Spaghetti med köttfärssås

av Åse

Spaghetti och köttfärssås älskas väl av de flesta? Att använda vitkål i stället för spaghetti är mycket mer figurvänligt och man överäter inte så lätt.

I dag gjorde jag min köttfärssås så här:

800 g nötfärs
2 dl Arla crème fraiche gourmet  karljohan, timjan, citron
2,5 dl mellangrädde
1/2 dl kinesisk soja
3 msk Kalvfond italy
1 burk tomatkross

Vitkål skuret i lite tjockare skivor kokas ”al dente” i lättsaltat vatten!

Myyyycket gott!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

Frank Andreasson 16 februari, 2016 - 08:36

Hej Åse,
det ser jättegott ut på bilden men jag ser inte hur man tillagar rätten?

Med vänlig hälsning frank

Svara
Åse 16 februari, 2016 - 10:57

Jag har bara skrivit ner ingredienserna, gör som du gör med vanlig köttfärssås =)

Svara
Emma 24 april, 2013 - 21:46

Hej. Har blivit väldigt nyfiken på lchf, nu när jag tagit upp kampen på falukorvs magen.. Undrar bara, majs mjöl, är det ngt man bör undvika? Hittade makaroner på gluten hyllan av majsmjöl och vatten, men det kanske är strängt förbjudet ? Tacksam på svar. Mvh Emma

Svara
Åse 25 april, 2013 - 08:10

Ja majs är om något ännu värre än vetemjöl.

Svara
Catrin 20 september, 2011 - 19:25

Jag hittade finstrimlad rotselleri i kyldisken på Lidl och prövade att smörsteka till köttfärssås. Jättegott, och med fördelen att det faktiskt ser ut som spaghetti…(man äter ju trots allt nästan lika mycket med ögonen som med munnen). Hoppas bara att rotselleri är OK ur kh-synpunkt men det har iaf inte triggat igång mitt sötsug 🙂

Svara
eva 13 september, 2011 - 14:41

Lysande !!!!!!!!!! Tänk att jag inte tänkt på vitkål som ett alternativ tidigare , har kört med zuccini i breda tunna skivor , men detta känns helt klart som ett utmärkt alternativ att variera med !! Tack för de !! Nykommen av ”dinbloggläsare”

Svara
Teresa 18 maj, 2011 - 21:15

Åh, vilket bra recept! Jag kämpar för att komma över mitt pastaberoende och det här var alldeles lysande! Jag ändrade på köttfärssåsen och hade i grädde + färsk basilika och oregano, paprika, lök, vitlök, habanero (jag gillar hetta!) och det blev en riktig festmåltid!

Svara
Danijela 14 maj, 2011 - 20:43

Bra recept! Den ska jag vidarebefodra till mina läsare och givetvis testa själv fast med vegetarisk färs.

Svara
Anita 6 maj, 2011 - 19:00

Det lät som en god kombination, vitkål och den här köttfärssåsen. 🙂 Det får jag testa när jag kommer hem.

Svara
Anette 6 maj, 2011 - 08:20

Väldigt gott om man fräser kålen i smör, och kokar in lite grädde. Smakar inte kål då, och är inte ”fisframkallande” 🙂

Svara
Susanne 5 maj, 2011 - 19:53

Vad fiffigt med vitkål som spaghetti. Ser väldigt gott ut.

//Susanne

Svara
Katja 5 maj, 2011 - 19:50

Mm lät jättegott, bra tips!! Ska testa 🙂

Svara
Kin@ 5 maj, 2011 - 13:40

hej.

jag brukar skala band från zuchini och ge ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten – voila, så har du ”bandspagetti” som är jättegoda och lugnare för magen är vitkål…

Mvh Kin@

Svara
Åse 5 maj, 2011 - 13:56

Ja det är en klassiker 🙂 Fast jag föredrar vitkål, gillar lite tuggmotstånd 🙂

Svara
Anna-Lena 5 maj, 2011 - 10:08

Mumma, personligen tycker jag det är goda med vitkålen till, saknar inte pastan alls ; )

Kramis

Svara
Mia 4 maj, 2011 - 21:51

Åhh, så gott! Det ska jag nog prova nån dag. Bra tips 😉

Svara
Eva 4 maj, 2011 - 21:45

Åh, så gott!!

Svara
Camilla 4 maj, 2011 - 21:44

Jag har alltid undrat, vad innebär al dente?

Svara
Åse 4 maj, 2011 - 21:54

Lite tuggmotstånd =)

Svara
Anne 4 maj, 2011 - 21:44

Hos mig väldigt fiiiiis framkallande ;). Inget sådant innan lördag 🙂

Svara
Åse 4 maj, 2011 - 21:52

hahaha!!!

Svara
Anna-Karin 4 maj, 2011 - 21:41

Halloj! Åh det där lät intressant….. men hur skär du vitkålen ”tjockare” ?? Jag skär den med osthyvel trodde det var enda sättet. Brukar äta köttfärssås med kokt zucchini men tycker att det blir lite tamt så detta lät väldigt väldigt intressant. Kram på dig och Lycka till i helgen!

Svara
Åse 4 maj, 2011 - 21:53

Jag delar vitkålen i två delar, skär bort stocken och skär sedan 1 cm skivor, som brödskivor =))
Vill ha lite tjockare bitar till just ”pasta”

Tack o kram!!

Svara
Camilla 4 maj, 2011 - 21:32

MUMS åt detta häromdagen, en av favoriterna!
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.