LCHF ugnspannkaka med räkstuvning

9 januari, 2013

När jag känner att det blivit lite för mycket av det goda så äter jag ganska mycket ägg i en vecka. Just ägg håller mig speciellt mätt och nöjd och osugen, det beror på att ägg har en perfekt proteinsammansättning och är ett sådant fullvärdigt livsmedel med alla vitaminer vi behöver (utom c-vitamin)
I går blev det ugnspannkaka med räkstuvning – så gott!!
4 portioner
Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde
250 gr keso
– 1 dl riven smakrik ost.


Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form och strö den rivna osten ovanpå.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått din färg, ca 20-30 minuter.
Räkstuvning:
2,5 dl skalade räkor
2 msk smör
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 skvätt vin (ca 1 msk)

1 krm cayennepeppar, ev salt
1 fiskbuljong eller fiskfond
1/2 dl finhackad dill
ev. redning
1 dl riven ost
Smält lite smör i en tjockbottnad kastrull, späd med gräddmjölken och vispa ner vin och kryddor. Smaka av. Låt allt småputtra tills det tjocknat. Red eventuellt. När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan och rör ner dill, ost och räkor. Häll stuvningen ovanpå pannkakan och servera alternativt servera stuvningen till ugnspannkakan.

Min stuvning blev lite för lös igår, för jag glömde osten – men lika gott ändå!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
15 kommentarer
0

15 kommentarer

Matlista » Elsklingen 20 januari, 2013 - 22:46

[…] omelett med räkröra (Jag gjorde omletten på tio ägg till fyra personer och i räkröran skulle jag rekommendera att […]

Svara
~ Maria ~ 12 januari, 2013 - 10:08

Mmm, detta ska jag överraska min lilla prins med idag – han älskar räkor 🙂

Svara
pilla 10 januari, 2013 - 22:11

Smarrigt men hur många personer är receptet för?

Svara
Åse 56kilo 10 januari, 2013 - 22:24

Det står 🙂 4 portioner

Svara
M 9 januari, 2013 - 22:11

Att allt du gör ska se så jäkla gott ut!
Du, jag har en fråga som jag tror att du är rätt person för ärligt talat! Jag håller på och fakirar och har precis uppnått optimal ketos. På söndag ska jag dock på en tillställning till vilken alla tar med sig något bakverk eller liknande. Vet du något med minimalt med kolhydrater? Orkar inte gå igenom dessa omställningsbesvär gång på gång ärligt talat.

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 22:38

Hmmm.. de flesta innehåller några kolhydrater men ett bakverk med mkt fett i borde fungera bäst tex en bit av kladdkaka med hög kakohalt.

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 9 januari, 2013 - 21:45

Precis så gör jag också, ägg i massor när det är dags att vara striktare 🙂

Svara
Mia 9 januari, 2013 - 18:53

Hej hej! Ja ägg är verkligen toppenmat! Är inne i en riktig äggperiod nu, och precis som du skriver håller det mig mätt väldigt bra! Framförallt omelett och olika sorters pannkaka med salta ”pålägg” är favoriter just nu! Salamiomelett med god lagrad ost och lite rödlök, mmm!! Ikväll blev det lax, mums! KRAM till dig =)

Svara
Stim 9 januari, 2013 - 18:09

Det såg gott ut. Som allt annat på din blogg. Men. Handskalade räkor? Snälla marknadsför inte detta otyg. En riktig miljöbov och människoutrnyttjande verksamhet.

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 20:35

Det har jag faktiskt aldrig tänkt på! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på det! Får pilla mina egna räkor i fortsättningen!

Svara
Åsa Sahlman 9 januari, 2013 - 16:00

Hur många timmar har du på ett dygn?! Känns som om du har dubbelt så många som jag, med tanke på allt du hinner med – jobba, familjen, skriva, laga och servera mat, fota mat, blogga, facebooka, instagramma, shoppa, bara vara… Hjälp, jag hänger inte med… Men jag är glad att jag har äran att få följa dig på alla sätt och ta del av din vardag med allt vad det innebär. Nu ska jag sätta fart här och fixa till ett respektabelt hem.
Kram och ha det gott fina Åse!
/ÅsaS

Svara
ann62 9 januari, 2013 - 15:10

Øj det ser godt ud 😀
Det må absolut prøves.

Svara
Anette 9 januari, 2013 - 14:15

Låter supergott!! Jag undrar lite över ost i mat när man viktminskar. Var får osten plats i ”hamdflatemetoden”? Om det är sås med ost i, räknas det bara med i mängden sås, eller ska man ta mindre än 1/2 del då..? Hälsn Anette

Svara
Åse 56kilo 9 januari, 2013 - 14:22

ost är fritt i tillagningen! så den behöver du inte tänka in i handmodellen! =) Fritt med sunt förnuft så klart =) Detta ger 2 dl ost delat på fyra portioner, inte så mkt mao.

Svara
Villa Humlebo 9 januari, 2013 - 09:17

Det såg verkligen gott ut!
Ett tag tyckte jag att jag åt alldeles för mycket ägg… smidigt, men lite tråkigt i längden. Det gäller ju att variera sin mat, och det är jag inte alltid så bra på. Men är löjligt förtjust i avokado! 🙂
Ha en fin dag!
Kram Marie

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.