Pizza

av Åse

I går gjorde jag ngt av det godaste jag ätit i LCHF Väg! Nämligen en smarrig pizza!!! Som SMAKADE Pizza!
Tuggmotståndet på botten var lite mindre än med brödbotten men smaken samma! Nu finns det verkligen ingen anledning att dra hem köpepizza som sätter sig som en extra fettvalk på momangen!

Jag följde receptet på botten för det kända LCHF receptet Pam’s LCHF Pizza.
Jag räknade faktiskt ut PP till er, som hamnar på 19 per bit. Ganska högt men med tanke på att ni kan äta en smarrig pizzabit med gott samvete utan att fettlagra på grund av avsaknaden av kolhydrater så kan det ju vara värt sina PP!
6,7 kolh per bit med topping.

6 stora bitar.

Botten:

120 g Philadelphiaost
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl vispgrädde
0,6 dl Parmesan (eller annan smakrik ost, jag hade västerbottensost.)
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.

4,8 dl Riven ost (förslagsvis en billig, jag använde mig av pizzaost)

Pizzasås

Jag gjorde en egen sås på:
Knappt 1 burk tomatkross som jag drog några varv med mixern.
1 msk olivolja
1 msk vinäger
1 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljong
1-2 msk persilja, frusen/ färsk eller 1 tsk torkad
1 vitlöksklyfta (pressad)
svartpppar efter behag
en nypa salt

Koka upp och låt småputtra.

Toppingen:

1 paket parmaskinka
1 rödlök
Kalamata oliver, blandade utan kärna
1 påse riven mozzarella (euroshopper)
1 pkt Fontana Feta Original
Lite gorgonzola (hade en bit kvar i kylskåpet)
Pizzakrydda

Gör så här:
Ugnen 175 gr.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphiaost, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen (först såsen, sedan osten, sedan resten av toppingen!).
Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.

Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt.  Är även god att äta kall.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

59 kommentarer

KESOPIZZA - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 1 juni, 2020 - 12:45

[…] blev inte lika brödigt som i detta receptet men lika gott om inte godare! Det påminde lite om detta men jag tycker nog ändå bäst om nedan! (dessutom inte lika krångligt) Vill man ha lite mer […]

Svara
LCHF Pizza – Hemma hos Andrea 25 juni, 2015 - 14:54

[…] I pizzasmeten som bestod av ägg, philadelphiaost, grädde och ost var även italiensk salladskrydda en av ingredienserna och det gav en väldigt god smak till botten. Vill ni testa denna LCHF pizza hittar ni receptet jag använde mig av HÄR… […]

Svara
vegoLCHF 22 september, 2012 - 20:25

Vad sjutton är PP i det här sammanhanget?

Svara
Åse 22 september, 2012 - 22:44

PRO points för de som viktväktar, jag hade många viktväktare på bloggen innan.

Svara
christina 19 mars, 2012 - 20:24

Jag förstår inte måtten riktigt tror jag. Ska det vara nästan 2 liter grädde i? Eller 1 dl och 8 cl? Och den rivna osten ovanpå (typ västerbotten). Hur mycket? Känner mig blond och dum nu….

Svara
Åse 19 mars, 2012 - 21:06

2 liter?? Nä, 1,8 DL! 😉 dvs nästan 2 dl.
Ost: 0,6 dl parmesan + 4,8 dl annan ost

🙂 lycka till!

Svara
christina 19 mars, 2012 - 21:11

Tänkte väl det..hahaha. Tack för ett snabbt svar och en jättehärlig blogg! Ska testa denna pizza som lite mysmat till nån påskkväll 🙂

Svara
Cina 20 januari, 2012 - 19:29

Halloj!

Jag testade det här receptet på pizzabotten och jösses va gott det blev 🙂
Smaka massor med ost nom nom!
Jag tog tomatpuré och pesto som pizzasås och det är galet gott 🙂
Ha en fin kväll!

Svara
LC LCHF Pizza #2 « 5 6 k i l o . s e 22 juni, 2011 - 11:24

[…] justeringar, så jag gjorde om, gjorde bättre i morse =) Nu är jag nöjd! Jag har tidigare gjort detta receptet som smakmässigt är helt uuuuunderbart men dock är ju degen ganska mjuk, jag ville ha liute mer […]

Svara
Ellinor 19 juni, 2011 - 14:16

Hej söta,
Har precis ätit pizzan men i en annan variant 😉 Men det vara bara toppingen jagvöndrade till pepparonikorv och mozzarella 😉

Mumsfillibabba!!!!

Tack!!!

Svara
Pernilla G 4 juni, 2011 - 22:08

Suuuupergod pizza. Måste nog göra dubbel sats nästa gång eftersom hela familjen tyckte den var så god! Kommer aldrig sakna ”vanlig” pizza igen…

Svara
Anna-Maria 24 maj, 2011 - 22:00

Hej Åse! Skrev till dig på facebook. Ursäkta! Har nu hittat till dina recept! Vad roligt! Ska beta av dem ett efter ett. Har följt viktväktarna många gånger precis som alla andra bantningskurer inklusive Atkins (blev för mycket förbjudet och mådde dåligt av så mycket fett) Nu har jag dock kommit på att kombinera pointsräkning och lite lite kolhydrater och inget socker och insett att det fungerar bra. Har bara hållt på två veckor men inte varit hungrig eller sugen en gång. Har då ändå ätit lite 70 procentig choklad. Att se dina bilder är en inspirationskälla, verkligen. 2 juni 2012 ska jag gifta mig. Jag har två barn och grav. kilona hänger i men att se dig! fem barnsmamma och smal och snygg är underbart!! Tack för att du delar med dig.
Varma hälsningar/Anna-Maria Nordström

Svara
Åse 24 maj, 2011 - 22:08

Hihi vad bra du hittade!!!! Skönbt du insett att man kan kombinera!!! Lycka till! KRAM

Svara
Ines 7 maj, 2011 - 21:13

Va så sugen på pizza och gjorde denna till mig ikväll fast med annat pålägg! Väldigt gott måste jag säga!
Undrar bara hur många bitar du räknar per person?
Har en sambo som jag gjorde vanilj pizzabotten till, då till mig halverade jag detta receptet och åt upp pizzan själv och blev lagom mätt. Antar att jag åt tre bitar då? Blir inte det väldigt mycket kalorier?

Svara
Ines 7 maj, 2011 - 23:03

Skrev jag vanilj-pizzabotten? Jag menade såklart VANLIG, och att jag gjorde din variant på pizzabotten till mig själv!:)

Svara
FatBoy 27 februari, 2011 - 20:48

Hej!

Håller precis på att göra pizzan utifrån ditt recept – hoppas den blir bra!

Mvh
FatBoy

Svara
Åse 28 februari, 2011 - 11:21

Hoppas det blev bra!

Svara
Sofia 18 februari, 2011 - 18:31

Hej!
Vill bara tala om att jag gjorde denna supergoda pizzan idag! Verkligen god!! Jag har länkat till din sida, eftersom jag inte visste om jag får skriva upp receptet på min blogg. Men hoppas det var OK att jag länkade till dig. Annars får jag ta bort inlägget.

Du har så många goda recept som jag skulle vilja/har testat.

Tack och MVH Sofia.

Svara
Åse 18 februari, 2011 - 18:41

Hej! Vad roligt!! Visst får du skriva ner receptet =))

Svara
prinsessa 10 januari, 2011 - 18:10

Provade din pizza ikväll.. muuuuuuuuuuuuums! tack snälla
för att du delar med dig!

Svara
Åse 10 januari, 2011 - 18:46

Härligt att höra!!

Svara
mette 25 januari, 2011 - 16:25

Jättesmarrig!! Testade den.

Svara
Åse 25 januari, 2011 - 19:33

Vad bra!! =)

Svara
AnnaKarin 30 december, 2010 - 15:45

Jisses vad god den är!!! Var mycket tveksam till botten som jag misstänkte skulle smaka omelett, men vad fel jag hade. Jag gjorde som du men la även på soltorkade tomater och toppade med ruccola. Mumsfilibaba! Nu ska jag göra flera olika varianter och frysa in, bar att micra på till fredagsmyset 🙂

Tack så väldigt för receptet! <3

Svara
Martina 23 november, 2010 - 09:04

Herregud vad gott detta var!!

Jag erkänner att jag var mycket skeptisk till den botten, trodde det skulle smaka omelett, men jag hade så fel!

Detta är helt klart det godaste lchf-receptet jag någonsin har provat, nya favoriten kan jag säga! Nu när man kan äta pizza så finns det ju ingen anledning att inte hålla sig till lc… 🙂

Tusen tack för att du delade med dig av receptet, och jag hade aldrig fått för mig att prova om jag inte hade blivit frestad av dina smarriga bilder!

Yummie! 🙂

Svara
Åse 23 november, 2010 - 09:07

Vad roligt att höra!!! Jag älskar också det!!! Vi åt i söndags med salami, oliver, gorgonzola, rödlök, ost =) Muuuuums!

Tack för att du rescenserade!! KRAM

Svara
Martina 23 november, 2010 - 09:11

Smaskens! Jag hade mozzarella, skinka, lök, feta och ananas. Har en bit kvar i kylen och nu sitter jag här och undrar om det inte är så att man FÅR äta lunch tio över nio på morgonen… 😛

Svara
Claudia 1 december, 2010 - 15:19

Ja nu kommer mina kommentarer igen, du har definitivt fått dig en ny läsare, gjorde pizzan igår med mozarella, skinka, lök, champinjoner, paprika och blad spenat, jag hatar ju pizzakanter vill alltid ha mitteln av pizzan så detta var perfekt till och med killen som var skeptisk gillade det.

Ska göra saffransmuffinsen nu ikväll.

Svara
Åse 2 december, 2010 - 11:43

MUMS!!! Pizzan är ju underbar!! =)

Svara
Jenny✫ 19 november, 2010 - 19:18

Intressant recept på pizzabotten måste jag säga! 🙂

Jag använder mig utav ett recept som innehåller ägg, salt, olja, grädde, vatten, fiberhusk och bakpulver som jag är nöjd med. Men det är alltid trevligt att prova något nytt så denna bottnen blir det nästa gång vi ska göra pizza här hemma!

Svara
Åse 19 november, 2010 - 20:03

Du får återkomma om vilken du gillade bäst!

Svara
tina 19 november, 2010 - 11:43

Länge sedan jag var här inne. Wow vad jag blir frestad av allt, pizzabilderna, sesambrödet. Åse, kom hem till mig och laga mat en vecka! 😀

Svara
gruset 16 november, 2010 - 20:50

Jag gjorde pizza i fredags. Letade som en tok igenom alla dina recept, för att hitta en lchf variant…. Var ju tre dagar för tidig. 🙂 Hittade en gi-variant på nätet som var hyfsad. Men denna får det bli nästa gång! Tack!

Kram

Svara
Anna 16 november, 2010 - 19:24

Ska det faktiskt vara nästan 6 dl ost i pizzabottnen?

Svara
Åse 16 november, 2010 - 19:27

Ja!

Svara
Anna 16 november, 2010 - 19:37

Okej! 🙂 Den är i ugnen nu, väntar spänt på hur det blir.

Svara
Åse 16 november, 2010 - 20:02

Kul, berätta vad du tyckte!

Svara
Anna 17 november, 2010 - 12:45

Supergod pizza! Jag var lite tveksam till botten, men den blev ju jättebra! Godare än den jag har brukat göra med fiberhusk. Pizzan var t.o.m. godare än s.k. vanliga kolhydratstinna pizzor. 🙂

Svara
Jacinta 16 november, 2010 - 08:07

o shiiiiet! Denna måste jag testa!
Är på jakt efter en pajdeg, har använt mig av den som finns i boken ’baka med lchf’, men jag tycker det är så mycket mandelmjöl i den. Fast man kanske kan använda denna pizzabotten som pajdeg….bara så man får något som blir lite tuggmotstånd…

Svara
Alli-Mac 15 november, 2010 - 23:33

Pizzan ser supergod ut 😛 ! Hur stor långpanna använder du (på ett ungefär?)
Kramen /

Svara
Åse 16 november, 2010 - 10:09

jag hade en som var ca 32 x 28 cm.

Svara
Alli-Mac 18 november, 2010 - 21:57

Tack! Blir pizza här i helgen:-)
:-* 😉

Svara
Marie 15 november, 2010 - 21:57

Du är en fantastisk inspirationskälla!
Kanon att du även lägger upp ProPoints för mig som viktväktar.
Tack för all inspiration!
/Marie

Svara
Åse 16 november, 2010 - 10:09

vad roligt att höra, var så god! KRAM

Svara
Ida-www.lippstick.se 15 november, 2010 - 20:11

Så gott det ser ut! Hemmabakad pizza är verkligen gott!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Linda 15 november, 2010 - 17:46

Oj, såg riktigt smarrigt ut. Kanske testar denna till fredagsmyset. Söt blogg du har! ➡

Svara
Åse 16 november, 2010 - 10:09

Tack! =)

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 15 november, 2010 - 12:01

mmmm lät gott älskar ju ost och färskost så detta ska provas! åt vanlig pizza i går och mådde pyton efter som alltid…

Svara
Krickilina 15 november, 2010 - 11:54

Oh, såg supegod ut! var den mättande?
kram!

Svara
Åse 15 november, 2010 - 11:58

Ja jag blev nöjd! Mätt ska man ju aldrig bli på LCHF, utan bara ohungrig =)))

Svara
Krickilina 15 november, 2010 - 12:04

Ohungrig? Det har jag inte hört förut. Betyder det att man inte ska överäta? Jag tycker man snabbt blir mätt på lchf. Eller det kanske är ohungrig jag menar om jag inte menar övermätt liksom?

Svara
Åse 15 november, 2010 - 12:21

Ja många överviktiga människor har ju en lite snedvriden syn/känsla när det gäller mättnad. Det finns ju undersökningar som visar hur olika ”smala” människor och överviktiga männiksor betecknar mättnad. För en överviktig människa så betyder ”Ät dig mätt” ofta att äta sig övermätt, dvs så man lutar sig tillbaka och utbrister ”Åh så mätt jag är”. En smal människa slutar ofta när hon är ”ohungrig” och nöjd, dvs behagligt ”mätt”.
I många LCHF sammanhang läser man därför att man ska fokusera på att äta sig ohungrig och nöjd istället fär ”mätt” (eftersom mätt kan betyda olika saker för oss)

Svara
Krickilina 15 november, 2010 - 12:35

Ja precis, jag förstod att det var så. Klokt då man tänker på det.

Åse 15 november, 2010 - 12:26

PS: Det är SSS (Skaledeman) som myntat uttrycket!

Svara
Krickilina 15 november, 2010 - 12:36

Ok, jag har inte läst nåt av honom men har en kokbok tror jag. Har mest hållit mig till Annika D.

Åse 15 november, 2010 - 12:40

Nej jag har bara ”stött” på honom på nätet, är eg inte ngn fan av honom. Gillar Annika D bättre. Hennes idé för viktminskning dvs en kalorireducerad LCHF verkar ju fungera bäst för de flesta. Många LCHF:are slutar ju gå ner i vikt efter ett tag.

MalinSt 15 november, 2010 - 11:38

Pizza blir middagen idag, bestämde jag just!! 😀

Jag har en fråga som inte rör pizzan dock.. När du maler mandlar till mandelmjöl, skållar du och skalar dom innan?
Just den biten tycker jag känns lite jobbig – så jag undrar om man bara kan mala dom som de är?

Har köpt mandelmjöl tidigare – men tänkte att det kanske blir billigare om man maler, när man bara behöver litegrann!!

Tack för inspirationen.
Kram

Svara
Åse 15 november, 2010 - 11:41

Hehe för mig med för jag har en bit i kylskåpet som väntar! Wiha!
Du kan absolut mala dem som de är! Det har jag gjort jag! Nu har jag köpt färdigt men har malt själv innan. KRAM!

Svara
Karin 15 november, 2010 - 11:33

Brukar göra en liknande pizza och det är verkligen supergott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.