LCHF Sushi

av Åse

Ni vet att jag är GALEN i Sushi! Älskar, älskar, älskar det!! Nackdelen är givetvis det vita riset! I min värld så fungerar det ibland, jag äter det ca 2 gånger i månaden men i går var jag sugen på att prova göra det på blomkålsris i stället och det gick alldeles utmärkt!
Jag köpte ett startkit (Blue Dragon) på Ica Maxi och satte igång!
Först gjorde jag sushi ”riset”
(Till tre rullar maki)
1 blomkålshuvud
50 gram philadelphiaost
2 msk risvinäger
lite salt
Finriv blomkålen i matberedare, koka upp i lättsaltat vatten tills det blivit mjukt. Låt ånga av riktigt ordentligt. När det svalnat så rör ner philadelphiaost, risvinäger och eventuellt lite sötning av vald sort. Philadelphian är ju lite söt så jag tycker inte sötning behövs.
Sedan är det bara till att göra den typen av maki som ni gillar!
Följ anvisningarna på startkitet.
Jag lät rullarna ligga i plastfolie i frysen 10 min innan jag skar upp dem.
IMG_3857
IMG_3860
IMG_3861
Majonnäs, gurka, avokado, räkor och rostad lök! Otippat gott med rostad lök i! Väldigt inspirerad av Husets maki som min favoritrestaurang här i Helsingborg har i sina nämligen friterad räka. Rostad lök får vara substitut! Hehe
IMG_3863
På denna hade jag majonnäs, avokado och lax
IMG_3867
Makis och lax och avokado nigiris! Blev JÄTTEGOTT!!!
Visst ni att champagne och sushi är riktigt, riktigt gott ihop!!?
I går provade vi Vinguidens tips i deras nya app Vinakuten (Finns i Appstore och Google Play) som hjälper dig att välja vin på Systembolaget! Veckans tips var denna champagnen André Clouet Grande Réserve som var sååååååååå god ihop med sushin!
”Torrt, mycket friskt, utvecklat, smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, vinteräpplen och grapefrukt. ”
Finns på Systembolaget!
bild
IMG_3871
 
 
Det finns två olika André Clouet! jag valde Silver för jag tyckte det passade med sushin! SJUKT GOD! Omnomnom!
IMG_3881

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

28 kommentarer

Anette 18 mars, 2017 - 08:03

Har varit in ”hos dig” och kollat recept och läst dina inlägg måååånga gånget, tack för alla recept och all inspiration!
Du e super!
Trevlig Helg

Svara
Sofia Werlin - Min resa från 120 kilo 4 maj, 2015 - 15:51

Tusen tack för ett superbra recept! Äntligen kan man äta maki igen och inte bara sashimi 🙂

Svara
Annelie Elbing 5 december, 2014 - 04:20

Jag älskar också sushi och ska absolut prova det redan idag!

Svara
Nina 5 november, 2013 - 19:14

Hej,
Härliga recept du gör 🙂
Är det någon orsak till att du sätter majonäs i dina makin?
Lagade sushi på ditt vis idag, de blev nästan lika gott som riktig sushi, tack för receptet! 🙂

Svara
Åsa 2 november, 2013 - 21:06

Nu har jag gjort din sushi och den blev JÄTTEGOD. Till och med min pojkvän som inte gillar blomkålsmaken åt med god aptit eftersom riset inte smakar blomkål alls med all wasabi, soya, ingefära och fyllning. Det enda som jag kommer att komma ihåg till nästa gång är att verkligen krama ur vattnet ur det kokta blomkålsriset för att göra det mindre löst. Tack vare alla dina kreativa recept behöver jag inte längre ge upp något jag gillar med LCHF.

Svara
Anette G 2 november, 2013 - 13:41

Tack för tips om denna nyttigare sushivariant! Du är grym på att leverera bra tips!

Svara
Åse 2 november, 2013 - 13:47

Kul du gillar!

Svara
Patty 1 november, 2013 - 11:20

Åhh va gott, jag är oxå en stor beundrare av Sushi, måste jag pröva:-)
En fråga är kokosmjöl, detsamma som kokosnötsmjöl, det säger de på ica, men ville bara vara säker.
Tack
Patty

Svara
Åse 1 november, 2013 - 15:28

Yes! Det är det! =)

Svara
Sandra 1 november, 2013 - 09:58

Jag är helt såld på Grönkålschips, blir otroligt gott att göra själv. Finns väldigt många recept, bara att googla loss. Krispigt och väldigt nyttigt är det.

Svara
Helena 1 november, 2013 - 08:34

Hej!
Jag gillar sushi lika mycket som dig, men har försökt undvika det pga av riset. Min favvo är nigiri med lax. André Clouet är mycket god, men aldrig provat den till sushi. Tack för att du delar med dig och inspirerar oss andra!

Svara
Therése 1 november, 2013 - 07:44

Vad är det för lax du använder? Kallrökt lax måste väl ha för mycket smak? Det såg riktigt mumsigt ut och sushi är något jag verkligen saknar! Kram kram

Svara
Åse 1 november, 2013 - 08:05

Det är rå norsk odlad lax

Svara
Petra 1 november, 2013 - 02:39

Jag tycker du Åse inspirerar mer än någon. Visst, du klagar lite om träning och så men vem vill inte träna mer än den gör?! Men du är den i bloggvärlden som jag håller mest som trovärdig för jag ser dina bilder, läser dina ord och kan inget än annat skriva att du håller/gör det du skriver. All kredit till dig!

Svara
Izabelle 31 oktober, 2013 - 23:38

Hej! Jag undrar hur du gör med laxen i sushin? Köper du rå lax som du fryser in först eller kör du den rå ”rätt upp o ner”?
Vill passa på att säga att du e så grym Åse!!! Önskar jag hade en tiondel av din kreativitet och fantasi vad gäller mat

Svara
Åse 1 november, 2013 - 08:07

Tack!! Det är rå norsk odlad lax 🙂
Den odlade behöver inte frysas först men jag köper i fiskbilen och den har med största sannolikhet varit fryst innan!

Svara
Felicia 31 oktober, 2013 - 22:38

Gud så gott det ser ut, måste testa! Vad köper man för lax? 🙂

Svara
Peder 31 oktober, 2013 - 22:02

Sjögräset*

Svara
Peder 31 oktober, 2013 - 22:02

Vad ligger sjögränser på för carb nivå? 🙂

Svara
Åse 31 oktober, 2013 - 22:09

2 kh per 100 G 🙂

Svara
Ulrica 31 oktober, 2013 - 21:24

Ska verkligen testa denna sushi. Är och en stor sushiälskare och äter det ibland. Men att få det utan riset vore ju toppen

Svara
Åsa 31 oktober, 2013 - 20:22

Det är receptet ska jag absolut prova! Har inte ätit sushi sedan jag övergick till LCHF för 2,5 år sedan, tidigare åt jag flera gånger i veckan. Tack för alla fantastisk recept som du producerar.

Svara
Louise 31 oktober, 2013 - 20:10

Hej
Vilken fin rosa tröja, vad kommer den ifrån? Trevlig helg
Kram

Svara
Åse 31 oktober, 2013 - 22:00

H&m ngt år sen!

Svara
mona 31 oktober, 2013 - 15:35

Jag ÄLSKAR chips och ostbågar, då menar jag älskar. försöker hitta alternativ..idag hittade jag renee voltare chips på cassava rot,, jippi tänkte jag hem ocg googlar den är mycket stärkelserik.. shit . Nån här inne som kan råda mig vad kan jag äta?

Svara
Yvonne S Ed 31 oktober, 2013 - 19:37

Oj det är svårt med snacks.
Själv gillar jag nötter och mandel. Om du blötlägger mandel och saltar dem lite och rostar dem i ugn på ca 150 grader i 15-20 minuter (passa noga, de bränns lätt) så blir det jättegott och du får inte i dig de transfetter som ofta lär användas i färdigköpta saltade snacks.
Man kan ju göra något som blir lite chips-aktigt av riven parmesan som man lägger i små högar på plåt och gräddar tills de smälter ihop. Kan det vara något för dig? Där får du ju ostsmaken.
Sältan får du ju också av riktigt goda oliver.
Hoppas du hittar något!

Svara
Åse 31 oktober, 2013 - 20:18

Du kan ju köpa såna där Grok’s – de är supergoda! Eller göra egna ostchips; hyvla några skivor av din favoritost, lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills de blir lite gyllene (OBS: de bränns lätt, så håll koll)…

Svara
Caspar 31 oktober, 2013 - 23:43

Gör egna på rotselleri. Rotselleri innehåller bara 4,9 g kh / 100 g, så helt klart ett bättre alternativ än vanliga potatischips, dessutom godare och självklart använder man en bättre olja än köpe-chipsens solrosolja. Skiva rotsellerin tunt med köksmaskin eller mandolin, blanda ner rapsolja och kryddor, flingsalt räcker gott. Sedan lägger man ut dem styckvis på ett bakplåtspapper och kör 2-3 timmar i ugn på 100 grader. Går utmärkt att köra flera plåtar samtidigt. Vänd gärna chipsen efter halva tiden så blir de inte oljiga på undersidan.
De krymper rejält så färdiga innehåller de nog 15-20 g kh / 100 g, men klart bättre än allt du kan köpa. Rödbeta blir också bra, men tyvärr dubbelt så mycket kolhydrater.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.