Lövbiff Provençale

av Åse

Innehåller annonslänk

Hej finingar!

Tänkte bjuda er på det här receptet från boken!
Är ju så gott med provensalska kryddor! Tillsammans med lövbiffen och den goda såsen så blir det här lätt en av mina favoriträtter.

Kanske är boken ett julklappstips?
Kanske känner du någon som behöver förändra sina vanor eller som försöker men inte riktigt får resultat?
Kanske är det du själv? I boken hittar du handfasta råd och verktyg och så klart innehåller boken även supersmarriga recept som ni inte hittar här på bloggen.

HÄR hittar ni boken till riktigt bra pris!

Nu blev jag själv riktigt sugen på detta!  =) Får bli i veckan minsann!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lövbiff Provençale


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g lövbiff
smör att steka i
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl crème fraiche
5 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
½ dl mörk balsamvinäger (börja med mindre och smaka av)
1 msk provensalska kryddor
1 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
topping: lite bladpersilja


Instruktioner

Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör i het stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg över köttet i en gryta.
Finhacka lök och vitlök.
Grovhacka champinjonerna.
Fräs löken och champinjonerna i samma fett.
Lägg över i grytan.
Häll resten av ingredienserna i grytan och låt allt puttra under lock på låg värme i 30 minuter.
Smaka av med lite salt och peppar.
Klipp över lite bladpersilja före servering. Servera med valfritt tillbehör.

Noteringar

Per portion: 368 kcal • 33 g protein • 10 g kolhydrater • 21 g
fett

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Jane 10 oktober, 2023 - 20:34

Den såsen alltså!!
Mannen åt med sked!!
Jättegott!!

Svara
AnnCharlotte 2 januari, 2019 - 17:47

Hej!!
Letar efter recept som jag tror är ditt..
Stod: ” en gammal favorit i repris”, och det var kycklingfilé m bl a grönmögelost. Tips att servera rostade rotfrukter till, och det var sååå gott!! Kan du veta vad jag menar?
Hälsn AC

Svara
Åse 2 januari, 2019 - 18:18 Svara
Lövbiff Provençale – Annorlunda Underbara 11 december, 2018 - 18:47

[…] Tänkte dela med mig av ett recept som jag hittade här. […]

Svara
Eva 9 december, 2018 - 18:10

Vilken fin klänning du har på dig! Vad är det för märke och var har du köpt den?

Undrar också varför det inte går att trycka på kommentarer ibland? Ibland om man har lust att läss kommentarer eller att kommentera själv.
Provar flera gånger och det går inte. Har varit så lång tid tillbaka för mig. Men denna gången funka det.

Kram kram

Svara
Åse 9 december, 2018 - 18:58

Hej! Du hittar den i det här inlägget med rabattkod =) http://www.56kilo.se/sondagstipset-gront-ar-skont-och-en-vinterklanning/
Hm ja jag vet faktiskt inte vrf det är så ibland, du är inte ensam om problemet tyvärr. KRAM

Svara
Sanna 9 december, 2018 - 17:41

Vad tror du om att göra denna i crock-pot? Vilken tid skulle man sätta den på tycker du?
Tack för receptet!

Svara
Camillapa 9 december, 2018 - 17:23

Hej Åse!
Din gamla post, som råkade komma upp om ”denna gången…” och hur du tänkte, fick mig att haja till. Har själv halkat dit…behöver komma in i mat nonchalansen igen!😉

Svara
Åse 9 december, 2018 - 19:16

❤️ lätt hänt fina!

Svara
Anki 9 december, 2018 - 17:11

Mums, så gott det ser ut! Vad skulle du själv välja för tillbehör? 🤔💕

Svara
Åse 9 december, 2018 - 17:15

Jag hade haft det till better than spaghetti (finns här eller till ugnsrostade grönsaker / rotfrukter.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.