockerfria betyder utan vanligt socker eller honung, jag använde xylitol & stevia)

Svara
Lena Johansson 14 november, 2014 - 20:45

Vilken tur att du finns!! 1000 tack för alla recept och tips!!

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 15 november, 2014 - 10:21
Svara
Elin Lund 14 november, 2014 - 20:22

Jenny Lund bara att inhandla ingredienser å sätta igång

Svara
Jenny Lund 14 november, 2014 - 20:22

Will do!!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.