Hamburgare

av Åse

Helgen var ju verkligen fantastisk, vädermässigt! Vi invigde Sofieros glasskiosk!
Som jag skrev tidigare så åt vi också hamburgare i söndagskväll och tänka sig, på uteplatsen!
Mitt recept är inspirerat av Fröken Frus recept på hamburgare.

6 personer

800-900 gram blandfärs
1 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk fibrex (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
1 riven gul lök
1,5 msk Touch of Taste oxfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk soja
1 tsk colmans senap
1 tsk KNORR kött & grill
1 skvätt délidas chilisauce
2 kapsyler Liquid Smoke

Blanda grädde, fibrex och kryddor i en bunke och låt stå ett tag. Lägg i nötfärs, ägg och riven lök och blanda väl.
Servera i isbergsblad med valfria tillbehör!
Jag brukar ha: hamburgerdresssing , chornicons, emmenthalerost, tomat, rödlök, stekt bacon.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Johanna 14 april, 2011 - 17:11

Mmm, smaskigt! Liquid smoke är verkligen guds gåva till hamburgarna, men nästa gång ska jag boosta dem med dina övriga ingredienser.

Är egentligen en kattmänniska men Milo är ju för övrigt hur söt som helst!

Ha en bra vårdag och tack för all din fina inspiration.

Johanna

Svara
Åse 15 april, 2011 - 08:36

hahah visst är han! =)) jag är btw också en kattmänniska eg 😉

Svara
Ettan 14 april, 2011 - 12:03

Åh,har Sofiero-kiosken redan öppnat?Får minsann bli ett besök på söndag om det är bra väder:-))

Svara
Åse 14 april, 2011 - 15:15

Jajjemen!! :))

Svara
Yvonne 14 april, 2011 - 10:39

Mmm! Ser inte dumt ut alls! Och inget är så GOTT som att äta utomhus!! Tack Åse för att du fortsätter blogga år efter år, alltid en sann inspiration att återgå till när man är bloggnödig! ^^

Svara
Åse 14 april, 2011 - 14:39

Gullet! Och du har börjat blogga igen!!!! Måste läsa =) Kraaaaam

Svara
maja 13 april, 2011 - 22:57

Gottigt!!! Och härligt att äta ute, nu är det vår på riktigt!

Svara
Åse 14 april, 2011 - 09:27

Visst är det!! =)

Svara
livetoday - 52 kilo 13 april, 2011 - 18:42

ÅH. Jag började gråta när jag läste din kommentar Åse. Du är så himla fin. Tack så jättemycket. Stor kram <3

Svara
Åse 14 april, 2011 - 09:28

Pussgurka då!

Svara
jessica 13 april, 2011 - 16:24

Mums vad gott! Åh vad hungrig jag blev nu:))
PS. det var bra på båda sätten här:)

KRAAM

Svara
Jen 13 april, 2011 - 12:33

Åse, vad himla fin din nya hemsida är!! Stor kram till dig

Svara
Åse 14 april, 2011 - 09:28

TACK vännen!!

Svara
sabina 13 april, 2011 - 12:26

va gott de ser ut.. måste provas.. hur länge har du kört lchf? har du gått ner+

Svara
Åse 13 april, 2011 - 12:29

Hej, du kan läsa ”om mig” i ovanmenyn, så får du svar =)

Svara
Zandra 13 april, 2011 - 12:05

Liquid smoke låter som en bbq sås..? Var har du fått tag på den? Låter ju supersmarrigt!

Svara
Åse 13 april, 2011 - 12:08

Det är en arom =) Supergod och har mig veterligen inga konstiga tillsatser. Den finns på mitt ICA Maxi.

Svara
Jajja 13 april, 2011 - 10:34

Åhh allt ser så gott ut som du gör.

Tack för att du fixat alla inlägg under varandra, jag är en utav alla som gillar det, och det e okej att det tar ngn sek längre tid att få upp inläggen;)

Kram Jajja.

Svara
towis 13 april, 2011 - 09:17

åh det där måste jag laga, ser gudomligt gott ut! Ska kila in på Maxi redan idag 🙂

Svara
Åse 13 april, 2011 - 09:27

Hoppas det smakar! =)

Svara
Ann-Sofie 13 april, 2011 - 09:10

mmmm, hamburgarna ser ljuvliga ut:)

Hittar man ex Fibrex i vanlig matbutik, som MAXI?

Svara
Åse 13 april, 2011 - 09:16

Japps! =) Finns oftast på Glutenavdelningen, på vårt Maxi finns det även bland bakprodukterna!

Svara
M A T B L O G G E N 13 april, 2011 - 08:28

Så gott med hamburgare.
Här har vi bakat LCHF – knäckebröd. Väldigt goda 🙂

Ha en fortsatt fin Onsdag

/ Jenny

http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

Svara
Åse 20 april, 2011 - 10:09

Låter spännande med LCHF Knäckebröd!! Är det med sesamfrön etc?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.