LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater

av Åse

Hej vänner!
Det var den TRÖTTASTE dagen jag någonsin varit med om i går! Det blev inte många steg igår, inte om man jämför med de 16-17.000 jag gjorde av med dagligen i London haha!
I går blev det stekta ägg med avokado och ost till brunch och till middag fick det bli Comfortfood deluxe – Alltså det blev SÅ gott! Hoppas ni provar SNART!
jag måste trycka på gruyere istället för parmesan! Blir sååå mycket godare smak!



LCHF Pasta med kyckling, mozzarella och soltorkade tomater
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingryta med mozzarella och soltorkade tomater


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

2 strimlade kycklingfiléer
4 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 skivor kycklingbacon
salt, peppar
1 färsk mozzarella á 125 g
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 krm chiliflakes
smör att steka i
1 kruka basilika
1 dl riven gruyere (eller parmesan)


Instruktioner

Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarellan i bitar och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes torkad basilika och torkad oregano.
Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
Servera valfritt tillbehör till, gott till pasta eller rostade rotfrukter, klyftpotatis, ris eller en god sallad med fetaost.

Nutrition

  • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Tiina 3 juni, 2019 - 19:58

Älskar dina recept! Vem i Hbg säljer LCHF pasta? Mvh Tiina

Svara
Åse 4 juni, 2019 - 10:32

Hej! LCHF pasta gör man själv =)

Svara
Finn 1 april, 2018 - 16:01

torkad oregano eller torkad basilika? Nått blev fel i Instruktioner eller Ingrediens listan

Svara
Claudia 19 januari, 2017 - 14:52

Hej!
Det låter jättegott… det måsta jag prova, kanske mot helgen. Men…
Vad är kycklingbacon? Det har jag aldrig tidigare läst eller hört om? Var finns det att köpa?
Tack och hälsningar
/Claudia

Svara
Pernilla 18 januari, 2017 - 10:55

Tack! Jag behövde inspiration till middagsmaten igår och gick in här och hittade detta receptet. Det var supergott!

Svara
Åse 18 januari, 2017 - 10:57

Vad roligt att höra!!

Svara
Therése Avoltén 18 januari, 2017 - 08:45

Hej! Det låter (som med så mycket du lagar) jättegott – men jag måste fråga, vad menar du med mozzarellakula? En vanlig mozzarella?
Tack!
/Therése

Svara
Åse 18 januari, 2017 - 09:29

Yes, en kula mozzarella – tror den är på 125 g 🙂 En del tror jag menar riven mozzarella i påse så därför skriver jag så haha =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.